vegetarpizza med ricotta og grønnkål

To oppskrifter på rad? Håper dere synes det er ok – spesielt når det dreier seg om noe så fantastisk som denne pizzaen her! Kanskje klarer du ikke å spare den til helgen, det gjorde i hvert fall ikke vi – pizza på en tirsdag eller onsdag eller når du vil er uansett helt innafor 🙂 Denne laget jeg med sammalt hvetemel, og bunnen gjorde jeg så tynn jeg bare kunne – jeg elsker pizza med tynn bunn og takler ikke pizza med tykk bunn. Når den er tykk smaker det nesten bare brød, og det er jo toppingen som skaper magien i en pizza. Synes i hvert fall jeg 😉 Spesielt i denne! Vegetarpizza med grønnkål (sikle) og ricotta (sikle enda mer). Finn frem handlelisten og gjør deg notater! Dette vil du ikke gå glipp av! 


du trenger 

bunn: 2.5 dl. lunkent vann ♥ 3 ss. tørrgjær ♥ 1 ss. honning ♥ 1 ss. olivenolje ♥ 7-8 dl. sammalt hvetemel ♥ 1 ts. salt 

topping: 125 gram renset grønnkål ♥ 2 ss. chili paste ♥ 2 ss. olivenolje ♥ 2 ss. honning ♥ 2 hvitløksfedd ♥ 500 g. ricotta ♥ 150 g. parmesan ♥ 1 ts. salt ♥ 1/2 ts. pepper ♥ peppermix til topping 


slik gjør du 

Bland sammen vann, olivenolje og tørrgjjær i en bolle. Visp tørrgjæret godt inn slik at det ikke blir noen klumper i blandingen. La dette hvile i 10 minutter, da vil du se at blandingen er blitt svampetet – det betyr at den er klar. Rør inn honning, salt og hvetemel – kna dette godt med hendene og la deigen heve på et lunt sted (med håndkle over) i ca. 1 time. Når den er ferdig, kjevler du ut deigen og gjør den klar til toppingen. 

Kjøp ferdig oppskåret og renset grønnkål, det gjør jobben mye lettere. Hvis du ikke kjøper ferdig, renser du og skyller den selv før du deler den opp i strimler. Tilsett olje, chili paste og hvitløk (bruk en hvitløkspresse) og vend det godt inn med hendene. Sørg for at ricottaen er romtemperet før du har den i en kjøkkenmaskin. Pisk osten til den er kremet og bland inn nesten all parmesanen (la det være igjen noe som skal drysses over pizzaen)

Smør et lag med ricotta på pizzabunnen, legg over grønnkål og legg klatter med ricottablandingen på toppen av grønnkålen. Dryss gjerne over litt hakket rødløk og cherrytomater (vi glemte dessverre å handle inn sistnevnte) Stek herligheten på 230 grader i ca. 15 minutter. Vi brukte en pizzastein, og det ble latterlig godt! HÅper det smaker 🙂 


mmm 🍕

9 kommentarer

 1. Ser deilig ut! Hvor mange tynne bunner fikk du med denne oppskriften?

  1. Caroline Berg Eriksen

   En medium stor tynn bunn 🙂

 2. Hilde Marie

  Dette så veldig godt ut! Takk for oppskrift! Skal prøves på fredag! 😀

 3. Nammis, denne ser knall god ut, nå ble jeg sulten hehe. Ja, takk til flere vegetar oppskrifter! Ha en nydelig onsdag 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Fantastisk godt 🙂 God onsdag, Anita <3

 4. Hei! Jeg lurer sånn på om du selger klær du ikke bruker lenger eller har «bakgårdssalg»? Hadde jo vært en drøm for oss andre om du gjorde det

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har alltid gitt bort alle klærne mine og kjenner at det å organisere et bakgårdssalg er noe som vil ta veldig mye tid. Men jeg har veldig lyst, så dersom det skulle skje en gang i fremtiden skal jeg absolutt si ifra 🙂

   1. Veldig flott at du gir bort. Sympatisk! Kanskje du kan trekke ut noen lesere en gang? (Jeg trenger ikke, har nok;)

   2. Caroline Berg Eriksen

    Ja, det er absolut et alternativ jeg også har tenkt på 🙂 Det kan jeg gjerne gjøre ved neste opprydning 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *