lag ditt eget peanøttsmør

Det er så enkelt å lage eget peanøttsmør, og til tross for at jeg liker det ferdigkjøpte fra Green Choice veldig godt, er det du lager selv fem hakk bedre! Og det beste av alt? Det tar deg bare 10 minutter! Jeg bruker hovedsakelig peanøttsmør som topping på smoothie bowls, men kan også inkludere det i en og annen matrett. På knekkebrød med banan er det også fantastisk digg – det kan jo egentlig brukes til veldig mye. Peanøttsmør faller som regel i smak hos de minste også, så her er det bare å sette seg i sving på kjøkkenet 😉 Oppskriften får du her 🌸


peanøttsmør 

♥ 175 gram peanøtter (saltet eller usaltet) ♥ 25 gram tørket kokos ♥ 1 ts. honning eller agave ♥ 1 ts. vaniljepulver 


slik gjør du 

Hell peanøttene i en blender eller en stavmikser sammen med den tørkede kokosmassen. Bland i rundt 10 minutter – plutselig har det blitt til smør 🙂 Tilsett honning og vaniljepulver mot slutten. Så er det bare å kose seg glugg! 

Oppskrifter på forskjellige smoothie bowls og smoothies finner du HER


Du er nødt til å teste dette i løpt av helgen! Jeg har forresten vært en tur i Oslo i dag, så kikk gjerne innom senere for bilder fra dagen min 🙂 

19 kommentarer

 1. Så smart å ha i kokos! Jeg pleier å lage peanøttsmør av bare peanøtter, men skal definitivt tilsette kokos neste gang 🙂

 2. Hvilken blender bruker du?:)

 3. Det så veldig enkelt ut..
  Skal prøves 🙂

 4. Vil du dele merke og modell på miksmasteren? Bruker du den til blissballs/rawbars også?

 5. Ikke for å være bitch, men jeg tror ikke det er mulig å bruke miksmaster (som brukes bla til å piske krem ) til dette, du mener kanskje foodprocessor…?

  1. Elisabeth

   He he det slo meg også! Du kan IKKE bruke miksmaster,men en kraftig blender eller en food processor. Jeg klarte å ødelegge min gamle, billige blender første gang jeg laget nøttesmør, fordi blenderen hadde for svak motor, så vær litt obs!

  2. Caroline Berg Eriksen

   UÆ! Jeg mente selvsagt stavmikser! Haha :O

 6. Tviler på at miksmaster funker.
  Bør vel ha en blender eller foodprosessor.

 7. Jeg har spurt deg tidligere om du kan skrive oppskriftene du legger ut i rekkefølge, altså under hverandre. Det er mye enklere og oversiktlig å lese oppskriftene

  Er det noe spes grunn til at du ikke kan imøtekomme det ønsket?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er rent designmessig at jeg ikke gjør det. Det stjeler for mye plass med en slik liste og det ser ikke bra ut dessverre. Håper du kan bruke oppskriftene mine likevel, det er aldri noen andre som har klaget over måten jeg løser det på, så jeg håper at resten av leserne synes det fungerer fint 🙂

   Jeg setter forresten pris på tilbakemeldingen / den konstruktive kritikken 🙂

   1. Skjønner det. Takk for svar.

 8. Hvor lenge holder peanøttsmøret før det blir gammelt? Må definitivt prøve dette! God helg videre fine Caroline!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg spiser opp mitt så fort :O Haha! Så jeg vet ikke helt sikkert. Men du kan nok ha det en stund 😀 Kanskje noen andre har fasiten? <3 <3

 9. Og vipps, så har man en ødelagt miksmaster. Helt magisk.

  1. Caroline Berg Eriksen

   :O :O

 10. Kass stavmixer bruker du? Min ble veldig varm.
  Kass bruker du av honning,agave eller vaniljepulver?

  Kan ikke du dele litt produkter du bruker under matlaging?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har kitchen aid-stavmikser, den er helt genial til å lage smør 😀

   Jeg bruker akasiehonning og økologisk vaniljepulver 🙂

 11. Nettopp lagd denne, så god, takk. Bør den oppbevares i kjøleskap eller bare stå på benken? Takk for så mange gode oppskrifter. Er i permisjon med nr 3 og koser meg med å lage god sunn mat takket være oppfinnsomheten din. Gleder meg til å lese hver gang jeg nattammer

 12. Elisabeth

  Jeg ødela også min forrige blender da jeg laget nøttesmør….det lønner seg å sjekke at den har høy watt-styrke. Min var en billigvariant m lite power, så nøtter ble for heavy.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *