Naia sitt rom er ferdig

Fun fact: det er på dagen 2 år siden forrige rom-oppdatering her hos Naia! Haha! Og det er helt tilfeldig! Synes det var litt gøy 🙂 Men ok. La oss bare si at dette rommet har gått en lang vei. Og nå? Nå er det så vanvittig fint og jeg er så stolt over at vi endelig endte opp på noe som vi egentlig burde ha gjort med en gang. Men som jeg har sagt tidligere – du lærer uendelig mye av å pusse opp. Vi hadde aldri gjort dette før, men dersom vi skulle gjort det igjen (noe vi absolutt ikke skal) så vet vi hva som lønner seg og ikke. Vi vet at det lønner seg å vente. Vi vet at det skal og bør være en lang prosess å pusse opp et gammelt hus, det er ikke noe som bør forhastes. Vi vet at det er viktig å gå flere runder før du bestemmer deg for farge, interiør og diverse løsninger. Det du synes er fint der og da, er kanskje ikke like fint om et halvt år eller to? Tidløst! Det er i hvert fall et stikkord som passer oss og det vi ønsker. Så ja – vi vet generelt mye mer nå enn det vi gjorde tidlig i 2017. Men jeg er glad for alt jeg kan lære, også når det kommer til oppussing 🙂 

Naia sitt rom er altså omsider ferdigstilt og det har blitt så lekkert, synes jeg! Slette vegger med en dus og nøytral farge, klassisk hvite lister, nytt listverk rundt døren i tråd med resten av huset og kronen (e) på verket: de doble dørene og rosettene i taket! 

Så hva har vi egentlig gjort her inne? Vi har for det første lagt nytt gulv! Lekkert, lyst fiskebein. Deretter har vi tatt bort servanten, fjernet brystningen og taklistene. Slettet veggene, fjernet listverket og byttet ut dette langs gulv, rundt vindu og dører. Laget større åpning inn til rom nummer 2 og satt inn doble glassdører, malt hele rommet og fått opp rosetter i taket. Vi har også skjult det elektriske og fått lagt dette inn i veggen. Bare det i seg selv gjør jo rommet finnere umiddelbart. Ja – det var vel det 🙂 Her kommer før – underveis og etter-bilder! Hold på hatten 🎩


slik så det ut da vi flyttet inn… 

… så startet prosessen 🙂 … 

… med nytt gulv (ubehandlet), fjerning av servant og ny tapet ble det slik… 

rom nr. 2 

… og i dag er vi her – heldigvis! 


Nå er vi SÅ fornøyde og ser oss ikke tilbake 🙂 Gleder meg til møbleringen! 

58 kommentarer

 1. Hva brukes det rom nummer 2 til? Kjempe fint 🙂

 2. Tipper det er en 13 år gammel Naia som kommer til å ELSKE det lille rommet, perfekt walk in closet 🙂

 3. Alle som pusser opp gamle hus burde se den svenske serien «det sitter i veggene» som viser hvordan man tar vare på husets historie, gamle byggeskikker etc. Fantastisk mye bra inspirasjon! 🙂

 4. Pernille

  Nyyydelig! Hva heter fargen på veggene, nøytral varm og fin. Der vil nok lille prinsessa trives

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er kjempefin 🙂 Fargekoden er S1505-Y30R.

 5. Så lekkert det har blitt!!!
  Noe helt annet! Til vegetarburgerene dine, hvor mye tørr quinoa bruker du for å få 300 g kokt?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   75 gram 🙂

   1. Tusen takk for svar! Da blir det burger i morgen, nam 🙂 🙂

 6. Veeeldig fint rom, dere er flinke!

  Men jeg må si det er kanskje litt rart at du reklamerte for den tapeten dere la på rommet her, som dere nå har fjernet. Samme med flere av møblene dere hadde i stua før dere endret til den lyse stua dere har i dag.

  Jeg mener ikke å være frekk eller noe, jeg synes huset deres har blitt kjempefint! Men det gjør på en måte reklamen litt lite troverdig når du reklamerer for noe og skriver at det er så fint, også fjerner dere det etterpå. Om du skjønner hva jeg mener?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   Den tapeten er kjempefin, og Nelia har den samme på sitt rom fortsatt 🙂

 7. Kjenpefine rom. Har dere sett om det går an å få dørlista/ gulvlisten til dobbeltdøre i samme matte farge som gulvet ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Helt likt blir nok vanskelig, men det går fint an å slipe ned og olje eller lakkere 🙂

 8. Veldig fint! Skikkelig lekkert! Håper vi ikke får se rommet med møbler, det kan hun få holde for seg selv.

 9. Hei 🙂 Så fint rommet har blitt! I morgen skal jeg prøve smoothien med pasjonsfrukt. Jeg bor selv i Sarpsborg og måtte innom tre butikker før jeg fant pasjonsfrukt 😮 Hvilken butikk fant du den i?

  Så dette var en av dine topp fem smoothier. Kan du dele de andre favorittene? 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   De har masse på meny storbyen og på meny stopp 🙂 troor også jeg har kjøpt det på xtra i st. mariegate 🙂

   Ja! Lager GJERNE et smoothieinnlegg, jeg er helt smoothiefrelst 😀

 10. Kristine K

  Så utrolig fint det ble, elsker fargene og gulvet! Men du, tenkte bare jeg skulle komme med et lite tips. Jeg har en lillebror som har mistet følelsen i hele høyre arm etter at han løp mot en glassdør som liten. Han fikk kuttet av sener, muskler og nerver til fingrene og var heldig som fikk beholde armen. Har derfor alltid tenkt at jeg aldri skal ha glassdør i mitt hjem, selv om det er vanvittig fint!

  Jeg ønsker ikke å være «mamma-politi», men vet at min mamma skulle ønske at noen hadde tipset henne om risikone ved det da vi var små. Klem fra Kristine

  1. Caroline Berg Eriksen

   Dette var innmari leit å høre, Kristin! Takk for at du sier ifra, det forstår jeg at du føler at du må gjøre! <3

   Klem til deg!

 11. Så fint det har blitt! Veldig riktig av dere å endre det, resultatet ble lekkert! Jeg ville også ha byttet dørhåndtakene på skapene, slik at de stod i stil med de fine kulevriderne dere har på fløydørene og inngangsdøren 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det skal vi gjøre 🙂 Jeg må bare sjekke hva jeg skal gjøre med låsen evnt. ettersom det er en kliklås som henger sammen med innsiden. Evnt. tenkte jeg å spraylakke disse i messing 🙂

 12. Julie Elvsaas

  Såå utrolig fint! Er fargen fra Jotun? Vet du hva den heter, altså ikke fargekode men navnet? ha en fin uke videre!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Soft touch 🙂

   Takk det samme <3

 13. Så kjempefint det har blitt! Der skal hun nok få trives 🙂 Lurer på hvordan inndelingen av de to rommene er, håper vi får se når det er helt ferdig.
  Hvilken vurdering gjorde dere av at Naia får det som virker til å være det kuleste rommet, med to rom i og – hvis jeg ikke ser feil – en veranda? Mener ikke å være nesevis eller noe, lurer oppriktig på hvordan man løser slikt som fort blir en søskenkonflikt (forbereder meg, hehe).
  Ha en deilig kveld!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er vi faktisk ikke helt sikre på ennå :/ Vi må nesten se når møblene kommer! 🙂

   Hehe 😀 Jeg skjønner hva du mener, men jeg tror faktisk at Nelia sitt rom er større enn de to rommene til Naia. Men det har ikke veranda da 😉

   Ha en fin kveld du også 🙂

   1. Takk for svar!

    Da går det vel opp i opp på et vis 🙂 Fine rom begge to.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Tusen takk 🙂

   3. Er jo bare rettferdig det, Nelia har det største rommet og Naia har rommet med veranda 🙂 Da har begge jentene en fordel hver, så blir det ikke urettferdig (når de blir eldre og søskenrivaliseringen slår til )

 14. Utrolig lekkert! Håper vi får en liten titt når møblene er på plass, også:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Selvsagt 🙂

 15. Oj… Må være det vakreste barnerommet i landet:)

 16. Jennifer

  It’s so beautiful! I think that nuetral colors always look better. I have to say that I really loved your old house and it took me a long time to get used to your new house. But, now I love it and it’s so cozy and inviting. 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Thank you so much, Jennifer! This makes me so happy 😀

 17. Det ble veldig fint- og et nøytralt utgangspunkt for å møblere:-) Jeg håper virkelig (!) at vi får se det møblert; har gledet meg til det allerede:-) Vi har bygd nytt klassisk/herskapelig hus og jeg henter inspirasjon fra deg, elsker interiørinnslagene dine!<3

 18. Så vakkert, dere er flinke, hva heter gulvet?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk! Det er heltre eik lagt i fiskebeinsmønster 🙂

 19. Hvor kjøper du ballongene som du bruker i selskaper?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Stort sett hos superkul, de holder til her i Sarpsborg, så det er enkelt å hente på lager der 🙂

 20. Hva er dette rommet opprinnelig brukt som, vet du det? Soverom? Bibliotek? Stue? Mtp at kontoret ditt var tjenestepikeværelse osv, vet du hva tanken med disse to rommene har vært fra tidligere? Og hva brukte forrige eier det som? Bare historisk nysgjerrig.

 21. Benedikte

  Woooooow!!!! Du er bare SÅ flink! Elsker disse innleggene. Håper det kommer masse flere innlegg av deres vakre hus Kan tenke meg det er en fornøyd jente!

  Klem

 22. Helt etter min smak 😉
  Listene er i klassisk hvit. Hva med den doble glassdøra? Er den også i klassisk hvit eller er det vanlig ferdigmalt dør (S 0502Y)?
  Jeg vurderer å gjøre dette selv.
  Deres valg var uansett nydelig!!!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, den er i klassisk hvit – vi bestilte dette 🙂

   Tusen takk <3

 23. Varm_kakao

  Det står ikke at kommentaren min venter på å bli godkjent lenger, så jeg lurer på om de kommer gjennom i det hele tatt. :-/ Merkelig, så jeg prøver å skrive inn annet brukernavn.

 24. Varm_kakao

  Jeg ser at den kommentaren gikk gjennom og det står «Din kommentar avventer moderasjon». Hvorfor kan jeg ikke bruke mitt vanlige brukernavn? Jeg kan ikke skjønne at jeg har skrevet noe såpass negativt eller frekt at jeg er blitt blokkert i alle fall, da skjønner jeg ingenting. Det jeg skulle si i utgangspunktet var at dette rommet ble skikkelig bra. En varm og lun stemning der inne, og en stor forbedring fra utgangspunktet! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei! 🙂

   Jeg kan ikke finne flere kommentarer fra deg enn de du har postet i dag? :/

   1. varm_kakao

    Hei, jeg la igjen et par kommentarer i går eller forgårs med mitt vanlige «kakao» brukernavn. Men de ble bare borte, eller ble ikke postet/godkjent trodde jeg. Veldig merkelig hele greia, så da bytta navn. Nå ser jeg at du har fått dem og ikke slettet dem, så jeg må beklage om jeg trodde det.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det går fint 🙂

 25. Hva var grunnen til at dere pusset opp en gang til på så kort tid? Rom nr 2 såg jo helt greit ut?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi var ikke fornøyd med resultatet første gangen, så da gjorde vi om på det 🙂 Vi synes ikke brystningen passet inn og vi ønsket å åpne opp rommet mer.

 26. Så fint, Herre miiin 😀 virkelig lekkert. Slik dere pusset opp første gangen var jo i grunnen fint, men dette ble så mye mer delikat og smooth på et vis. Helt fantastisk.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, H! <3

 27. Helt nydelig!!! drømmerom <3
  Gleder meg til å se med møbler!

 28. Dwightinha

  Det er blitt kjempefint. Man skal «lytte» til eldre hus og «bo seg inn» litt.
  Det kan jeg selv noe om. Nydelig gulv; synes det er flott at dere har ivaretatt stilen.

 29. Håper det kommer en video på tuba, når oppussingen oppe er ferdig <3 #venterispenning 😉

 30. Rebecca

  Tommel opp for at du viser rommet uten hennes møbler og leker!

 31. Hvor har dere kjøpt den fine taklampen?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den kommer fra lampehuset 🙂

 32. Birgitta

  Hei Caroline!
  Skal snart selv begi meg ut på et lite oppusningsprosjekt etter å ha kjøpt min første leilighet. Vurderer å enten slipe ned tregulvene eller legge gulv som dere har. Kan jeg spørre hvor du kjøpte det?:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så spennende, Birgitte 🙂 Vi har heltre eik som er lagt i fiskebeinsmønster 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *