en liten oppdatering på Hugogutt

Tusen takk for så mange gode ord under innlegget som handlet om Hugo! Jeg er så takknemlig og det er så deilig å lese at det er flere der ute som bryr seg like mye om sine dyr – det er jo en selvfølge – men likevel er det så fint å se at dere setter ord på det. Vi leverte Hugo til dyrlegen da de åpnet i går og jeg snakket først med dem igjen da klokken var litt over tre – det vil si rett før jeg skulle avgårde på teateret – og derfor fikk jeg altså ikke laget en oppdatering til dere før i dag. 

Dyrlegen kunne fortelle meg at de hadde trukket åtte (!!!) tenner hos Hugo og at alt hadde gått helt fint. De kunne ikke finne noe annet per i dag, og akkurat nå viser han heller ikke tegn til de plagene jeg så her om dagen som bekymret meg så fælt. Kanskje han rett og slett hadde vondt i hele seg, fordi han er så plaget med tennene? Han er jo en liten hund på bare 2.5 kilo, så det å ha såpass tannverk kan ikke være særlig godt for den lille kroppen. Nå har jeg ikke kikket inni munnen hans, men han har trukket så mange tenner de siste årene at jeg synes det er et under at han fortsatt har tenner igjen til å tygge maten sin. Det fikk jeg selvfølgelig opplyst at han har – visste du at hunder har så mange som 42 tenner totalt?! Det er en del, så han har faktisk ganske mange igjen fortsatt – og mer enn nok til å tygge maten sin 🙂 Denne gangen trakk han riktignok jekslene, som er bærebjelkene til underkjeven, så det kan hende i fremtiden at tungen hans vil komme frem fordi han ikke klarer å holde kjeven skikkelig igjen, men dette var ikke noe jeg skulle bekymre meg for ennå.

Hugo har trukket mange tenner de siste årene, faktisk tror jeg det kan være så mange som 16 totalt, siden den gangen han begynte å få problemer med tannhelsen sin. Heldigvis er ikke dette noe som plager ham nå, og jeg håper vi slipper å trekke flere i tiden fremover. De kan jo ikke si ifra, så vi har ikke sett at han har hatt vondt i munnen. Ånden hans er omtrent kronisk dårlig (bah – skulle ønske det var annerledes ettersom han elsker å susse) men det er ingenting som hjelper mot dette. Han er på kontroll ca. 1 gang i året og det er jo da vi finner ut av slike ting som tanntrekking og så videre. 

Så nå er han altså en liten pasient som må få medisinene sine to ganger daglig. I fjor fant de også en bilyd på hjertet hans. Dette har ikke blitt noe verre, men likevel har det vedvart og derfor har vi også satt ham på hjertemedisiner. Lille, gamle mannen min! Det blir mer og mer virkelig for meg at han faktisk er 12 år gammel og godt på vei inn i sitt trettende år, men for meg virker det ikke sånn i dagliglivet i det hele tatt. Han er liksom så lik seg selv. Litt oftere luftrørkollaps – ja. Litt mer andpusten på lengre turer – ja. Men ellers? Hugo er bare Hugo. Min lille fantastiske gode gullgutt. Min første baby – rett og slett. Husker dere den gangen jeg la ut en dansevideo med Hugo og meg? Haha! Det var vel helt i starten av bloggkarrieren min 😉 Han elsker fortsatt å danse! Raringen ⭐️


Elsker deg herfra og til evigheten! 

33 kommentarer

 1. Siv E. Brattensborg

  Husk at hver dag etter 12 år er en bonus …….sa dyrlegen til meg angående min lille chihuahua . Den ble 13 år.

 2. Så godt og høre at han nå har det fint uten smerter <3 Lille fine gutten <3 Kos deg masse med han, og du.. sett av litt ekstra tid til de på 4 bein, plutselig er de ikke her lenger <3

 3. Katrine

  Vi har hatt en hund tidligere som også trakk mange tenner, han hadde til slutt bare hjørnetenner igjen, da disse også hjalp til med at han ikke siklet så mye. Han tygde maten sin helt fint fordi kjeven/ganen blir så hard at det ikke ville være noe problem 🙂

 4. Hei å så godt og høre at Hugo gutt er på bedringens vei Caroline,har et spørsmål til deg hvordan går det med hundene og tepper inne har selv en chiuhahua på 1 år, men vi kan ikke ha tepper da han skvetter på disse har du noe erfaring med dette, ser du har tepper inne ,har du aldri hatt dette problemet? han er ellers renslig og står ved døren når han må ut , lykke til med teater premieren….

 5. Jeans??

 6. Høres veldig riktig ut.. at det var tennene som gjorde at han hadde vondt. Stakkar.. Får jo så vondt av de! Godt det ikke var noe «værre» hverfall! God bedring Hugo ☺️

 7. Trude K

  Godt å høre at det ikke var noe verre, selv om det er ille nok å miste tennen.

 8. Ingrid S

  Hei 🙂 Nå vet ikke jeg om det er likt for hunder og katter – men da vi måtte trekke alle tennene til en av våre katter pga sykdom så da veterinæren at de fint tygger tørrfôr med ganen 🙂 Det tror jeg vel egentlig også hunder gjør! Din vakre Hugo minner meg så mye om min Chihuahua Brynjar i utseendet! Så fine! Har selv fire katter og fire chihuahuaer som jeg elsker <3 Lykke til med lillemann 🙂

 9. Søteste Hugo da!

 10. Så godt å høre at alt er bra med fine lille Hugo <3 Det er så tungt å innse når dyrene våre blir gamle. De er jo liksom babyene våre 😉 Pusen vår blir hele 14 år på fredag, og selv om dyrelegen bruker å si at han er en gammel herremann er han likevel min lille baby <3

 11. Hei 🙂
  Godt å høre at Hugo er seg selv igjen 🙂
  Jeg har en liten chihuahua selv på 8 år. Han har hatt problemer med tennene i lang tid nå, og har vel ca 9 tenner igjen nå (alle de små foran, oppe + et par til). Han får kun tørrfôr, og det er ingen problem for han. Tungen henger ute konstant, men han er en lykkelig liten tass 🙂

 12. Så skjønn <3 God bedring til han.

 13. småhunder har ofte problemer med tennene og tannsten som er det som lukter eller tannkjøtt betennelse

  God bedring til lillevennen <3

 14. Godt å høre at det går bedre med ham! Jeg krysser fingrene for at dere har mange gode år igjen sammen 🙂 Det er virkelig en berikelse å få ha dyr så lenge. Jeg mistet katten min i fjor, da ble han 17 år gammel. Det er noe eget med disse seniorene!

 15. Jeanette

  Så godt å høre at det går bedre med vakre, lille Hugo <3 Den ene hunden min fikk kreft i munnen i en alder av fem år, vi måtte da fjerne deler av underkjeven hennes, ca 3 cm. Hun måtte lære seg å spise på nytt, tunga henger alltid litt ut, rett og slett fordi hun ikke har noe sted å legge den. Har også trukket en del tenner, men klarer seg så fint i hverdagen og er frisk og rask nå. Og hun er bare helt utrolig nydelig der hun sitter med den lille tungen som henger ut og når jeg i tillegg vet hva hun har gått igjennom, blir jeg bare enda mer glad i henne <3 Håper Hugo har mange gode år fortsatt og god bedring til han <3

 16. Hei angående dårlig ånde som
  min chihuahua også har slitt med fant vi ut at å gi henne syntetisk skinn å bite på hjalp

 17. Fortsatt god bedring til Hugogutten, håper det «bare» var tennene som gjorde at han hadde vondt!

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3 <3

 18. God det går bra med hunden! Men en hund som susser? Grøss.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Beste som finnes 🙂

   1. Emilie

    Kan faktisk ikke tenke meg noe enklere, men hver sin smak.

   2. Emilie

    Kan faktisk ikke tenke meg noe ekklere, men hver sin smak.

   3. Caroline Berg Eriksen

    🙂

   4. Du vet at han vasker seg med den tungen?

   5. Caroline Berg Eriksen

    Jeg har hatt Hugo i 12 år og han får mer enn gjerne lov til å gi meg en suss på nesa. Han treffer aldri munnen min. Uansett om han hadde gjort det, så er det min hund, og jeg hadde virkelig ikke brydd meg 🙂 Jeg synes bare det er koselig <3 Tenker det får være opp til hver enkelt hundeeier hvor de vil sette grensen – jeg bryr meg i hvert fall fint lite om hva andre velger å gjøre 🙂

 19. Christina

  Kan du si hvordan han er når han får luftrørkollaps? Jeg har en pomeranian på 10 år, som sliter veldig med hoste i perioder. Vi hadde en runde for noen mnd siden som var veldig ille, og han kastet opp mye. De mente da først at det kunne være luftrørkollaps, men gikk tilbake på dette da han ble bedre. De mente at hvis luftrøret har kollapset så har det kollapset, da er det ikke mye mer å gjøre for de… Så jeg ble litt nysgjerrig på hva som skjer med Hugo når han har det <3

  Christina 🙂

 20. Frøydis

  Så godt at alt er bra med Hugo. Man blir så glad i disse dyra:) Vil anbefale alle som vurderer å skaffe seg hund å sjekke denne oversikten først: https://www.dyrebeskyttelsen.no/aerlig-talt Her får du en oversikt over hunderaser som har blitt ekstremavlet for å oppnå et gunstig utseende, som f.eks Kings Charles Spaniel, Pomeranere og mopser. Sånn kan man unngå å støtte ekstremavl og lidelsene det innebærer for hundene.

 21. Min tibetanske spaniel hadde ingen tenner igjen de siste par årene(han ble 15,5 år), og han levde fint med det. Elsket fortsatt sånne tannbørste-godiser <3
  Så Hugo klarer seg nok fint med noen færre tenner 🙂
  Hvilken dyrlege bruker dere? Bor i Sarpsborg selv.

 22. Så godt å høre at han er bedre , ikke har vondt nå ❤️Stakkars liten …
  Jeg pusser tenner på min hver eneste dag…Vi nusser og koser og det finns ikke noe nydligere i verden enn en varm myk snute
  Kos deg masse med Hugo og fortsatt god bedring til han ❤️

 23. Kjære Caroline og alle andre der ute som har hund, slutt å gi hundene deres tørrfor. Tørrfor ødelegger hundens tenner og fører til tanntrekk og veterinær utgifter. Gi hunden din rent kjøtt, fisk IKKE FRA MAT BUTIKKEN. Vom er et godt alternativ, vill fisk som makrell og laks. Godbiter fra merke WOOLF, ACANA, ORIJEN, Non-stop Dogwear. Hunden trenger alltid noe å tygge på slik at den får renset tennene for tannsten da er det fint å få lammeører, kaninører, strupe osv. Puss tennene på hunden din hver kveld med Bucadog Tannpasta. bruk enten en tannbørste, elektrisktannbørste eller en vott. det er opptil hunden din hva den liker og på hundens størelse. Lykke til

  1. Huff! At selverklærte «eksperter» sitter å uttaler seg på nett er rett og slett skremmende!!!

 24. Så godt å høre at dere fant ut av det!
  Man blir så alt for glad i dem, og det går liksom opp for en når de blir eldre at man ikke har dem for alltid og at man en gang må skille vei. Får meg ofte på gråten selv om jeg er 32. Har en litt større chihuahua/Xolo mix på 13 år. Ganske lik din Hugo med helsen. Leken, drar som et uvær på tur, frisk og rask, men hørselen er blitt veldig dårlig, og har det samme grå sløret i øynene som heldigvis ikke påvirker synet hans.
  Kloke, og lojale seniorer er best! Og det er så godt å se de som steller med dem så godt fra de er valp til de er gamle, og alltid står ved deres side. Premien er enorm, og man kan virkelig trøste seg med at den dagen man må ta det vanskeligste valget noensinne så har den hunden levd et helt fantastisk liv fra start til slutt.

  Heldigvis blir mindre hunder ofte eldre og Hugo virker jo å være i fenomenal form, så håper du har han i mange år til! <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *