pulled oumph vegetarburger

Har du smakt oumph før? Dette er rett og slett et soyaprotein, og en helt fantastisk erstatter for kjøtt! Vi spiser kjøtt mer og mer sjelden, og oumph har enkelt blitt en av erstatterne – jentene elsker det og det gjør mannen også 😉 Faktisk såpass mye at jeg klarer å overtale ham til å bestille den veganske pizzaen fra peppes med nettopp oumph på – hver gang! 

Jeg vet at det ikke er lenge siden forrige burgeroppskrift, men vi hadde noe brød liggende i fryseren etter forrige gang og ville bruke opp disse – dermed ble det pulled oumph-burger. Her kommer oppskriften! 


til 4 burgere trenger du 

♥ 0.5 dl. majones ♥ 8-10 skiver suragurk ♥ 0.5 dl. creme fraiche ♥ 1 ts. chilipulver ♥ 1 ss. chilisaus ♥ 100 g. hodekål ♥ 4 hamburgerbrød ♥ 500 g. pulled oumph ♥ grønne blader ♥ tomater ♥ rødløk 


slik gjør du 

Finhakk suragurk og rasp hodekålen. Bland sammen majones, creme fraiche, chilisaus og chilipulver. Rør inn både suragurk og hodekål. 

Oumphen skal bare varmes, så denne kan du steke på medium varme til den er gjennomvarm. Varm burgerbrødene i ovnen. Legg salatblad på burgeren, rikelig med dressing, deretter oumph, tomat og løk. Toppes med burgerbrød og nytes! Server gjerne med søtpotetfries – det lager du enkelt selv om du helst vil det. Oppskriften finner du HER


Håper det smaker 🍔

40 kommentarer

  1. Dette var et bra innlegg Caroline, et stort pluss til deg! ( hadde d vært mere kaffe, cafe og trening nå, så hadde jeg bare skrolla forbi,, ): men har et spørsmål til deg, hvordan får du søtpotet chipsen sprø? Får d ikke til,, håper du svarer !

    1. Caroline Berg Eriksen

      Tusen takk 🙂

      Mitt tips er å enten frityrsteke de, eller steke de på så høy varme som mulig, gjerne med grill på slutten 🙂

      1. Tusen takk,

      2. Jeg fikk også et lettvint og bra tips på Matprat.no, legge poterbitene i kaldt vann i minst 3 timer føre en steker di i evn Air fryer, da blir di sprø

      3. Eller rist dem litt i en pose med noen spiseskjeer potetmel – det funker som bare det!

  2. Så fint med enda et burger-alternativ!! Ser nydelig ut 🙂

    1. Caroline Berg Eriksen

      Du må prøve! Så godt 😀

  3. Takk for gode vegetariske oppskrifter. Du gjør en forskjell for mange dyr og miljøet

  4. Nammm. Kan du linke meg til oppskriften på de hjemmelagde brødene du har laget før? Får så vondt i magen av slike luftbrød som her.

  5. Mariann

    Hei det så veldig godt ut,siden jeg har vært vegitarianer i 25 år,så passer slike oppskrifter perfekt. Synes du er kjempeflink og digger oppskriftene dine,delikat,klem til deg <3

    1. Caroline Berg Eriksen

      Tusen takk, Mariann! Det er veldig hyggelig å høre 🙂 <3

      Klem!

  6. Dette såg så godt ut! Elsker når du legger ut vegetariske oppskrifter!

  7. Sara Katrin

    Jeg har et søskenbarn som er veganer og hu serverer ofte mat med oumph i. Det er fantastisk godt og jeg elsker å ha det i landgang og pitabrød. På nyttårsaften spiste søskenbarnet og jeg nyttårsmiddag med oumph!! Himmel og hav, det er dritgodt!
    Eneste jeg liker av vegetarmat fra butikken.

    1. Caroline Berg Eriksen

      Ja, haha! Så godt 🙂

  8. Heisann, jeg spurte deg et spørsmål om søtpoteter, stilte spørsmålet mitt rett etter at du la det ut, men ingen svar til meg,,,

  9. Caroline

    Hei! Får man kjøpt oumph vanlig dagligvarebutikk?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Kiwi og Meny har i hvert fall 😀

  10. Kristine

    Åh, denne er kjempe god å bruke i bakt søtpotet 😀 Tror du delte en oppskrift for et par år tilbake der du lagde pulled chicken som du hadde i bakt søtpotet med litt diverse tilbehør, og det var kjempe enkelt å veganiser den med å bytte ut kylling med pulled oumph 🙂

    1. Caroline Berg Eriksen

      Å! Ja! Det var lurt 🙂

  11. Dette var rart! Får ikke noe svar jeg! På helt vanlige mat- spørsmål,,

  12. Spiser jentene dette tilbehøret på burgeren også? Min er så skeptisk til «ukjente» matvarer

  13. Dette så veldig godt ut,må lese meg opp på oumph. Uansett denne dressingen skal jeg iallfall lage.

  14. Dere som kan litt om kosthold; jeg trodde man skulle være litt forsiktig med å få i seg for mye soya? Kreftfremkallende mm. Ikke sant? Men heier på dere for at dere velger mere vegetarisk! «tommel opp» <3

    1. Caroline Berg Eriksen

      Jeg har aldri hørt noe om at soya er kreftfremkallende?

      Det er mye rundt oss som potensielt kan være kreftfremkallende, men det kommer an på mengden man eksponeres for. Men at det gjelder soya har jeg ikke hørt om.

      1. Det er en av de største kontroversene rundt soya, rart du aldri har hørt om det. Men oumph er kjempegodt og sikkert «sunnere» enn rødt kjøtt uansett.

      2. Caroline Berg Eriksen

        Joda, men jeg har aldri hørt det fra en troverdig kilde 🙂 Vet at det er en del påstander rundt soya, og mange andre ting også, som ikke helt er basert på gode kilder.

    2. Hmm, ja ok. Googlet litt og det er seriøse kilder og som har utført forskning. De klarer visst ikke å konkludere helt ennå. Og det kommer an på mengden ja. «Individer som bruker soyamelk regelmessig, bør sjekke sitt kolesterolnivå, anbefaler Drevon.» https://forskning.no/overvekt-blod-mat/skadelig-soyamelk/799959. Og selvfølgelig er d jo negative ting v soya og.. https://www.regnskog.no/no/om-regnskogfondet/dette-mener-regnskogfondet/problemet-med-soya. Det skal ikke være lett! 🙂

      1. Caroline Berg Eriksen

        Den første linken gjelder varmebehandlet soyamelk, ikke soyabønner eller ikke-varmebehandlet soyaprotein, så den er jo ikke så veldig relevant 🙂 Soyaprotein i seg selv har jo vist seg å være kolesterolsenkende.

        Den andre linken handler om soyaproduksjon til dyrefôr, ikke til menneskemat 🙂 Hele poenget med å bruke soya er jo å kutte ned på kjøttinntaket, og da reduseres jo behovet for soya til kraftfôr.

        Så det er jo ganske enkelt, bare man skjønner hva man faktisk leser 🙂

      2. Var ikke ment som kritikk fra min side ,gjorde bare et raskt Google-søk siden jeg ikke følte jeg fikk de svarene jeg var ute etter. Synes det var litt greit å presisere det. Slik jeg har oppfattet det er ikke soya helt uproblematisk å spise/drikke, slik jeg trodde før. Men har ikke lest meg opp på all forskning! 🙂

  15. Hei.
    Det så veldig godt ut! Hvilket merke/leverandør er hamburgerbrødene? evt. har du en oppskrift om de er hjemmebakt?
    Ha en fin dag.

    1. Caroline Berg Eriksen

      Jeg mener de var fra Jacobs 🙂 Her er en superdigg lavkarbo-oppskrift på burgerbrød: https://www.carolinebergeriksen.no/2011/07/25/lchf-hamburger-br%C3%B8d-dressing/

      Klem 🙂

  16. Det så veldig godt ut, må testes! 🙂
    Bare lurte på hva sur agurk er?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Det får du kjøpt ferdig på glass 🙂

    2. Et mer presist ord vil være syltet agurk. Suragurk er nok bare en «lokal vri» eller noe familien til Caroline bruker for det noe mer kjente syltet agurk. Dialekter og «familieord» byr ofte på forviklinger 🙂

      1. Caroline Berg Eriksen

        Det må være dialekt eller noe sånt, men både jeg og Lars-Kristian har brukt det uavhengig av hverandre 🙂

        Men ja, syltet agurk

  17. Rebecca

    Hvor er serviset fra? 🙂

    1. Caroline Berg Eriksen

      Det er fra House Doctor 🙂

  18. Hadde dette til middag i går, og det smakte nydelig! Takk for inspirasjon 🙂

    1. Caroline Berg Eriksen

      Bare hyggelig, Linn! Beste burgeren <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *