verdens beste venn

Min beste venn! Tenk at han er 12 år gammel. Jeg kan fortsatt huske den dagen jeg fikk han som om det var i går. Jeg skulle flytte til Oslo, og satt og drømte meg bort i hundeannonser. Chihuahua var drømmen og da jeg viste et bilde av Hugo til mamma, smeltet hun helt. Selvfølgelig gjorde hun det! Hvem smelter ikke av små, lodne hundevalper? Da vi oppdaget at kennelen holdt til her i Sarpsborg, ble jeg skikkelig gira, og ikke minst ble jeg overrasket da mamma gikk for å hente bilnøklene og sa at vi bare måtte dra for å se på ham. Mente hun det? Så der var han da – lubne, lodne, lille Hugogutt. Så vakker og bare noen uker gammel. Han spant rundt på gulvet som en liten propell. Så nysgjerrig på livet. Leken og lykkelig. Jeg har vært helt tullete etter ham siden den dagen. Han har vært med meg gjennom tykt og tynt, gjennom mine viktigste perioder i livet. Han er alltid der når jeg er glad og alltid der når jeg er lei meg. Det er ingen som reagerer mer på mine snufs og tårer enn ham. Min aller beste, kloke venn.

Etter at jeg fikk barn har ting endret seg litt. Hugo er fortsatt babyen min, han er en utrolig viktig del av livet mitt, men det er ingen hemmelighet at mye av den tiden jeg brukte til å kose med ham og holde ham tidligere, nå går til jentene i stedet. Det er nok helt naturlig, men jeg har likevel dårlig samvittighet for det og skulle ønske det var mer tid. Sånn er det alltid. Tiden. Det er noe galt med tiden. Dagene, ukene, månedene. Det går for fort. At han allerede er 12 år er ikke til å tro. Det er i hvert fall ikke noe jeg er særlig glad for. Jeg skulle ønske at han bare var fem. Eller to. Jeg vet han har mange gode år igjen, men han er likevel gammel. Tenk om hunder hadde hatt evig liv. Egentlig er det litt dårlig gjort mot oss selv, vi som skaffer oss menneskets beste venn. Vi blir så tullete glad i dem og kan ikke se for oss et liv uten dem, men vi vet at de ikke vil være der for alltid. Aldri like lenge som vi er her.

I dag har Hugo vært hos dyrlegen og det er vel egentlig derfor jeg skriver dette innlegget. Det fikk meg til å innse at han faktisk begynner å bli en gammel mann. Han er verdens sprekeste til vanlig, fortsatt leken, våken og kvikk. Det eneste er at han hører skikkelig dårlig nå, han hopper himmelhøyt bare jeg rører ved ham, om han ikke har sett meg først. Øynene hans begynner også å bli slørete. Han ser helt fint altså 🙂 Men han har fått et slørete preg over dem, en grå hinne som jeg vet hører med til alderen. Likevel er det rart å se. Hugo var skikkelig plaget i hele går, jeg fikk nesten ikke lov til å ta på ham. Bare jeg løftet ham opp, skrek han. Sånn skikkelig høyt. Så koste jeg med hodet hans, ettersom han ikke virket å ha vondt der, men da pep han så fort jeg streifet øret hans. Jeg fikk ikke lov til å kikke ordentlig etter da jeg forsøkte å finne ut av hva som kunne være galt med ham. Han bare pep, nappet etter hånden min og pilte under nærmeste møbel. 

Han har ligget under badekaret siden i går, og ville ikke engang komme frem for å få mat. Det er klart jeg blir bekymret, så det første jeg gjorde da dyreklinikken åpnet i dag, var å ringe dem. Vi fikk time med en gang, men det rareste er at de ikke kunne finne noe. Ingen piping da han var der. Han var livredd, som han alltid er, men pep ikke da de tok på ham og undersøkte ham. Er ikke det rart? I morgen skal vi tilbake for å gi ham bedøvelse, slik at vi kan trekke tenner (igjen) og undersøke ham litt grundigere. Ta prøver. Jeg krysser alt jeg har for at alt er bra. At det er tennene hans som gjør at han har vondt, og ikke vet hvordan han skal få sagt ifra. Stakkar lille venn. Du må love meg å leve i mange år til ❤️

33 kommentarer

 1. Carina j Lilleødegård

  Huff… det er dette som er så vondt med hund…

  Jeg hadde en liten tibbe, verdens beste venn, og historien hennes er så lik Hugo sin, symptom messig og det å gjemme seg. Dyrlegen fant ingenting, skjedde gang på gang, var helt fin i mellomtiden, så viste det seg at pga alderdommen så ble ledd litt slappe, hoften gikk ut av ledd helt plutselig, hun skrek og var fra seg av smerte i et dlgn ca, så sjekk dette, vi fant det dessverre ut for sent..

  Lykke til❤️

 2. Ååååh❤️ For et nydelig innlegg!!!! Dyr er best!!!

 3. Søte Hugo, god bedring! Har en pomeranian på 1 år og en cairnterrier på snart 14. Glad for å ha en ung en når «gamlemor» ikke finnes lenger!

 4. Wenche Bergh Munkvold

  Håper det går bra hos dyrlegen.Man blir jo så glad i disse dyrene at det gjør vondt i hjertet å se at de har vondt klem til deg og Hugo

 5. Masse god bedring til Hugo <3

 6. ❤❤

 7. Uff, håper det går bra med Hugo. ❤️

 8. Klem til Hugo og deg !
  Håper det går bra.
  Hunder er absolutt mennesket beste venn..

 9. Så vakker han er. Har du noen bilder fra da han var valp? Hadde vært gøy å se.

 10. May-Helén

  Mange gode klemmer til Hugo <3 Håper at alt går fint hos veterinæren i morgen.

 11. Åh, jeg føler sånn med deg. Var gjennom en runde med min egen bestevenn i høst hvor jeg nesten mistet henne pga. komplikasjoner etter det som skulle være en enkel operasjon. Heldigvis klarte de å snu det og hun kjempet seg tilbake <3 Det er rart med det når slikt skjer, man blir på en måte mer klar over hundens dødelighet, det kommer nærmere på en måte. Men selv om man vet det når man skaffer seg hund at man mest sannsynlig vil overleve de og det blir veldig tungt når dagen kommer, så er de likevel verdt det disse fantastiske skapningene <3 Krysser fingrene for at dere finner ut av det med Hugo og at han får noen år til <3

 12. God bedring til lille hunden <3. Og ikke ha dårlig samvittighet, hunder er flokkdyr, så han er bare glad til jo flere det er i "flokken" hans. De to nyeste flokkmedlemene betyr for han bare enda mer trygghet og Kjærlighet. Dessuten er jeg helt overbevist om at hunder forstår at barn er barn. At han har et innstinkt som forteller han at disse er de minste, de svakeste og de med mest sannsynlighet til å øke flokken og dermed vil han vokte over dem og vet også at dere andre voksne flokkmedlemer må priotere dem litt ekstra og passe på dem. Lære dem opp til å klare seg selv og lære dem til å "beskytte flokken sin" han vet han er en eldre herremann og at de yngre vil beskytte han 🙂

 13. gode bedring til den aller fineste bestevennen din <3

  Har selv hatt voksne hunder som måtte sendes hjem til hundehimmelen…og det er like forj##$$ hver gang. Men de var elsket og de elsket oss <3
  Nå har vi 3…..en fra Spania og to fra en kjeller til en hoarder på Østlandet – vi vet ikkje hvor gammel noen av dem er egentlig..men elsker dem alikevel og har dem så lenge vi kan <3 <3 <3

  1. ❤️

 14. Føler så med deg..En blir nesten syk av bekymring når det er noe med de firbente babyene…..
  Min var syk i fjor….Fikk leddbetennelse…..Går bra nå.
  Tvi tvi i morgen….
  Masse god bedring til Hugo og trøsteklem til deg ❤️

 15. Martine

  Huff, så merkelig at dette innlegget skulle dukke opp akkurat idag. Familiehunden vår hadde skikkelig harahjerte og en respirasjonsfrekvens på 90 i kveld, og hun var tydelig redd, så mamma og pappa tok henne med til dyrlegevakta. Jeg måtte på nattevakt (i ny jobb), og har ikke hørt noe, så frykter det verste. Så vondt og ikke vite, og så vondt når det gjelder dyra våres, føler skikkelig med deg, Caroline.
  Håper de finner ut av hva som foregår med Hugo, man føler seg jo så hjelpesløs.

 16. Ble Hugo vaksinert hos dyrlegen?

 17. Jeanette

  For noen nydelig bilder <3 Håper alt er bra med skjønne Hugo, det er så vondt når de firbeinte blir syke. Man blir så ufattelig glad i disse firbeinte, vi har fått hund nr 2 i hus for ikke så lenge siden, så nå har vi to stk som gir oss masse kjærlighet og glede <3

 18. <3 <3 <3

 19. Det er noe eget med disse pelsklingene våre. God bedring til Hugo!

 20. ååå, jeg føler med dere.. selv har familiehunden vår blitt dårligere både syn og hørsel.. aldri gøy å se de firbente bli eldre og svakere.. selv om det er i sin natur.. krysser fingrene for flere år <3

 21. Hunden er menneskets beste venn <3 Ta deg mere tid til de, rett og slett <3 De har følelser, de trenger masse kos, nærhet og turer <3 Håper han fikk den hjelpen han trengte hos veterinæren idag <3

 22. Hege Iren

  Å, lille venn <3
  Det er så hjerteskjærende at vi ikke kan ha våre beste venner for alltid hos oss. Lov at du koser litt ekstra med Hugo hver dag, han fortjener det, trofaste vennen. God bedring og lykke til med tennene hos veterinæren.
  Hege Iren

 23. Hvordan gikk det i dag ? …Oppdaterer du bloggen ang Hugo ? ….❤️

 24. Det er så innmari leit når dyrene våre ikke er friske. Du ser at de er syke, men de får ikke sagt noe. Uff a meg altså 🙁
  Masse lykke til med Hugo <3 Håper alt går bra.

 25. Trude K

  Venter egentlig på en oppdatering om Hugo…

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3

 26. God bedring til Hugo,og klem til dere begge❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3

 27. scrunchie brand? 🙂

 28. ❤️

 29. Ingeborg

  Hei! Jeg har selv to hunder og er en dyreelsker. Du skriver litt om hundene dine fra tid til annen, men jeg skulle gjerne lest enda mer. Om hvordan dere får det til å gå opp i hverdagen, hvor mye dere prioriterer dem, hvordan dere trener dem, hvordan er fordelingen mellom deg og Lars Kristian, osv. Hundene er så viktige de og ❤️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *