oppskrift-onsdag: vegetarburger

Hvorfor spise vanlig burger når du kan spise vegetarburger? Det er jo så latterlig godt og så innmari enkelt! Dessuten er det mye mer smak i denne varianten enn i en vanlig – det synes i hvert fall jeg. Jeg er i utgangspunktet ikke noe spesielt glad i hamburger, men jeg er gift med en som kunne spist dette hver dag 😉 Dermed har han funnet en smart måte å inkludere det i kosten på, for denne sier jeg ja takk til når som helst! Dersom du, som oss, vil redusere kjøttinntaket, er denne burgeren en perfekt erstatter for den tradisjonelle. Her kommer oppskriften 🌱 


til 4 trenger du 

♥ 300 g. kokt quinoa ♥ 400 g. svarte bønner ♥ 150 g. valnøtter ♥ 1 egg ♥ 2 ss. tomatpuré ♥ 1-2 ss. soyasaus ♥ 3 hvitløksfedd ♥ 2 sjalottløk ♥ 3 ts. paprikapulver ♥ 3 ts. oregano ♥ 3 ts. spisskumin ♥ salt + pepper 

♥ hamburgerbrød ♥ tomater ♥ rødløk ♥ avocado ♥ salatblader ♥ dressing etter eget ønske 


slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. Kok quinoa som anvist på pakken. Finhakk sjalottløk og hvitløk, og fres dette i litt olivenolje i stekepannen. Etter ca. 30 sekunder, kan du tilsette tomatpuré. Bland godt. Hakk opp valnøttene og tilsett resten av ingrediensene (bortsett fra quinoa) til en kjøkkenmaskin sammen med alt krydderet. Kjør til en glatt masse. 

Ha den glatte massen over i en bolle og vend inn quinoa. Smak til med salt og pepper. Fukt hendene med kaldt vann og form burgere. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og sett brettet inn i ovnen – først 8 minutter på én side og deretter 8 minutter på den andre siden. 


Server med det du synes er best til en burger – vi bruker grønne salatblader, tomater, rødløk og avocado. Barna er også veldig glad i ketchup til 🙂 Håper det smaker – det er det nesten så jeg kan garantere deg at det gjør 🌱

24 kommentarer

 1. Så deilig – jeg elsker vegetarburgere! Anbefaler boka Kjøttfrie Burgere av Jane H. Johansen, der er det mye godt:)

 2. Glede! Vi har nylig valgt å kutte kjøtt og nå nyter jeg virkelig å prøve meg på nye oppskrifter. Denne skal prøves i nærmeste fremtid. Kanskje allerede til helgen? Ha en nydelig dag!

 3. Så innmari flott at du fronter vegetarmiddager! Enhver påminnelse er viktig

 4. når kommer innlegg om rommet til Naia? jeg er så spendt

 5. Takk for at du deler oppskrift 🙂 Denne skal jeg gjøre vegansk ved å bruke linfrø-egg i stedenfor vanlig egg 😀

 6. Jeanette

  Takk for at du inspirerer med enkle vegetariske retter:)

 7. Hva er linfrø egg?Henriette..

  takk for kjøtt fri middags tips

  1. Det er så enkelt som 1 ss linfrø og 2-3 ss vann. Rør rundt og la det stå til det har tyknet.

 8. Hei 🙂 Har laget yoghurtsnacksen din i dag.Hadde ikke honning, og jeg synes konsistensen ble isete og hard.Har honningen noen effekt på dette,eller er den før smakens skyld?

 9. Ser kjempe godt ut, denne må prøves ut 🙂 Ha en fin kveld 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det må du gjøre 🙂

 10. Mariann

  Tusen takk for at du deler,denne skal prøves,samme med vegetar pizzaen du la ut for en stund siden,klem til deg 🙂 <3

 11. Spiser du sånt «hvitt brød» nå for tiden? Bare nysgjerrig

 12. Hei, lagde disse nå, skal snart smake. Konsistensen ble bra, men det ble kjempemye deig…lagde i alt 14 store burgere! Så hvis oppskriften er til fire er det fire skikkelig, skikkelig sultne

 13. Skal det være 300 g kokt quinoa, eller tørr?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Kokt 🙂

   1. Hei, jeg kommenterte at det ble så mange burgere, over. Ser nå det har vørt spørsmål om mengden quinoa er i tørr eller kokt form. Jeg brukte tørr, og det ble som nevnt utrolig mye deig og den smakte ikke mye. Sikkert lurt å spesifisere i oppskriften, og heller skrive mengden tørr quinoa som skal til, fort å mistorstå her:) jeg får prøve med riktig mengde en annen gang:)

   2. Caroline Berg Eriksen

    Oi, ja jeg skjønte ikke helt hvorfor du fikk så mye :p Men jeg er helt enig! Oppdaterer mengde quinoa 🙂

 14. …meg over. Jeg brukte 300 g kokt. Det ble 6 burgere, men jeg klarte ikke å snu dem etter 8 min. De var liksom veldig myke og ble ødelagt.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Brukte du stekespade og bakepapir? Gikk helt fint hos oss :/

   1. Ja, brukte det. Men stelte bare litt lenger, kanskje ovnen min er litt lavere på temperatur enn den skal. Uansett – de smakte himmelsk!!! Takk for oppskrift, og takk for svar Ha en fin lørdag!

   2. Caroline Berg Eriksen

    Man må være litt forsiktig med dem, men skal gå greit 🙂

    Ja, de er veldig god på smak! 🙂

    Ha en fin kveld du også 🙂

  2. Ja, flott at du oppdaterer oppskriften:)

 15. Lagde disse i dag igjen, de er helt fantastisk gode!! Spiser vegansk, og byttet ut egg med en spiseskje tahini.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *