innesøndag og peiskos for sunnmøringer

Søndag med regn og masse vind = innedag. Jeg hadde et sterkt ønske om å stå på slalåm i dag, men dessverre har alpinsentret vært stengt hele helgen – så da er det like greit å holde seg inne 🙂 Jeg fant frem Spillmagasinet som jeg helt hadde glemt at vi hadde nede i kjelleren, og oppi der var det jo så mye gøy! Vi endte opp med å spille Ludo – det enkleste for alle sammen 😉 – og måtte selvfølgelig tenne i peisen også. 

Faktisk har vi gjort det hver eneste dag i et par uker nå, for dere må jo ikke glemme at jeg bor sammen med en sunnmøring 😉 Han har nemlig funnet ut av at det er penger å spare på sånt, så når du våkner om morgenene i dette huset, er det bare å kaste den tykkeste cardiganen du kan finne over pysjen, stikke føttene inn i de varmeste tøflene og vente på at varmen har spredt seg i huset. For mannen har nemlig skrudd av alle radiatorene i første etasje! Haha! Hva er det de sier om sunnmøringene? De sparer på skillingen, og lar daleren gå? Kan skrive under på at det stemmer 😉 Men det er innmari koselig med levende flammer da, det gir litt ekstra stemning og joda – når han fått ordentlig fyr så er det akkurat passe varmt 😉 

Flere som husker dette fiskespillet fra barndommen? Altså, det var så morsomt det! 


Jeg har brukt kvelden på Sarpsborg Scene, og nå begynner det virkelig å bli bra 🙂 Premieren er jo om bare litt over to uker, så nå blir det intensivt fremover! Det er fantastisk gøy og kommer til å bli så rart når det er over. Men det er jo heldigvis en stund til ennå 😉 Håper deres helg har vært fin – ikke minst håper jeg at noen har gjort litt ekstra stas på deg i dag, om du er mamma sånn som meg ❤️

25 kommentarer

 1. Så himla koselig❤️ Vi har også split spill med våre barn.. og et tips: Singstar på Playstation!!! Når 5 åringen fikk synge let it go på tv med höy lyd

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Ser det for meg :p Vi har ikke hatt Playstation siden Lars-Kristian la Fifa på hyllen, kanskje på tide å investere i dette 🙂

   1. Syns jeg dere skal❤️❤️❤️

   2. Caroline Berg Eriksen

    Lars-Kristian er garantert ikke vondt å be 😉

 2. Karoline Bjørtomt Monsen

  Hvor er joggedressen din fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Zara 🙂

 3. Det håret til Nelia….. Utrolig flott!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Fineste <3

 4. Trenger ikke være sunnmøring for å være nødt til å spare penger på strøm i disse dager..har du sett strømprisene i det siste? Kan tenke meg det koster flesk å varme opp det huset deres kun med elektrisitet!

 5. 4barnsmamma

  Skjønner LK godt! Strømprisene er skyhøye nå som du sikkert vet, så aldri feil å spare inn. Må jo bli høye regninger om alle radiatorer står på hele tiden. Og myyyye koseligere å fyre i peisen. Dere har jo kakkelovn også, så må jo være fornuftig å fyre med ved. IKKE bare sunnmøringer som gjør det.

 6. Så koselig 🙂 Har dere greid å lære Naia å spille Ludo? Det var tidlig. Jeg har en datter som et et par måneder eldre enn Naia og hun hadde nok ikke skjønt de reglene, hvor mye terningen viser osv. Begrenser seg til Memory foreløpig 🙂

 7. Fyrer dere ikke rundt i kakkelovnen? Jeg trodde at litt av vitsen med en kakkelovn er at de tar lang tid å varme opp, men at de holder på varmen lenge? Så om dere legger i når dere legger dere, er den varm og bare til å legge i neste morgen?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jo, men huset vårt er på 500m2 og det blir nok i største laget for én kakkelovn 🙂

   1. Ja, det skjønner jeg 🙂 men litt lunk i huset holder den vel? Og en peis varmer vel ikke så veldig? Det er jo mer for kosen sin del 🙂

    Det er så pent med kakkelovn og noe jeg virkelig skulle ønske hadde passet i vårt hus.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Den varmer godt opp i stuene, og de er på 100m2 🙂 Den åpne peisen varmer godt så lenge det brenner, men når det slukker så hjelper den ikke

   3. Mary Elin

    Nei, huset deres er IKKE på 500 kvadrat. 358 kvadrat står detvi prospektet. https://issuu.com/reeltimeinteractive/docs/prospekt_193160061

   4. Caroline Berg Eriksen

    Bruttoarealet er på 507m2, men primærrommet er 358m2 🙂

    Du vet at du har kommentert dette før i dette innlegget, og jeg har svart akkurat det samme?

 8. Rosaria

  Sunnmøring i dette huset også 🙂 Det så veldig cosy ut med peis, snacks og tida sammen med ungene. Skal innføre denne kose tida med familien hver søndag. Ha en fin uke videre:)

 9. Bruk kakkelovnen. Mye mer energieffektivt og dermed pengebesparende. I tillegg har den nok en mye bedre forbrenning som gjør at det slippes ut mindre partikler i utelufteb fra fyringen enn fra peisen.

  Tar lengre tid å varme opp, men når den først har blitt varm avgir den varme lenge etter at dere har sluttet å fyre. Peisen funker kun som instant varme (strålevarme) og er kun nyttig for kos og kjapp oppvarming i kombinasjon med en ovn.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, vi bruker kakkelen 🙂 Den er helt fantatsisk 🙂 Så god å klemme på også – haha 🙂

 10. Så fine bilder og masse kos med levende flammer, men du, jeg får en følelse av at de aller fleste bildene dere tar er veldig sånn oppsatte bilder, altså ikke tatt i øyeblikket. Stemmer det?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   De her er tatt i «øyeblikket», men å gjøre det er jo ikke veldig enkelt. Det krever jo at du har en fotograf som flyr rundt og tar bilder, og det har de færreste.

 11. Mary Elin

  Nei…. huset deres er ikke på 500kvm Caroline, det er 358 kvm. Så ikke lyv.

  1. Mary Elin

   Det stårnemlig i prospektet da dere kjøpte huset.

  2. Caroline Berg Eriksen

   Primærrommet er 358 kvadratmeter, ja. Men hele huset er litt over 500.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *