grønnkålsalat med ristede kikerter

Hvem trenger kylling i salaten, når det finnes ristede kikerter? Husker jeg hadde fullstendig dilla på dette for noen år siden, men å putte dem i en fristende salatbolle er enda bedre enn å spise dem alene. Denne salaten hadde jeg til lunsj på mandag – og oh my! Det er noe av det bedre jeg har spist på lenge 🙂 Her kommer oppskriften! 


til 2 trenger du 

♥ 250 g. grønnkål ♥ 450 g. kikerter ♥ tandoori masala krydderblanding ♥ 7-8 hvitløksfedd (1 hel hvitløk) ♥ 0.5 dl tahini ♥ 1 sitron ♥ 6 ss. honning ♥ parmesan ♥ olivenolje


slik gjør du 

Skyll kikertene og la dem tørke. Ha dem i en bolle og bland inn 2 ss. olivenolje og tandoori masala krydderblandingen – ikke være redd for å bruke en del, jeg brukte rundt 20 gram. Del opp hvitløken i fedd og behold skallet på. Spre kikertene utover et bakebrett med bakepapir, og legg hvitløksfeddene ved siden av. Stekes i ovnen på 200 grader i 20 minutter. 

Nå kan du lage dressingen. Skvis hvitløken ut av skallet sitt, mos dem med en gaffel og bland dem sammen med tahini (denne får du kjøpt ferdig) 4 ss. olivenolje, saften fra sitronen, honning, salt og pepper. Visp dette sammen. 

Bland sammen 1 ss. olivenolje og 1 ss. sitronsaft. Hell dette over grønnkålen og bruk hendene til  presse det litt inn. På denne måten blir grønnkålen litt mykere – den beholder selvsagt sprøheten, men vil ikke være like stiv. Vend deretter inn dressingen og bland godt. 

Rasp parmesanen og server salaten i en bolle toppet med både ost og kikerter. 


Mmmm! Håper det smaker 

12 kommentarer

 1. Kristine

  Åh, jeg er inne i uke to av en grønnkålsalat obsession, så denne må jeg prøve 😀
  Startet med at jeg lagde denne: https://www.wellplated.com/stuffed-butternut-squash/?fbclid=IwAR0Y91J_EuMHZQBHN413aN-QRfAh4D124Q7PyDTls5nrMDptSGBomJrP3x4
  (Brukte en pose med 250g ferdig snittet grønnkål)

  Synes fyllet var så godt at jeg lagde en ny porsjon, og blandet inn bakte søtpotetbiter <3 Funker også å erstatte tranbær med rosiner 🙂

 2. Hilde Marie

  NAM, dette så godt ut!! Elsker oppskriftene du legger ut, Caroline!<3

 3. Yummi, dette så skamgodt ut. Jeg elsker alle ingrediensene, så dette må bare bli en suksess!

 4. Hei tusen takk for lekre og sunne oppskrifter alltid en glede og klikke seg inn på bloggen din Caroline. hadde hvert gøy om du kunne lagt ut hva dere spiser gjennom uken ,som familie med to barn, spiser dere pølser ferdiglaget fiskegrateng osv ?eller lager du alltid ting fra bunnen av. jeg syntes alltid middag er litt vanskelig i en hektisk hverdag med små barn,,,

 5. Må bare si at bloggen din er ren inspirasjon og så utrolig vakker å se gjennom, og du virker så jordnær og herlig!
  Jeg har et spm litt vekk fra dette innlegget- men jeg prøvde å leite fram et innlegg om tredemølle-økter du skrev for ikke veldig lenge siden, men finner det ikke. Du hadde et innlegg om trening på mølle, ikke sant? :O 🙂

 6. Benedikte

  Wow!! Dette så godt ut:) Har kikertene ligget i vann over natten? Eller er de fra en boks?

 7. Tandoori er det den pakken du bruker fra butikken
  Nam kan ikke du dele litt mattpakke tips
  Alt fra brød og Yougurt og snacks til barn?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tandoori masala finner du i krydderhyllen 🙂 Sikkert både på glass og pose.

 8. Åhh, dette så godt ut 🙂 Hvor finner du alle disse gode oppskriftene?

 9. AnneGro

  Ser veldig godt ut, og spennende:) Hvor finner du oppskrifter og matinspirasjon? Bruker du nettet og matblogger mye eller er du kokebok fan? jeg har et helt lite bibliotek med kokebøker, koser meg med å kikke og lese i de.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er kjempegodt 🙂

   Jeg bruker pinterest, kokebøker og googlesøk for inspirasjon. Så bruker jeg den inspirasjonen til å sette sammen egne retter 🙂

 10. prøvde denne idag, var utrolig godt! Blir nok endel lunsjer fremover!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *