ukens kjøleskap + ukesmeny

Da var det klart for en ny titt inn i kjøleskapet vårt, i tillegg til en ny ukesmeny 🙂 Denne gangen blir menyen også litt halvert dessverre – vi reiser nemlig til fjells på torsdag og der oppe er det svigermor som bestemmer menyen 🙂 Men jeg har inkludert gårsdagens middag og også skrevet litt om veimaten vår, så kanskje dere kan bruke noe av det til inspirasjon for hele uken 🙂 Her kommer ukens kjøleskap! 

Hva skjer med all squashen tenker kanskje du?! Vi laget en helt magisk god squashgryte til middag i dag *mmm*

Gjett om denne fruktskuffen er en stor favoritt hos de små i huset 🙂 


vår ukesmeny 

fiskegryte HER / orientalsk squashgryte kommer i morgen / oppskriften på tunfiskrøre finner du HER / kyllingrøre HER 


God matuke 🌿

35 kommentarer

 1. Hvor er øredobbene fra?

 2. Hei
  Stusser litt over hvorfor dere oppbevarer tomater i kjøleskapet,de skal jo ikke ligge kaldt.
  Ellers mye fristende og fargerikt av både frukt og grønt

  1. Jeg gjør også som Caroline og velger å legge tomatene i kjøleskapet, samme med bananer. Syntes begge deler er best kalde. Godt mulig at de ikke skal ligge der, men det får være opp til hver enkelt hva de mener er best

  2. Jeg oppbevarer også tomater i kjøleskap, synes ikke varme tomater smaker noe godt..
   Epler og bananer derimot bør ikke ligge sammen, da blir bananene fort brune og overmodne. Men igjen overmodne bananer er best når man skal lage bananlapper

 3. Og igjen ligger eplene og modner resten. Bra 🙁

  1. Hvorfor plager det deg? Er det du som skal spise dette?

 4. Therese

  Mulig det er av estetiske årsaker at plasten rundt gulrøttene er fjernet, men de holder seg friske mye lengre med plastikken på;) Bare et tips. Her i huset tar det hvertfall ikke mer enn to-tre dager uten plast før de er suppe-gulrøtter:)

 5. Her i huset oppbevares alt av frykt og grønt i samme skuff i kjøleskapet. Kun bananer på benken.

 6. Hvor er blusen din fra – fin!

 7. Kan jeg spørre om en ting uten og bli slaktet av alle andre? 😉 La merke til at dere har veldig lite «vanlig» melk. Drikker ikke jentene vanlig melk? Bare lurer fordi på helsestasjonen får vi stadig beskjed om at melk er bra og det må’n ha.

  1. Caroline Berg Eriksen

   https://www.carolinebergeriksen.no/2019/02/26/vart-kjoleskap-var-ukesmeny/

   Kjøleskapet forrige gang 🙂 Handlet ikke inn mer melk ettersom vi skal dra i morgen 🙂

  2. Dette med vanlig melk ville vel jeg personlig også valgt.. Men om du visste hvor mange familier som kun bruker den melka som Caroline har i kjøleskapet. Jobber i butikk å ser daglig at familier kun hamstrer den type melk.

  3. Ida..kumelk er for kalver. mennesker har ikke vondt av å ikke drikke kumelk!

   1. Caroline Berg Eriksen

    Kumelk er for både mennesker og kalver 🙂 Det går helt fint å ikke drikke kumelk, men da er det viktig at man erstatter det med de rette produktene for å dekke de behovene spesielt barn har.

 8. Hei Caroline.
  Jeg leser stadig bloggen din, og finner meg selv ikke lengre gå inn på din blogg som jeg pleide, fordi at jeg synes bildene er så store at jeg ikke finner tekst og må scrolle flere ganger for å komme meg gjennom et bilde. Dette gjør at jeg ikke lengre får sett det hele bildet, og jeg mister helhetseffekten til innlegget.
  Jeg liker bloggen din veldig godt, så ville bare komme med en tilbakemelding. Dette er så klart bare min mening, og jeg håper du på ingen måte blir fornærmet, for jeg setter pris på din blogg.

 9. Christina W

  Hei Caroline! Veit dette ikke har noe med denne posten å gjøre, men må spørre likevel. Jeg har akkurat begynt med Invisalign og er kjempespent på fortsettelsen. Jeg har tidligere lest et innleggat du begynte med dette i 2017 (?). Finner bare ett innlegg om invisalign, så jeg lurer på hvordan det gikk? Kan du lage en post ang dette, eller sende meg link til evt blogpost på hvordan det endte – hvis du har det? 🙂

 10. Mmmmmm, deilig fyll i kjøleskapet 🙂 Sånne fruktskuffer er gull for både store og små! Så herlig at dere skal på fjellet igjen, riktig god tur <3

 11. Digger slike innlegg

 12. Alltid kjekt med nye og gode middagstips! Takk og god tur til fjells 🙂

 13. Så lite pålegg for ungene, hva med litt, skinke, hamburgerrygg, salami.,osv.. lite variasjon ser jeg. Syltetøy med tilsatt sukker er ikke bra f9r noen, så lenge dere ikke har diabetes….

  1. Caroline Berg Eriksen

   Egg, tomat, leverpostei, makrell i tomat, laks, majones, kalkunfilet, gulost, brunost, syltetøy, agurk, paprika, kaviar og banan 🙂

   Synes det er variert, vi. 14 ulike typer matvarer å ha på skiva og uendelig med kombinasjonsmulighetet 🙂 Vi pleier vanligvis å ha syltetøy uten tilsatt sukker, men kjøpte feil sist bare.

  2. Mona…Du kan da ikke mene at dette kjøleskapet ikke har nok pålegg for barn? Erfaring fra mine 2 så spiste de stort sett kun leverpostei og makrell i tomat.
   Altså her viser Caroline frem ett velfylt kjøleskap med masse deilig frukt, grønnsaker, pålegg, juice, melk, youghert, egg
   Men det folk henger seg opp i er at det er for lite med 14 sorter pålegg, epler skal ikke ligge sammen med annen frukt, tomater og bananer må ikke ligge i kjøleskap å ta nå for Guds skyld ikke av plasten på gulrot.
   Jeezes

  3. MONA. Kan ikke skjønne hva du ikke ser. Her ser vi tydelig mye forskjellig pålegg. Og ingen har dødd av litt syltetøy med sukker før heller om det skulle vært sånn at de brukte med. Og de påleggs typene du nevner er det vel ikke alle som spiser ? Ingen her i huset gjøre det. Har et barn som kun spiser egg eller gulost på skiva si . Og kun ost fra Norwegia. Syntes kjøleskapet til CBE viser et godt utvalg av det meste. Og om ungene spiser frokost i barnehagen så er det mindre pålegg som spises hjemme i ukedagene, samme om de ikke skal ha matpakke.

 14. Jesus christ! Så mye irriterende kommentarer du får, jeg fatter ikke folk orker å henge seg opp alt! Du er en helt, Caroline!:)

 15. Syntes det oser sund og god mat her jeg.. Det måå da alle være enige i.
  Må si folk har lite å gjøre når de henger seg opp i alt fra plast til epler og bananer..
  God tur til fjells 🙂

 16. Så deilig og innbydende ut! Du får så mye rart i tilbakemeldinger. Men du er en inspirasjon, både trening /ernæring og masse koselig å lese. Bloggen din er litt som et kamille blad – det gir meg glede i hverdagen. Du må ignorere de negative kommentarene du får. Klem klem Torill

 17. Åå takk for 2 nye oppskrifter idag, som jeg skal handle inn til helga!

 18. Susanne

  God variasjon her. Blusen dim var helt nydelig og perfekt til våren! Kan jeg spørre hvor du har kjøpt den? Fantastisk fin! 🙂

 19. Blir velsig inspirert av disse innleggene, må virkelig si at det er deilig med hverdags inspo

 20. Flott innlegg med herlige bilder! Takk for inspirasjon og mattips:-) god tur til fjells!

 21. Digger slike innlegg 🙂 ja takk til å fortsette med dett *tommelopp* jøss hvor mye hønemammaer det finnes der ute som MÅ hakke på alt, tom påleggstyper 😀 syns det var ett veldig innbydende kjøleskap jeg 🙂

 22. Herregud alle kommentarene du får nesten så jeg vil slå hode i veggen over hvor tåpelige folk er og hva de gidder å henge seg opp i. Vil tro det er veeeeeldig slitsomt for deg at folk ALLTID skal ta deg på noe.
  Ha en fin dag videre.

 23. Ååååå for et nydelig og fristende innhold i kjøleskapet!

 24. :-):-)

 25. Ingerid

  Herlige bilder, fristende kjøleskap Og jeg er veldug «imponert» over alle dusteting noen henger seg opp i… Du er virkelig tålmodig! Nyt gode dager her på Dovre!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *