laks med karrisaus og squashpasta

Denne retten fikk vi servert da vi var på fjellet nettopp, og vi synes det var så godt at vi stjal til oss oppskriften fra svigermor 😉 Laks er alltid velkommen i dette huset og når retten er så enkel som denne, er den midt i blinken på en helt vanlig hverdag. 


til 4 trenger du 

♥ 500 g. laksefilet ♥ 4 squash ♥ 2 dl. kremfløte ♥ 2 ss. hvetemel ♥ 4 dl. grønnsaksbuljong ♥ 2 purreløk ♥ 4 ts. karri ♥ salt + pepper ♥ 2 pakker cherrytomater ♥ 1 sitron 


slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. Bruk en spiralizer til å lage spagettistrimler av squashen. Dersom du ikke har dette, kan du bruke ostehøvelen til å lage tynne skiver i stedet. Del opp purreløken. Pisk sammen hvetemel og kremfløte for å lage en jevning. Stek purreløk i en stekepanne med litt smør og dryss over karri, hell over grønnsaksbuljongen og la dette koke i noen minutter. Tilsett fløtejevningen og cherrytomatene. Rør godt til det tykner. Smak til med salt og pepper. 

Legg laksen i en ildfast form og hell karriblandingen over. Sett formen i ovnen i ca. 12 minutter – i mellomtiden kan du steke squashen. Ikke ha alt sammen i pannen samtidig, da tar det mye lenger tid. Stek litt og litt 🙂 


Server med squashpasta i bunnen og laks i karrisaus over. Mmm 🙂 

35 kommentarer

 1. Hei! Ser sååå godt ut! Hvilken spiralizer har du og hvor har du kjøpt den?

 2. Liv-Hanne

  Kan du anbefale en spiralizer? Prøvde å bli klok her for en stund siden og søkte litt rundt. Men ble ikke noe kjøp. 🙂

 3. Er oppskriften beregnet på 4 voksne?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Til 4 voksne ville jeg økt mengdene litt 🙂

 4. Dear Caroline,
  You got the perfect inspiration from your mother-in-law! I definitely must try this out. Thanks for sharing.
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 5. Det så digg ut! Skal prøve det til helgen :))

 6. Forresten: kan du få en «lagre-knapp» til pinterest på innleggene dine? Jeg bruker pinterest en del til oppskrifter og det hadde vært så greit å kunne lagre dine rett inn der!

 7. Inger Dahl

  Mmmm helt magisk,middag i dag,tok ikke så mye karri i jeg da;)
  absolutt å anbefale..

 8. Dere som er så kostholdsbevisste, hva er deres tanker om å gi barna (og dere selv) masse laks/fet/rød fisk med tanke på all nylig forskning på feltet. Bl.a. Stor risiko for nedsatt reproduksjonevne hos barna dine da de blir eldre.

  Dette er jo gode vitenskapelige forskninsgartikler, ikke bare svada og populærvitenskapelig kvakksalveri.
  Si ifra hvis du ønsker at jeg skal legge ved linker til artiklene, men regner egentlig med du eller LK har lest det allerede.

  Selv tør jeg nesten ikke servere barna mine (eller oss voksne) oppdrettslaks lengre og det er så synd siden det er så godt

  1. Blingblig

   Har jeg aldri hørt noe om. Legg gjerne ved lenker

   1. F.eks her:
    https://www.nrk.no/norge/rapport-om-miljogifter_-kan-fa-konsekvenser-for-norske-kostholdsrad-1.14304851

    Ganske skremmende. Gjelder jo i hovedsak oppdrettsfisk, men hva er ikke oppdrett av det man får kjøpt i butikk egentlig? Som det står kan jo dette bety at kostholdsrådene endres og det sier ganske mye, for det skjer svært sjeldent (så drastisk)

   2. Morgenbladet har hatt mange store artikler om dette. Ble ganske redd når jeg leste de. Feks:

    «Barna betaler prisen for norske kostholdsråd»
    «Seniorforsker Merete Eggesbø ved Folkehelseinstituttet sier miljøgifter fra fisk kan gi adferdsvansker og overvekt hos barn. Hun mener norske kostholdsråd for gravide må endres.»
    https://morgenbladet.no/aktuelt/2018/05/barna-betaler-prisen-norske-kostholdsrad

    Norges systematiske arbeid for mer miljøgifter i laksefôr
    «I 20 år har Norge arbeidet for at EU skal tillate mer miljøgifter i fôr til laks, viser interne dokumenter.»
    https://morgenbladet.no/aktuelt/2018/06/norges-systematiske-arbeid-mer-miljogifter-i-laksefor

    Helseforskning gjøres med «skreddersydd» laks:
    https://morgenbladet.no/aktuelt/2017/06/helseforskning-gjores-med-skreddersydd-laks

 9. Hei!
  Jeg skulle så gjerne ha fått lagt oppskriftene dine over på Pinterest. Er det mulig? ; )

  1. Margrete

   Det er mer miljøgifter i vill fisk enn i oppdrettsfisk, så man skal ikke være redd for å velge oppdrettsfisk av den grunn. Man kan få i seg mer miljøgifter ved å fiske selv i forurensede vann. Og som artikkelen sier så er det få personer i Norge som følger anbefalingene for fisk, slik at å anbefale redusert mengde på generell basis bør evalueres grundig da de fleste nok har godt av å øke inntaket.
   All mat inneholder noe miljøgifter (men i mange matvarer er mengden miljøgifter redusert kraftig siden 70tallet!), slik at med mest mulig variasjon i matvarer så vil man unngå å få store mengder av enkeltstoffer i seg. Så fram til man vet noe mer så bør man innta fet fisk i anbefalte mengder.

 10. Merethe

  Hei! Jeg lager torsk med karrisaus! 🙂 En favorittrett. Det er hvit saus med 1 løk og mye karripulver. Salt og pepper. Serveres med potet og gulerot. Jeg liker også å ha erter til.

 11. Synøve

  Har du ingen refleksjoner rundt den meste kontroversielle debatten din bransje har stått ovenfor på mange år?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jo, det er klart jeg har 🙂 For meg er dette en ikke-debatt. Jeg synes man bør unngå å skrive om egne kroppskomplekser og hvordan man evt. kan fikse på dem, spesielt om det handler om kirurgi. Å skrive om kosmetisk kirurgi i seg selv bør man unngå helt. Jeg ville aldri skrevet om det på min blogg. Om jeg kunne gått tilbake i tid ville jeg droppet å skrive om Restylane også.

   1. Jo jeg er helt enig i det du skriver, samtidig er vi i 2019 og visse tema er faktisk en del av tidsalderen vi er i. Restylane el ikke, «alt» kan ikke være tabu heller når det er en balansert tilnærming til tema. Men jeg forstår:)

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det er jo nyanser inne i bildet her også 🙂 Det er forskjell på å bruke et helt innlegg på et slikt tema, og det å svare på noe i kommentarfeltet.

   3. Jeg tenker det viktigste er at man er ærlig. Sophie E fikk jo mye skryt fra journalisten fra Aftenposten for å være ærlig, og at hun tar debatten. Ingen andre bloggere ville gjort det. Det er en balansegang mellom hva man skal snakke om, og ikke. Jeg tror heller ikke løsningen er å ikke si noe. Du sier du angrer på at du skrev at du har tatt restylane, men alle kan se det. Jeg tenker det er da bedre å være ærlig, enn at jenter skal ha komplekser for at dems lepper ikke er sånn. Man kan heller være ærlig, så kan man si at man ikke ønsker en diskusjon på det. Hvertfall da det er åpenbare ting som alle kan se at man har fikset på.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Man er ikke uærlig selv om man velger å ikke skrive om noe? Bloggere har et personlig liv, og det er mye jeg ikke deler, men det betyr ikke at jeg er uærlig av den grunn. Å snakke eller skrive om slike inngrep og komplekser skaper et mye større fokus på det enn om man ikke sier noe. Det kan ikke en gang sammenlignes.

    Angående det du skriver om restylan og meg så motsier du deg selv. Du skriver at «alle ser det», men likevel mener du at noen vil få komplekser fordi de ikke skjønner at jeg har tatt restylane. Sannheten er jo at selv om noen ville sett det og påpekt det, så ville det fått et langt mindre fokus om jeg ikke hadde skrevet om det.

    Jeg tror også at enkelte overvurderer seg selv og tror de ser ting de egentlig ikke ser. Det er f.eks mange av mine lesere som tror jeg har restylane i leppene, men sannheten er at jeg ikke har tatt restylane siden august i fjor.

   5. Varm_kakao

    Siden du nevner Restylane, jeg tenkte faktisk her om dagen at du hadde fyllt på på nytt. Men tenkte ikke å spørre om det akkurat. Hva er det som gjør at det sitter i så lenge? Er det vanlig? 🙂

 12. Det så godt ut! Noe annet, godt sykkelbildene fra insta ikke er her inne, hadde kommentert noe om h… om de da vettu….(Forbilder osv)

  1. Veldig enig med deg, og syns det er veldig bra at du som blogger har en så reflektert og ansvarsfull holdning! Tenker særlig på jentene mine og andres også og det presset de opplever. Bloggere har stor påvirkningskraft og det er veldig bra når man er bevisst på det ansvaret det fører med seg! Og ellers: ser veldig fristende ut med lakseretten:-)

 13. Hei Caroline.
  Lurer på hvor gullbestikket ditt er fra, og er du fornøyd med det? Tåler det oppvaskmaskin bra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Kjempefornøyd 🙂 Det er fra Kremmerhuset og tåler fint og bli vasket 🙂

 14. Team Kristin eller team Sophie Elise?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg er ikke på noens «team», men jeg synes ikke man bør dele personlige kroppskomplekser, og i hvert fall ikke skrive om kosmetiske inngrep i sosiale medier.

 15. Hva mener du med 4 dl grønnsaksbuljong?:) at du blander en bulljonh ut i vann?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er mange typer buljong, men blandingen du tilsetter skal være 4 dl 🙂

 16. Mannen i huset har fisket en god del torsk nå så jeg må ha noe variasjon i serveringen. kanskje varianten her, med torsk istedenfor laks kan være noe også.. Skal på Oslobesøk neste uke, så kanskje dette kan bli en middag hos våre kjære der. hils

 17. Hei Caroline. Er det karripasta eller karripulver du bruker? Blir spennende å prøve denne oppskrift God helg!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Karripulver

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *