marengs med sjokolade

Å, julens småsnacks dere! Det trenger ikke å være avansert for at det skal smake godt 🙂 Jeg vet jo hvor hektisk førjulstiden er for mange, og da kommer små tips som dette forhåpentligvis godt med, så trenger du ikke å stresse noe ekstra for at dere skal få besøk for eksempel – det skal jo helst bare være fint ⭐️ 

Disse godbitene kan fint serveres med is, krem eller bare akkurat som de er. Og det beste av alt er selvfølgelig at ingrediensene er få, fremgangsmåten idiotsikker og ikke minst – utrolig enkel! 


til 12 stykk trenger du 

♥ 4 eggehviter ♥ 220 g. sukker eller sukrin ♥ 1 ts. klar edikk ♥ 150-200 g. mørk sjokolade ♥ havsalt 


slik gjør du 

Sett ovnen på 150 grader. Skill plommen fra hviten og ha hviten i en bakebolle. Bruk en visp eller en kjøkkenmaskin (anbefaler sistnevnte) og sett pisken på full styrke – pisk til den begynner å bli stiv. Tilsett deretter litt og litt av sukkeret – la pisken gå. Når eggehviten er så stiv at bollen kan vendes opp ned uten at hviten faller ut, kan du skrape ned alt som er på kantene og piske i et par minutter til mens du tilsetter edikk. 

Smelt sjokoladen over vannbad. Ha bakepapir på et bakebrett og bruk en spiseskje til å lage passe store kladder av marengsen på bakepapiret. Klapp dem litt flate og legg 1-2 ts. med sjokolade på toppen av hver kladd (lag en og en av gangen) Bruk en rørepinne eller skaftet på en kniv til å røre sjokoladen rundt i marengsen (se gjerne klipp på instastoryen min om du lurer på hvordan det gjøres) Sett ovnen ned til 120 grader og sett inn bakebrettet. Stekes i 30 minutter. Når disse minuttene har gått, slår du av ovnen og lar marengsen stå inne i 30 minutter til. La dem avkjøles og nyt! Dette er farlig godt 🎄 

23 kommentarer

  1. Har du prøvd med sukrin? hvordan funket det?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Det går helt fint med sukrin 🙂 Smaken blir litt annerledes, men absolutt brukbart 😉

  2. Dette er såå godt! Server med pisket krem og masse friske (eller tinte frosne) bringebær, dryss over revet sjokolade, and you’re in heaven En utrolig dekorativ og velsmakende dessert.

  3. La pisken gå? Eller mente du la vispen gå? Haha, takk for en latter hvertfall! Må få bakt noen slike

    1. Caroline Berg Eriksen

      Hahahaha 😀

  4. Beate Nilsen Lode

    Takk for All inspo du deler Caroline Hvordan oppbevares disse? Kan de lages dager i forkant av servering? Klem

    1. Caroline Berg Eriksen

      Kan fint lages 1 dag i forkant, men ikke noe mer enn det 🙂 Oppbevares i romtemperatur, kan fint stå fremme på benken 1 natt for eks. 🙂

  5. Jeg lurer på to ting. Hvirfor skal ovnen først settes på 150 grader, og hvor i ovnen skal brettet settes? Jeg tenker i midten…..

    1. Caroline Berg Eriksen

      Ja, i midten 🙂 Jeg stekte to brett samtidig, og det gikk også fint.

      Jeg vet ikke helt hvorfor temperaturen skal senkes, alle oppskrifter jeg har brukt på marengs er som regel sånn 🙂

      1. Marengsen kan stå på lav varme etter steking så den tørker, marengs kan også tørke i ovnen over natten etter steking. Marengs holder seg lenge, oppbevares den i lufttett boks så mister den mye av seigheten

      2. Caroline Berg Eriksen

        Ja, det var dette med seigheten jeg tenkte på, det er jo det som er så godt med marengs! Takk for tips 🙂 <3

  6. Janne Nilsen

    Når skal saltet brukes? Kan ikke finne det i framgangsmåten bare i listen av hva man trenger…

    1. Caroline Berg Eriksen

      Beklager, det glemte jeg! Strø saltet over helt tilslutt før du steker dem 🙂

  7. Hvorfor kan de ikke lages mer enn 1 dag i forkant? Marengs kan jo stå i ukesvis bare man oppbevarer den riktig.

    1. Caroline Berg Eriksen

      Så fantastisk, Sol! Del gjerne hva du gjør / hvordan du oppbevarer dem 🙂 Jeg har aldri oppbevart mine lenge, men jeg trodde at de ikke kunne stå lenger fordi de da ville miste den myke / seige konsistensen inni 🙂

      1. Hildegunn

        Om ein tørrsteiker marengsen held dei seg i vekes vis, men om ein vil ha den mjuke seigheten inni, så vil den bli forandra om de stå lengre en 5 dagar og de det blir ikkje den samme seigheten og konsistensen så det beste er å ikkje oppbevare de meir en tre dagar om ein vil ha dei seige inni. Oppbevar marengsen i kakebokser/kakeesker eller bare legg bakepapir over.

  8. Lar du ovnsdøra stå litt på gløtt de siste 30 minuttene, eller skal den være igjen?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Den skal være igjen 🙂

  9. Det så digg ut! Er de gode uten salt også? Er ikke så veldig glad i smash og liknende 🙂

    1. Caroline Berg Eriksen

      Ja, de er gode uten salt også 🙂

  10. Eddik *

  11. Marengsene kan fryses, holder seg seige og fine etter tining.

    1. Caroline Berg Eriksen

      Tusen takk for opplysningen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *