velkommen inn i vårt kjøleskap + ukens meny

Mandag betyr storhandel og nytt innhold i kjøleskapet, og denne uken ser det slik ut 🙂 Egentlig ser det kanskje litt likt ut hver uke, men det er ikke det altså. Bortsett fra en del ting som jeg bare MÅ ha, som yoghurt, biola, egg, kesam, frukt, bær og pepsi max. De gangene jeg spiser lunsj hjemme går det nesten alltid i smoothies, smoothie bowls, granola og knekkbrød, men middagene synes jeg vi er ganske flinke til å variere. Med unntak av taco-fredag! Den er hellig! Denne uken skal den likevel serveres litt annerledes, vi vil nemlig gjøre taco-fredagen vår vegetarisk! Ja til flere kjøttfrie middager! Her er ukens kjøleksap og ukens meny 🙂 


vår ukesmeny 

dagens middag – hjemmelagde fiskekaker – finner du HER / torsdagens middag – kylling caprese – finner du HER / hjemmelagde knekkebrød finner du HER / ovnsbakte mandler med mørk sjokolade HER (anbefales virkelig) 


Håper du fant noe som fristet 🥑🥥🍊 

52 kommentarer

 1. Åååååå, masse som fristet her ja! 🙂 Spesielt snacksen! Dette er for meg veldig inspirerende. Tusen takk 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Veldig hyggelig å høre, Wenche 🙂

 2. Hei Caroline,
  Hva bruker du den ulike alpro-melken til?
  Klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Til granola, kaffe, kakao og smoothies 🙂

 3. Ikke egentlig 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så kjedelig at mat ikke kan friste deg :/ Håper du kommer langt på luft og kjærlighet da :p

   1. Mauken

    Hun sier vel ikke at mat ikke frister henne – men at DITT kjøleskap ikke frister. Er vel en ærlig sak? Synes du ofte svarer leserne dine så utrolig frekt og ofte bruker hersketeknikker.

 4. Har du tenkt å vise frem kjøleskapet ditt hver uke? Hvorfor?
  Jeg elsker bloggen din, men dette synes jeg er veldig rart og litt kjedelig. Sorry!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er helt lov å synes det 🙂 Da jeg gjorde det for første gang på en stund for noen uker siden, så fikk jeg kommentarer på at det hadde vært gøy om det ble en fast greie, og derfor har jeg gjort det litt oftere 🙂 Inkludert ukesmenyen da, som jeg vet mange finner inspirerende. Men dette er ikke noe jeg gjør hver uke.

   1. Cecilie

    Jeg liker ukesmeny!! Veldig kjekt med middagstips:)

 5. Mmmm kesam lime! Er så glad den eksisterer! Drikker barna brus/har de lyst på brus?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Ja, jeg også <3

   De drikker sjeldent brus, det går mest i vann, melk og saft 🙂

 6. Anser du deg selv som en influencer?
  Hva ønsker du å nå ut til følgerne dine med? Eller er bloggen din «bare» en måte å vise frem livet ditt på uten tanke på å påvirke andre?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg ønsker å påvirke leserne mine til å spise sunt, trene, være aktiv, få inspirasjon i klesveien, tips til reiser, sminke osv. 🙂 I tillegg så viser jeg frem deler av livet mitt uten noe spesielt mål om å påvirke.

   1. Jeg syns det egentlig er ganske liten variasjon i bloggen din?

    Det er jo greit med faste spalter, men det blir litt monotont i lengden. Et bilde av et kjøleskap med helt ordinære matvarer er kanskje ikke så inspirerende for veldig mange?

    Hva med å legge inn litt gjenbruk og miljøtips? Vise litt annen trening enn kun mattetrening og løping på mølle? Våren er her for fullt, hvorfor ikke bruke naturen til både løping og styrketrening?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Hei 🙂

    Jeg føler innholdet på bloggen er veldig variert, og akkurat nå har jeg ikke noen plan om å legge til noe nytt 🙂 Utetrening kommer det mer av fremover, men det har jo akkurat begynt å bli varmere pluss at vi har reist en del siste tiden, så det er jo ikke så rart at det ikke har blitt noe av ennå 🙂

   3. Det var bare et tips 🙂 Det trengs jo ikke å legges inn som faste poster, men for å følge med i tiden så er jo miljøvern i hverdagen svært aktuelt.

    Men har du noengang delt noe særlig av utetrening før om årene heller? Jeg kan ikke huske å ha sett noe av det, bortsett fra litt da du trente til halvmaraton. Og det virket det ikke som du trivdes så mye med?

   4. Caroline Berg Eriksen

    Jeg elsker å løpe ute 🙂 Gjør alltid det om våren og sommeren, men jeg kan kanskje bli flinkere til å skrive om det 🙂

   5. Hei Caroline! Med så mange lesere er det klart det ikke går å dekke alle behov – og samtidig er det gjerne de som er blide og fornøyde og ikke ønsker noen endring, som også lar vær å kommentere.
    Ville bare si at jeg ikke kjenner meg igjen i lite variasjon og monoton blogg. Klikker meg inn hver eneste dag, og finner bloggen svært inspirerende og underholdende 😀 har ikke kjøpt et fysisk magasin på MANGE år da jeg får alt her. Ulike treningsprogram hver uke, oppskrifter, shopping, mote og interiør, skjønnhet og velvære, reisetips både utenlands og i Norge, samtidig som du deler personlige hverdagsinnlegg – HELT GRATIS.
    Tusen takk for at dere fortsetter å stå på <3

 7. Margrethe

  Åå, det så veldig digg ut! Veldig rart, men det er faktisk veldig kjekt å se i andre sine kjøleskap, haha. Ble for eksempel inspirert til å prøve ut den hummus-boksen som såvidt synes 🙂 Ha en fin dag!

 8. Jeg syntes det er inspirerende å se i andres kjøleskap haha.
  Må du bare fortsette med.
  Luree litt på en ting. Er fan av sund mat selv. Men lager d aldri tradisjonelle matretter? Exp kjøttkaker, lapskaus osv.. Hehe må bare spørre

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Jo, det hender at vi får dårlig tid en dag og så endrer vi litt på matplanen og tar noe raskt og enkelt, som f.eks fiskekaker, kjøttboller o.l 🙂

 9. Fortsett med disse innleggene. Liker dem kjempegodt Caroline!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så hyggelig at du synes det 🙂

 10. Veldig inspirerende med slike innlegg! Helt supert å få litt input og tips til middager, lunsj og generelt hva man kan fylle kjøleskapet med når man ikke er like kreativ selv 🙂

  Må bare si at du har en utrolig bra blogg! Definitivt den beste jeg leser, med gjennomgående bra kvalitet og gode innlegg. Håper du fortsetter å blogge i mange, mange år til <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, det var hyggelig å høre 🙂

 11. Må bare legge igjen en kommentar og si at slike innlegg er en av favorittene!
  Syntes det er inspirerende og gøy å se hva andre har i kjøleskapet sitt. Jeg er kanskje over middels interessert i mat, kosthold og trening, og jeg elsker å få nye inputs! så det det gir meg mye inspirasjon å se hva andre pleier å ha i kjøleskapet sitt. Og topp at du deler ukeplan på middager- det er og veldig fint om egen fantasi er litt laber 🙂 Takk, Caroline 😀

 12. Ulrikke

  Elsker disse innleggene! Hadde vært gøy å høre enda mer om matvanene deres.:)

 13. Jeanette

  det å spise mindre kjøtt er så viktig! her om dagen prøvde jeg meg på ferdiglagde falafel fra kjøledisken. Var så skeptisk,men herlighet,de smakte utrolig godt!

 14. Veldig glad for at du går for vegetar/ kjøttfri. Tommelen opp! Men, aner jeg egg der som ikke er økologiske..

 15. Inspirerende innlegg. Ser du etter nyt Norge merket då du handler? Sjølv er jeg meget opptatt av det. Tommel opp for videoblogg fra en innkjøpsrunde.

 16. Jeg synes det er veldig fint med inspirasjon i matveien så jeg liker godt disse innleggene. Jeg handler også en gang i uka og det er fort gjort at noen middager går igjen, så tips og oppskrifter er helt topp synes jeg. Dessuten vil jeg jo si at det å fronte kjøttfrie retter både er miljøvennlig og «i tiden» så skjønte ikke helt kritikken over her. Jeg synes du har god variasjon i innleggene og har latt meg inspirere av mange av dem. De hjemmelagde knekkebrødene har vært en favoritt her lenge.

 17. Det er ikke alle forunt å ha et sånt velfylt kjøleskap. hva med å lage et innlegg med tips til middager og sunne måltider for oss som ikke har flere mill i inntekt?

  1. I alle dager, dette er da et helt normalt innhold i et kjøleskap! Jeg har en helt vanlig jobb med moderat inntekt, og kjøleskapet mitt er ikke mindre velfylt enn Carolines. Ukesmenyen inneholder heller ikke luksuriøs eller dyr mat. Det får da være grenser for usaklig kritikk.

  2. forbrukerfrue.no har det jeg tror du ønsker deg.

  3. Jeg er student og har mer velfylt kjøleskap enn dette. Ikke noe i overkant råflott i innlegget, heller ikke i menyforslaget.

 18. Synes heller ikke det er så interessant/inspirerende med kjøleskap-innlegg.. Men ukesmenyen er fin som inspirasjon, spesielt når du linker til oppskrifter kanskje kjøleskapet kan være litt mindre i fokus og ukesmenyen litt mer i fokus?

 19. Jeg har jernmangel og må ta jerntilskudd. Er ikke så glad i kjøtt og har tenkt at det er mye derfor. Jeg liker best tilbehøret til kjøttmiddagene haha! Synes alt du (og flere steder i media) skriver om mindre kjøtt osv er veldig spennende. Hvordan får folk som spiser lite kjøtt i seg nok jern? Jeg har ikke så mye greie på det så kom gjerne med tips.

  1. Linser er en god kilde til jern, og også en god erstatter til mange typiske kjøttretter. Jeg bruker feks linser i taco og som «kjøttsaus» til spagetti, mexicansk gryterett osv. Men dersom du sliter med ordentlig jernmangel vil du nok ikke få nok jern via kostholdet, derfor greit å sjekke gjennom en blodprøve for å finne ut hvor mye jerntilskudd du eventuelt trenger.

  2. Elisabeth

   Evy, om du får i deg fullkornsprodukter, spesielt havre, bønner, soyaprodukter,grønnkål,brokkoli, rosenkål, nøtter (for å nevne noen kilder til vegetabilsk jern),og passer på å ta det sammen med vitamin C, så er det fullt mulig å få nok jern selv med et kosthold uten kjøtt. B12,derimot,er nesten utelukkende i animalske produkter. Generelt bør man sette seg godt inn i hvordan man kan sikre riktig inntak av vitaminer og mineraler når man foretar endringer i spise-/kostholdsvaner. Det er dessverre ikke sånn at man bare kan kutte ut en matvaregruppe uten å finne fullverdige erstatninger. Som regel er det fullt mulig å sette sammen et riktig kosthold,men det krever faktisk litt innsats og studier!

 20. Rebekka

  Jeg eeelsker disse innleggene! Synes det er interessant og inspirerende med både ukesmeny og ukeshandel. Håper ikke du slutter med dette 😉

 21. Synes disse innleggene er inspirerende, spesielt ukesmeny og tips til lunsj og snacks 🙂

 22. Elsker inspirasjon i matveien, da det er noe man aaalltid trenger påfyll av, man spiser jo tross alt flere ganger om dagen, hehe. Liker godt denne nye «spalten» 🙂

 23. Jeg og liker denne spalten. Jeg prøver å lage en liste over alle måltider jeg har lagd… asså ikke ‘alle’ men en del… for er så lett å glemme og bare lage samme om og om igjen. Så inspirasjon er helt topp… ksnskje du har en luste et sted? Kandkje du kunne delt…

  1. Oi… mange skrivefeil ser jeg *liste *kanskje … hehe

 24. Benedicte

  Hei og hopp! En liten funfact om bananer: Bør ikke oppbevares med epler da epler produserer etylen, som gjør at bananene modnes fortere. Også best om de oppbevares i romtemperatur da bananer blir fort brunflekkete i kjøleskap 🙂
  Tenkte kanskje de var plassert der mens du tok bildet, men så kom jeg på at jeg så bananer i kjøleskapet sist gang også.
  Haha, off nå ble jeg kanskje litt «banan politi» her? Sorry! Bare en overivrig matredder.

 25. Tips: melk er ikke anbefalt å stå i døra ( sier det til alle jeg ser har det) Dette er det varmeste stedet i kjøleskapet og vil gjøre at melka ikke er like kald og går ut på dato fortere

 26. Varm_kakao

  Er det lov å spørre hvor mye dere bruker på matvarer i løpet av en uke? Jeg prøver selv å handle for en uke om gangen, men det blir som regel to. Vet man kan spare endel penger på å planlegge og handle inn for en uke om gangen. Et annet spm, drikker dere mye Pepsi Max hele uka, eller er det forbeholdt helgene? 🙂

 27. Varm_kakao

  Prøver å handle en gang i uka, mente jeg,

 28. Hei Caroline!:)
  Takk for gode og inspirerende innlegg, spesielt når det gjelder mat! Jeg har tidligere spurt om dette og fikk ikke svar, men jeg lurer så veldig på om du har oppskriften på pølsegryta du skal ha til tirsdag? Husker at du la den ut på mystory for lenge siden og jeg ønsker fortsatt så gjerne å prøve ut denne Husker den var litt rødlig(tomatpuré?) og den så veeeldig god ut! Ha en fin helg! Hilsen Maria fra JCS koret

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei fine du! Den kan jeg legge ut 😀

 29. Hei Caroline!

  Nå er det en stund siden jeg har tittet innom bloggen din, og jeg ble så glad for å lese innlegget med kjøleskapsinnhold og matplan/tips, samt innlegget med treningsuken din. Tusen takk for både inspirasjon og motivasjon, for en god start på uken! Håper på masse lignende fremover

  Ønsker deg en strålende mandag og uke

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *