marengs med karamellfudge

Det er vår, påsken er like rundt hjørnet og det er snart helg! Da er det helt på sin plass og dele disse godbitene som smaker som et lite stykke himmel og som er helt perfekt å servere til en kopp kaffe eller bare alene akkurat som den er. En deilig munnfull med et lite stykke søtt. Rett og slett 🌸 

Disse er ikke vanskelige å lage, men tar litt tid ettersom du må vente på at karamellen skal stivne. Fudge har jeg delt oppskriften på tidligere, men gjentar gjerne her. Marengsen kan du lage helt sukkerfri med kun sukrin, du kan lage med vanlig sukker eller du kan lage med halvparten sukrin og halvparten sukker. Jeg foretrekker halve av hver, da synes jeg fortsatt konsistensen er seig og god, i tillegg til at du har fått redusert sukkerinnholdet ganske kraftig. Her kommer oppskriften! 


marengs med sukkerfri fudge – du trenger 

♥ 4 eggehviter ♥ 220 g. sukker eller sukrin (eller halvparten av hver) ♥ 1 ts. klar edikk ♥ 100 g. smør ♥ 2 dl. kremfløte ♥ 3 ss. sukrin gold 


slik gjør du 

Sett ovnen på 100 grader. Skill plommen fra hviten og ha hviten i en bakebolle. Bruk en visp eller en kjøkkenmaskin (anbefaler sistnevnte) og sett pisken på full styrke – pisk til den begynner å bli stiv. Tilsett deretter litt og litt av sukkeret og sukrinen mens vispen går. Når eggehviten er så stiv at bollen kan vendes opp ned uten at hviten faller ut, kan du skrape ned alt som er på kantene og piske i et par minutter til mens du tilsetter edikk. Ha bakepapir på et bakebrett og bruk en spiseskje til å lage passe store kladder av marengsen på bakepapiret. Klapp dem litt flate med en skje, lag gjerne noen fine groper i dem slik at du kan ha karamellen i disse. Sett brettet inn i ovnen i 30 minutter. I mellomtiden kan du lage fudgen. 

Smelt smør i en kjele og tilsett kremfløten. Rør inn sukrin gold og bland godt. Gi røren et oppkok og skru deretter varmen ned til medium, slik at den kan stå lenge uten å bli brent. Rør kontinuerlig, den er klar til å settes kaldt når den har begynt å bli tykk og litt seig, etter ca. 20 minutter, men gjerne mer også. Ha karamellen i en brødform som du kler med bakepapir. Når den har stått i kjøleskapet i rundt en halvtime, skal den være klar til bruk. Det er viktig at den ikke stivner helt før du bruker til til marengsen. 

Når marengsen har stått i 30 minutter skal du slå av ovnen, deretter skal de bli stående i ovnen i 30 minutter til. Når du tar de ut etter 1 time, kan du smøre på karamellen som enda ikke er helt stiv. Så er det bare å la godbitene stå fremme og stivne. Resten av fudgen kan du sette inn i kjøleskapet igjen 🙂 


Mmm! Håper det smaker 🌸

13 kommentarer

 1. Takk for innlegg.. Har sluttet å spise sukker. Så da er jo den her helt ypperlig til å lage 🙂
  Nam gleder meg til å prøve.

 2. Ser veldig godt ut – skal prøves 🙂

 3. Å dette så godt, det må prøves 🙂 Elsker alt som har med marengs å gjøre.

 4. Genial påskesnacks! Takk for tips 🙂

 5. Veldig fin asjett. Er det lov å spørre hvor de er kjøpt?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den kommer fra green gate 🙂

 6. Kristine

  Hei Caroline! Lurer på om du kunne vurdere å skrive et innlegg om dine tanker rundt bloggdebatten som foregår i disse dager – altså debattens faktiske tema, ikke de involverte, selvfølgelig. Synes det er så interessant og kult å se at dette omsider blir satt skikkelig på dagsorden, og føler at også bloggere hadde gjort seg tjent på å oppfordre til mer av den saklige debatten. Det har jo dessverre blitt slik at mange bloggere heller lar være å si noe om pågående debatter som angår dem selv, fordi de er redd for trusler/hat/angrep – men jeg ser ikke hvordan dette noensinne skal slutte, dersom den saklige debatten ikke oppfordres til og normaliseres mer – da også av bloggerne selv. Jeg tror det er bra at bloggerne blir med i diskusjonene som opptar leserne, hvis ikke fortsetter jo den saklige og VIKTIGE (denne debatten er jo kjempeviktig!) debatten å dø ut, fordi «haterne» er de eneste som blir tatt seriøst. Nå som dette har blitt en så stor greie og flere og flere profiler uttaler seg om det, hadde det vært så kjekt å se flere store profiler henge seg på bølgen – da er det kanskje ikke like «skummelt», fordi man ikke er alene om å ytre standpunkt. Håper at du vil vurdere det – det gjelder samtlige bloggere, fordi denne debatten, i hvert fall fra publikums perspektiv, er sårt etterlengtet.

  1. Varm_kakao

   Enig i denne, CBE har enormt mye makt som Influencer, så jeg slenger meg på! 🙂

  2. Hei. Må bare si meg enig med Kristine. Savner også dette, det er en viktig debatt! 🙂

 7. Varm_kakao

  Forresten, hva med en spm-runde? En stund siden sist tror jeg? 😀

 8. Tusen takk for at du er du og for alt du deler av livet ditt med oss lesere. Jeg er veldig takknemlig over den gode jobbe du gjør, virkelig!!

  Aldri slutt å blogg, bloggen din er et så nødvendig lyspunkt i hverdagen min.

  Klem fra Linn

 9. Susanne

  Støtter du skolestreik for klimaet? Hadde du støttet Nelia og Naia om de var i skolealder og ville streike? Din stemme betyr mye og dette er noe du kan bidra til ved å uttale deg om.

 10. Johanne

  Hei Caroline, hva synes du om gårsdagens rockesokk-initiativ? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *