blueberry scones

Disse ble med på bilturen i dag og jeg skal love deg at de var populære! Myke, saftige og med en skikkelig deilig smak av vanilje og blåbær. Perfekte å ha med seg på tur nå i påsken eller når som helst ellers 😉 Her kommer oppskriften! 


du trenger

♥ 2.5 dl. hvetemel ♥ 1 ss. bakepulver ♥ litt salt ♥ 2.5 dl. kokosmelk ♥ 2 dl. mandelmelk ♥ 2 ts. vaniljepulver ♥ 1 – 1.5 dl. frosne blåbær 


slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen mel, bakepulver og salt i en bolle. I en annen bolle blander du sammen kokosmelk, mandelmelk og vaniljepulver. Kjøp en kokosmelk som er skikkelig tykk, jeg brukte den fra santa maria. Dersom den tykke kremen har lagt seg på toppen, kan du skrape ut alt dette og deretter spe på med melken i bunnen dersom du ikke har riktig antall dl. 

Visp godt slik at vaniljen blander seg helt inn, og hell det våte over i den tørre blandingen mens du rører godt. Hell over blåbærene og kna sammen deigen med hendene. Dryss godt med mel på kjøkkenbenken og hell deigen utover. Kna godt med hendene og tilsett gjerne mer mel om nødvendig. Rull deigen til en pølse og del den deretter opp i passe store boller som du ruller ut med hendene. Legg dem ved siden av hverandre i en ildfast form med bakepapir og stek dem i ovnen i ca. 30 minutter. 


Avkjøles og nytes! Mmmm! God påske 🐣

16 kommentarer

  1. Ser sykt godt ut! Elsker når du poster veganske oppskrifter 😀

  2. Veronica

    Hei, de ser helt nydelige ut ! Har dere prøvd en glutenfri versjon? Evt tips?

  3. Hei. Du har ikke vurdert å endre format? Kalles d for d? Kunne tenkt med å sveipa igjennom bildene for hver post. Kort tekst, sveip av bilder. Lengre tekst event. Jeg leser mindre blogger nå(ingen egentlig, kun snapstories), og når jeg klikker meg inn så er d «tidkrevende» å scrolle. Tanke i kvelden

    1. Enig i det, ser også andre bloggere som lager «collager» så bildene ikke blir så store, det liker jeg 🙂

    2. Og trenger vi egentlig 7 (!) ganske like bilder av ferdige scones i en oppskrift? 😉 Det blir litt voldsomt! Og vanskelig å følge oppskriften når teksten blir så oppdelt mellom bildene. 🙂

  4. Omg de skal prøves.. Elsker blåbær 🙂 god påske

  5. Fungerte ikke…Måtte ha veldig mye mer mel. Og steike mye lenger. Og da ble det allikevel ikke et godt resultat.

    1. Caroline Berg Eriksen

      Så rart, gikk helt fint her :O

  6. De såg himmelske ut, og skal virkelig prøves Når man verken har kokosmelk eller mandelmelk i hus, hva tenker du kan være en god erstatning? Har du tips? God påske til deg og dine

    1. Caroline Berg Eriksen

      Du kan forsøke med fløte og vanlig melk (fløte for kokosmelken og vanlig melk for mandelmelken) 🙂

  7. Fristende! Har blåbær fra i fjor sommer i fryseren Men kan hvetemelet erstattes med noe annet tro? Kunne tenkt med å prøve enn litt grovere variant

  8. Hey, bare tenkte du som spiser i lavkarbolandskapet (eller gjorde ihvertfall?); har du tenkt på at det er gluten du ikke tåler? Siden du sier du kunne få helt oppblåst mage mm. Da kunne d f eks være lurt å bytte ut hvetemelet i disse m havre/havremel, kokosmel el lign! Bare et tips 😉 fortsatt god påske 🙂

  9. De så gode ut Kan de fryses?

  10. Hei! Dette er kanskje et dumt spm, men hva er vaniljepulver og hvor får man kjøpt det? Har skikkelig lyst til å prøve disse!

    1. Caroline Berg Eriksen

      De har det på helsekost 🙂

  11. Bestemamma

    De bollene var flotte… 🙂 men kan hvetemelet byttes så de blir helt LK? Mere mandelmel? og fiberhusk?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *