orientalsk squashgryte

Om du som oss ønsker år redusere kjøttinntaket ditt, er denne orientalske squashgryten en helt perfekt vegetarrett å starte med 🙂 Den er spennende, alt annet enn kjedelig og dessuten veldig enkel å lage. Nå har jeg lagt ut en hel haug av andre kjøttfrie retter også, men for mange handler det om å starte litt forsiktig når de endrer en vane – så dersom vegetarmat er ganske nytt for deg, vil jeg på det sterkeste anbefale deg denne retten. Her kommer ingredienser og fremgangsmåte! 


til 4 personer trenger du 

♥ 4 squash ♥ 2 rødløk ♥ 5 hvitløksfedd ♥ 5 dl. kokosmelk ♥ 2 søtpotet ♥ 2.5 dl. grønnsaksbuljong ♥ 350 g. tomatpuré ♥ 4 ts. tørket koriander ♥ 4 ts. paprikapulver ♥ 2 ts. gurkemeie ♥ 2 ts. cummin ♥ 4 ts. revet ingefær ♥ salt + pepper ♥ revet ost ♥ frisk koriander 


slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. Del opp squashen i terninger. Finhakk rødløk og hvitløk. Skrell potetene og del dem opp i terninger. Ha smør i en stor kjele og stek potetbitene på medium til høy varme i ca. 10 minutter. Tilsett rødløk og hvitløk de siste 3 minuttene av steketiden. Bland inn tomatpuré og krydder, hell over kokosmelk og grønnsaksbuljong. Rør godt og smak til med salt og pepper. Hell innholdet i kjelen over i en ildfast form og stek retten i 20 minutter. Ta den deretter ut og dryss over revet ost. Sett den ildfaste formen under grillen og skru ovnen på maks varme. Etter ca. 5 minutter er osten smeltet, litt brunet på toppen og retten er ferdig. Mmmm! Dette er skikkelig digg – en fest av smaker på en helt vanlig onsdag 🙂 Dryss gjerne litt frisk koriander over før servering! 


Håper det smaker 🍵🍴

20 kommentarer

  1. Maren Pedersen

    Hvor kommer squashen inn? stekes den med potetene?
    dette mÄ testes!

  2. This is for sure yummy, dear Caroline! Thanks for sharing.
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    http://www.dressedwithsoul.com

  3. Elisabeth

    Ser godt ut:)
    Har du noen vegetarretter som ikke inneholder kokosmelk eller er kremet? ( av alle ting er det ingen i vÄr familie som liker det)

  4. Hvor ble det av squashen?

  5. 350 gram tomatpurre? Omg

  6. Skal det vÊre 350(!) gram tomatpuré i denne, eller er det en feil?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Nei, det stemmer det 🙂

  7. Jeg lurte ogsĂ„ pĂ„ det med squashen. Skal den stekes sammen med potetene, eller skal den rett i den ildfaste formen? Reagerte ogsĂ„ pĂ„ mengden tomatpurĂ©, blir ikke det veldig sterkt? Mener det er 140 gram i en vanlig liten boks…

    1. Caroline Berg Eriksen

      Squashen skal opp i den ildfaste formen 🙂 En boks med tomatpurĂ© er 180 gram. Vi brukte to, og syntes ikke det ble sterk smak.

  8. Dette sĂ„ deilig ut, nĂ„ ble jeg inspirert! Tror jeg tar litt mindre enn 350 gram tomatpurĂ© 😉

  9. Ser nÄ at du har bekreftet at det er riktig med den store mengden tomatpuré, altsÄ 2,5 boks. Syntes ikke fargen ser sÄ sterk ut, og lurte derfor pÄ om det skulle vÊre hermetiske tomater isteden. ForÞvrig hÞres det ut som fantastiske smaker, sÄ den skal testes:-)

    1. Caroline Berg Eriksen

      TomatpurĂ© 😉 Muligens kokosmelken gir det en litt blekere rĂždfarge.

  10. hvor er serviset fra? 🙂

  11. Ser kjempegodt ut! Men du store min, det var en voldsom mengde tomatpuré. Tror aldri jeg har benyttet mer enn 3-4ss tidligere.. i en rett Man kan vel smake seg litt frem kanskje..

    1. Caroline Berg Eriksen

      Det er ganske stort volum med mat da, og kokosmelken demper smaken fra tomatpurĂ©en. I ettertid sĂ„ tenkte vi at vi kanskje kunne hatt mer 🙂 Om jeg kam komme med et forslag sĂ„ er det Ă„ putte i bĂžnner, det skal vi neste gang. Det tror jeg funker bra 🙂

  12. Kan jeg spĂžrre om hva dere hadde/anbefaler som tilbehĂžr til denne retten? Ser deilig OG barnevennlig ut!

    1. Caroline Berg Eriksen

      Vi hadde ingenting, men en frisk salat tror jeg vil fungere best 🙂

  13. Er cummin spisskumin eller karve?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Spisskummin 🙂

  14. Mmm, denne sĂ„ veldig god ut! PrĂžver Ă„ bryte ut av det faste spisemĂžnsteret mitt iogmed at jeg alltid lager det samme, hehe.. SĂ„ denne skal prĂžves! Tusen takk for tips! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *