pizzasnurrer og påskeliljer

Gårsdagen var utrolig fin og solen varmet såpass mye at jeg fikk luftet en vårkjole for anledningen ☀️ Vi bakte pizzasnurrer som vi tok med oss til parken, plukket påskeliljer og syklet rundt i sentrum. Vi var ute i noen timer og da dag var i ferd med å bli kveld, var det lett å kjenne at sommeren ikke er her helt ennå. Det blir fort kjølig, men fy søren for en fantastisk vår dette kommer til å bli! Vi gleder oss masse til å bruke byen vår – vi lar bilen stå så mye som mulig i tiden fremover og bruker heller beina og sykkelen når det er mulig. Det er så deilig og gir meg en skikkelig nostalgisk følelse i hele kroppen. Da vi bodde i Siljan hadde vi ikke mulighet til å sykle hit og dit, alt var i stor avstand fra huset vårt, men her ligger alt så nært og det er jeg virkelig glad for! Det er befriende og noe jeg ikke visste at jeg savnet før vi flyttet hit. Her kommer noen bilder fra i går  🌸 

// kjole fra bikbok // 


I dag har jeg mandagsfølelsen godt innarbeidet i kroppen. Lars-Kristian og jeg startet dagen med intervaller i lysløypa, der er det en drøy og seig bakke med 16 prosent helling som etterlot kroppen mør og humøret sjukt bra. Jeg gleder meg til å dele i morgen eller senere i dag! Håper dere også kjenner at det er godt å komme i gang igjen etter påske 🐣 Vi sees senere! 

42 kommentarer

 1. Så fint antrekk! Hvor er skoene fra? 😀

 2. Fin kjole, men plukker du blomster i parken?

 3. Dear Caroline, you look adorable in your spring dress with the sneakers!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 4. Man skal vel strengt talt ikke plukke blomster fra en offentlig park? Hadde aldri falt meg inn å gjøre:O

  1. Helt enig. Det er jo hageblomst og skal være til glede for alle som går i parken. Ikke førstemann som plukker det.

   De selger avskårne påskeliljer på blomsterbutikken, du må kjøpe det der eller evt plante og plukke i din egen hage. Pleier du å plukke tulipanene fra Slottsparken også?

   Evt kan du gå i skogen å plukke hvitveis/blåveis. Men ikke ville blomster i park skal ikke plukkes.

   Kanskje dette var et PR stunt fra din side? Forsøk på VG agurk sak?

   1. Caroline Berg Eriksen

    Ja, det var selvsagt det jeg prøvde på 😉 Kom ikke på noe bedre.

 5. Hvilken str har du i kjolen?:)

 6. Er det en gammel kjole?

 7. Plukker du påskeliljer fra en offentlig park?!

 8. Nydelig kjole 🙂
  Er Deiligt å bare sykkle eller gå til byen..

 9. Hvor er solbrillene fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Le specs 🙂

 10. Jeg ser ofte lengselsfullt på påskeliljene i parken, men tenkte det ikke var noe man kunne plukke med seg?

  1. Selvsagt kan man ikke det – det er prydplanter som anleggsgartnere har plantet der for kommunen til glede for parkens besøkende.

 11. Jeg er helt sjokkert over at du plukker blomster fra et offentlig bedd. Dette lærer vi jo barna våres at er fy fy!! Har du ingen tanker rundt dette?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er mye jeg sjokkeres over. Alt søppelet som flyter i parker og strender, at folk vandaliserer dyr infrastruktur i offentlig rom, terror som rammer uskyldige – for å nevne noe. At noen plukker noen blomster som de egentlig ikke skal plukke, kommer ikke en gang i nærheten av listen over ting som sjokkerer meg.

   Men jeg tar det selvsagt til meg og vet at man ikke plukker blomster i offentlige bed så lenge det ikke er tillatt. Til mitt forsvar så var disse liljene midt inni rosebuskene, og det virket ikke som de var plantet der med vilje.

   🙂

   1. Merkelig bortforklaring. Det er jo ganske vanlig at anleggsgartnere planter blomster som blomstrer til forskjellige tider i samme bed. Påskeliljer og roser er jo sånn sett en ganske typisk kombinasjon, slik at det er noe nytt som blomstrer når påskeliljene er avblomstret. Påskeliljer er jo en hageplante som noen har plantet.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Påskeliljer sprer seg også lett, til andre områder enn der de ble plantet.

   3. Tuller du??

    Visste du ikke at man ikke plukker blomster i offentlige parker?

    Jeg er ikke akkurat sjokkert, men litt overrasket/matt over forsvarstalen din er jeg nok.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Tove: Det står i kommentaren min over her at jeg vet det. Jeg tenkte bare ikke på det der.

   5. Har du tenkt på at denne forsøplingen av verden er du med å stå for? Ja, det er mye å bli sjokkert over og som har større og mer tragiske utfall en å plukke blomster i et offentlig bedd, men alt starter en plass, ikke sant? Og egoisme er grobunn for mye fælt..

   6. Caroline Berg Eriksen

    Jeg kaster søpla der den skal, da ender den ikke opp i naturen.

  2. Sjokkert faktisk :). Påskeliljer er stort sett fleråring så den kommer igjen til neste år. Det er nok ikke sånn at Caroline dro og røsket opp røtter . Det er ikke nødvendigvis at det er byens gartner som har plantet disse. Skulle tro hun forsynte seg i botanisk hage eller noe . Og om du ser Anette så var det ikke akkurat et velstelt bedd , ser mer ut som noe overgrodd med busker etc.

  3. Sjokkert faktisk. Fatter ikke at du orker kommentarfelt Caroline :O All kred til deg som klarer å svare så positivt og hyggelig tilbake 🙂

 12. påskelilje

  Det er ikke ulovlig det CBE har gjort, det er en offentlig park og dette er ikke et flott opparbeidet bed .
  https://www.norskfriluftsliv.no/hva-er-allemannsretten/

  1. Hvor i lenken din står det at det ikke er lov / lovlig å plukke blomster i offentlige bed? Står ikke noe om tema under hele tatt som jeg ser.

  2. allemannsretten har ingenting med en park å gjøre. Den gjelder i utmark. Park er ikke det samme som utmark – det er det motsatte av utmark.

 13. Bodilla

  Jeg kan skjønne at mange (?) syns det er pirk og unødvendig å henge seg opp i at en person plukker noen påskeliljer i parken, men samtidig reagerer jeg på måten bloggeier ofte svarer på kritiske spørsmål. Det er ofte med en liten edge, litt sånn småspydig.

  Har man gjort en liten tabbe, gjør det seg bedre med en litt uforbeholden «huff ja, det var litt dumt gjort» i stede for å svare spydig og komme med litt dumme bortforklaringer.

  Det enkle er ofte det beste, her også.

  (Kjempefin kjole, btw)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg kan ikke se at jeg kunne svart annerledes, men samtidig er det svært få som klarer å formulere seg på en hyggelig og konstruktiv måte når de skal kritisere.

   Tusen takk 🙂

   1. jeg synes egentlig det var ganske mange her som bare stilte spørsmålet, på en hyggelig nok måte.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Av de godkjente kommentarene så var det heldigvis det 🙂

   3. Likevel svarte du ikke så hyggelig?

   4. Caroline Berg Eriksen

    Jeg ser ikke noe galt med svarene mine 🙂

 14. Du har en flott blogg, Caroline, med fine bilder og mange fine matoppskrifter. Det er bare noe jeg undrer meg over, og det er hvor lite mottakelig du er for kritikk og måten du svarer dine lesere på. Det virker meget arrogant. Som blogger må en tåle og ikke bare få ros, men også det å få kritikk. Å plukke blomster i en offentlig park er overhode ikke akseptabelt. Dine barn var tilstede og barn tar etter sine foreldre. Jeg mener absolutt ikke at dere er dårlige foreldre av den grunn. Ønsker dere og barna en fin vår med blomsterplukking i skog og mark og fra egen hage!
  J

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg er absolutt mottagelig for kritikk 🙂 Hvor i dette kommentarfeltet har jeg antydet at jeg ikke er mottagelig for det?

   1. Ingvild

    Vel, når du trekker inn dyremishandling og terror som hva du mener er sjokkerende, så tenker i alle fall jeg at du ikke er særlig mottakelig for kritikk. «Det finnes verre ting» er da ingen unnskyldning.

   2. Caroline Berg Eriksen

    At det finnes verre ting var ikke poenget, Ingvild. Poenget var at bruken av ordet sjokkerende var fullstendig malplassert, og hører hjemme i helt andre sammenhenger enn here hvor det er snakk om å plukke noen blomster. Det har ingen ting å gjøre med om jeg er mottagelig for kritikk.

    I den samme kommentaren så skriver jeg også Men jeg tar det selvsagt til meg og vet at man ikke plukker blomster i offentlige bed så lenge det ikke er tillatt..

    Litt rart å skrive at jeg ikke er mottagelig for kritikk, for så å vise til en kommentar hvor jeg faktisk sier meg enig i kritikken og sier jeg ikke burde gjort det.

   3. Du tar det til deg og vet at man ikke plukker når det ikke er tillatt? Poenget er vel at det aldri er tillatt å plukke blomster fra offentlige bed?

   4. Caroline Berg Eriksen

    I Brekkeparken i Skien var det tillatt under innhøsting 🙂

 15. Herregud, skjønner påsken er over. Alle våkner til liv og bare må. Det er noen påskeliljer i en stor offentlig park. I et ganske overgrodd kratt/bedd, det er absoukltt ikke noe x antall må skrike opp om. Det står vel ikke skilt at det ikke er lov å plukke så tror nok Caroline har skjønt nå at hun ikke gjør det igjen. Og det finnes parker det er lov, det er ikke sånn at det ikke er tillatt. Her vi bor er det lov å plukke i parken, så lenge en ikke røsker opp eller tar alle blomster. null problem. Fatter ikke at voksne kan kommenter slik som det gjøres, spesielt som Hilde her. Det er styggere enn å plukke noen blomster i en park

 16. Malin N

  OMG! Jeg pleier vanligvis ikke å kommentere innlegg, men dette her blir rett og slett patetisk. Hvorfor må folk hele tiden, krangle, finne feil og bare spy ut så masse kvalme og gørr? Hallo? Hun har plukket noen påskeliljer. Er det virkelig så farlig?! Jeg bare lurer?? Stå på Caroline 🙂

 17. hair pearl pinss brand?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *