helgens bordekking: mine tips

reklame: sponset servise green gate 

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker å dekke bord, jeg kan bruke godt over en time eller mer på å pusle med detaljer og finne ut akkurat hvilket uttrykk jeg ønsker for kvelden – på lørdag ville jeg ha rødt og gull, en følelse av litt nostalgi, noe jeg synes jeg traff med både mønsteret på serviset og de nydelig glassene med utskjæringer. 

Jeg har siklet på dette serviset fra Green Gate sin Gate Noir-serie siden jeg fikk tilsendt katalogen, og nå er jeg så heldig at jeg har nok til 12 gjester i skapet mitt. 

Det betyr at dette uten tvil kommer til å bli mye brukt i selskap fremover. For meg er det noe ved dette serviset som roper jul, fargene er så vakre, så jeg har bestemt meg for at det skal få stå fremme i glass-skapet mitt på kjøkkenet hele julen, og brukes så ofte som mulig i denne perioden. Det er rett og slett så fint! 

Jeg er stor fan av å ta med naturen inn når jeg dekker bord i høytiden, så denne gangen ble det både kongler, epler og granbar. De nydelige serviettene er også fra Green Gate, og disse benyttet jeg også som underlag denne gangen. Planen var å bruke en fin duk på bordet, men det rakk jeg ikke – så det får bli neste gang 😉 

Juleeplene smaker ikke bare helt fantastisk, men de er også utrolig dekorative. I julen har jeg dem fremme på fat i messing, inkluderer det i borddekking og stabler dem oppå hverandre i lange, klare glassvaser. Denne kvelden fikk de ligge på bordet og pynte opp. 

Tranebær er nydelig i fargen og passer så fint sammen med granbar og epler. Disse er evigvarende og fra Kremmerhuset. 

Jeg velger alltid røde roser i julen. Denne gangen fikk de stå helt alene, uten blader, i en ganske høy, klar glassvase. Det gjør ingenting å dekorere i høyden, så lenge du sørger for at alle gjestene ser hverandre. 

Ikke vær redd for å mikse glassene, det er bare du som bestemmer hvordan du vil at bordet skal dekkes. 

Jeg fant også noen nydelige servietteringer på Kremmerhuset. Noe av bestikket er også kjøpt der, men noe annet er fra House Doctor. Det finnes et stort utvalg av messingbestikk i alle prisklasser nå, og det er jeg glad for!

Det gjør mye for et dekket bord, og gir et helt annet uttrykk enn når jeg for eksempel dekker på med sølv og serviset vårt i porselen med sølvkant. 

TIPS: bruke lyslenker i stedet for levende lys (eventuelt begge deler) Det gir såpass mye lys at du fint kan dempe belysningen rundt dere ganske mye, noe som gjør atmosfæren enda hyggeligere. Batteridelen kan du bare gjemme under granbaren 🙂 


Håper dere liker bordet og plukket opp noen tips ⭐️

34 kommentarer

 1. Det ble kjempefint! Testet ut rognebær, men de ble fort noen skrukkete rosiner

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Tusen takk 🙂

 2. Fantastisk å se hvordan du dekker bord, Caroline:)
  Nyydelig✨✨

 3. Nydelig. Så flink du er!

 4. Dear Caroline,
  You are a master in table decorating! Love it!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  1. Caroline Berg Eriksen

   Thanks 😀

 5. Veldig, veldig fint! Du skriver at planen var å bruke duk. Hvilken farge hadde du valgt på den? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

   En rødfarge som matchet tallerken 🙂

 6. Så utrolig fint♥️ Ville bare si at «bordbrinken» skal ligge andre veien. En kuver skal være 60cm i bredden. Men man gjør selvfølgelig som man vil. Tenkte kanskje bare det ville være gøy å vite siden du liker å dekke bord 🙂
  Hilsen servitør!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er kvadratisk, så spiller ingen rolle hvilken vei den ligger, men skjønner hva du mener 🙂

 7. Hei – flott kjole du hadde på deg på lutefisk middagen – hvor er den fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Zara 🙂

 8. Nydlig pyntet! Aldri tenkt på epler som pynt.. Det ble fint. Og altid har( blader på roser å ect andre blomster også) blir kjedlig. Har begynt å plukke de vekk da jeg syntes de tar mye plass!
  Rødt er en litt glemt farge i jula, det er flott den har kommet inn igjen 🙂

 9. Så stilig med lyslenke sammen med granbar! Det skal jeg jammen prøve i jula 🙂 Ellers mange fine tips!

 10. Hilde Marie

  Gøy med inspirasjon til dekking av bord! Hvor har du kjøpt lyslenken?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det har de flere steder, men jeg kjøper mine på kremmerhuset 🙂 For et par år siden kjøpte jeg på Mester Grønn 🙂

 11. Så lekkert! Elsker glassene med gullkant, er de også fra Green gate? Men har du sett noen glass som bare har gullkant og ikke utskjæringer? Skulle gjerne hatt 2 typer!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, de kommer også fra Green Gate / Gate Noir. Glass med gullkant har jeg sett fra Bloomingville og også h&m home 🙂

 12. Fy fader for en julestemning i det huset ditt! SÅ koselig 🙂 Spesielt med juletreet i bakgrunnen, ga en kjempenostalgisk og fin stemning.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å, så koselig at du synes det <3 Det er så gøy å pynte til jul her <3

 13. Et helt fantastisk bord,heldige er de som er deres gjester.Hvor er de rød glassene kjøpt?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Ninni! De er også fra Green Gate / Gate Noir! Så fantastisk fine! Gøy med røde glass 🙂

 14. Dette var fint pyntet 🙂 Virkelig! Tenkte også over kuvertbrikkene som i første øyekast ser ut som de ligger «feil vei», jeg tenkte det var smart så fikk du plass til alle glassene, ser du skriver de er kvadratiske så sikkert bare synsbedrag de ikke ser sånn ut. Petimeteren meg ser to flekker på kniven på nest nederste bilde, – men jeg er heeeelt ekstrem på slike bittesmå detaljer så det er sikkert bare meg det er noe galt med. Fortsatt fin førjulstid 🙂

 15. Nydelig fint, fikk veldig lyst å spise middag ved det bordet 🙂
  Bare et spm om noe annet. På de bildene der lyslenken ser ut som stjerner rundt selve lyset, er det lagt til på photoshop i etterkant eller ble det slik pga en innstilling på kameraet?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er effekten av liten blenderåpning 🙂

 16. Kjersti

  Nydelig borddekking! Så elegant og passe fargerikt.
  Det hadde vært stas å se hvordan du hadde pyntet til adventsselskap en gang også. For de av oss som har advent frem til julehøytiden, tenker jeg. Selv elsker jeg å pynte med lilla, sølv, litt grønt, og masse lyslenker i den tiden vi er inne i nå. Da blir det ekstra morro å finne frem alt det røde og «julete» like før den 24.
  Adventsklem fra meg

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Kjersti! Og tusen takk for tipset 🙂

   Adventsklem tilbake <3

 17. Du kan skjære ut et hull i eplene og ha telys oppi 🙂

 18. Det som er hovedforskjellen mellom deg og mange andre bloggere er at du klarer å gi leserne dine inspirasjon selv om du reklamerer for noe som i dette tilfellet. Det skal du ha ros for. Du gjør mye mer ut av innlegget enn å bare slenge tallerkene på bordet og si løp og kjøpt. Noen bloggere sier de lever av reklame, men det virker som du har innsett at du lever av leserne dine. Og med lesere kommer reklamen. Ikke motsatt. Takk for at du går den ekstra mila, du setter lista og du sette den høyt. Ingen er i nærheten hva angår kvalitet på absolutt alle innlegg. Bra jobba!

 19. Charlotte

  Så nydelig det ble! Jeg får en sånn god følelse når jeg titter innom her, en glede i hjertet. Skikkelig drømmeland. Tusen takk for fantastisk julestemning hver dag (og god stemning hele året igrunn) jeg ønsker dere en nydelig advent og jul. Velsigne deg og dine god klem fra meg❤️

 20. Mariann

  Så nydelig pyntet bord!

  Elsker innlegg som dette.

 21. Nydelig bordekning. Har prøvd å få tak I det serviset men finner ingen som forhandler akkurat det fra Gate Noir. Hvor fikk du kjøpt det?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg bestilte det direkte fra Green Gate 🙂

 22. Elsker at du pynter med rød, synes det er så trist at flere og flere dropper rød i julen <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *