fem nye seriefavoritter

Lars-Kristian og jeg ser ikke så ofte på TV sammen, men hver for oss – det får vi til! Jeg ser serier når jeg løper og nå ser jeg så spennende serier at beina går like bra til TV som til musikk – dermed har jeg tillatt meg selv å fortsette med det. Dessuten gjør det treningen enda lettere å gjennomføre noen ganger – for jeg vet at jeg kan se litt til av den episoden jeg ikke ble ferdig med dagen før. Haha! Til styrketreningen funker det heller dårlig, da må jeg bytte til musikk – hvis ikke blir jeg stående helt tafatt med hantlene i hånden og glane på skjermen. Ikke greit! 


Jeg har delt serietips med dere før, sjekk gjerne HER og HER, og om du vil se noen andre tips enn de jeg kommer med i dag. I dag deler jeg nemlig det siste jeg har sett eller det jeg holder på å se akkurat nå 🙂 

outlander – i følge mamma er det en liten skandale at jeg fortsatt ikke har sett alt som er å se av dette, men det har bare blitt sånn. Likevel har jeg omsider startet å se og jeg elsker! Vi følger Claire Randall som var sykepleier under Andre Verdenskrig og som nå er på ferie i Skottland sammen med ektemannen Frank. De har nesten ikke sett hverandre de siste fem årene, og bruker ferien til å finne tilbake til hverandre. Under ferien blir Frank og Claire vitne til en seremoni ved noen eldgamle steiner, og da Claire senere besøker stedet igjen, berører hun en av de mystiske steinene og ender opp mer enn 200 år tilbake i tid. 

the good wife – disse 7 sesongene så jeg ferdig så fort at jeg ikke helt har forstått det selv. At det går an å bli så hektet! Jeg elsker denne serien, får skikkelig girl power-vibber av den og akkurat det e-l-s-k-e-r jeg! The Good Wife handler om Alicia Florrick, gift med statsadvokaten (spilt av selveste Mr. Big) i Cook County. Hun opplever plutselig å stå midt i offentligheten på grunn av en skandale – noen har lekket en video hvor hennes mann er utro med prostituerte. Hun står ved hans side – imponerende stødig – gjennom pressekonferanser, intervjuer og fengsling, og må selv blåse liv i advokatkarrieren som hun ga opp for 13 år siden for å prioritere rollen som hjemmeværende husmor. Å starte på bunnen i en alder av 40+ etter en skandale som denne, er ikke bare lett. Folk er full av fordommer. Men så treffer hun en gammel studiekamerat og flamme som gjerne vil at hun skal jobbe for ham. Det skal vise seg at hun er skikkelig dyktig og hun lar seg absolutt ikke pille på nesa. Jeg bare digger Alicia Florrick! Denne serien må du se! 

friheten – dette startet vi å se på bursdagen min! 2 episoder og jeg var solgt! Haha! Dette er herlig morsomt og til tider ganske spennende. Håper bare ikke det blir tre uker til neste gang vi får sett en episode 😉 Dette er en dansk serie hvor vi  møter det gifte paret Erik og Nina, som en gang for 17 år siden levde rimelig greit av å være svindlere. Så ble Nina gravid og de bestemte seg for å legge hele svindlerkarrieren på hylla. Etter to barn, et hus som nesten faller fra hverandre (som i tillegg ligger nesten PÅ togskinnene) og en Erik som sliter med å finne seg skikkelig jobb, begynner ekteskapet å halte litt. Det er akkurat som de trenger spenning for å holde på gnisten. Plutselig dukker deres gamle svindlervenninne Jacquline opp og vil ha dem med på bare ett siste kupp.. 

the blacklist – HEKTET! Dette er serien jeg prioriterer når jeg løper, ingen annen akkurat nå – så Outlander må vente litt til 😉 The Blacklist er spenning i hver eneste episode, såpass at jeg faktisk har drømt om det om natten – og det har egentlig ikke vært greit. Ehe.. Raymond Reddington er på toppen av listen over FBIs mest ettersøkte menn. Han har et nært forhold til hundrevis av kriminelle og fungerer som en alt mulig-mann for flere av dem -en som ordner resurser og detaljer. Plutselig en dag overgir han seg og sier at han ønsker å avsløre alle klientene sine – på en betingelse: han vil kun samarbeide med den nyutdannede FBI-agenten Elizabeth Keen. Hvorfor akkurat henne? 

bodyguard – dette så vi med en gang det kom ut. Vi startet en fredag kveld vi endelig hadde tid til å sette oss ned for å se en film, og så plutselig hadde vi sette alt da lørdagen var omme. Haha! Såpass spennende var det faktisk. I en forferdelig nervepirrende åpning, møter vi politimannen David Budd på toget med barna sine. Budd er krigsveteran fra Afghanistan og som følge av dette vanvittig god på å lese situasjoner. Han oppdager en selvmordsbomber ombord, og klarer å overtale vedkommende om å ikke detonere bomben. Dette fører til at han får jobben som livvakt for ministeren Julie Montague, og fra denne dagen av starter handlingen og maktspillet for fullt. 


PS! Se også Det perfekte kuppet! Den glemte jeg å nevne. Hysterisk morsom og lett underholdning. Noe annet jeg bør se når jeg er ferdig med The Blacklist og Outlander? 

49 kommentarer

 1. Penny Dreadful! Jeg er ikke glad i horror, men denne er likevel spennende og akkurat nok skummel. Eva Green gjør en bra karakter her. Du bør nok like det littt overnaturlige. Ut ifra forslagene dine er det kanskje ikke prioritet, men likevel. Anbefales!

  1. Helt enig! De tre sesongene er noe av det beste jeg har sett noensinne. Horror, men ikke skrekk – om det gir noen mening. Man møter på flere kjente navn og historier kjent fra skrekkens verden, men kanskje ikke på helt den måten man forventer. Anbefales!

 2. – American Crime Story:
  The Assassination of Gianni Versace. Netflix.
  – The split. Nrk.
  – Lykkeland. Nrk
  – Derry girls. Netflix

 3. The good fight – spinnoff fra the good wife. Veldig bra! 🙂 er på HBO Nordic

 4. Outlander…noen andre som har reagert på at volden er voldsom og egentlig pervers? Orket ikke å se mer etter sesong 1.

  1. S.Helene

   Serien er veldig grafisk-ja. Det er scener som er så sterke at jeg blir opprørt! Men jeg har sett alt som er sluppet av outlander, og det er den beste serien jeg noensinne har sett! For en kjærlighetshistorie! Det er mye vold men det er jaggu veldig mye kjærlighet og elskov også Utrolig mange fine historier og man blir ikke lei..Caroline, moren din har HELT rett! Du kommer helt sikkert til å elske outlander. IKKE utsett den serien, må ha pri 1! 😀 Takk for tips om blacklist-ble hekta jeg og 😉

 5. Elisabeth L

  Elsker når du legger ut serie eller film tips, du er så dyktig til å skrive sånne sammendrag 🙂 har lenge vurdert å se på Outlander, men måtte velge det bort da Handmaids Tale fanget alt oppmerksomheten, har du sett den? 🙂 nå ble jeg skikkelig nysgjerrig på Blacklist – tusen takk for gode tips <3

 6. Kristine

  For the people er en advokatserie med unge advokater. Også veldig bra:)

 7. Natalie

  Manifest som ligger på hbo! Den er knallbra! Både jeg og samboeren digger den, og vi finner nesten aldri serier vi begge to liker.
  Side om side på nrk er og knall.
  Og ikke minst, nrk serien 113.

 8. Karoline

  Du må se Reign og You på Netflix. Blir helt hektet.

 9. Stine H

  Enig i at det perfekte kuppet er morsomspiller bra di damene i den serien!hvor ser du friheten?Så du ferdig 30 grader i februar?Den var bra syns jeg!

 10. Hvis du liker the good wife MÅ du se the good fight! Det er en spin-off og etterfølger av the good wife ☺️☺️ helt fantastisk! Bedre enn good wife og 3 sesonger! God klem

 11. Om du ikke har sett White Collar, så sett den på listen din Den er bare såååå fin.
  Handler om en skikkelig sjarmør som har sittet i fengsel, slipper ut og begynner et nytt liv …Hekta fra første sekund her
  Sydens dronning er også veldig veldig fin….
  Må sees, går på Netflix.

 12. Hei :-)) kom over et gammelt innlegg, der du skrev om at du er sluttet med helium, hurra! Bra du forstår viktigheten av det, og hvor fælt det er om skjødesløs heliumbruk går ut over kreftsyke barn 🙁 Bruker du noe annet man kan fylle i ballonger i stedet? Skulle gjerne hatt tips, men google var ikke min venn

 13. Sex Education på Netflix, bra cast, veldig søt, morsom og underholdende om en gutt som begynner å gi sexråd til skolekamerater

 14. Ble selv hekta på Black list..sett alle sammen. Så du har mye overaskelser i vente!
  Penny Dreadful er sikklig bra. Bare pag skuespillere er serien vært å se!
  Sherlock ,handmails tale, The fall, the crown, Broen(dansk)er noe jeg kan anbefale!

 15. Også Friens haha.. Har begynt å se den om igjen! Mye jeg hadde glemt!

 16. Kriger på NRK, dansk krim. Strålende!
  The Fall, Netflix, britisk krim, utrolig bra!

 17. Hei, dette har ikke noe med innlegget å gjøre, men lurte på om du kunne si litt om hva slags negler du bruker (Shellac, Acryl osv.)? Har så lyst på fin, fransk manikyr, men mine egne negler er for korte (og klarer aldri å spare), og i de ulike neglsalongene er det jo et hav av forskjellige negler å velge mellom. Dine negler ser alltid så fine ut, så lurte på om du kanskje hadde noen tips? Ha en ellers fin dag:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei! Denne kommentaren har jeg ikke sett før nå – beklager så mye! Jeg bruker akryl 🙂

 18. Kjersti

  Kan ikke anbefale Happy Valley mange nok ganger!! Vant BAFTA for beste britiske drama i 2016. Du finner den på Netflix 🙂

  1. Elsket Happy valley♥️

 19. White collar! Lett og deilig serie med humor og spenning!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg så en sesong eller to, og så falt jeg helt fra :O

 20. Har du sett Suits??? OMG du må se den hvis ikke!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja! Det har vi sett 😀

 21. Du skal helt klart se You på Netflix!! Og om du aldrig har set dem, Making a murderer sæson 1 og 2 også på Netflix. En god film jeg så for nylig var Hidden Figures om nogle afroamerikanske kvinder, der var med til at sende USA’s første mand op i rummet. En sand historie, jeg slet ikke kendte til! Gode skuespillere.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har sett alt som er av YOU 😀 Synes det var helt gruuusomt!!

   Tusen takk for tipset ang. making a murderer!

   <3

 22. Liker du good wife, vil du elske spin off’en the good fight. Den er brilliant. Går på HBO

 23. Homeland, og The Punisher!!

 24. Sara Katrin

  Jeg har begynt å se Hotel Cæsar igjenBegynte på sesong en for rundt fire uker siden og nå er jeg på sesong tre. En sesong har opptil 70 episoder, mens noen har over åtti. Lengste sesongen er på 185 episoder(!!!!). Helt galskap. Får se hvor lenge jeg holder ut. Er jo tross alt en 19 år lang såpeserie!

 25. Elsk på The Good Wife altså!! Ha en fin torsdag:-)))

 26. Jeanette

  the black list skjønte jeg ingenting av 😛 synes det var innviklet

 27. Netflix: you 🙂

  Krim/kjærlighet

  Klem Benedicte

 28. Bloodline.

 29. The alienist på Netflix
  Timeless på Netflix

 30. Jeg elsker Outlander! Jeg er oppdatert og har nettopp sett sesong 4. 1. sesong var nok aller best, men elsker den uansett. Hvor langt har du kommet? Så lurer jeg på om du synes Jamie er like kjekk som det jeg gjør? Haha! 😀

 31. Bodyguard! Altså… helt fantastisk. Heier på en tvist sånn at sesong 2 kan fortsette med samme folka som i sesong 1. SÅ SPENNENDE! Føler liksom at jeg ikke stolte på Anne Sampson eller Mike Travers, så jeg håper konspirasjonen fortsetter i neste sesong.

  Vår familie brukte jula på å se Line Of Duty… kjøpte den på DVD (vel verdt pengene), men jeg fant den også på sånn tilvalg-kanal-greie for GET som heter Cirkus. Den skal også ligge på Acorn TV som er en ny strømme-kanal. MÅ sees hvis du liker britisk og/eller krim. Sesong 1 er bra, men sesong 2 og 3 er helt fantastisk god. Holder på med sesong 4 nå, og det blir ikke dårligere for å si det sånn. Handler om en seksjon av politiet som etterforsker korrupsjon innad i bransjen (den gikk på NRK under navnet Korrupsjonsjegerne). Det er fokus på en ny «korrupt» (?) etterforsker hver sesong. Glimrende skuespillere, og laget/skrevet av han som laget og skrev Bodyguard.

  Hvis du vil ha noe litt annet så MÅ jeg få anbefale deg The Durrells… Serien er basert på en kjent bokserie fra minstemann i familien Durrell som flytter fra Bournemouth til Corfu i 1935. Jeg har sett hele greia tre ganger nå siden jul (sammen med ulike folk), den er virkelig helt fantastisk og kan kjøpes via Platekompaniet eller Amazon. Familien er litt sprø, men elskverdige. God blanding av drama og humor, og man drømmer seg bort til sol og sommer… Helt fantastiske karakterer, virkelig, og det bruker mye greske skuespillere, så det føles autentisk. Seilet rett opp på førsteplass over min favorittserie gjennom tidene, og jeg gleder meg bare til å se den enda en gang.

 32. The Handmaids Tale MÅ du se, om du ikke har gjort det. ☺️

 33. Liker de du nevner! Kan tipse om Billions og Bosch på hbo!

 34. Charlotte

  ELSKER The Blacklist! Hekta i flere år!!! Den slutter aldri å være spennende.
  Station 19 må du se hvis du liker Greys Anatomy.
  Ellers har vi digget Greyzone, Tunnelen, Før vi dør og Black Widows.

 35. «Absentia» på Viaplay, bra serie 🙂
  «Vår tid er nu», dramaserie om en restaurantfamilie i Sverige.
  «Hånd i hånd», dansk feel-goodserie, på Viaplay 🙂

 36. Som flere her skriver; du må se The Good Fight, også 🙂
  Outlander (les:Jamie) er digg, jeg måtte lese alle bøkene når jeg oppdaget serien. Og elsker den skotske aksenten <3 (Ta dere en ferietur til Skottland en gang, det er helt fantastisk der. Å være i Edinburgh er nesten som å reise tilbake i tid. Kanskje en av de vakreste byene i Europa).
  Serietips: se Papirhuset, den er skikkelig addictive 😀 Kanskje noe av det beste jeg har sett det siste halve året, så tommel opp.
  Hvis du ikke har sett The Affair, så anbefales den, også.

 37. Younger

  Younger! En herlig serie som du må se hvis du ikke har gjort det.

 38. Signe Ingebrigtsen

  Blindspot!! Veldig spennende.

 39. Anbefaler virkelig La Mante! Ligger på Netflix. En kvinnelig seriemorder sitter fengslet for det hun gjorde for mange år siden. Så dukker det opp en copycat som begynner å etterlikne hennes mord. Politiet vil gjerne at hun skal hjelpe dem å fange copycaten, og det gjør hun på en betingelse – at hun får jobbe med sønnen hun måtte gi fra seg og som har kuttet alle bånd med henne – som nå jobber som politi. Krim møter familiedrama. Fantastisk laget, og utrolig spennende! Og bare seks episoder 🙂

 40. Elisabeth

  Et par av disse er blant favorittene mine, så må kanskje ta en kikk på de andre også. Har hatt ganske lik smak i serier du har delt før i alle fall =)
  Papirhuset (la casa de papel) noe av det beste jeg har sett. Ble ferdig med det og begynte på nytt dagen etterpå. Tror kanskje jeg må se det på nytt nå. Det anbefales iallefall!
  Nå ser jeg på Chicago Fire (som også har Chicago PD og Med som to andre serier), og syns det er en bra serie.
  Likte ellers godt skogen (/la forêt), Lucifer, designated survivor og snikskytter på netflix. Kanskje vil du også like once upon a time hvis du ikke har sett det – syns det er litt kult lagd. Modus, Condor og the missing på sumo er også bra syns jeg.

 41. Hvis du ikke har lest bøkene Outlander er basert på, må det gjøres også! Leste de for mange år siden og ble så glad da det kom en serie av dette:) Alias Grace er en serie verdt å få med seg. 1 sesong på 6 episoder.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *