fløteis med pasjonsfrukt – uten tilsatt sukker

Denne iskremen er en helg verdig! Fy søren, dette er skikkelig digge saker *sikle* Jeg nevnte jo i forrige uke at pasjonsfrukt har blitt min nye favorittfrukt, så da ble det naturlig å lage iskrem med dette etter suksessen av en smoothie som jeg la ut HER


denne oppskriften gir nesten 2 l. iskrem 

♥ 4 dl. vikingmelk ♥ 300 gram philadelphiaost ♥ 3 dl. fløte ♥ 100 gram sukrin gold ♥ 20 pasjonsfrukt 

Røren i seg selv smaker HELT himmelsk, så pass på at du ikke spiser opp alt sammen før det går i fryseren 😉 Når det gjelder antall pasjonsfrukt, så er mengden her noe som er helt opp til deg. Jeg ville ha masse pasjonsfruktsmak og synes ikke det ble helt komplett før jeg var oppi 20 stykk. Det kan høres mye ut, men det er mye væske her også. Jeg startet med 12 og det ble akkurat litt for lite 😉 Dessuten er det skikkelig godt at det knaser skikkelig når du spiser denne isen! Mmmm 🍦


slik gjør du 

Bland sammen vikingmelk, philadelphiaost og sukrin gold. Pisk dette i en kjøkkenmaskin eller bruk en blender. Pisk kremfløten stiv og bland den godt inn uten å piske. Del pasjonsfruktene i to og skrap innholdet ut i røren. Miks godt og hell iskremen over i en form. Pakk formen inn med plastfolie og sett den inn i fryseren til den blir helt stiv – gjerne over natten. 


Server som dessert for å imponere familie og venner i helgen – gjerne i iskremkjeks eller bare som den er 🙂 Dette er skikkelig, skikkelig godt! God fredag, dere 🌸

38 kommentarer

  1. Karin M

    Sukkerfri?
    Vikingmelk inneholder jo sukker

    1. Caroline Berg Eriksen

      … uten tilsatt sukker 🙂 Fikset det nå.

  2. Hva blir kostnadene for denne isen totalt? 🙂 og hva koster en pasjonsfrukt? Mmm så nydelig ut ❤️

    1. Caroline Berg Eriksen

      Det er jeg usikker på, men dersom du eller andre synes det blir dyrt (det er ikke en rimelig is) så kan pasjonsfrukt erstattes med akkurat hvilke bær du ønsker. For eks frosne blåbær 😀

      1. Sant 🙂

      2. Dette ser jeg på som en selskapsdessert – skal lage med billigere bær til hverdags 🙂

      3. Caroline Berg Eriksen

        Ja, den ble dyrere enn vi trodde også :p Brukte først 12 pasjonsfrukt, men følte det ikke var nok smak, så ble 8 til 😀

    2. Pasjonsfrukten kommer på ca.150 kroner.

      1. O holy :0

    3. CamillaIngrid

      Du får kjøpt pasjonsfrukt pure på glass inde fleste meny butikkene (finnes også i sitron) tipper den funker fint her og MYE billigere

      1. Caroline Berg Eriksen

        Whaaat :O Med steinene?

  3. Hvor får en kjøpt beholderen du har is -kjeksen i?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Den er fra Clas, men de har fine på Jernia også 🙂

      1. Mange takk

    2. Svar til MEG:
      Jeg kjøpte meg en slik før jul på Multitrend
      – tror de skal ha igjen ennå…
      Søk på «Holm Oppbevaringskasse»
      Klem fra Mette

  4. Synes det er så mange like bilder av samme motiv på bloggen. Blir veldig kjedelig.

  5. Kan man bare bruke litt sukker? Kunstig sukker er jo egentlig mer usunt enn litt vanlig sukker.

    1. Caroline Berg Eriksen

      Du kan godt bytte ut sukrin med sukker, men vanlig sukker er på ingen måte sunnere enn kunstig sukker. Kunstig søtning er et mye bedre valg 🙂

      PS! Sukrin er ikke kunstig, men et naturprodukt 🙂

    2. Hvorfor er «kunstig» sukker mer usunt enn litt vanlig sukker?

  6. Egentlig er d litt intresant å vite, hva er årsaken til så mange like bilder bestandig? Er d en grunn?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Jeg synes helt ærlig at bildene i dette innlegget ikke er spesielt like :/

      1. Jeg syntes heller ikke bildene i dette innlegget var spesielt like Caroline. Men dine antrekksbilder pleier å være det, da du poster kanskje 7-8 bilder i samme vinkel, kun fra en side, bare litt zoomet ut og inn på enkelte av bildene.
        Jeg liker at det er mange bilder spesielt antrekksbilder men hva med å variere litt, ta fra forskjellige vinkler, bakfra, rett forfra, etc.. Mye dere kan gjøre formå variere litt.
        Klagerabsolutt ikke, bare kommer med litt konstruktiv kritikk. Dere er flinke, og alltid ja til mange bilder. 🙂

      2. Caroline Berg Eriksen

        A: Enig 🙂

    2. Ja! Helt ærlig så er det måte på hvor mange bilder man trenger av noen is, ikke ta det ille opp caroline! Men jeg er enig med noen her at mange av bildene dine på bloggen blir veldig like! Du er en pen dame men vi trenger ikke 10 bilder av deg i samme antrekk og samme blomster i ulike positurer. Håper du ikke tar dette ille opp!

      1. Caroline Berg Eriksen

        Det forstår jeg, men teksten må brytes opp med bilder, ellers blir det kjedelig 🙂 Jeg kan ta underveisbilder, mem det er ekstremt tidkrevende.

      2. Ekstremt tidkrevende Caroline? Det er jo jobben din å gjøre ting ordentlig. Helt enig i at det er alt for mange like bilder i veldig mange av innleggene dine. Er innom bloggen hver dag, og har ingenting å utsette på kvaliteten på bildene, men det kunne vært kjekt med færre bilder – eller større variasjon.

      3. Caroline Berg Eriksen

        Det er tidkrevende å ta steg for steg, ja 🙂 Jeg føler jeg gjør jobben ordentlig, selv om jeg ikke tar steg for steg bilder.

  7. Benedicte

    Pasjonsfrukt er fantastisk så lenge det er en autentisk smak. Skal man ha en autentisk smak, så må det være ekte pasjonsfrukt og ikke noe kunstig smakstilsetning. Prisen på pasjonsfrukt er dyrt for den jevne nordmann. Tror prisen på å lage denne isen hadde veltet hele helge-budsjettet for mange barnefamilier. Hvis du skal fenge en vanlig nordmann, så tror jeg du må komme litt ut av blogg-bobla med tanke på prisnivået du legger deg på, når det gjelder inspirasjonsinnlegg.

    1. Caroline Berg Eriksen

      Jeg tror du blir overrasket over hvor mange nordmenn det er som har god råd og dyre matvaner. Har ingenting med noe bloggboble å gjøre 🙂

      Du kan fint erstatte pasjonsfrukten med andre frukter eller bær, å bli inspirert handler ikke bare om å kopiere.

      1. Selvfølgelig er det mange med god råd, men spørsmålet er jo hvem som leser bloggen din. Det hjelper ikke at 90% av befolkningen er rike, mens det er de resterende 10% som leser bloggen. Jeg tror dere hadde hatt nytte av å finne ut hvem kundegruppen din er. Vi har mye penger, men jeg ville aldri giddet å bruke så mye penger på is. Ungene her er storfornøyd med tress.

    2. BENEDICTE. Reagerer ikke på prisen på pasjonsfrukt, men det er ikke noe jeg kjøper daglig. Det blir i perioder. Husk det er mange som leser bloggen, sikkert både fattig og rik. En får ikke tatt hensyn til alle i alle innlegg enten det er klær eller mat, interiør eller reiser. Hadde ikke veltet mitt budsjett for helgen, og ikke de fleste andre jeg kjenner heller . Det er oppskirfter i denne bloggen som passer de fleste lomme bøker, så med engang det kommer en som kanskje koster litt så blir det galt, sånn er det med klær og annonser også . Når jeg og mine tenårings jenter skal kose oss så kjøper vi Ben & Jerry is, de koster 80-90 pr.stk for store begre. Syntes det er fint i bloggen, det er noe for enhver smak og økonomi.

    3. Glad jeg ikke er en såkalt vanlig nordmann da Benedicte synes isen så kjempegod ut, og selv om jeg har lav inntekt er god mat noe av det jeg prioriterer å bruke penger på.

      Forøvrig kjenner jeg ytterst få barnefamilier som hadde fått veltet helge-budsjettet av 150 kroner.

  8. Dette ser veldig god ut! Skal absolutt prøves

  9. For oss som ikke skal ha karbohydrater, går det an å bytte ut vikingmelk med noe annet? 🙂

    1. Caroline Berg Eriksen

      Usikker, da er jeg redd det blir en annen konsistens :/

      Men i hele oppskriften er det ca. 50 gram karbohydrater. Dvs. at det pr. is-kule er ca 1 gram karbohydrater. Det tror jeg går fint 🙂

  10. S.Helene

    Takk for deilig oppskrift Caroline! Det er så fint å ha en plass å kunne hente inspirsjon hver eneste dag! ❤️

  11. Hei.
    Jeg lurte på om det blir iskrystaller i denne isen?
    Mener å ha lest at det bør røres i isen ca hver halvtime frem til den har stivnet for å unngå iskrystaller, og jeg kan ikke fordra når jeg får det i isen min :p *sær*

    1. Caroline Berg Eriksen

      Den første gangen vi spiste isen, var den SÅ kremet og god! Andre gangen vi tok den frem var den blitt litt krystallisert – men det kan være det var fordi jeg lot den stå for lenge fremme for å ta bilder av den :/

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *