laks med karrisaus og squashpasta

Denne retten fikk vi servert da vi var på fjellet nettopp, og vi synes det var så godt at vi stjal til oss oppskriften fra svigermor 😉 Laks er alltid velkommen i dette huset og når retten er så enkel som denne, er den midt i blinken på en helt vanlig hverdag. 


til 4 trenger du 

♥ 500 g. laksefilet ♥ 4 squash ♥ 2 dl. kremfløte ♥ 2 ss. hvetemel ♥ 4 dl. grønnsaksbuljong ♥ 2 purreløk ♥ 4 ts. karri ♥ salt + pepper ♥ 2 pakker cherrytomater ♥ 1 sitron 


slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. Bruk en spiralizer til å lage spagettistrimler av squashen. Dersom du ikke har dette, kan du bruke ostehøvelen til å lage tynne skiver i stedet. Del opp purreløken. Pisk sammen hvetemel og kremfløte for å lage en jevning. Stek purreløk i en stekepanne med litt smør og dryss over karri, hell over grønnsaksbuljongen og la dette koke i noen minutter. Tilsett fløtejevningen og cherrytomatene. Rør godt til det tykner. Smak til med salt og pepper. 

Legg laksen i en ildfast form og hell karriblandingen over. Sett formen i ovnen i ca. 12 minutter – i mellomtiden kan du steke squashen. Ikke ha alt sammen i pannen samtidig, da tar det mye lenger tid. Stek litt og litt 🙂 


Server med squashpasta i bunnen og laks i karrisaus over. Mmm 🙂 

35 kommentarer

 1. Hei! Ser sÄÄÄ godt ut! Hvilken spiralizer har du og hvor har du kjÞpt den?

 2. Kan du anbefale en spiralizer? PrĂžvde Ă„ bli klok her for en stund siden og sĂžkte litt rundt. Men ble ikke noe kjĂžp. 🙂

 3. Er oppskriften beregnet pÄ 4 voksne?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Til 4 voksne ville jeg þkt mengdene litt 🙂

 4. Dear Caroline,
  You got the perfect inspiration from your mother-in-law! I definitely must try this out. Thanks for sharing.
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 5. Det sÄ digg ut! Skal prÞve det til helgen :))

 6. Forresten: kan du fĂ„ en «lagre-knapp» til pinterest pĂ„ innleggene dine? Jeg bruker pinterest en del til oppskrifter og det hadde vĂŠrt sĂ„ greit Ă„ kunne lagre dine rett inn der!

 7. Mmmm helt magisk,middag i dag,tok ikke sÄ mye karri i jeg da;)
  absolutt Ă„ anbefale..

 8. Dere som er sÄ kostholdsbevisste, hva er deres tanker om Ä gi barna (og dere selv) masse laks/fet/rÞd fisk med tanke pÄ all nylig forskning pÄ feltet. Bl.a. Stor risiko for nedsatt reproduksjonevne hos barna dine da de blir eldre.

  Dette er jo gode vitenskapelige forskninsgartikler, ikke bare svada og populĂŠrvitenskapelig kvakksalveri.
  Si ifra hvis du Ăžnsker at jeg skal legge ved linker til artiklene, men regner egentlig med du eller LK har lest det allerede.

  Selv tÞr jeg nesten ikke servere barna mine (eller oss voksne) oppdrettslaks lengre og det er sÄ synd siden det er sÄ godt

  1. Har jeg aldri hĂžrt noe om. Legg gjerne ved lenker

   1. F.eks her:
    https://www.nrk.no/norge/rapport-om-miljogifter_-kan-fa-konsekvenser-for-norske-kostholdsrad-1.14304851

    Ganske skremmende. Gjelder jo i hovedsak oppdrettsfisk, men hva er ikke oppdrett av det man fÄr kjÞpt i butikk egentlig? Som det stÄr kan jo dette bety at kostholdsrÄdene endres og det sier ganske mye, for det skjer svÊrt sjeldent (sÄ drastisk)

   2. Morgenbladet har hatt mange store artikler om dette. Ble ganske redd nÄr jeg leste de. Feks:

    «Barna betaler prisen for norske kostholdsrÄd»
    «Seniorforsker Merete EggesbÞ ved Folkehelseinstituttet sier miljÞgifter fra fisk kan gi adferdsvansker og overvekt hos barn. Hun mener norske kostholdsrÄd for gravide mÄ endres.»
    https://morgenbladet.no/aktuelt/2018/05/barna-betaler-prisen-norske-kostholdsrad

    Norges systematiske arbeid for mer miljĂžgifter i laksefĂŽr
    «I 20 Är har Norge arbeidet for at EU skal tillate mer miljÞgifter i fÎr til laks, viser interne dokumenter.»
    https://morgenbladet.no/aktuelt/2018/06/norges-systematiske-arbeid-mer-miljogifter-i-laksefor

    Helseforskning gjÞres med «skreddersydd» laks:
    https://morgenbladet.no/aktuelt/2017/06/helseforskning-gjores-med-skreddersydd-laks

 9. Hei!
  Jeg skulle sÄ gjerne ha fÄtt lagt oppskriftene dine over pÄ Pinterest. Er det mulig? ; )

  1. Det er mer miljÞgifter i vill fisk enn i oppdrettsfisk, sÄ man skal ikke vÊre redd for Ä velge oppdrettsfisk av den grunn. Man kan fÄ i seg mer miljÞgifter ved Ä fiske selv i forurensede vann. Og som artikkelen sier sÄ er det fÄ personer i Norge som fÞlger anbefalingene for fisk, slik at Ä anbefale redusert mengde pÄ generell basis bÞr evalueres grundig da de fleste nok har godt av Ä Þke inntaket.
   All mat inneholder noe miljÞgifter (men i mange matvarer er mengden miljÞgifter redusert kraftig siden 70tallet!), slik at med mest mulig variasjon i matvarer sÄ vil man unngÄ Ä fÄ store mengder av enkeltstoffer i seg. SÄ fram til man vet noe mer sÄ bÞr man innta fet fisk i anbefalte mengder.

 10. Hei! Jeg lager torsk med karrisaus! 🙂 En favorittrett. Det er hvit saus med 1 lĂžk og mye karripulver. Salt og pepper. Serveres med potet og gulerot. Jeg liker ogsĂ„ Ă„ ha erter til.

 11. Har du ingen refleksjoner rundt den meste kontroversielle debatten din bransje har stÄtt ovenfor pÄ mange Är?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jo, det er klart jeg har 🙂 For meg er dette en ikke-debatt. Jeg synes man bĂžr unngĂ„ Ă„ skrive om egne kroppskomplekser og hvordan man evt. kan fikse pĂ„ dem, spesielt om det handler om kirurgi. Å skrive om kosmetisk kirurgi i seg selv bĂžr man unngĂ„ helt. Jeg ville aldri skrevet om det pĂ„ min blogg. Om jeg kunne gĂ„tt tilbake i tid ville jeg droppet Ă„ skrive om Restylane ogsĂ„.

   1. Jo jeg er helt enig i det du skriver, samtidig er vi i 2019 og visse tema er faktisk en del av tidsalderen vi er i. Restylane el ikke, «alt» kan ikke vÊre tabu heller nÄr det er en balansert tilnÊrming til tema. Men jeg forstÄr:)

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det er jo nyanser inne i bildet her ogsĂ„ 🙂 Det er forskjell pĂ„ Ă„ bruke et helt innlegg pĂ„ et slikt tema, og det Ă„ svare pĂ„ noe i kommentarfeltet.

   3. Jeg tenker det viktigste er at man er Êrlig. Sophie E fikk jo mye skryt fra journalisten fra Aftenposten for Ä vÊre Êrlig, og at hun tar debatten. Ingen andre bloggere ville gjort det. Det er en balansegang mellom hva man skal snakke om, og ikke. Jeg tror heller ikke lÞsningen er Ä ikke si noe. Du sier du angrer pÄ at du skrev at du har tatt restylane, men alle kan se det. Jeg tenker det er da bedre Ä vÊre Êrlig, enn at jenter skal ha komplekser for at dems lepper ikke er sÄnn. Man kan heller vÊre Êrlig, sÄ kan man si at man ikke Þnsker en diskusjon pÄ det. Hvertfall da det er Äpenbare ting som alle kan se at man har fikset pÄ.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Man er ikke uĂŠrlig selv om man velger Ă„ ikke skrive om noe? Bloggere har et personlig liv, og det er mye jeg ikke deler, men det betyr ikke at jeg er uĂŠrlig av den grunn. Å snakke eller skrive om slike inngrep og komplekser skaper et mye stĂžrre fokus pĂ„ det enn om man ikke sier noe. Det kan ikke en gang sammenlignes.

    AngĂ„ende det du skriver om restylan og meg sĂ„ motsier du deg selv. Du skriver at «alle ser det», men likevel mener du at noen vil fĂ„ komplekser fordi de ikke skjĂžnner at jeg har tatt restylane. Sannheten er jo at selv om noen ville sett det og pĂ„pekt det, sĂ„ ville det fĂ„tt et langt mindre fokus om jeg ikke hadde skrevet om det.

    Jeg tror ogsÄ at enkelte overvurderer seg selv og tror de ser ting de egentlig ikke ser. Det er f.eks mange av mine lesere som tror jeg har restylane i leppene, men sannheten er at jeg ikke har tatt restylane siden august i fjor.

   5. Siden du nevner Restylane, jeg tenkte faktisk her om dagen at du hadde fyllt pĂ„ pĂ„ nytt. Men tenkte ikke Ă„ spĂžrre om det akkurat. Hva er det som gjĂžr at det sitter i sĂ„ lenge? Er det vanlig? 🙂

 12. Det sĂ„ godt ut! Noe annet, godt sykkelbildene fra insta ikke er her inne, hadde kommentert noe om h… om de da vettu….(Forbilder osv)

  1. Veldig enig med deg, og syns det er veldig bra at du som blogger har en sÄ reflektert og ansvarsfull holdning! Tenker sÊrlig pÄ jentene mine og andres ogsÄ og det presset de opplever. Bloggere har stor pÄvirkningskraft og det er veldig bra nÄr man er bevisst pÄ det ansvaret det fÞrer med seg! Og ellers: ser veldig fristende ut med lakseretten:-)

 13. Hei Caroline.
  Lurer pÄ hvor gullbestikket ditt er fra, og er du fornÞyd med det? TÄler det oppvaskmaskin bra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   KjempefornĂžyd 🙂 Det er fra Kremmerhuset og tĂ„ler fint og bli vasket 🙂

 14. Team Kristin eller team Sophie Elise?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg er ikke pĂ„ noens «team», men jeg synes ikke man bĂžr dele personlige kroppskomplekser, og i hvert fall ikke skrive om kosmetiske inngrep i sosiale medier.

 15. Hva mener du med 4 dl grĂžnnsaksbuljong?:) at du blander en bulljonh ut i vann?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er mange typer buljong, men blandingen du tilsetter skal vére 4 dl 🙂

 16. Mannen i huset har fisket en god del torsk nÄ sÄ jeg mÄ ha noe variasjon i serveringen. kanskje varianten her, med torsk istedenfor laks kan vÊre noe ogsÄ.. Skal pÄ OslobesÞk neste uke, sÄ kanskje dette kan bli en middag hos vÄre kjÊre der. hils

 17. Hei Caroline. Er det karripasta eller karripulver du bruker? Blir spennende Ă„ prĂžve denne oppskrift God helg!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Karripulver

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *