bilsyken som varer og varer

Hei fineste blogglesere – hei fra Valle! Først må jeg bare si tusen takk for så mange gode ord og tilbakemeldinger på instagram i går. Det er jo ikke alle som leser her inne som følger meg der, men der oppdaterte jeg storyen min med status: bilsyke. Altså, jeg ble så dårlig! Vi kjørte til Skien for å gå i bursdagen til Adam og Thomas som har blitt 4 år, og etterpå skulle vi videre til Valle for å være på hytta til Siri og Kristoffer over helgen. Jeg vet ikke om dere har lagt merke til det, men jeg har kjørt selv de siste bilturene vi har hatt, for jeg synes bilsyken min har blitt så mye verre det siste halvåret. Denne gangen var planen at jeg skulle ta over rattet etter at vi hadde vært på Bastø Fosen, men da vi kjørte av båten, ble jeg akutt kvalm. Det var som om noen bare slo på en bryter inni meg – og vips – så var det gjort. Det tok ikke lang tid før jeg kastet opp, og for de av dere som kjenner til veien fra Horten til Skien via Siljan, så skal det godt gjøres å ikke bli dårlig der, for oss som er lett utsatt. Så ja. Det kjentes som bilsyken tok meg igjen og igjen – heldigvis at vi hadde nok plastposer tilgjengelig. Haha! Da vi kom til Skien måtte jeg bare bli i bilen mens de andre var i bursdag, for jeg klarte ikke engang å reise meg opp uten å brekke meg. Så da lå jeg der da – i tre glamorøse timer. Usj, det var skikkelig ille. Og ikke bare det, men vi skulle jo videre til Valle etter bursdagen i tillegg, så da snakket vi jo ytterlige en time i bilen, noe som var det siste jeg hadde lyst til. Jeg vred meg i kvalme så snart vi startet å kjøre, og syntes jo så synd på meg selv fordi jeg måtte gjennom enda en tur. Haha! Uff.. Så min oppkastreise sluttet ikke der, for å si det sånn. 

Det som er med meg når jeg blir bilsyk, er at det ikke stopper før jeg får en seng og masse søvn. Jeg må rett og slett sove det av meg. Jeg kaster opp til magen er tom og gjerne enda litt til etter det, og så er jeg uggen og satt ut av livet i gjerne 12 timer eller mer. Lars-Kristian kaster opp 1-2 ganger når han blir bilsyk og så er han ferdig med det. Den som var så heldig! Jeg er helt håpløs og har alltid hatt det sånn. La oss bare si at jeg var den som alltid lå og kastet opp på klasseturer. Samme greine der. Postafen hjelper, men jeg tar ikke dette når jeg skal kjøre selv, og det var vel derfor det ble som det ble i går. Da vet jeg i hvert fall at det er helt uaktuelt for meg å være passasjer i så mye som 10 minutter uten postafen. 


Jeg er verken gravid eller har omgangsyken altså 😉 Er flere av dere som har foreslått det. Jeg er så lei meg for at det ble sånn, det gikk utover så mye mer enn bare meg i går og jeg hadde verdens dårligste samvittighet da jeg lå i bilen der og kastet opp. I dag er jeg skikkelig, skikkelig støl i magen og tenker å fylle på med masse vann og mat. Kroppen er sikkert fullstendig dehydrert. Blir faktisk litt svimmel når jeg ser ut på vannet utenfor hytta som kruser seg – er det i det hele tatt mulig liksom? Nei. God helg, dere 🌸 Vi skal nyte med jentene, Siri, Kristoffer og den nye, fine jenta deres 🌸

52 kommentarer

 1. Cathrine

  Det hørtes helt forferdelig ut 🙁 Synd det ble sånn! Har du prøvd Sea band?

 2. Hei.
  Har du prøvd Gevita ingefær tabletter? Jeg har vært mye kvalm (ikke av å kjørebil)men av forlite Dvitamin. og kan plutselig bli sikkelig kvalm og uggen. Samboeren min kjøpte dette til meg og det funker på kvalmen og det roer ned magen. Så denne har vært min redning. Ønsker deg og dine en fin helg 🙂

 3. Kan ikke for at du ble dårlig! Ingen grunn til dårlig samvittighet! God weekend!

 4. Dear Caroline, I’m so sorry for you. Hopefully you’ll find finally the method that helps you. Wonderful pictures btw!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 5. Uff, har du sjekket opp balansenerven?
  Er selv ganske utsatt for bilsyke i alle type kjøretøyer, men ikke på langt nær så ille som deg altså. Jeg må følge med på veien hele tiden når jeg sitter på i bil, i automatgir er det helt ille å sitte på.. da får jeg liksom ikke følelse av at det girer og kroppen blir helt i ubalanse. Håper du finner ut av det!

 6. Høres ut som mer enn bilsyke, ville gått til legen og sjekket om det kan være krystallsyken eller muligens virus på balansenerven.

 7. husk at kroppen og trenger slt og sukker når man kster så mye opp. Vann er ikkje nok
  Farris med eplemost eller noe sånt kan hjelpe -sykepleiere sier det. Farris med villa eller mosell og….ma må ha begge deler siden elektrolyttene er forstyrret og man trenger salter man mister når man kaster opp
  Kanskje du burde sjekkes om det er en indre øre ubalanse som gjør at du er så dårlig?
  Eg og blir bilsyk ,men heldigvis ikkje som deg lengre….og stillestående rulletrapper gjør meg uvel
  eg har problemer med ørene pga masse ørebetennelse som barn og noen ganger mister eg hørselen på ene øret så kommer den tilbake….så er ikkje hørselen men gjerne en nerve eller noe
  sender gode tanker <3

 8. Uff, så utrolig slitsomt. Har du sjekket det med legen, og evt blitt utredet hos ØNH? Kan jo være noe annet som ligger under, feks krystallsyken, vestibulær migrene el lig. Høres ut som noe mer enn bilsyke….?

 9. Har du forsøkt sånne armbånd til håndleddene du får apoteket? Det funker på sønnen vår og han er for liten til at det plaseboeffekten. Ellers synes jeg vel kanskje på tide å drøfte det med en lege. Det forringer jo hverdagen din og jeg har aldri hørt nien være så ille bilsyk. Jeg blir også bilssyk men det går liksom over når jeg har fått meg halvtime ut av bilen. God helg etterhvert.

 10. Jeanette

  Hvorfor i alle dager bruker du ikke reisesyketabletter når du vet du blir så bilsyk?!

 11. Uffda,stakkars deg da
  Håper du får i deg nok væske og næring nå
  Utrolig ubehagelig med oppkast,og en blir jo så utrolig trøtt og sliten av det
  Men vi andre hadde nok aldri prioritert å være smashy og perfekt sminket etter noe slikt
  Da er det bare på med noe komfortabelt og helt usminket til man orker å stå oppreist mer enn maks 5 min på badet
  Og heller ikke sitte å sminke seg perfekt hud på en slik dag
  Tror ingen av dine følgere ser så veldig fresh ut på en slik dag
  Da er det mye viktigere å slappe av,og samle krefter
  God bedring til deg

 12. Hvorfor oppsøker du ikke hjelp mot bilsyken? Min søster va4 akkurat som deg, ble fryktelig dårlig, og det varte i opptil 48 timer. Hun har hatt meget god nytte av akupunktur og medisiner av legen.
  Dårlig samvittighet trenger du ikke ha, du kan jo ikke noe for det.
  Men du bør absolutt søke hjelp om du ikke har gjort det!

 13. Shoes and blouse?

 14. Kjære deg.. Må ikke få dårlig samvittighet for å bli bilsyk.Hvet ingefær i vann hjelper. Men regner med du har fått mye fine råd 🙂 håper resten av helgen blir fin!

 15. Stakkels dig! Jeg har haft øresten/krystalsyge og så bli’r man utroligt let svimmel og kvalm. Jeg desværre ikke hvad det hedder på norsk. Men man kan få behandling ved at få drejet sit hovede af en læge og selv lave nogle øvelser. Det er fordi der er nogle små ‘sten’ i øret som skal ‘vendes på plads ‘ måske er det det du fejler?
  God bedring

 16. Madeleine

  Dette høres ut som det rareste rådet i verden, men mamma fikk det av en lege da jeg og søsteren min var små. Sett sportsteip over navlen, slik at det blir helt lufttett. Det var visst noe med at kvalmesentret satt i navlen, det funket alltid på oss. Verdt ett forsøk, da man ofte blir litt trøtt av reisesyketabletter. Masse god bedring! Føler med deg! <3

 17. Uff Caroline, skjønner hvordan du har det. Har det ikke fullt så ille som deg, men min mor sier det startet allerede da jeg var under året. Siden har jeg visst spydd ut flere biler da jeg var liten. Jeg har tatt Marcine når det har vært snakk om at jeg kanskje skal kjøre selv, den er litt «lettere» enn Postafen, men er dessverre out of stock på apotekene. Seaband funker til en viss grad. Jeg blir bilsyk på tog, buss, båt og fly også…, så jeg forstår du blir svimmel av å se bølgene kruse seg, og spesielt når du har vært så dårlig. Føler med deg og ønsker deg en god helg og god bedring

 18. Smilefjes og blomsterikon ble borte 🙂

 19. Har du prøvd armbånd mot reisesyke? Det hjelper veldig for meg! Du finner de på apoteke.

 20. Høres grusomt ut, virkelig. Værste følelsen. Men dårlig samvittighet må du ikke ha, sånt skjer! Hvis det er for barna du har dårlig samvittighet for, som jeg tolker det som. At det er en gang her og der spiller jo ingen rolle, og viktig og ikke sette seg selv i en så «uunnværlig» posisjon. Selv om de rundt deg selvsagt heller ville hatt deg der, så må du ikke ha dårlig samvittighet. Ut fra min oppvekst og barndom blir det faktisk litt teit. Min mor var syk fra jeg var 7 til jeg var 17. 2 av årene var hun helt sengeliggende og kunne ikke delta på noe. Jeg smurte min egen frokost og lunsj, pakket sekker og gjorde lekser alene fra jeg var 7 år gammel. Var det kjipt, ja definitivt siden jeg ikke hadde noen andre. Klarte jeg meg, helt klart. Ville jeg at mamma skulle hatt dårlig samvittighet, nei aldri i verden – det hadde jo gjort en dårlig situasjon enda verre. Barn klarer seg som oftest ganske bra, selv om ting ikke er ideelt. Dette vil jeg si er en minor ting, og ikke ha dårlig samvittighet!

 21. Seriøst ?Jeg digger bloggen din å alt du får til osv !Så det er ikke for å snakke stygt til deg eller om deg på noen slagsvis.MEN…Er bilsyke det verste du vet om her i verden??Er det liksom det verste du har opplevd??For da synes jeg virkelig ikke synd i deg!Tørr jo ikke å tenke på hvordan du har kommet til å hatt det vist du hadde fått kreft da.Bare noe du bør tenke på kanskje..Bilsyke blir jo ikke store greierne!Men for all del,det er jo bra at det er det verste du vet om :)God helg!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei 🙂 Nei, det er det selvsagt ikke! Det er bare en talemåte 🙂

   1. Hei 🙂 Ser du får mange gode råd her. Men det første som slår meg er: Sitter du med laptopen og skriver i passasjersetet? Jeg er ikke spesielt plaget med bilsyke, men hvis jeg leser eller skriver på laptopen så blir jeg kvalm etter bare et par svinger. Å se ut av vinduet og helst på veien er alfa omega 🙂

 22. Anna Lisa

  Jeg skriver det til deg for tredje gang at å sitte på en avis tar bort bilsyke!
  Hvorfor ikke prøve rådet da?
  Bedre å prøve enn ikke vel?
  Go weekend !

  1. Sorry at jeg sier det, men akkurat det hørtes litt kvasi ut, og kanskje mest placebo? Så lenge du har effekt så er det det viktigste 🙂

 23. Ingrid Grace

  Uff å uff, føler virkelig med deg. Høres jo helt forferdelig ut. Du vet jo selv hva du har prøvd ut at triks og tips for å lindre dette fra før, og du har sikkert forsøkt å snakke med leger om dette også. Dette er jo mer enn «normal» bilsyke. Håper du fortsetter å jakte på noe som kan lindre for deg, for dere kommer nok ikke til å slutte med å kjøre bil dere heller. Ønsker deg riktig god bedring, og håper dere får en fin helg der dere er. Tvi tvi for at veie hjem blir lettere. (Da kjører kanskje du?) Huff å huff altså, er av og til bilsyk selv, men det er ingenting mot hva du sliter med skjønner jeg. Likevel tror jeg at jeg er døden nær hver gang, ha ha! Håper du finner noe som kan hjelpe og lindre.

  Mange klemmer fra Ingrid

 24. Min sønn på ni sliter med det samme,- buss, bil, tog, fly. Legen har rådet oss til 1/2 postafen+ 1/2 zyrtec. Det funker! Bare vel 6 år til han kan kjøre selv ( med oss) God bedring !

 25. Prøv med Gevita Ingefærtabletter før du skal ut å kjøre neste gang. Funker som bare det og du blir ikke trøtt som med Postafen..

 26. Torill Aasen

  Må bare få kommentere det nydelige bildet av deg og skjønneste lille Hugo :):):)Ble nesten litt rørt av det skjønne uttrykket hans-så utrolig søt og god!!!!!Lille vennen

 27. Hos meg kan det hjelpe å spise -nok- i forkant. Altså ikke lette måltider, som man kanskje skulle tro var lurt, men mer typ «tømmerhuggerfrokost», burger til lunch ol.

 28. Catrine

  Ja det er faktisk mulig! Jeg blir sjøsyk av å bade liksom, tilogmed i badekar!! Og reisesjuka etter fly, bil og båt varer i flere uker etterpå hvis det først har blitt ille…

 29. Håper det går fort over. Gleder meg som bare det til å reise på hytta i Valle snart. Elsker det stedet!

 30. Kanskje redusere bilbruken er en god ide. Også for klimaet sin del.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Kjører elektrisk så godt det lar seg gjøre og sykler til barnehage når det ikke ere snø/is på veien 🙂

 31. Æsj, så kjedelig! 🙁
  Har Siri og Kristoffer fått en liten jente? Så hyggelig! Og sikkert veldig stas for Nelia og Naia med en liten baby 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja <3 Hun er allerede 5 mnd. gammel 🙂 Veldig koselig og jentene synes det er innmari stas med baby 🙂

 32. Altså, disse innleggene om bilsyke.. Kan ikke folk hoste opp noe annet enn råd om å gå til lege, krystallsyken, sea band osv. Det er jo de SAMME rådene som er nevnt i alle de ørti andre bilsyk-innleggene!!!! Tror Caroline har fått det med seg
  Samme med innlegg om sykkeltur.. Bruker du ikke hjelm??? Forbilde, farlig og blabla.. Kommentarer på repeat igjen!! Skjønner godt at du ikke gidder å svare på de Caroline. Jeg måtte bare få det ut!! Sorry, dere. Jeg liker å lese alt på bloggen, også kommentarfeltet, men på disse innleggene er det då kjedelig. Så ja, jeg skal droppe å lese kommentarfeltet på de neste innleggene, med disse temaene

 33. Sunniva

  Føler med deg! Jeg blir ikke dårlig i bil, men i fly og tog :/ av og til heis. Må på postafen på utenlandsreiser, ellers kaster jeg opp i 12 timer, og da hver halvtime. Etter det ligger jeg strekk ut med influensasymptomer. Vært hos legen og postafen hjelper men er fortsatt svimmel! Det er absolutt ikke noe deilig.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bah! Jeg kjenner meg så altfor godt igjen :O Ikke noe godt å ha det sånn. Tog og båt er fiender for meg også, men fly og heis går heldigvis fint. Vi får ha med oss postafen i vesken tror jeg 😉

 34. Kjersti

  Håper formen din er bedre nå.Kjedelig å bli bilsyk. Håper du/dere får en fin helg 🙂

 35. Jeg tror du har noen løse krystaller som vibrerer ved bilkjøring. Sjekk det ut!

 36. Marit S

  Hei
  Er veldig plaget med bilsyke og blir sjøsyk bare jeg ser en båt!
  Det finnes hjelp, Scopoderm sjøsykeplaster (reseptbelagt.
  Plaster festes bak øret endel timer før avreise og kan sitte på i 72 timer.

 37. Du burde få zofran av legen når du kommer så “langt ut” når sønnen min får migrene eller omgangsyke ligger han og spyr hver 5 minutt i op til 48 timer. ( eller mere hvis han ikke når å komme ind på sygehus) Han bli bilsyke bare av å kjøre fra Rolvsøy til kalnes. Og han er kun 4 år. Men efter vi fikk zofran av barneavdelingen, gir vi ham det ved hans migrene, når omgangsyge rammer ham må han desverre altid på kalnes, tror vi har vært lagt ind 8 gange på under 3 år. Skal vi kjøre langt får han bilsyketablett i samråd med legen
  Masse god bedring 🙂 og god helg

 38. Anette S.

  Jeg føler med deg! Jeg har alltid blitt reisesyk(buss, båt og bil), men jeg synes dette er blitt veldig mye verre etter to graviditeter!:O Har lurt på om det har en sammenheng. Jeg har også hatt hyperemesis under graviditetene, men aner ikke om det har noen sammenheng. Og flyturer er helt krise så det gjør jeg helst ikke, kun i jobb sammenheng. På en måte er det litt godt å se at jeg ikke er alene, men vondt at du også har det slik. Og jeg har det slik som deg, at det ikke går over når jeg er fremme, men må sove det av meg og selv da er jeg litt uggen når jeg våkner.

 39. Hildegunn

  Drikker du mye kaffe på turen? Dette bør visst inngås.

 40. Hvorfor så detaljert om spy?
  Blogger du mens du sitter på? Man må se rett frem.

 41. Hei, hvor er genseren din fra?

 42. Jeg ble aldri bilsyk før men etter att jeg fikk 2 barn har det blitt ille. Kan ikke ta buss mer enn 5 min før jeg kjenner deg.
  Om dette med svangerskap utløste det vet jeg ikke .

 43. Hei! Har du sjekket synet ditt hos en samsynspesialist? Holder du blikket like fokusert frem på veien, ikke til sidene, når du sitter på? Blir du dårlig av tog? I så fall ville jeg sjekket om kanskje samsynet kan tulle litt med deg. Med spesialist mener jeg da optiker med samsynsutdanning, som utfører synstrening, feks Mojord og Thoresen i Fredrikstad eller en ortoptist. Kan godt være jeg tar helt feil, men det er vel sånn at eneste kjente årsak til bevegelsessyke er at øynene og balanseorganet opplever kroppens bevegelser ulikt, i tillegg til at øynenes kompenserende bevegelser (øynene står aldri stille) vil kunne skape kraftig kvalme.

  Lykke til uansett

 44. Elisabeth

  Min «redning»er å sove mest mulig hele veien ,i forsetet. Ikke så lett m to barn, men om du ikke kan kjøre selv (som er det beste!),kan du hvertfall prøve? Evt bare lukke øynene…. huff og huff, føler virkelig med deg!

 45. Hei! Skulle bare tipse deg, det finnes et slags belte som man fester under bilen for å unngå statisk elektrisitet. Kjenner flere som har hatt god hjelp av dette. Får det kjøpt på ulike bilforretninger mener jeg!

 46. Ååå, det er så grusomt! Her har det blitt verre for hvert barn jeg har født. Var uteolig kvalm gjennom hele svangerskapene mond, og så kom det seg liksom ikke heeelt etterpå‍♀️Nå blir jeg svimmel dersom jeg scroller på mobilen (i stua liksom, å gjøre det i bilen er helt uaktuelt) eller ser utover et vann eller annet som beveger seg. Til å bli gal av!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *