18 fine julefilmer

Jeg har bare rukket å se to av mine 18 must see-julefilmer i år, så håpet om å få sett alle sammen er jo long gone 😉 Men – det er umulig å rekke alt! Jeg får sett to til på julaften og skal også rekke en i morgen sammen med jentene, pluss et par i romjulen 😉 Men her må det prioriteres, for dere kan jo se selv hvor lang listen er! Her kommer alle julefilmene (i hvert fall de jeg kommer på akkurat i dag) som jeg mener er verdt å se 🎄 Og du, ikke la deg lokke av alle de nye julefilmene på Netflix! Jeg har kikket på et par mens jeg har trent, og det er så vanvittig mye dårlig. Ikke kast bort tiden med å se Christmas Wedding Planner, Merry Kissmas, Prinsessen og dobbeltgjengeren eller oppfølgeren til Juleprinsen! Det er selvsagt noen fine der også, blant annet finnes flere av de på listen min der, samt en ny for i år 🙂 

Tre nøtter til Askepott – jeg regner med at de fleste kjenner handlingen her. Klassiker som hele familien gleder seg til å se 🙂 Nelia gleder seg masse i år og det er så fint! Hun skal sitte midt mellom meg og tante Anette og gomle godteri til denne. Bare 4 dager til! 

Reisen til Julestjernen – jeg må alltid se originalen og har faktisk ikke sett nyinnspillingen fra 2012. Dette er også en klassiker som sendes rett etter Tre nøtter til Askepott på Julaften. I år skal jeg få den med meg! Lille Gulltopp minner sånn om Nelia – spesielt i fjor da de var på samme alder ❤️ lille prinsesse Gulltopp som forsvinner fra slottet på selveste julenatten. Hun ønsker seg julestjernen av hele sitt hjerte, og har gått ut i skogen helt alene for å finne den, etter oppfordring fra sin onkel, som er en forfengelig og maktbegjærlig greve. Når kongen og dronningen får vite at prinsessen er forsvunnet, blir de fra seg av sorg, og dronningen løper fortvilet ut i skogen for å lete etter henne. Kongen skylder på julestjernen for bortgangen av sin datter, og forbanner den, noe som fører til at julestjernen slukner og dronningen også forsvinner. En sorg senker seg over landet. 

Snekker Andersen og Julenissen – dette har vært min favoritt i alle år! Da jeg var yngre stod jeg alltid opp før alle andre, først for å sette på juletreet og se det skinne i all sin prakt, før jeg pilte bort for å kikke etter om Julenissen hadde spist opp grøten sin og fylt strømpene våre. Det hadde han alltid! Deretter var det noen timer med julemorgen før det e-n-d-e-l-i-g var Snekker Andersen og Julenissen. Et eventyr som jeg alltid syntes var altfor kort, og derfor ble jeg så glad da den ble filmatisert for et par år siden. Den er så fin! Dette er den perfekte julefilmen for hele familien – sjarmerende, morsom og klassisk. En tåre er til og med å regne med, i hvert fall om følelsene dine ligger utenpå, sånn som hos meg 🙂 

Nå er det jul igjen med Tim Allen – Å, denne filmen! Denne handler om Scott Calvin, en nyskilt, travel og seriøs forretningsmann med en sønn på åtte år som egentlig ikke har lyst til å være hos faren sin fordi han alltid er så travel. Likevel må han overnatte én natt i julen, natten til selveste julemorgen, og akkurat denne gangen hender det noe magisk. Julenissen, som er på sin faste runde for å levere gaver, ramler ned fra Scott Calvins tak, slik at han ute av stand til å gjøre jobben sin. Scotts sønn Charlie, overtaler sin far til å ta på seg julenissedrakten, og med nissens åtte reinsdyr bærer det plutselig avsted til Nordpolen. Der oppdager de snart at det å ta på seg nissens klær også innebærer å ta på seg alle nissens plikter. I det neste året vokser både magen og skjegget på en overrasket og ikke altfor lykkelig Scott, som får familie, venner og arbeidskamerater til å tro at han har mistet forstanden.

Home Alone 1 + 2 – dette er jo den ultimate julefilmen, ikke et eneste år uten! Lille Kevin, som spilles helt fantastisk av Macaulay Culkin, blir etter en krangel med familien sin kvelden i forveien forlatt ved en feil. Familien reiser på juleferie uten ham. Han opplever hva det vil si å være uavhengig for første gang i livet, og utnytter muligheten til å gjøre ting han ellers ikke får lov til når foreldrene er hjemme. Etter hvert oppdager Kevin at the Wet Bandits er i ferd med å plyndre nabolaget og at hans hus også er en del av planen. Han klekker derfor ut veldig kreative feller og måter for å forhindre at de raner nettopp deres hus. Dette er fantastiske scener, og en helt nydelig film. Tips for julestemning: last ned film-musikken! To år etter skjer det samme igjen, men denne gangen havner Kevin på feil fly og dermed et HELT annet sted enn foreldrene sine og resten av familien. The Wet Bandits har denne gangen endret navn til The Sticky Bandits, men havner likevel i trøbbel med den samme gutten. 

Fred Claus – denne er så søt! Litt sånn klassisk smådårlig innimellom, som komedier gjerne er noen ganger, men sjarmerende så det holder! Og jeg synes Vince Vaughn er latterlig morsom, selv om Paul Giamatti i rollen som julenissen var ganske merkelig i starten – jeg har tross alt sett Billions! Likevel synes jeg filmen er verdt å se, det er en klassisk julefortelling og den er skikkelig skjønn, med fint budskap og nydelige scener. Kort fortalt er Fred Claus julenissens storebror, og etter å ha blitt overskygget store deler av sin barndom, har han rett og slett blitt bitter. Verken julenissen eller mennesker i hans familie eldes mer enn opp til en viss alder (usikker på hvor det stopper) så de har levd i mange hundre år, både de, ektefellene (julenissens kone) og foreldrene deres. Filmen starter med julenissens fødsel, i en hytte langt uti skogen for veldig lenge siden – og så spoler vi frem til i dag hvor Fred er i trøbbel og må reise til Nordpolen for å hjelpe til der, slik at han kan tjene en stor sum penger som han skylder. Det byr på mer enn én utfordring, for å si det sånn 😉 

Hjelp, det er juleferie – Familien Griswold har startet forberedelsene til det far i huset ønsker skal være den perfekte julefeiringen, for denne julen har han planlagt å føre familien tettere sammen! Han inviterer sine egne foreldre, konas foreldre, tante Bethany og Onkel Lewis. Men ting går nesten aldri som planlagt for Clark, Ellen og de to barna deres. Allerede da de skal hugge årets juletre i skogen baller det på seg med ulykker. Da søskenbarnet hans Cahterine og hennes ektemann Eddie helt uventet parkerer den skitne og helt ødelagte bobilen sin i oppkjørselen deres, og forventer å få være med på julefeiringen, forverres ting ytterligere. 

Spirit of Christmas – en skikkelig urealistisk eventyrfilm, men jeg elsket den! Akkurat sånn slike filmer skal være! Her møter vi Kate, en overarbeidet advokat som er ganske sikker på at hun aldri vil klare å forelske seg. Hun får i oppdrag å reise ut til et gods / gammelt vertshus for å få det taksert – denne oppgaven rømmer nemlig alle andre fra, fordi de mener at det spøker der. Kate tar oppgaven på strak arm og tilbringer natten der uten å blunke, men så viser det seg at det faktisk spøker der. Og spøkelset er ikke ondt eller slemt, bare fanget på stedet uten at han vet hvorfor han ikke kommer seg videre. Kate hjelper ham straks med å finne ut av alt sammen, og underveis viser det seg at hun faktisk klarer å forelske seg likevel. Men i et spøkelse? Det gjør forresten heller ingenting at det er Thomas Beaudoin som har hovedrollen 😉 

Solan & Ludvig, jul i Flåklypa – denne er super for barna! De fleste kjenner til både Solan og Ludvig, og i denne filmen er vi altså med dem og feirer jul. Det meldes om en hvit jul som aldri kommer, og det må selvsagt Reodor Felgen gjøre noe med. Han finner opp tidenes snøkanon og værstasjon, men ting går litt over styr da den havner i gale hender. 

Flåklypa – handler om sykkelreparatøren Reodor Felgen som bor på toppen av Flåklypa sammen med fuglen Solan Gundersen og piggsvinet Ludvig. To helt fantastiske og vidt forskjellige karakterer – elsk på Ludvig! Her driver Felgen med reparasjon av sykler, og også egne oppfinnelser. En dag kommer Rudolf Blostrupmoen på lokalt fjernsyn og viser frem den nye racerbilen sin, som viser seg å være laget etter tegninger han har stjålet fra verkstedet til Felgen, hvor han for mange år siden var læregutt. Solan oppfordrer Felgen til å kappkjøre mot Blostrupmoen, men han har ikke penger til å bygge den planlagte bilen sin, Il Tempo Gigante. Dagen etter oppdager Solan at en arabisk oljesjeik har kommet til bygda, og Solan mener at Felgen må vise tegningene av bilen sin til sjeiken. Sjeiken synes at bilen er genial, og vil gjerne hjelpe til med det økonomiske. Il Tempo Gigante blir bygd, og kampen starter. Musikken i denne filmen er bare helt fantatsisk. 

The Grinch – hihi, den søteste filmen fra 2000 med Jim Carrey i hovedrollen. Inne i et snøflak finner vi den magiske byen Whoville, og i Whoville et folkeslag som elsker julen over alt. Men utenfor Whoville bor Grinchen, en utstøtt Who som hater julen og som vil stjele den fra alle. Vi møter den skjønne jenta Cindy Lou Who som forsøker å omvende Grinchen og få ham til å elske julen. 

Serendipity – denne er så søt! Ikke helt en julefilm, men det er jul i den, så jeg synes det kan være en julefilm 😉 Jonathan og Sara møtes mens de begge handler julegaver i New York. Begge to er i forhold og er på utkikk etter noe til kjærestene sine, men likevel er det noe som klikker mellom dem umiddelbart. Det utvikler seg til en romantisk kveld for de to, og da kvelden er over, vil Jon å gå videre med det som virker å være tidenes match made in heaven. Kate på sin side er ikke helt sikker, og de bestemmer seg for å la ting være opp til skjebnen. Flere år senere møtes de igjen – denne gangen er begge forlovet og skal snart gifte seg. Etter dette skal det vise seg at de møtes flere ganger – helt bestemt av skjebnen. Men er det egentlig de som er meant to be? 

Miraklet på Manhattan – denne filmen er så nydelig! Akkurat som en julefilm skal, handler den om både tro, håp og kjærlighet. Dette er en nyinnspilling (1994) av klassikeren fra 1947, med supersøte Mara Wilson i hovedrollen som seks år gamle Susan Walker. Susan er litt for veslevoksen for alderen sin, hun har stor tvil på julenissen og tror ikke at han eksisterer, i motsetning til mange andre barn på hennes egen alder. Dette er mye morens feil, den altfor travle forretningskvinnen som for lenge siden fortalte datteren sin sannheten om julenissen. En dag møter Susan julenissen på et kjøpesenter, og hun får en gave hun aldri før har drømt om – noe å tro på. Hennes jakt etter julenissens eksistens starter. 

Love Actually – er en skjønn film som kort fortalt fletter mange forskjellige kjærlighetshistorier sammen, og som etter hvert linker historiene til hverandre. Kanskje ikke direkte en julefilm, men historien starter fem uker før jul, og teller ned etter hvert som handlingen går fremover. 

The Holiday – Amanda eier et lovende reklamefirma i California, mens Iris Simpkins skriver en bryllupsspalte i The Daily Telegraph i London. Selv om de bor på hver sin side av kloden er de begge på samme sted i livet, og bestemmer seg for å ta en pause fra mennene i livet sitt. Amanda oppdager tilfeldigvis at Iris har lagt ut huset sitt på en internettside som spesialiserer seg på husbytte, og de to bestemmer seg for å bytte hus i to uker i juleferien. 

PolarekspressenChris begynner å miste troen på julenissen, men på selveste julekvelden ligger han likevel i sengen og tviholder på troen om at julenissen skal komme på besøk. Plutselig hører han et dundrende brøl. Når Chris fjerner duggen fra vinduet får han se noe vidunderlig og nesten uvirkelig – et skinnende svart tog stanser på gaten utenfor. Toget heter Polarekspressen og er på vei til Nordpolen for å besøke nissen der. Toget tar også med seg barn som har startet å miste troen – akkurat som han selv. 


⭐️ GOD JUL ⭐️ 

17 kommentarer

 1. Takk for fine filmtips, men du har glemt den aller beste julefilmen, Elf. Den er en utrolig søt og morsom film som passer for både stor og små Den er på Netflix

  God jul

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg vet det, men den er faktisk ikke på min must see-liste :p Jeg synes den er fin, men det er noe med den som jeg synes blir litt rart :p Men en veldig søt film, altså! 🙂

   God jul!

 2. Jeg MÅ se Historien om julenissen men så tror jeg fremdeles på nissen, og elsker historier om det

 3. Dear Caroline,
  Thanks a lot for sharing all these films. Very helpful as normally I don’t watch films but during Christmas I made an exception 🙂
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 4. Har kun fått sett love actually.. Skulle se en film hver dag om jeg rakk! Den gang ei..fått sett noen av de udugelige fra Netflix under hektisk gave innpakning osv. Og enig med deg, de er gørr kjedelige. Må få sett home alone og the holiday mine favoritter! Ha en fin kveld fine du 🙂

 5. Elsker Love Actually og The Holiday! De må sees hver jul Så Prinsessen og dobeltgjengeren med datteren min på 7 og vi elsket den. God jul!

 6. Hei! Ser det er en nydelig film du mangler på listen din, og det er «Christmas shoes». Det er helt fantastisk, og garantert en du kommer til å like. Men det er gråtefilm som det holder, så ha kleenexen klar❤️
  https://m.youtube.com/watch?v=GJcPVB-we7g

 7. Her var det mye fint! Flere av disse er mine favoritter, også:) I tillegg må jeg ha med Nightmare before Christmas og The Muppet Christmas Carol;)

 8. The Family Stone (er på Netflix) – den er bare så fin.

 9. Jeg så The Holiday i kveld, har sett den flere ganger – blir aldri lei. En av de beste og mest romantiske julefilmene. <3 Tre nøtter til Askepott MÅ jeg se hver julekveld, ellers blir det ikke jul. Sånn er det bare. 😉

 10. Tips: Elf er veldig morsomt da, om du ikke har sett den! 🙂

 11. Ingvild Hallesby Evjedal

  Mykje bra her, men det er ein julefilm frå 2018 på Netflix, (Eg mener og det er samme som Har laga Home alone 1), både mor, far og unger likte denne. Christmas Chronicles. Kjempe morsom

 12. Også «Mens du sov» da…!

  1. Enig! Den filmen er kjempesøt:)

 13. Anywhere but home! Den er morsom 🙂

 14. Love actually og in the Spirit of Christmas er mine favoritter, ellers ser eg bare noen av disse..eg elsker Harry Potter filmene i julen, kan se dem om og om igjen..og nå også Fantastisk beasts. Eller vil datteren min se Nightmare before Christmas og gjerne Never Ending Story er en fin julefim. Har sett noen Hallmark julefilmer som er fine some eg ikkje husker navnet på nå,men er enig er mye ræl…. grinchen er skjønn….og Christmas Carol med Patric Stewart er jo verd en titt…..tante pose…..2 nøtter til Askepott er et must…..elsker julefilmer..og juleserier som Bleak Streat og annen sånn gammel Engelske greier 🙂 fortsatt god jul <3

 15. Takk for tips! Hvor fant du Serendipity?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *