blueberry scones

Disse ble med på bilturen i dag og jeg skal love deg at de var populære! Myke, saftige og med en skikkelig deilig smak av vanilje og blåbær. Perfekte å ha med seg på tur nå i påsken eller når som helst ellers 😉 Her kommer oppskriften! 


du trenger

♥ 2.5 dl. hvetemel ♥ 1 ss. bakepulver ♥ litt salt ♥ 2.5 dl. kokosmelk ♥ 2 dl. mandelmelk ♥ 2 ts. vaniljepulver ♥ 1 – 1.5 dl. frosne blåbær 


slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen mel, bakepulver og salt i en bolle. I en annen bolle blander du sammen kokosmelk, mandelmelk og vaniljepulver. Kjøp en kokosmelk som er skikkelig tykk, jeg brukte den fra santa maria. Dersom den tykke kremen har lagt seg på toppen, kan du skrape ut alt dette og deretter spe på med melken i bunnen dersom du ikke har riktig antall dl. 

Visp godt slik at vaniljen blander seg helt inn, og hell det våte over i den tørre blandingen mens du rører godt. Hell over blåbærene og kna sammen deigen med hendene. Dryss godt med mel på kjøkkenbenken og hell deigen utover. Kna godt med hendene og tilsett gjerne mer mel om nødvendig. Rull deigen til en pølse og del den deretter opp i passe store boller som du ruller ut med hendene. Legg dem ved siden av hverandre i en ildfast form med bakepapir og stek dem i ovnen i ca. 30 minutter. 


Avkjøles og nytes! Mmmm! God påske 🐣

19 kommentarer

  1. Ser sykt godt ut! Elsker nĂ„r du poster veganske oppskrifter 😀

  2. Hei, de ser helt nydelige ut ! Har dere prĂžvd en glutenfri versjon? Evt tips?

  3. Hei. Du har ikke vurdert Ă„ endre format? Kalles d for d? Kunne tenkt med Ă„ sveipa igjennom bildene for hver post. Kort tekst, sveip av bilder. Lengre tekst event. Jeg leser mindre blogger nĂ„(ingen egentlig, kun snapstories), og nĂ„r jeg klikker meg inn sĂ„ er d «tidkrevende» Ă„ scrolle. Tanke i kvelden

    1. Enig i det, ser ogsĂ„ andre bloggere som lager «collager» sĂ„ bildene ikke blir sĂ„ store, det liker jeg 🙂

    2. Og trenger vi egentlig 7 (!) ganske like bilder av ferdige scones i en oppskrift? 😉 Det blir litt voldsomt! Og vanskelig Ă„ fĂžlge oppskriften nĂ„r teksten blir sĂ„ oppdelt mellom bildene. 🙂

  4. Omg de skal prĂžves.. Elsker blĂ„bĂŠr 🙂 god pĂ„ske

  5. Fungerte ikke…MĂ„tte ha veldig mye mer mel. Og steike mye lenger. Og da ble det allikevel ikke et godt resultat.

    1. Caroline Berg Eriksen

      SĂ„ rart, gikk helt fint her :O

  6. De sÄg himmelske ut, og skal virkelig prÞves NÄr man verken har kokosmelk eller mandelmelk i hus, hva tenker du kan vÊre en god erstatning? Har du tips? God pÄske til deg og dine

    1. Caroline Berg Eriksen

      Du kan forsþke med flþte og vanlig melk (flþte for kokosmelken og vanlig melk for mandelmelken) 🙂

  7. Fristende! Har blÄbÊr fra i fjor sommer i fryseren Men kan hvetemelet erstattes med noe annet tro? Kunne tenkt med Ä prÞve enn litt grovere variant

  8. Hey, bare tenkte du som spiser i lavkarbolandskapet (eller gjorde ihvertfall?); har du tenkt pĂ„ at det er gluten du ikke tĂ„ler? Siden du sier du kunne fĂ„ helt oppblĂ„st mage mm. Da kunne d f eks vĂŠre lurt Ă„ bytte ut hvetemelet i disse m havre/havremel, kokosmel el lign! Bare et tips 😉 fortsatt god pĂ„ske 🙂

  9. De sÄ gode ut Kan de fryses?

  10. Hei! Dette er kanskje et dumt spm, men hva er vaniljepulver og hvor fÄr man kjÞpt det? Har skikkelig lyst til Ä prÞve disse!

    1. Caroline Berg Eriksen

      De har det pĂ„ helsekost 🙂

  11. De bollene var flotte… 🙂 men kan hvetemelet byttes sĂ„ de blir helt LK? Mere mandelmel? og fiberhusk?

  12. RÞren ble veldig flytende (som en vaffelrÞre), tilsatte mer mel men nÄr den fortsatt var sÄ flytende sÄ valgte jeg Ä helle den oppi formen og steke som en «kake».

  13. Kristiane

    Skal det virkelig vÊre dobbelt sÄ mye vÊske som mel? Denne ble like flytende som en pannekakerÞre.. hehe

    1. Caroline Berg Eriksen

      Ja det skal jo vĂŠre som jeg har skrevet i innlegget, men kanskje jeg har skrevet feil? :/ Jeg fĂ„r teste ut 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *