freshly squeezed

Er det ikke rart hvor fort du får dilla på ting i perioder? Jeg fant frem juiceren igjen etter jul og den har blitt brukt nesten hver dag siden – ferskpresset juice er jo så godt og favoritten hos hele familien er uten tvil å skvise juicen ut av massevis av appelsiner. Det blir verdens beste og ferskeste frokostjuice – i tillegg er det så enkelt! Perfekt på en søndag 🙂 


Jeg tok en frilørdag i går og kjente at det var godt. Selv om vi nettopp har hatt juleferie, så er det noe med det å nullstille helt før en ny uke – eller en ny dag 🙂 I går var jeg på teaterøvelse, de andre stod på ski og etterpå besøkte vi mamma og pappa. På kvelden, da jentene var i seng, lagde vi middag for to. En skikkelig fin lørdag! I dag skal hele familien på ski og i kveld MÅ vi knuse pepperkakehuset! Det er to små som virkelig gleder seg til det. Ok – to voksne også 😉 Ha en kjempefin søndag, dere! 

44 kommentarer

 1. Christine

  Jeg har også gravd frem juicemaskinen min igjen etter jul, har ikke brukt den på år og dag, men det er jo så digg! Siden dere liker appelsinjuice, hot tips, prøv med noen gulerøtter i også, det er veldig godt og så blir juicen enda søtere☺ min lille på snart to digger det også☺

 2. I love fresh orange juice, dear Caroline!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 3. Tone R.

  Egen presset juice er godt og moro! Hvilken type juicemaskin bruker dere? Den vi har har så mange deler… det er litt «ork» å ta den frem. Ønsker en som er enkel! Ha en fin søndag☺️

 4. Hvor står dere på ski? Kjerringåsen? Passer det for småbarnsfamilier?:)

 5. Benedicte

  Juice og smoothie er veldig godt, men i vårt hus sitter man aldri på kjøkkenbenker eller bord/kjøkkenøyer. Det burde man ikke gjøre andre steder heller.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hjemme gjør vi det ganske så ofte, men ikke andre steder 🙂

  2. Benedicte, nå kjenner jeg at jeg blir litt provosert! Skal du bestemme hva andre folk skal gjøre i sitt eget hus? I vårt hus er det helt naturlig at barn sitter på kjøkkenbenken og følger med på matlaging. Jeg ser ingen feil med det. Vasker jo uansett over før jeg f.eks. legger en deig rett på benken. Din familie gjør som dere ønsker, Carolines familie gjør som de ønsker og vår familie gjør som vi ønsker.

  3. Det gjør vi og hele tiden hos oss.. jaggu så har vi ikke fått noen varige skader av det gitt….

  4. Hæ, hvorfor ikke? Man vasker vel uansett over før man begynner å lage mat? Hmm

 6. Sitter han på kjøkkenbenken??Uff, der som en lager mat,,,

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det gjør vi hele tiden 🙂

   1. …Og mine barn (som nå er +- 30) har vokst opp på kjøkkenbenken, Da de var babyer i vippestol, og etterpå var det å sitte på kjøkkenbenken-/øya og vet dere hva…? De har lært så mye og er kjempeflinke til å lage skikkelig god mat. Dessuten fikk jeg som mor utrolig mange gode samtaler og sist, men ikke minst: barn som elsket denne tiden på kjøkkenet hvor alle bidro med det de kunne i forhold til alder, og det eneste «kravet» var at de vasket hender før de kom seg på plass. Så Caroline; la dine barn sitte på benken – det er sunt for både liten og for stor 😉

   2. Det er jo det jo så koselig sitte på kjøkkenbenken!
    Jeg pleier å bruke boller og fjøler å lage mat i jeg… de færreste lager vel
    Mat rett på benken!

   3. Haha, så komisk hva folk skal henge seg opp i. Dette gjør vi også hele tiden – spesielt barna. Er jo så hyggelig at de sitter på benken mens jeg lager mat <3

   4. Det er sååå koselig når man har barn ❤️ Man har jo klut ☺️

   5. Det gjør vi her og 😉

   6. Vi også 😉

  2. Elisabeth

   Antar Caroline og LK vasker benken……så det er nok ikke noe problem.

  3. Hos oss sitter vi også på kjøkkenbenken

 7. Kan ikke noe for det, men jeg reagerer også på det å sitte på kjøkkenbenken, uansett om det er voksne eller barn…og superundertøyet…for meg gjør det at jeg IKKE fikk lyst på juice…sorry…

  1. Hufff stakkars deg ,er du så ømfintelig så må du bare kutte alt og TV og sosiale ting ut .finn viktigere ting å henge deg opp i .

  2. Om mannen din sitter i superundertøy på benken, så får du ikke lyst på juice!? Himmel og hav.. da kan jeg forstå han også sikkert blir skjemt bort av deg rimelig sjelden, hvis der er slik at du finner han så skitten og ekkel, at selv kjøkkenbenken ikke bør komme nær han

 8. Nå ble jeg inspirert 😀 God måte å få i seg c-vitamin jo! Som alltid veldig flotte, lyse bilder 😀

 9. Hjemme laget juice er best
  Må bli flinkere til å ta den frem oftere, kjente jeg nå
  Folkens kjære vene.. Om Caroline og familien vill sitte på kjøkken benken, kjøkken øya eller hva de har lyst til..har da ingen noe med.

 10. Å ja,!! Men, er d bra da.??

 11. Haha, herlighet. Hvem bryr seg om de sitter på kjøkkenbenken?? 😀 Det er jo deres eget hjem:P

 12. Altså, syns for det første ikke at man skal sitte der man lager mat, en annen ting e no at e syns ikke man skal spikre med bena slik som LK gjør heller, det er bare ekkelt

  1. Amalie. For en diskusjon om å sitte på kjøkkenbenken og sprike med bena ? Hadde han vært naken så hadde jeg skjønt det var ekkelt, men tviler vel på at de hadde publisert LK i bare nettoen på kjøkkenbenken. Og for meg så ser hele familien rene og pene ut, tror nok ikke de slenger maten rett ned på benke plata der de har sittet, og det er nok mye mer bakterier rundt omkring ellers om en ikke skal bli hysterisk for at noen sitter på kjøkkenbenken. Dette er kun for å pirke . Syntes heller en skal rose de for at barna deltar i både baking, matlaging og juice laging, det er noe jentene vil huske. Tenk deg alle bakteriene de kommer borti i f.eks barnehagen

  2. Victoria

   hahaha

  3. Amalie: Hadde jo vært artig å sett ham spikre med bena da.. Det var jo det du skrev. 😉

 13. Barnet alene på kjøkkenbenken

 14. Jannike

  Så glad for at du viser bilde av at dere sitter på kjøkkenbenken! Det er deres hjem og dere gjør naturligvis akkurat som dere vil. Folk legger seg opp i alt mulig rart:-) visste når jeg las innlegget at det ville komme flere kommetarer om dette, så underlig folk er.

 15. Hvilken juice maskin bruker dere? Flotte bilder som alltid

 16. Eget hus = egne regler!
  Små barn er helt ok på bord/kjøkkenbenk, ikke voksne – synes jeg.
  Synes dog det er problematisk når vi får besøk av andre (litt større) barn som tror sånn oppførsel er ok på besøk også.
  Det samme med leke/hoppe/stå i sofaen, en uting. Sånn gjør man bare ikke på besøk hos andre (uansett alder), det gjelder sitte på kjøkkenbenk også.
  Ikke alle som synes mine barn er mest sjarmerende i verden (selv om de er det så klart, ha ha) og ønsker de oppå kjøkkenbordet eller på hodet i sofaen. Og det tenker jeg om andres barn også.

 17. Veldig fine glass – hvor er de fra?

  PS: visste ikke at det fantes «kjøkkenbenkpoliti». Ja ja, noen måtte jo havne lengre bak i køen..

  Du er flott, Caroline! takk for inspirasjon!

 18. Lisbeth Larsen

  Jeg er i sjokk over diskusjon/ meninger om å sitte på kjøkkenbenken, og å sprike med beina!
  Konklusjonen min er: sprik mer og publiser enda mer bilder av familien på kjøkkenbenken.

  Og hva om en fem år gammel jente faller ned fre kjøkkenbenken? Mest sannsynlig gjør hun ikke det, og om min fem åring faller ned, spør jeg: lærte du noe, og evt trøster.
  Dette var bare hysterisk morsomt.

 19. Hysterisk morsomt eller ei – hygienisk er det ikke! Superundertøy og treningstights er i hvert fall ikke å anbefale (særlig ikke uten truse under). Rundt endetarmsåpningen, på lårene og setet vil vi ofte ha tarmbakterier på huden og de vil kunne lekke igjennom.

  1. Litt bakterier er bare bra! Det hysteriske fokuset på null bakterier gjør generelt at folk får dårligere helse og er mer utsatt for livsstilsdykdommer og allergier feks. Jeg har regel om at man ikke får sitte i seng/på benk med bukser man har sittet på busseter med, men dine egne vakterier florerer uansett rundt i hele huset, så synes dette er merkelig fisefint at man ikke kan sitte på kjøkkenbenken i superundertøyet. Tenk om det var helt rent da? Da er det nok renere på den kjøkkenbenken enn det er på mobiltelefonen til hvermannsen.

 20. Det er like mye underholdning i å lese i kommentarfeltet ditt caroline, som det er å lese selve innlegget ❤

 21. Hos oss sitter barna på kjøkkenbenken når de hjelper til med eller ser på at vi lager mat. Sosialt og lærerikt for barna! Vi vasker jo selvsagt over benken før vi lager mat på den! Folk er temmelig hysteriske når de ikke orker å drikke juice fordi noen sitter ved siden av på benken. Han har jo ikke akkurat presset appelsinene med rumpeballene!

 22. Beste barndomsminner er fra kjøkkenbenken hos mormor og morfar hvor vi alltid satt å fulgte med, hjalp til, spiste osv. Den ble vasket av og ellers levde vi veeeldig fint over det. Det som jeg ikke synes er ok er herjing og leking på bord og benker. Men å være der for å hjelpe til å se osv er superkoselig.

 23. Hærlighet å absurd dette ble, av å lage en uskyldig reportasje om god appelsin juice.

 24. Cicilie

  Artig diskusjon 🙂
  Vi sitter også på kjøkkenbenken, og ingen av husets medlemmer har tatt skade av det. Ikke gjestene våre heller for den del 😉
  Nydelige krokker og glass på kjøkkenøya, kan du ikke vise mer av de ? Gøy med nye ideer 🙂
  Klem fra cicilie

 25. Har lest innleggene fra nyttår og til nå. La merke til at det var veldig mange ubesvarte spørsmål i kommentarfeltene, men du kommer kanskje sterkere tilbake nå fremover!? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *