orientalsk squashgryte

Om du som oss ønsker år redusere kjøttinntaket ditt, er denne orientalske squashgryten en helt perfekt vegetarrett å starte med 🙂 Den er spennende, alt annet enn kjedelig og dessuten veldig enkel å lage. Nå har jeg lagt ut en hel haug av andre kjøttfrie retter også, men for mange handler det om å starte litt forsiktig når de endrer en vane – så dersom vegetarmat er ganske nytt for deg, vil jeg på det sterkeste anbefale deg denne retten. Her kommer ingredienser og fremgangsmåte! 


til 4 personer trenger du 

♥ 4 squash ♥ 2 rødløk ♥ 5 hvitløksfedd ♥ 5 dl. kokosmelk ♥ 2 søtpotet ♥ 2.5 dl. grønnsaksbuljong ♥ 350 g. tomatpuré ♥ 4 ts. tørket koriander ♥ 4 ts. paprikapulver ♥ 2 ts. gurkemeie ♥ 2 ts. cummin ♥ 4 ts. revet ingefær ♥ salt + pepper ♥ revet ost ♥ frisk koriander 


slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. Del opp squashen i terninger. Finhakk rødløk og hvitløk. Skrell potetene og del dem opp i terninger. Ha smør i en stor kjele og stek potetbitene på medium til høy varme i ca. 10 minutter. Tilsett rødløk og hvitløk de siste 3 minuttene av steketiden. Bland inn tomatpuré og krydder, hell over kokosmelk og grønnsaksbuljong. Rør godt og smak til med salt og pepper. Hell innholdet i kjelen over i en ildfast form og stek retten i 20 minutter. Ta den deretter ut og dryss over revet ost. Sett den ildfaste formen under grillen og skru ovnen på maks varme. Etter ca. 5 minutter er osten smeltet, litt brunet på toppen og retten er ferdig. Mmmm! Dette er skikkelig digg – en fest av smaker på en helt vanlig onsdag 🙂 Dryss gjerne litt frisk koriander over før servering! 


Håper det smaker 🍵🍴

20 kommentarer

  1. Maren Pedersen

    Hvor kommer squashen inn? stekes den med potetene?
    dette må testes!

  2. This is for sure yummy, dear Caroline! Thanks for sharing.
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    http://www.dressedwithsoul.com

  3. Ser godt ut:)
    Har du noen vegetarretter som ikke inneholder kokosmelk eller er kremet? ( av alle ting er det ingen i vår familie som liker det)

  4. Hvor ble det av squashen?

  5. 350 gram tomatpurre? Omg

  6. Skal det være 350(!) gram tomatpuré i denne, eller er det en feil?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Nei, det stemmer det 🙂

  7. Jeg lurte ogsÃ¥ pÃ¥ det med squashen. Skal den stekes sammen med potetene, eller skal den rett i den ildfaste formen? Reagerte ogsÃ¥ pÃ¥ mengden tomatpuré, blir ikke det veldig sterkt? Mener det er 140 gram i en vanlig liten boks…

    1. Caroline Berg Eriksen

      Squashen skal opp i den ildfaste formen 🙂 En boks med tomatpuré er 180 gram. Vi brukte to, og syntes ikke det ble sterk smak.

  8. Dette så deilig ut, nå ble jeg inspirert! Tror jeg tar litt mindre enn 350 gram tomatpuré 😉

  9. Ser nå at du har bekreftet at det er riktig med den store mengden tomatpuré, altså 2,5 boks. Syntes ikke fargen ser så sterk ut, og lurte derfor på om det skulle være hermetiske tomater isteden. Forøvrig høres det ut som fantastiske smaker, så den skal testes:-)

    1. Caroline Berg Eriksen

      Tomatpuré 😉 Muligens kokosmelken gir det en litt blekere rødfarge.

  10. hvor er serviset fra? 🙂

  11. Ser kjempegodt ut! Men du store min, det var en voldsom mengde tomatpuré. Tror aldri jeg har benyttet mer enn 3-4ss tidligere.. i en rett Man kan vel smake seg litt frem kanskje..

    1. Caroline Berg Eriksen

      Det er ganske stort volum med mat da, og kokosmelken demper smaken fra tomatpuréen. I ettertid så tenkte vi at vi kanskje kunne hatt mer 🙂 Om jeg kam komme med et forslag så er det å putte i bønner, det skal vi neste gang. Det tror jeg funker bra 🙂

  12. Kan jeg spørre om hva dere hadde/anbefaler som tilbehør til denne retten? Ser deilig OG barnevennlig ut!

    1. Caroline Berg Eriksen

      Vi hadde ingenting, men en frisk salat tror jeg vil fungere best 🙂

  13. Er cummin spisskumin eller karve?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Spisskummin 🙂

  14. Mmm, denne så veldig god ut! Prøver å bryte ut av det faste spisemønsteret mitt iogmed at jeg alltid lager det samme, hehe.. Så denne skal prøves! Tusen takk for tips! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *