historien om rampenissen vår

Om kvelden den 30. november hadde det plutselig kommet opp en liten dør i TV-stua vår. Under døren var det en dørmatte, ved siden av døren en liten postkasse og jammen var det ikke et par sko og en stige der også. Hva kunne dette være? Nelia og Naia ble veldig nysgjerrige, og de var begge overbeviste om at det var en liten mus som hadde kommet på besøk. Lørdag 1. desember fikk de svaret. Da de åpnet kjøleskapet for å hjelpe til med frokostbordet, satt det en liten alv og klamret seg til melkekartongen (han hadde farget melken rosa og det snakkes om fortsatt) 😉 Han holdt også i en lapp, og på den stod alt sammen godt forklart. Denne lille karen er en liten alv som har kommet hele veien fra Nordpolen for å bo hos oss i desember. Aller mest er han her for å passe på at små og store fyller huset med juleglede og oppfører seg pent mot hverandre – alt blir nemlig rapportert til Nissefar der hjemme. Selv er han ikke alltid like snill, for han er nemlig en rampenisse og finner på mange sprell hver eneste dag frem til selveste julekvelden. 

Julemagien startet for alvor den dagen – 1. desember. Vår alv heter ikke Alvin som så mange andre alver, han heter Albin 😉 Han gjør sprell for jentene hver natt og det er så spennende å stå opp for å se hva han har funnet på. Albin sprer masse latter, forventninger, glede og ikke minst magi til adventstiden. Han sover på dagen, ettersom han har vært en liten ramp på natten, så det er viktig at jentene plasserer ham foran døren sin før de går i barnehagen. Når de kommer tilbake er han borte ✨ 

Jeg synes dette er SÅ gøy og koser meg masse med å la han gjøre nye sprell hver kveld. Jeg har ikke tatt bilder av alt Albin har funnet på, men i dette innlegget er noe av det vi har gjort så langt. Da han fanget Tingeling og bæsjet i vasken (alvebæsj er selvfølgelig sjokoladeknapper) var han skikkelig rampete! 

Men Albin kan gjøre fine ting også. I helgen hadde han skrevet en lapp hvor han ba jentene om å drysse magisk alve-kakaopulver over eggene han hadde lagt i granbaren. De måtte vente en god stund, og helt plutselig var eggene blitt forvandlet…. 

…. til kinderegg!

I dag hadde han bakt lussekatter hele natten og funnet frem lys og glitter fordi det er Luciadagen. Han vekket oss til og med ved å sette Lucia-sangen på full guffe! 


Den ekte rampenissen blir kalt Elf on the Shelf i USA og England. Jeg synes det er helt fantastisk morsomt og hørte for første gang om dette da desember allerede var i gang i fjor. Jeg er skikkelig glad for at vi lot Albin få bo her hos oss, det har gjort desember enda mer magisk og enda mer spennende! Akkurat denne rampenissen fant jeg hos Nille, men han er litt skrøpelig og begynner allerede å miste noe av stoffet på nissedrakten sin – uhu! Ståltråden har også funnet veien ut av både armer og bein flere ganger, men jeg håper han overlever desember! Akkurat denne ståltråden er jo skikkelig god å ha, for armer, bein og lue formes veldig enkelt med den. Kanskje jeg bestiller en ekte Elf on the Shelf neste år, vi får se 🙂 Dersom du har lyst til å la rampenissen flytte inn nå, er det ikke for sent! Det er fortsatt noen uker igjen til julaften og han reiser jo ikke hjem til Nordpolen før kvelden før kvelden. Jeg vet også at noen kun velger å ha døren oppe og aldri lar barna faktisk se rampenissen, så her er det bare fantasien som setter grenser 😉 Ps! du finner masse tips til sprell på både facebook, instagram, pinterest og hjemmesiden til elfontheshelf.com 🎄 

43 kommentarer

 1. Haha så gøy. Dette må jeg kopiere til neste advent

 2. Så koselig! 😀

  Du forresten, den sminke-tutorialen du la ut i forbindelse med salget på Makeup Mekka, kan du ikke legge ut denne igjen? Skulle gjerne hatt noen tips til ny sminke i disse selskapstider, og du har alltid så fin sminke <3

 3. Du er ei fantastisk mamma, alt det du og din kjære gjer for jentene, familie elles og venner. Håpar alle ser kor heldige dei er som har dykk. De utstrålar tryggheit, glede, omsorg, rausheit og kjærleik. Ha ei strålande førjulstid, kos dykk.
  Klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg blir helt rørt! Vil gi deg en stor klem! Tusen takk <3

 4. Jeanette

  Haha så herlig!! Stakkars Barbiedukken som ble hengt da! :p

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, haha :p Nelia var ikke så fornøyd da :p

 5. Aaaaw, dette måtte jeg bare kommentere! For en nydelig idé! Det hyggeliste jeg har lest på lenge;)

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3

 6. Mariann

  Vi har også rampenisse og jeg koser meg nok like mye som barna.

  Eneste er at fantasien begynner å sette sine begrensninger nå når det lir så langt ut i desember.

  Den mest vellykkede rampestreken Alvin har gjort hos oss var å kle trappen inn i toalettpapir.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hehehe :p Det var populært her også :p Kan kle inn toalettet også 😀

  2. Hei Mariann.
   Om du søker på #elfontheshelf på instagram så får du opp 3 millioner treff, kanskje du finn inspirasjon der 🙂

 7. Ragnhild

  Har hørt fra forskjellige om rampenisse så det var godt med en forklaring fra deg hva det er. Ser gøy ut 🙂 kanskje jeg må prøve dette når poden blir litt større (bare 6 mnd nå, så litt tidlig;-) )

  1. Caroline Berg Eriksen

   En smule tidlig, men absolutt noe du må vurdere når han blir litt eldre 🙂 Naia synes også dette er veldig spennende, hun ligger og roper i sengen om morgenen at hun vil opp for å se hva Albin har gjort :p 🙂 <3

 8. Herregud, så fantastisk!! Julemagi på sitt beste<3

 9. Hvor er døren, postkassen osv kjøpt?

  1. Nille

 10. Et spm uteom innlegget, hvor er den bå kjolen du hadde på for noen innlegg tilbake fra? (På lutefiskmiddagen) Den var så fin! 🙂

 11. Ha ha ha så kult :))

 12. så utrolig koselig!!! Du har to heldige jenter. For en fantstisk oppvekst de har. Vår eldstemann på nesten tre fikk pakkekalender for første gang i år. Det er herlig å se hvor forventningsfull han er hver morgen når han får åpne en ny pakke. Neste år må nok rampenissen flytte inn her også! Adventstiden er altså helt magisk! Jeg skal forresten stjele ideen med lyslenke på bordet i jula! Dekorativt og barnevennlig. Takk for tipset!

 13. haha vad härligt 😀

 14. Hei hvor er den såpedospenseren kjøpt pg tilhørende krukke?

  1. Haloo baderomsinteriøret krukke og såpedisp. Hvor er det kjøpt?

   1. Caroline Berg Eriksen

    Det kommer fra kremmerhuset 🙂

 15. Nei, det er ikke forsent….
  Hos oss flyttet rampenissen inn 1 uke etter 1 des, og vi har fått en litt slapp rampenisse på besøk for han gjør bare rampestreker i helgene 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hehe :p Han er sikkert sliten etter å ha jobbet på Nordpolen hele året :p

 16. Hairband?

 17. Vår alv heter noe så lite originalt som Ole. Men sønnen min heter Albin <3 Fineste navnet! Gøy med rampenisse 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   ja, det er et nydelig navn <3

 18. Så koselig og morsomt! Du er veldig flink til å finne på ting med barna dine og skape fine stunder og gode minner:) Synes også dette innlegget var velskrevet, god flyt, snert og humor – det liker vi:D

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så koselig å høre <3

 19. Så gøyalt å stå opp til 🙂

 20. Charlotte

  Så fantastisk koselig for jentene å vokse opp med denne tradisjonen. Har ikke barn selv, men du er inspirerende allikevel til hvordan jeg vil ha det en gang i fremtiden. Dere virker som en så god og sammensveiset gjeng – med tid til hverandre, uansett hvor stressende hverdagen er. På bloggerne ble jeg også så imponert over hvor kjærlig og koselig bånd det er mellom dere! Så fint å se. Håper dere får en kjempe fin og god jul videre.
  PS. Du er helt rå på blogging også!
  Klem til deg!

 21. Så morsomt at du kommer med dette. Ikke alle nisser er snille. Da jeg bodde på Island, oppdaget jeg at de hadde 13 rampete nisser og den første kommer 13.dag før jul. De går mest på matlagingen, stjeler fra kjøkkenet, lys og slår igjen dører. En artig skikk. Er denne skikken med Alvin fra Amerika tro? Toril

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Så gøy ;p

 22. Så magisk for jentene, og noe de kommer til å huske for alltid. <3

 23. Åh herlighet så flott og levende fortalt, nesten så jeg tror på det selv 😉 Så utrolig heldig jentene dine er som vokser opp i julemagi i hele desember 🙂 Og med deg som mamma resten av året, du er virkelig helt fantastisk mamma og et varmt, sprudlende, positivt menneske 🙂 Man blir rett og slett glad av deg og denne flotte bloggen din 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀

   Tusen takk, så snill du er <3

 24. Vi har rampenisse på 3.året, vurderte å droppe det i år, men når jentene begynte å snakke om rampenissen allerede halvveis inn i november, var det bare til å finne ham fram igjen 😀
  Det er stor stas! I dag hadde han byttet ut lysene i adventstaken med gulrøtter 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Ja, det skjønner jeg 😉

 25. Kjekt med alven Annbefaler å kjøpe den rette, og ha gjerne i ståltråd selv for å kunne bøye ben og armer. Da kan dere også kjøpe med bok og DVD. Der står historien om alven, som foresten ikke må røres av barna for da mister den magien til å fly tilbake om natten å rapportere til nissen. God ide i forhold til å holde alvrn pen år etter år

 26. Åh så koselig å lese!
  Virker som du er en helt fantastisk mamma for jentene dine ❤️ God førjulstid til dere!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så koselig at du synes det 🙂

   Ønsker deg og dine også en god førjulstid <3

 27. Therese

  Så kult, dette må prøves neste år. God helg til deg.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *