greske kjøttboller og tzatziki

Hjemmelagde kjøttboller er så godt! Spesielt når de smaker litt som Hellas og i tillegg kan lages av hele familien. Her hjemme synes i hvert fall de små at det var skikkelig gøy å få lov til å trille kjøttboller helt selv, og så smakte det selvfølgelig noen hakk bedre når de visste hvem som hadde væt kokkene også. Aller helst skal du bruke lammekjøttdeig til disse, men det er litt vanskelig å få tak i nå, så løsningen ble kjøttdeig av svin. 


til 4 personer trenger du 

♥ 800 g. kjøttdeig ♥  salt + pepper ♥ 4 hvitløksfedd ♥ 1/2 rød chili ♥ 2 ss. tørket rosmarin ♥ 6 ss. olje ♥ 1 rødløk ♥ 3 store tomater ♥ 250 g. fetaost ♥ 1/2 agurk ♥ oliven ♥ 

♥ 1/2 agurk ♥ 3 hvitløksfedd ♥ 4-5 ss. gresk yoghurt ♥ 1 ss. frisk dill 


slik gjør du 

Start med å lage tzatzikien, den kan ta lengst tid fordi agurken må renne av seg. Rasp agurken i tynne strimler, ha strimlene i et kaffefilter og plasser filteret over et dypt glass. La det stå slik i en times tid eller så lang tid som du har til rådighet 🙂Finhakk frisk dill og to hvitløksfedd. Bland inn yoghurt og agurkstrimler, smak til med salt og pepper. 

Ha kjøttdeigen i en stor bolle. Del chilien i to og skrap ut frøene. Finhakk chili, hvitløk og rosmarin og ha dette over i bollen sammen med kjøttdeigen. Strø over salt og pepper og hell over olivneolje. Bland godt med enten en eltekrok i en kjøkkenmaskin, bruk hendene eller en sleiv. Rulle deigen til små kjøttboller. Stek dem på medium varme til de blir gjennomstekt. 

🥒

Lag salat av rødløk, tomat, oliven (glemte dessverre å handle inn oliven – uhu), aguk og fetaost. Denne smaker absolutt best med en stor klatt tzatziki over! Server gjerne med potetstappe til, det gjorde vi på grunn av jentene 🙂 


Håper det smaker! Mmm… 

7 kommentarer

 1. Kom jeg rett tilbake til lukter og minner fra Kreta /Hellas 🙂 så dette må jeg få laget.. Helt innafor i januar 🙂 Nom nom!

 2. Disse kjøttbollene så veldig gode ut – skal prøves! Takk for tips 🙂

 3. Disse bollene så veldig gode ut . Må prøves . Men fu har masse fine oppskrifter her på bloggen som virker veldig gode . Men har ett problem med en mann som skal ha poteter eller ris til alt . Spiser og salater og grønnsaker men det er liksom ikke nok . Har du ett forslag til hva en kan ha som tilbehør uten alltid salater ?

 4. Ragnhild

  Gøy at du slår et slag for lammekjøttdeig 😀 Det er som kjent fulle lagere med sau/lammekjøtt, folk vil jo helst bare ha storfe. Hvis du spør på butikken din så bestiller de helt sikkert til deg (og forhåpentlig flere andre kunder
  kjøper også). Butikker gjør jo slik som kundene ber om. Jeg fikk min butikk til å bestille inn (spar) og de var veldig glade for etterspørselen. Kom gjerne med flere oppskrifter der lammekjøtt kan brukes 🙂

 5. Kristine Solli

  Hvor er tallerkenen fra?

 6. Hei Caroline! Disse kjøttbollene må prøves ut 🙂
  Min svigerfamilie har noen Greske slektninger og de har lært oss å lage en veldig god tzatziki. Her skreller de av det ytterste laget på agurken før de rasper den opp, dette gjør at den smaker mindre «beskt». Det går veldig fint å bare klemme ut vannet av agurken mens den ligger i kaffifilter – har gjort dette mange ganger. Vi har også oppi hvitløk 1-2 fedd, salt og pepper, timian og olivienolje av god kvalitet. Olivenoljen gjør virkelig at smakene setter seg og resultater er nydelig!
  Ha en fin helg <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *