kremet laksepanne

Laks er en klar favoritt hos både store og små i denne familien, og i dag skal dere få servert en veldig enkel, men supergod middag. Dette lager du på en under en halvtime – alltid digg med kjappe løsninger i en hektisk hverdag. Jeg heier i hvert fall på akkurat det, samtidig som at det ikke skal gå utover smak eller næringsinnhold. Denne retten kan du gjerne servere med tilbehør som poteter, potetstappe, quinoa eller nudler – det er helt opp til deg og dine 🙂 


til 2 trenger du 

♥ 400 g. laks ♥ 4 hvitløksfedd ♥ 5 dl. cherrytomat ♥ 200 g. babyspinat ♥ 1.5 dl. vikingmelk ♥ 2.5 dl. parmesan ♥ never basilikum ♥ 1 neve bladpersille ♥ salt + pepper 


slik gjør du 

Stek laksefiletene på medium varme, ca. 4 minutter på hver side. Sett til side. Vask stekepannen slik at du kan bruke den til å lage resten av retten. Finhakk hvitløksfeddene, basilikum og bladpersille. Del tomatene i to og riv parmesanen på et rivjern. Ha smør i stekepannen og brun hvitløken på medium til sterk varme. Tilsett deretter tomatene, disse skal surres sammen med hvitløken til de begynner å bli myke. Vend inn litt og litt av spinaten.

Hell over vikingmelken og parmesanen. Bland godt. Smak gjerne til med salt og pepper. Dryss over finhakket krydderurter og rør det inn i retten. Legg over laksefiletene og ha gjerne på lokket til stekepannen, slik at fisken blir passe varm igjen – et par minutter bør være nok (viktig å passe på at det ikke blir tørt) 


Server som det er eller med valgfritt tilbehør – mmm 🌿Håper det smaker! 

10 kommentarer

 1. Dear Caroline,
  This is for sure yummy and healthy. Thanks for sharing!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 2. kan man velge fløte istedet? Pleier ikkje ha vikingmelk hjemme

  så digg ut da 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kan du fint gjøre 🙂

 3. Det så aldeles nydelig ut og ut fra oppskriften kan jeg se at det vil smake skikkelig godt også. Tusen takk for tips og oppskrift.

 4. Har spurt før, uten å få svar, så spør igjen 🙂
  Hvor finner du disse oppskriftene? Er spesielt interessert i vegetar oppskriftene, så det hadde vært fint om du linket til sider/blogger hvor disse blir lagt ut.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg finner de ikke noe spesielt sted, og mange av de setter jeg sammen selv fra f.eks vanlige oppskrifter 🙂

 5. Elisabeth

  Dere bruker ofte mye parmesan. Har du prøvd å bytte ut med Manchego eller Gruyere? Jeg var «opphengt» i parmesan før,men så fikk jeg smaken på disse to. Anbefaler deg å prøve! Ikke fordi det er noe sunnere, altså, bare smaken som er annerledes og gir variasjon.

 6. Dette så veldig godt ut. Det gjør forresten alle mat-bildene deres! Ser noen spør om fløte i stedet for vikingmelk… og jeg lurte på om det funker med creme fraiche eller mager kesam?

 7. Ser veldig godt ut. Trur eg må teste det ut en dag, men prøver med kylling i steden for,

 8. Hei Caroline!
  Lagde dette hjemme, men med kveite, og brukte lett creme fraiche da jeg synes vikingmelk er altfor mektig. Fungerte også kjempebra! Gikk ned på høykant hos alle mann
  Skal se JCS i helgen, og gleder meg masse til å se dere i aksjon.
  Har ikke kommentert på flere år, men synes du fortsatt er super, og bloggen gir meg ofte hverdagsglede. TAKK for innsatsen din❤️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *