DIY: hjemmelaget skrubb

Hvor deilig er det ikke å ha en god skrubb tilgjengelig på badet? Dessuten er det ekstra fint å kunne lage den helt selv fra bunnen av, da har du full kontroll på hva den inneholder 🙂 Denne skrubben bruker du bokstavelig talt under 5 minutter på å lage, og du trenger kun tre ingredienser. 

♥ 2.5 dl. grovt himalayasalt ♥ 1 dl. nøytral kokosolje ♥ noen dråper eterisk olje 

🌸🌸🌸

Bland sammen salt og kokosolje – den skal ikke varmes opp – tilsett noen dråper eterisk olje og bland godt. Hvilken duft oljen skal ha og hvor mange dråper du tilsetter, er helt opp til deg. Noen bruker et par dråper, men jeg synes det minst må være 5. Haha! Her skal det lukte ✨Jeg som er så glad i å dusje eller bade på kveldstid, synes lavendel er et must i en slik skrubb. Lavendel sørger for at du roer ned og slapper av, for duften skal ha en veldig beroligende og lindrende effekt på kropp og sinn. Jeg blir nesten salig av å bare tenke på det! 


Bruk skrubben over hele kroppen mens du står i dusjen, skrubb føttene dine før eller etter et deilig fotbad eller ha litt i badevannet. Så deilig og så enkelt 🌸Du vil ikke tro hvor myk hud eller hvor myke føtter du får av kokosoljen, resultatet blir faktisk bedre enn noen annen skrubb jeg noen gang har testet! 

18 kommentarer

 1. Hei Caroline!
  Du tar alltid så flotte bilder! Dette har du sikkert svart på 100 ganger før, men jeg må likevel spørre, hehe!
  Hvilket objektiv ville du anbefalt som en god «allround» linse? 🙂 Har nylig oppgradert til et ganske kostbart speilrefleks kamera og er lysten på å sponse det litt til med et objektiv som kan gjøre det enda bedre!
  Klem!

 2. Utrolig godt tips! Også er det jo ikke noe mikroplast i denne så miljøvennlig også!

 3. Hvor får man kjøpt duftoljen?:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Helsekosten 🙂

 4. Angelica

  Vet du hvor lang holdbarhet den har om man oppbevarer den på et en krukke med lokk?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ettersom det er salt i den, skal den vare veldig lenge. Du har sikkert brukt den opp innen det har gått for lang tid 🙂

 5. Elisabeth

  En ting du kan nevne med denne skrubben er at den er helt fri for mikroplast! Og myye billigere enn de fra butikken. Kan også bruke sukker.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja! Det er helt topp 🙂

 6. Super!Så enkelt og rent!

 7. Enkelt og effektivt!
  Jeg har kun brukt hemmelaget skrubb i årevis, samme oppskrift i grunnen, men jeg har brukt Jozo salt- fint eller grovt og oftest en rimelig olivenolje <3. Lavendeldråpene er alltid med.
  Jeg oppbevarer skrubben i en fin glasskrukke med lokk 🙂

 8. Fint tips! Noen spesiell grunn til at du bruker Himalayasalt? (Bortsett fra at det er pent å se på☺️). Vanlig grovt salt fungerer vel like bra, og koster en brøkdel.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det fungerer like fint med vanlig grovt salt vil jeg tro 🙂

 9. Jeanette

  Dette må testes!

 10. Elsker å lage slike hjemmelagde produkter! Det beste er at de er rene og frie for skadelige kjemikalier 🙂 Vil bare anbefale alle å sjekke kvaliteten på de eteriske oljene! Det finnes mange oljer der ute som ikke er 100% rene selv om flasken sier 100% ren eterisk olje. Jeg bruker selv Young Living og deres kvalitet er utmerket. Sjekk http://www.seedtoseal.com

 11. Hei. Jeg lurte bare på hvordan du blander himalayasaltet med kokosoljen. Jeg gjorde det med hendene men føler ikke jeg fikk samme resultat og konsistens som deg. Mulig hendene varmet oljen opp, for det ble veldig rennende og oljete. Brukte du blender eller noe? <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg rørte bare med en skje, presset det inn 🙂

   1. Tusen hjertelig takk!! 🙂

 12. Kjempefin oppskrift! Har ikke mulighet til å kjøpe himalayasalt så lurte på om det er mulig å bruke vanlig salt?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *