pannacotta med klementin og pepperkake

Denne desserten dere, den er HELT amazing! Med smaker av pepperkake og klementin passer den dessuten perfekt nå i julen, og jeg håper du vurderer å servere den til julaften eller nyttårsaften – det er den faktisk verdt! Her kommer oppskriften


4 små porsjoner

♥ 3 klementiner ♥ 4 gelatinplater ♥ 4 dl. fløte ♥ 1 dl. sukker / sukrin ♥ 1/2 ts. vaniljepulver ♥ pepperkaker 


slik gjør du

Riv skallet av klementinene (ikke få med det hvite) og press saften av dem. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Bland fløte og sukker i en kjele og varm opp til det koker. Tilsett klemetinsaften og skallet. Press vannet av gelatinplatene og rør dem inn i fløteblandingen til de har smeltet. Bland så inn vaniljepulveret. Fordel pannacottaen på fire forskjellige dessertglass og sett i kjøleskapet i noen timer.  

Knus pepperkaker og strø dette over rett før servering. Jeg knuser dem ved å ha en mengde pepperkaker i en brødpose, og bruker hammeren til å få det skikkelig finknust 🙂 


Mmmm! Håper det smaker⭐️ 

29 kommentarer

  1. Pepperkaker smaker best når de liksom bare er et tilbehør til noe annet, synes jeg, så denne oppskriften blir kanskje julaftendesserten her istedenfor min sjokolademousse. Kan jeg komme med et annet dessert-tips m pepperkaker? «Tilslørte bypiker», dvs tilslørte bondepiker laget med (helst hjemmelaget,usukret)god eplemos lagvis med vanilje-kesam (gjerne den lettere varianten) og knuste pepperkaker. Såååå godt, og super-lettvint! Du har jo epletrær, Caroline, så neste år anbefaler jeg at du lager litt eplemos og fryser til desserter som denne, altså NAM!

  2. Dear Caroline,
    Looks super yummy! Thanks for the recipe!
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    http://www.dressedwithsoul.com

  3. Så deilige julesmaker! Takk for tips til perfekt juledessert! Må bare lage den vegetarvennlig, men det går vel fint 😀

    1. Jeg laget denne vegetar vennlig idag. Veldig god, men ble litt for fast når jeg brukte fløteerstatning. Skal prøve med 3gelantin plater neste gang.

      1. Husk at gelatin er malte griseknokler/sener og absolutt ikke vegetarisk Finnes vegetariske/veganske alternativer til gelatin, for eksempel agar (finnes på helsekostbutikker).

  4. Mmmmmm! Denne desserten kan jo ikke være annet enn en smaksbombe! Blir herved desserten vi skal ha på nyttårsaften

  5. Panna cotta med klementin og vanilje er vår dessert i juletiden, flott med tips om pepperkaker 🙂 Takk, det skal prøves 🙂

  6. Denne har jeg lyst til å lage til nyttårsaften. Jeg har et spørsmål til deg, Caroline. Går det an å sette opp oppskriften slik at den blir utskriftsvennlig? Jeg skjønner du må ha med bilder, men går det allikevel an å få oppskriften mer samlet?

  7. Hei
    Jeg lurte på hvilken varmebeskyttende spray du bruker for håret ditt? Har begynt å rette håret og har hørt at det skal helst brukes en varmebeskyttende spray, men vet ikke hvilken typer.
    Takk på forhånd

  8. Herlig, såg fantastisk godt ut. Ser eg eit lite hakk i glasset på bilde nr 2 og 3 og 5?

  9. Åj, ser det er hakk i glasset. Der samler det seg opp gode deler med bakterier. Er det noen man ikke har lyst til er det å bli syk i julen. Pluss at det er lett å få ekkle kutt :(((

    1. , dæver! Syke i jula pga det!! Zooooome inn!

  10. Haha, jeg måtte le litt nå… Hakk i glasset 😛 Tenk å se sånne små detaljer, OG velge å kommentere det *fnis* Men jeg velger å tro at tanken var god, da.

    1. Caroline Berg Eriksen

      Tipper tanken er veldig god <3

  11. «Tilsett klemetinsaften og skallet.» Men hva gjør jeg etterpå da, med skallet oppi?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Ingenting 🙂 Skallet skal være i.

      1. Sikkert bare jeg som er litt treg i pappen her…hehe. Men skal skallet være opp i blandingen hele tiden og deretter helles oppi glassa? Hvis ja, skal jeg hakke det opp? Takk for spennende tips <3

      2. Caroline Berg Eriksen

        Du tilsetter klementinsaften og skallet etter at kremfløten og sukkeret har kokt opp og rører det inn 🙂 Du trenger ikke hakke det opp, bare riv av skallet på det fineste rivjernet du har 🙂

  12. Elisabeth L

    Ååå perfekte juledesserten spør du meg! Gleder meg til å prøve 🙂 bare lurte på om fløte og sukkeret skal koke opp (hvor varmt skal det være?) før du puttet i klementin saft og geletinplatene?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Fløte og sukker skal koke opp før du har i klementinsaft og -skall 🙂 Så rører du det godt inn før du lar gelatinplatene smelte.

  13. Alt du lager ser så himla godt ut! Det var det å prøve gidde lage det selv da…

    1. Caroline Berg Eriksen

      Det her er kjempeenkelt 🙂 Helt sikkert på at du får det til!

  14. Yummi, det der så og hørtes skamgodt ut!

    Ønsker dere verdens fineste adventssøndag.

  15. Caroline!! Jeg lurer sånn på hvor den hvite kjolen din fra Snapchat storyen din er fra? Den var råfin! Håper jeg er heldig å få svar, trenger noen nye kjoler:)

  16. Den høres god ut 🙂 denne faller nok i smak hjemme 😀

  17. Hei!
    Supert tips 🙂 Er oppskriften nok til 4 glass som du har på bildene?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Nei, ble kun litt til overs så ville nesten doblet den 🙂

  18. Mmm.. det såg deilig ut 🙂
    Hvor er glassene du har servert desserten i fra?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *