årets nest siste dag

Den nest siste dagen i året kom som en virvelvind, og jeg skjønner egentlig ikke hvor desember har blitt av – men at denne julen har vært alt det den skal være og med alt det julen bør innebære, det er det ingen tvil om! Vi nyter late romjulsdager i Ålesund og gjør stort sett ikke noe annet enn å være med familien, gå turer, trene litt, spise masse god mat og bare ta livet med ro. Akkurat sånn juleferie skal være! I dag tente vi lys på kirkegården og gikk en tur til Dyreklubben etterpå. Der er det allerede noen år siden vi har vært, så det var skikkelig koselig med et gjensyn – mest for barna selvfølgelig – med griser, hester, kaniner, fugler, esel og andre dyr.  

Skulle virkelig ønske at jeg klarte å ri hest. For noen fantastisk vakre og majestetiske dyr! Kjenner jeg vil dele alle mine hemmeligheter med dem ⭐️


Hjemme ventet gløgg og kakao, og nå har akkurat oldefar reist hjem fra kveldens middag. Jentene er i seng og Lars-Kristian og jeg skal starte på forberedelsene til morgendagens kalkunmiddag 🙂 Håper dere har en fin kveld – den nest siste i 2018 💥

16 kommentarer

 1. Gloves brand?

 2. Er det du eller mannen din som er fra Ålesund? Sikkert bare jeg som ikke vet det siden jeg er ny følger

  Fortsatt god jul og godt nytt år

  1. Caroline Berg Eriksen

   Velkommen! Så hyggelig med ny leser <3

   Lars-Kristian er fra Ålesund, jeg er fra Sarpsborg 🙂

   Fortsatt God Jul og godt nyttår til deg også <3

 3. Dear Caroline,
  You look fantastic in your winter look! And what a lovely idea to visit the Animal Park!
  Have a very happy New Year!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  1. Caroline Berg Eriksen

   Thank you so much, Rena <3

   Happy new year to you too! 🙂

 4. Desember har forsvunnet fort.. Helt enig med deg! Koselig på bondegård! En dag burde du prøve å ri..det er kjempe fint! (å ja du kan fortelle dem akt) hehe!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hehe 😀 Kanskje vi burde prøve det 🙂

 5. Ingeborg

  Har du noen gode kalkun og tilbehørs oppskrifter på lager? lykke til med forberedelsene og godt nyttår på forhånd!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi pleier å ta kalkunen ut av frysen 3-4 dager før servering og tiner den i kjøleskap! Dagen før servering tar vi den frem og skjærer av vinger og lår og tar ut innmat.

   Innmaten og vingene koker vi kraft på, sammen med gulrøtter, purreløk, løk, laurblad, fersk rosmarin og bladpersille.

   Til kalkunen lager vi kryddersmør med romtemperert smør, rosmarin, bladpersille, presset hvitløksfedd, salt og pepper. Dette legger vi inn under skinnet på kalkunbrystene før vi pakker den inn i folie og setter den tilbake i kjøleskapet.

   Kalkunen steker vi på 100 grader i ca. 4 timer. Bruk steketermometer så kan du variere temperaturen på ovnen så den blir ferdig når du ønsker det. Vi forsøker å nå en kjernetemperatur på ca. 68 grader etter at kalkunen har hvilt. Den bør hvile minst 30 minutter.

   Lårene steker du sammen med kalkunen, men de kan fint stå inne én time ekstra.

   Til saus bruker vi fløtesaus, og erstatter vannet med kraften.

   Serverer sammen med waldorfsalat, rosenkål, grov sennep, tyttebærsyltetøy, gulrøtter og poteter.

 6. Det ser ut som om dere hat hatt en minnerik og god jul, det gleder meg å se. Takk for nok et fantastisk år, tror ikke jeg har gått glipp av et eneste blogginnlegg. Vil takke deg for den gode jobben du gjør. Som mamma til 3 små er dette en deilig avkobling innimellom. Over til noe helt annet: jeg prøver å være flink til å gå gjennom bilder og filmer vi tar, og legger over dette over fra telefonen til pc. Lurer veldig på hvordan jeg kan forevige disse små og noen større filmsnutter, eks sette sammen til en større film og dele de inn eks etter 2018 osv. Har du noen tips til programmet eller kan fortelle noe om hvordan dere gjør det? Og hva gjør dere for å være sikre på at bilder og filmer ikke blir borte hvis man skulle vært uheldig med eks tlf eller pc. Ønsker deg og dine et riktig godt nyttår:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Sabine, så koselig å høre 😀 Takk for at du følger meg <3

   Vi er dårlige på å føre over filmer og bilder fra mobil 🙁 De blir stort sett liggende der :/ Men om vi skulle satt sammen alt til en stor film for hvert år så hadde vi bare brukt iMovie. Enkelt program å bruke 🙂

   Et riktig godt nytt år til deg også <3

   1. Men dere tar vel mest bilder med kamera? Hva gjør dere med de?

    Vil også takke deg for en herlig blogg, koser meg med den hver dag

   2. Caroline Berg Eriksen

    Tusen takk, så koselig å høre <3

    De bildene laster vi over på en nettsky, vi bruker Jottacloud, og sorterer dem i mapper etter år —> måned —> dato —> hendelse 🙂 Jentene har sin egen mappe med kun bilder av dem.

 7. Borgund Dyreklubb er så koselig! Elsker området rundt Borgundgavlen <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Kjempekoselig 😀

 8. Akkurat slik en jul skal være 😉
  Tusen takk Caroline (og LK) for at dere gjør hverdagen så mye rikere og vakrere. Tusen takk for all inspirasjon når det gjelder både mat, trening, interiør . . . og ja, ALT <3 Jeg har fulgt deg i mange år og jeg ser frem til et nytt år med ny inspirasjon og nydelige bilder. Ønsker dere av hele mitt hjerte, et riktig godt nytt år og masse glade. God nyttårsklem på vei <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *