vaffeldagen: sunnere vafler

I dag er det vaffeldagen, og da må jeg jo dele en skikkelig god og litt sunnere vaffeloppskrift med dere 🙂 Diss vaflene er helt perfekte som en litt søt start på dagen, de kan spises til lunsj eller kanskje som en dessert – gjerne med en kulevaniljeis til! Her i huset er dette en stor favoritt hos barna. Vaffeldagen kunne forresten ikke kommet på et bedre tidspunkt enn i dag, ettersom det er planleggingsdag i barnehagen 🙂 


dette trenger du 

♥ 2.5 dl. sammalt mel ♥ 2.5 dl. havregryn ♥ 1 ts. kanel ♥ 1 ts. bakepulver ♥ 2 bananer ♥ 2 egg ♥ 2.5 dl. melk ♥ 2.5 dl. blåbær – ferske eller frosne 


slik gjør du 

Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Ha banan, egg og melk i en blender. Bland sammen det våte og det tørre, rør inn blåbærene tilslutt.  

Ha godt med smør i vaffeljernet og stek vaflene på medium varme. De skal gjerne stekes litt lengre en vanlige vafler, ettersom røren er såpass tykk. Jeg har et belgisk vaffeljern og får tre tykke vafler ut av denne røren – hver vaffel må stekes i ca. 5 minutter. 

I middelalderen ble vår frues dag feiret 25. mars, som dagen da jomfru Maria fikk budskapet fra engelen Gabriel om at hun var gravid med Jesusbarnet. I Sverige og Norge ble dagen feiret med å spise kaker. Etter hvert  har feiringen blitt kalt vårfrudagen og deretter vaffeldagen.

Det kan også være at det i slutten av mars begynte å bli litt mer tilgang til både egg og melk etter mange magre vintermåneder, og at feiringen av denne dagen var en god  anledning til å kose seg litt ekstra. 


Så ja – kos deg masse med disse vaflene i dag! De kan jo for eksempel brukes til en digg mandagsdessert også 🙂 Goood mandag til fine lesere 🌸

9 kommentarer

 1. Dear Caroline,
  Thank you! I think this healthy waffles version is really my taste.
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hope you like them 😀

 2. Hyggelig med slike dager hvor «mat» har sin dag. Da er det en god unnskyldning for å kose seg uten dårlig samvittighet.
  Trur jg vill prøve den sunne varianten i år. Ungene blir glad uansett de hører vaffel.. Haha 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha, skjønner jeg godt! Tipper disse vil bli veldig populære 🙂

 3. Vafler er perfekt å lage sunne! Synes virkelig de er akkurat like gode selv når man propper de med grovt mel og havregryn. Da er det brått ikke så usunt lenger 😀

 4. Barnehagelæreren

  Det er riktig at 25. Mars er den dagen vi regner som da Maria fikk vite at hun skulle bli med barn. Ettersom det er 9 mnd. Til desember. Maria budskapsdag heter dagen i kirkekalederen og har ikke noe med vårfruer og vaffler å gjøre. Søndagens prekentekst er også knyttet til denne dagen

 5. Oppskriften ser herlig ut, skal definitivt prøves!

  Jeg skal til Disney World om drøye to uker og har et spørsmål, har prøvd å lete meg litt fram på internett, men var ikke så enkelt å finner svar på dette! Er det fireworks hver kveld i Magic Kingdom? I så fall, når klokken begynner det? Og trenger man en spesiel billett til showet, eller bare et vanlig dag pass for å se på?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei 🙂 Det er fyrverkeri hver kveld klokken 9pm, koster ingenting! 🙂

 6. kjempe gode! vi byttet melk ut med kefir og litt natron for å få litt mere luft i dem og så litt vaniljesukker surt & søtt

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *