brokkolisuppe med ristede kikerter

Av en eller annen grunn er ikke suppe noe jeg lager veldig ofte, og det er rart, for når jeg først gjør det eller når jeg først får det servert, er det nesten alltid noe av det beste jeg kan spise. Denne brokkolisuppen er intet unntak, og selvfølgelig er den veldig enkel å lage. Super og grønn hverdagskost 🌿


2-3 personer 

♥ 1 brokkoli ♥ 250 g. kikerter ♥ 1 ss. olivenolje ♥ 1 / 2 ts. chilipulver ♥ 1/ 2 ts. hvitløkspulver ♥ salt + pepper ♥ 1 purreløk ♥ 1 stangselleri ♥ 2.5 dl. frosne erter ♥ 100 g. hummus ♥ 2 fedd hvitløk ♥ 1/2 lime ♥  ♥ 100 g. parmesan ♥ fetaost ♥ 1 ss. persille ♥ 7,5 dl. buljong ♥ 1 dl. fløte 


slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. La kikertene renne av seg. Bland sammen olje, chilipulver og hvitløkspulver. Vend kikertene inn i krydderblandingen. Spre de utover på et bakebrett med bakepapir og stek dem i ovnen i 30 minutter. 

Finhakk purreløk, hvitløksfedd og kruspersille. Skjær alle bukettene av brokkolien og grovhakk stilken. Ha litt smør i en kjele og fres purreløk, hvitløk og selleri. Når dette har blitt mykt, tilsetter du buljongen, brokkolien og ertene. La dette koke til brokkolien har blitt mør, deretter heller du alt innholdet over i en blender eller bruker en miksmaster til å mose ingrediensene til en glatt suppe. La suppen koke opp igjen, rør inn revet parmesan og hummus. Skvis over saften av lime og fløten. Smak til med salt og pepper. 

Serveres med bakte kikerter og fetaost på toppen. Mmmm!


Håper det smaker 🍵

15 kommentarer

 1. Det så godt ut – som vanlig! Lurer på om det er flere som ønsker at du skriver ingrediensene som liste nedover..? Jeg ønsker meg i hvert fall veldig det på oppskriftinnleggene da jeg syns det er så mye lettere å lese og få oversikt 🙂

 2. Dear Caroline,
  This soup in this combination is perfect for this time of the year!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 3. Ja,det er enklere. Jeg håper fortsatt at det kan ordnes med og legge den over på Pinterest 😉

 4. Denne så god ut! Skjønte ikke helt hensikten med å blande hummus i suppa da, ville det ikke vært enklere å bare hive kikerter (og evt hvitløk, krydder og tahini) oppi blenderen fremfor å lage hummus av det først?

  1. Står ikke noe om at hun lagde hummus først? Regner med at hun bare hadde noe ferdig/ rester?

 5. Heia!
  Så supergodt ut! Et lite tips er å bruke stilken på brokkolien også, da blir suppen litt ekstra kremete. Kan virkelig anbefales å lage med stilk 🙂

  1. Det står at hun grovhakket stilken. Tror ikke hun hadde gjort det om den ikke var med?:)

  2. Står jo i oppskriften. Grovhakk stilken , så da brukes den jo

 6. Dette var rett og slett bra, flotte bilder, det likes

 7. Så nydelig ut. Dette skal jeg prøve Sist gang jeg forsøkte ristede kikerter ble de ikke sprø. Har du noen tips som er bankers?

 8. Kunne du skrevet oppskriftene under hverandre? Synes det er litt uoversiktlig sånn det er satt opp her, og veldig mange hjerter.

 9. Det så godt ut 🙂 Blander du ut buljongterning i kokende vann før du måler opp 2,5 dl av den ferdige buljongen som du så blander i…?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja 🙂 Men ser jeg har skrevet feil!! Det skal være 7,5 dl buljong 🙂

 10. Jeg skriver som regel kun når jeg ser noe negativt, soorry. Men i dag vil jeg heller skryte av hvor flink du er til å legge ut vegetaroppskrifter, bra inspo! 🙂

 11. Sku ønske du kunne skrevet oppskrifter ,så vi kan printe de ut.

  Hadde vært stas om du kunne skrevet litt kass produkter du anbefaler Evt til innholdet . Kanskje dele litt favoritt produkter på handle liste. Det var kjekt du ligg inn ukes handling. Du er fantastisk
  Mangen ser opp til deg. Så tips på matprodukter og sånn hadde vært kjekt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *