julaften 2018

Hei til fine lesere! Vi tok rett og slett juleferie i noen dager og det har vært skikkelig godt! I skrivende stund er vi på vei til Ålesund i bil, romjulen og nyttårsaften skal tilbringes der. Både barn og hunder er med og bilen er så full at det nesten er rart den ikke steiler – haha 🙂 Den er også full av nistemat, kaffe og snacks – jeg elsker road trip! 

Jeg håper dere hadde en kjempefin julaften ⭐️Det hadde virkelig vi, det var så koselig å være i den nye leiligheten til mamma og pappa – akkurat passe med plass til oss syv. Vi startet med middag i fem-tiden, og før vi rakk å bli ferdige kom nissen! Han kom ikke alene – han hadde med seg to hjelpere, og det var flaks, ettersom han egentlig hadde glemt igjen nissesekken sin med gaver. Haha 🙂 Det var skikkelig fint! Jentene fikk en gave på morgen, deretter en da vi kom til mamma og pappa og så resten da nissen kom.

Det er fint å spre det litt utover, slik at de får mer tid til å konsentrere seg om hver enkelt pakke. Vi voksne hadde gavefri jul i år også, vi synes det er helt riktig å gjøre det på den måten når ingen av oss trenger noe. Vi har alt vi trenger og vi har hverandre – så i stedet for å bruke flere timer på å pakke opp gaver, var vi tidlig ferdig og hadde hele kvelden til hverandre i stedet. Så koselig! Her kommer noen bilder ⭐️ 


Første juledag gikk mamma, Anette og jeg tur med hundene i over to timer, før vi spiste restemat og drakk gløgg. Deretter fikk jeg besøk av jentene på kvelden for skravling og vin. I går var vi ute i flere timer på lekeplassen, drakk kakao og var sammen med tante Anette 🙂 Kvelden gikk med til pakking av kofferter, og nå er vi snart i Oslo 🙂 Håper dere har det helt supert! Fredelig og fint ❤️ 

52 kommentarer

 1. Elisabeth

  Så fint bordet var dekket, elsker midtpynten og serviettene!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Mamma er flink <3

 2. Flott familie! God tur videre og god jul!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Maren! 🙂 Det samme til deg og dine <3

 3. Så nydelig du var i rød kjole 🙂 Fortsatt god romjul!! Nyt ferien!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Linda <3 Det samme til deg og dine 🙂

 4. Martine

  Høres ut som en herlig julaften! Håper resten av julen også blir bra for dere! 🙂
  Lurer bare på hvor det nydelige serviset foreldrene dine dekket på er fra? Falt virkelig i smak hos meg hvertfall! 🙂

  God jul videre!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, det samme til deg Martine <3

   Jeg skal høre med mamma 🙂 God jul videre til deg og dine <3

 5. Alexandra

  Wow så fin kjole! Hvor er den fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk! Den kommer fra by malina 🙂

 6. lipstick colour name?

 7. Ser ut som dere har hatt en koselig julaften!
  Dere voksne hadde gavefri jul 🙂
  Men lurer veldig på hvorfor dere ikke har alkoholfri jul også????
  Alkohol sammen med barn hører ikke hjemme uansett!!!!

  1. Ja de voksne var nok dritings og barna gikk for lut og kaldt vann.

   1. Vibeke

    Det var da utrolig flåsete svar fra deg da!!
    Jeg hadde ikke i tankene annet enn at julaften,og de andre juledagene kan være alkoholfrie;-)
    Om voksne nyter alkohol med barn til stede ellers må være opp til hver enkelt!
    Men da selvsagt med måtehold!!

  2. Det er jeg uenig i. Har man et balansert forhold til alkohol, og ikke er del av den typiske norske «rølpefylla», er det helt i orden å nyte vin rundt barn, uten at de tar noe «skade» av det. Det er jo nettopp faktisk viktig i dette «rølpe-landet» å lære barna en sunnere drikke-kultur og måtehold. Som i Frankrike, hvor vin er en del av et godt måltid, og ikke bare for fylla!

  3. Det Nani sa 🙂 Ungene har godt av å se et sunt og normalt alkoholforbruk, jeg tar gjerne ett glass vin mens de er våkne og så et glass til etter at de har lagt seg.

   1. Ungene har ikke bedre av å se foreldrene drikke, enn av å se foreldre som ikke drikker. Du fremstiller det som positivt og sunt at foreldre drikker foran barna, det er din mening og på ingen måte noen faktaopplysning. En ting er sikkert, og det er at barn ikke tar skade av å se sine foreldre ikke drikke alkohol!

   2. Ingrid emilie

    Så enig med S! Barna har ikke godt av at man ser foreldrene drikker. Det er heller ingen som har «godt» av å drikke alkohol, den myten med et glass rødvin om dager er sunt er vel noen år gammel nå. At det der i mot er skadelig å ta et glas foran barna er en annen sak, så lenge man holder seg til det ene glasset. Problemet er vel at dette ene glasset med vin ofte kombineres med litt aquevitt og øl. Dessuten lukter man veldig fort alkohol, det gjør man jo etter et glass vin, denne lukten er ganske markant, har barn opplevd at foreldrene endrer oppførsel og da luktet alkohol setter de fort sammen disse opplevelsen, uansett om foreldrene er fulle ved en annen anledning, men lukter det samme. Mange som mener de skal ta seg et glass vin sier at de ikke forandrer oppførsel, men er det noen som egentlig tror på det? Det skal ikke mange skurkene til før man blir bitte litt gladere, ler litt mer, kanskje litt høyere, snakker høyere osv. Barn merker dette urolig fort på sine foreldre, det er ingen som kjenner mor og far bedre en barna deres.
    Så regelen er vel: drikk minst mulig sammen med barna! Det er strengt tatt ingen diskusjon, er det vel?

   3. Jo, som en motvekt til rølpefylla/alkoholisme. Det å vise at det går an å ha et sunt og balansert forhold til et stoff de fleste vil møte (særlig her i Trøndelag ;)) og som i utgangspunktet ikke er helsefremmende, men absolutt en del av livet for mange (et glass god rødvin er ikke sunt i seg selv, men veldig godt til mat rett og slett). Avholds er også greit det, men et vanskelig ideal og hvis barnet etterhvert skal bruke stoffet selv, har man ikke forbilder på samme måte og plutselig drikker man ubalansert). Og når jeg sier ett glass, er det selvsagt kun ett glass (ikke litt sprit i tillegg, liksom). Absolutt en diskusjon, synes jeg. Men vi får gjerne være enige i å være uenige:)

   4. Ingrid emilie

    Klarer man å holde seg til dette glasset er jeg helt enig, men ser man ut fra dette blogginnlegget, som diskusjonen går ut fra er det jo ikke et glass. Cbe står selv og holder et glass hvit vin, mens det står et par rødvins flasker på bordet, det står i tillegg dramglass. Jeg tenker derfor at dette blogginnlegget ikke tar diskusjonen med ET glass vin, men med litt av alt. Tror fortsatt de holder seg unna fylla altså, men tenker det er en sunn diskusjon og ta.

   5. Caroline Berg Eriksen

    Vi drikker vin til maten 🙂 Det kan bli ett glass, eller det kan bli to. Pappa er glad i aquevitt, og tar det gjerne i tillegg. Alkohol ut over det skjer etter at jentene har lagt seg 🙂

 8. Så fin kjole! Er det samme du har i sort? Hvor er den fra?:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det stemmer 🙂 Har off white også :p De kommer fra by malina 🙂

 9. Så godt for dere å ta par dager juleferie 🙂 God tur til fine Ålesund, håper været blir fint for dere 🙂

 10. Så koselig!
  Hvor har dere kjøpt dukkehuset til Naia? Hvilket merket er det? det så veldig fint ut på bildet!:-)
  Håper dere får det fint i Ålesund!❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kommer fra Jollyroom 🙂 Kjempefint <3

 11. Karoline

  Hei Caroline,

  Jeg skulle ønske du hadde mer variasjon i språket ditt. I dette innlegget har du brukt «fin/fine/fint» fem ganger. Hvis man søker etter ordet «fin» bloggen din kommer det opp 26 ganger på de seks innleggene på forsiden, og ett av innleggene er en video, uten betydelig mye skrift. Når man først har lagt merke til det er det vanskelig å ikke «se» det i hvert innlegg og irritere seg over det. Bare en tanke fra meg til deg!

  Ønsker deg og dine en riktig god romjulstid!

  1. Elisabeth

   Hvem i all verden sitter og søker opp enkeltord på en bloggs historikk?

   1. Har merka meg det samme. For min del reduserer det kvaliteten på tekstene.

    Jeg vil anta at Karoline ikke ønsket å bare synse og virke pirkete, og dermed gjorde en sjekk før hun påsto noe. Er det også feil?

 12. Hvordan får du 2åringen til å sitte i bil så lenge? Har du noen gode tips?

  1. Caroline Berg Eriksen

   iPad og masse felles-sang underveis, matpakker og drikkeflaske 🙂

 13. Ingvill

  God jul! Var alle de pakkene til dine barn, eller var det andre barn tilstede også? Vi kjører også bevisst på å redusere gavehavet, men synes det er viktig at barna lærer seg at voksne også skal få gaver, så vi prøver heller å redusere pakkehavet til alle.

 14. Du kler rødt veldig godt. Det burde du gå mere iÅå så koselig det høres ut.. Akkurat sånn avslappende holdning.. Så lurt å spre pakke utdeling utover kvelden. Den skal jeg ha i «minne»
  Ønsker dere en fortsatt god romjul og kos dere gløgg i Ålesund. Klem

 15. Marianne

  Kjøper du ny rød kjole til hver jul?

  Konseptet med gavefri jul er kanskje greit i utgangspunktet, men barn har vel også godt av å se at voksne også får gaver?

  Jeg er så barnslig at jeg gleder meg over gaver til meg selv, selv om det som regel er ting jeg kan kjøpe meg selv, som gode kremer eller en fin boks med te.

  Nydelig dekket bord!

 16. Så vakker du var på julaften! Kjole og hår var veldig fint! Men, som Vibeke skriver her oppe, har dere alkohol på julaften? Det har vi aldri hatt og kommer aldri til å ha, og vi har nå 6 voksne barn. (Anette, det du skriver om at alle nok var dritings og barna gikk for lut og kaldt vann, er vel litt flåsete?) Når det er sagt har nok ikke barn vondt av å se at voksne tar seg et glass i ny og ne, men da snakker vi et glass. God nyttårsfeiring! På hyttetur?

  1. ja, følte at en så tåpelig kommentar fortjente et flåsete svar. Dere har sikkert en super jul uten vin til matenmen om det serveres vin til maten må vel strengt tatt være opp til hver enkelt familie å bestemme?

 17. Therese

  Det så ut som en veldig fin feiring, Caroline. Til alle dere som bemerker et glass alkohol, ro helt ned da! Har selv vokst opp med en far med store alkohol problemer. Problemet for oss barn da var ikke at at noen koste seg med ett glass vin, men at at pappa drakk i det skjulte og mistet kontrollen. Selv tar vi nå som vi er voksne et glass øl og vin i sosialt samvær foran barna. Nettopp for at de skal skjønne at det går faktisk an for voksne å ta seg et glass og samtidig være tilstede for barna. God jul til dere alle!

 18. Fikk ingen av de voksne noen gaver? Tror du ikke barna har godt av å lære seg å gi til andre, i stedet for at de skal oppleve at det kun er de som skal få gaver? Har to jenter på samme alder som dine, og med hun eldste bruker vi tid til å finne gaver til besteforeldre, foreldre og tanter og onkler. Og hun syns det er veldig stas å velge ut noe selv som hun har gitt. Den største gleden er jo å gi, ikke få. Fint med måtehold mtp julegaver, men er ikke helt enige i at kun barna skal få. Det fostrer bortskjemte og selvsentrerte barn.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Barna gir gaver tilbake til dem de får fra 🙂

   1. Får ikke du eller LK gave fra foreldrene deres heller? Tenker meg selv når mine unger blir voksne – klarer ikke pr i dag tenke at jeg skal slutte gi de julegaver… Mulig jeg er rar men jeg syns det er fint å gi gaver, være seg til både mine barn, mine søsken og mine foreldre. For meg er det en større glede å gi noe til andre enn å få noe selv 🙂

 19. Jeg ser du konsekvent skriver på morgen. Vi sier på morgen (jeg sier mårran:), men skriver på morgenen.

 20. Christina

  Kan du fortelle mer om hvordan dere løyser gavefri jul? Fristende å gjøre det neste år 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi voksne gir ikke gaver til hverandre, men alle kjøper gaver til jentene, og jentene kjøper / lager gaver tilbake 🙂

   1. Ingrid emilie

    Så da blir det strengt tatt veldig lite gavefri jul siden de får en haug julegaver og gir tilbake til de voksne. Det eneste som da er «gavefritt» er mellom deg og lke, og mellom de voksne. Tipper barna da gir litt mer en selvlagd nisse.

   2. Caroline Berg Eriksen

    At barna får gaver har vi alltid vært åpen om, og da er det også naturlig at de gir noe tilbake. Jeg har aldri sagt noe annet. Det er kun vi voksne som har gavefri 🙂

    Barna gir gaver til besteforeldre, tante og onkel, og da gir de stort sett «smågaver» som de har laget i barnehagen selv, kalendere med bilder o.l. Så forslaget ditt om dorullnisser er nok ikke langt fra sannheten.

    Om vi tar utgangspunkt i at alle vi voksne kjøper 1 gave til hverandre så kjøper vi ca. 40 færre gaver nå enn hva vi gjorde før.

 21. Nydelig dekket bord, men siden du er opptatt av at alt er perfekt: Bestikket ligger feil. Det skal være gaffel lengst til venstre, så kniv og skje 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg vet at det ikke er riktig, men jeg er mest opptatt av å dekke bord etter hva jeg synes er fint og følger sjelden etikette på glass og bestikk 🙂

 22. Hei Caroline! Jeg synes du er flink med alt, nydelig dekket bord, du har kombinert med nydelig farger på bordet og t.o.m glass, vinflasker og blomster. Jeg liker hvordan du har la på bestikker og. Tusen takk for at du inspirerer meg med din stil og farger. Ønsker deg og dine en riktig God Jul og et Godt NyttÅr.

 23. Marie B

  Haha, her var det mye pirking så jeg vil bare veie opp litt og bare ønske dere riktig god jul videre! Høres ut som dere har hatt det kjempekoselig hittil og dere gjør alt så fint og så riktig, dere virker som flotte foreldre 🙂

 24. Flotte bilder, men det hadde været enda finere bilde av deg og søsteren din om du hadde latt være å gape sånn. Skjønner ikke poenget med den gapingen på bilder?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hun gjør trutmunn og jeg gaper, det var bare et morsomt bilde, Runa 🙂 Godt nyttår!

 25. kristin

  så fint med gavefri jul til de voksene, iaf når man virkelig har alt man trenger og mye mere til 🙂
  jeg har prøvd å kjøpe litt second hand julegaver til min lille, som ser helt nye ut. sparer miljøet da også 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *