i vårt kjøleskap + vår ukesmeny 

Jeg elsker å titte i andres kjøleskap! Det er inspirerende og ikke minst fristende, så det er rett og slett dette jeg tenkte å gjøre i dag: invitere deg inn i dette kjøleskapet! Dette har jeg kun gjort en gang tidligere, og det var i 2016, så derfor synes jeg det var på plass med en ny titt 😉 Dette er jo for det første et helt annet kjøleskap ettersom vi har flyttet (haha) og denne gangen tenkte jeg å dele ukesmenyen vår med dere også – kanskje du ikke har fått handlet inn for hele uken ennå og kan plukke med deg noen tips eller litt matinspirasjon! 

Først er det kanskje på sin plass å informere om at vårt kjøleskap ikke ser slik ut hele tiden. Og akkurat slik som nå tipper jeg det ser ut i maks tre dager til, og så begynner ting å plasseres litt annerledes. Lars-Kristian og jeg er nemlig ikke helt enige i hvor ting hører til i kjøleskapet. Jeg ELSKER å organisere syltetøy på én hylle, ost- og meieriprodukter i en annen hylle, frukt i én skuff og grønnsaker i en annen og så videre, men det er ikke alle som vil ha det sånn i dette huset 😉 

Denne uken er det, som alle andre uker, masse grønt i kjøleskapsskuffen. Grønnsaker er alltid tilbeøhr til middagene våre, frukt og kesam blir ofte kveldssnacks – om ikke i ukedagene, så i hvert fall i helgene 😉

Pepsi Max er vi kanskje over snittet glad i, soyamelk digger jeg i alle smoothiene mine, helmelk er jentenes favoritt og Biola er skikkelig godt med granola!

Som du sikkert ser, går det masse bananer i dette huset også – og pasjonsfrukt 🙂


vår ukesmeny 

Ok, nå ser jeg at ukesmenyen kanskje ikke er så fyldig som jeg skulle ønske – haha! Vi reiser nemlig bort til helgen og har derfor ikke handlet inn til det. Torsdagen er også åpen, ettersom vi har barnevakt akkurat den dagen – mamma og pappa skal på ferie, og vil så gjerne passe jentene før de drar, så da har Lars-Kristian og jeg en kveld for oss selv. Jeg lukter kino! 


Da er jeg nettopp hjemme fra teateret og i morgen er det PREMIERE! Jeg er helt skutt, så jeg trenger søvn asap! Håper deres tirsdag har vært fin 🙂 

51 kommentarer

 1. Det første jeg tenkte når jeg så kjøleskapet var at.. Nå får hun sikkert 50 kommentarer på at bananer IKKE skal ligge i kjøleskapet.
  Lurer på om jeg får rett

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha, det tror jeg at jeg fikk forrige gang også :p Altså i 2016. Men vi liker kalde bananer og spiser dem opp ganske fort, brukes mye i smoothie og som snacks for både oss og jentene, så det går veldig fint å ha dem der 🙂

   1. Og ENDA bedre er det faktisk å fryse bananene i fryseboksen! 😉 Når man spiser de rett fra frysen smaker de som bananis 😀 Barna kommer garantert sikkert til å elske det 🙂

   2. Hahaha… Akkurat dét husker jeg også fra 2016.

    Kan du dele oppskrift/mengde av hver ting du har i guacamole’n du lager selv? 🙂

   3. Caroline Berg Eriksen

    Du finner den her: https://www.instagram.com/netfit.no/ 🙂

 2. Et tips: Bananer skal IKKE oppbevares i kjøleskap. De blir grå og ødelagt og mister smaken som bare den. Skal oppbevares på benken! Ideelle temperatur mellom 12-14 grader.

  1. Cathrine

   Ingen som har 12-14 grader på kjøkkenbenken håper jeg…! :/

   1. Haha, håper ikke jeg heller 🙂

   2. Håper ikke jeg heller. Men det er det som er den ideelle temperaturen for oppbevaring av bananer. Håper og tror de fleste har høyere temperatur enn det!

 3. ELSKER sånne innlegg! TAKK.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så gøy!! 😀

 4. Drømmen av et kjøleskap, da! Guri, så mye godt, sunt og ikke minst; FOR et system!

 5. Cecilie

  Så kreativt innlegg! Tommel opp for flere lignende innlegg i fremtiden

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så hyggelig, Cecilie! Gjør gjerne dette oftere – og da med en mer detaljert meny for uken 🙂

   1. kanskje et fast mandagsinnlegg med tips til innkjøp til middagen du skal ha på tirsdager? 🙂

   2. Caroline Berg Eriksen

    Ja, kanskje det 🙂

 6. Hei! Så ryddig og flott! Bananer bør ikke oppbevares i kjøleskap

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi liker kalde bananer 🙂

 7. Kjære du, Joda fint med et veldig ryddig kjøleskap kontra vårt, mye digg der. Men, det mange av oss (med hund) lurer på, er jo hvordan det gikk med Hugo hos dyrlegen ! Det ser du sikkert utifra kommentarene?! Fint med teater, kjøleskap og kommende kinodate, men jeg gikk inn nå for å se om det var noe nytt om lillegutten, men fikk bare se et kjøleskap. Får vi høre nytt om ham?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kommer oppdatering angående Hugo senere i dag <3 Dessverre rakk jeg ikke i går – det blir mye logistikk når dagene er såpass hektiske som de har vært og er denne uken. Men jeg sitter faktisk og skriver om Hugo akkurat nå <3

 8. Ojda, alle hjerte og smilefjes-ikonene ble borte :/ Trist det ikke funker fra mobil <3

 9. Tips: ikke bland epler med annen frukt for de modner frukten raskere!

 10. Hei flotte Caroline. Bare et tips: epler burde ikke ligge sammen med annen frukt, da de inneholder et stoff som gjør at alt som ligger sammen med det- modner fortere (dermed kan råtne på 1-2-3) ☺️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det var jeg ikke klar over :O Vi har dem alltid sammen med annet, men ofte i plast 🙂 Tok dem ut nå slik at det så litt finere ut 😉

 11. Hei, bare lurte på ett litt privat spørsmål, men håper du vil svare.
  Jeg så du for en tid tilbake anbefalt sikre perioder som prevensjon ved bruk av en fertilitets monitor. Jeg lurer på om du bruker den ennå, eller om du har god erfaring med annen prevensjon?

 12. ?? Skal dere på kino (torsdag) når det er premiere (i morgen=torsdag), og så reise bort? skal ikke dette stykket spilles??

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi har premiere i dag, 2 x forestilling fredag og forestilling lørdag 🙂 Vi har spiller altså ikke på fredag og søndag, men spiller igjen neste uke – 2 x fredag og 2 x lørdag 🙂

   Dvs. at vi reiser til Geilo rett etter forestilling lørdagen, vi må kjøre om natten, men det går fint 🙂 Da kan jentene sove i bilen. Søndag er det kick off med UI på Vestlia, vil gjerne få med meg det. Blir hektiske dager fremover 🙂

 13. Hei,
  Tenkte bare å tipse om at bananer holder seg mye lengre dersom du oppbevarer de utenfor kjøleskapet. Et annet tips er å oppbevare de unna frukt som produserer etylen (f.eks epler), da modningsprosessen går mye raskere ved dette stoffet.

 14. Det overrasker meg vel ikke at du har et så ryddig kjøleskap…. Du får ikke titte inn i mitt Så mye sunt og godt! Her i huset elsker vi også bananer, men oppbevarer dem i kjøkkenskapet. Nyt fridagen i morgen!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hahah :p

 15. Ser du har poser i bunn av kjøleskapet – regner med at det er salater? Av en eller annen grunn har jeg aldri kjøpt slike – innbiller meg at salaten ikke blir like frisk og god som om man kutter den selv (noe som sikkert ikke stemmer). Kan du vise oss hvilke du bruker – kanskje eget innlegg om tilbehør gjort på rå grønnsaker? 🙂
  Bakdelen ved å kutte selv, er at jeg stadig kaster grønnsaker som blir til overs….

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, vi bruker slike poser ganske ofte 🙂 Mindre matsvinn med slike! Jeg kan godt komme med tips til hva jeg bruker ferdige salatposer til 🙂

  2. Hei Bente! Det er helt fantastisk med ferdigkuttet salat! Tips: Legg de i en salatslynge med iskaldt vann i 5-10 min før du slynger ut alt vannet som blir til overs. Bladene trekker lit seg veske de eventuelt har mistet, og blir perfekt crispy og sprø inni, men tørre og fine på utsiden.

   1. Skal jammen prøves, Linn!:)

 16. Kjære caroline. Jeg anbefaler deg å kutte ut soyaprodukter da dette er helsefarlig. Hvis du elsker soyamelk og liker å drikke det ofte så anbeler jeg at du kjøper den soyadrikken som ikke er UHT-behandlet, men den som er merket “Natural fresh” som har en holdbarhet på 46 dager og finnes i kjøledisken i motsetning til ett år for UHT-produktene som står for ultra heat treatment. Dette gir lang holbarhetsdato.Produktene varmes opp til rundt 140 grader under trykk i noen sekunder.
  Alle melke- og soyaprodukter som står i butikkhyller ved romtemperatur og har holdbarhet i måneder eller år, har vært gjennom UHT. Man kan også utvikle cyster som jeg gjorde, jeg fikk det på eggstokkene og nyren. Da jeg sluttet med soyaprodukter og erstattet det med havre isteden så forsvant også alle systene mine. Cystene gjorde at jeg fikk hormonforstyrrelser. Lykke til

 17. Enig med deg, Caroline! 🙂 Jeg oppbevarer alltid bananer i kjøleskapet, da holder de seg freshe og gule. Ingenting er mer kvalmende enn myke, romtempererte, brunflekkede bananer. Hahaha 😉 Forøvrig veldig gøy å få en kikk inn i kjøleskapet deres, alltid gøy å se hva andre spiser 🙂

 18. Alltid fint å titte inn hos andre, moro å se kjøleskap og meny!
  Jeg elsker å organisere og ha system i kjøleskapet, og rydder ofte etter de andre, hehe.
  Del gjerne flere middagsmenyer, trenger litt inspirasjon.
  Lykke til på teateret!

 19. Jeg bare lurte på hvor mye pepsi max du drikker hver dag/ i uken? Er selv veldig fan av pepsi 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Der varierer, siden vi ikke alltid har det tilgjengelig 🙂 Jeg drakk mye mer før, da kunne jeg fort drikke 0,5 til 1 liter hver dag. Men nå har vi faktisk ikke hatt det på en stund, så da går det ikke så mye 🙂

 20. Har du noen tips til resteoppskrifter for å få brukt opp rester av grønnsaker og annen mat? 🙂

 21. Hurra for ryddelige kjøleskape 🙂 mit kjøleskap er også ryddet og pent, forsøker å vaske det ofte også.
  Vi har også bananer i kjøleskap, så holder de lengere og blir ikke alt for søte i smak.
  Elsker sådanne innlegg, hurra for hverdags innlegg 🙂
  Spiser jentene dine alt? Eller er de litt kresen, eller spiser de alt dere lager til middag? Tenker på den lekre Lakse oppskrift du har lagt ut og andre fantastiske oppskrift 🙂
  Klem fra Fredrikstad.

 22. Har altid bananer i kjøleskapet siden jeg liker de kalde. De blir ikke lenge der så kjenner meg igjen! Deiligt med mye grønnsaker.

 23. Elisabeth

  WOW for et ryddig kjøleskap 🙂
  hadde aldri turt å ta bilde av mitt og lagt det ut på nett.

 24. Jeg oppbevarer også alltid banane i kjøleskapet. Liker dem best kalde:)

  Så du har yoghurt fra Yoplait i kjøleskapet, og lurer på om du smakt Yoplait Double 0 med kokos? Jeg bruker den mye i smoothie og til havregryn, den er så god! Selges i stort beger:)

 25. Jeg er mest imponert over hvor ryddig kjøleskapet ditt er. Alt annet enn mitt! 🙂

 26. varm_kakao

  To bananer var ute og gikk. Så løp den grønne bananen og gjemte seg bak et tre. Like etter kom den gule bananen. I det den gule bananen passerte treet skremte den grønne bananen den gule. Da sa den gule bananen:
  – Å, du er så umoden.

 27. Tips. Ser ein pakke med strimla svinekjøt på bilde nr 3. Vil anbefale å kjøpe ferske nakkekoteletter og heller kutte opp sjølv, då det blir mykje saftigage og bedre. (Er jo ikkje alltid en får tak i nakkekoteletter, men det er mykje betre en ferdig strimla kjøt.)

 28. Inspirerende og morsomt innlegg 🙂 kom gjerne med flere slike de ukene du kan fylle hele ukesmenyen 🙂

 29. Jeg liker også å se i andres kjøleskap, det kan si så mye om hvem som bor der! Veldig gøy! Ser mange kommenterer hvordan dere velger å oppbevare bananene, haha. Jeg har dem også i kjøleskapet fordi jeg liker dem kalde, men også for at de ikke skal bli overmodne før vi får spist den siste. Mitt kjøleskap har mest frukt og grønt, så egg og meieriprodukter av forskjellige slag og til slutt noe pålegg. Orden og renhet er topp prioritet. Det er jo så ekkelt å åpne andres kjøleskap og så er det enten grisete, kaos eller vond lukt.. Da frister jo ikke akkurat noe av maten!

 30. Spiser ikke jentene brødmat? Kan ikke se noe smør, pluss at det var veldig lite pålegg. Her har vi jo skinkeost, kaviar, prim, masse forskjellig kjøttpålegg blant annet.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jo, de spiser brødmat 🙂 De elsker egg på skiva, så det blir mye av det. Kaviar, skinkeost, leverpostei, smøreost, syltetøy, makrell i tomat, gulost og brunost er vel det det går mest i 🙂 Alt dette i kjøleskapet 🙂 Pluss agurk. Det går det masse av.

   Smør oppbevarer vi ikke i kjøleskapet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *