ostegratinerte rotgrønnsaker

Dette er kanskje blant det beste tilbehøret jeg kan få om dagen, en deilig blanding av tre forskjellige rotgrønnsaker gratinert i fløte og toppet med parmesan og gruyere – mmm! Perfekt til kylling og annet kjøtt, og dermed en super oppskrift å ta med seg nå i førjulstiden 🙂 


du trenger

♥ 2 søtpotet ♥ 2 pastinakk ♥ 2 rødbeter ♥ 3 dl. fløte ♥ tørket oregano ♥ salt + pepper ♥ 70 g. gruyere ♥ 200 g. parmesan ♥ 1 fedd hvitløk 


slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. Bruk en mandolin eller lignende for å skjære grønnsakene i så tynne skiver som mulig. Ha dem i hver sin bolle og fordel fløte over hver grønnsak (la det være litt igjen) dryss over oregano, salt og pepper og 150 g. revet parmesan. Bland godt. Finn frem en ildfast form (ikke for stor) og hell resten av fløten i bunnen på den. Bland inn finhakket hvitløk, salt, pepper, oregano og resten av paremsanosten. Plasser deretter hver rotgrønnsak i en rad bortover, som på bildene over.

Hell over fløten som er igjen i de forskjellige bollene (du trenger ikke å bruke alt, det bestemmer du selv) og sett formen inn i ovnen. Dette bakes i 30 minutter, ta formen ut når det gjenstår 5 minutter, dryss over revet gruyere og sett den inn igjen – gjerne under grillelementet. 


Server sammen med ønsket type kjøtt 🙂 Håper det smaker ♥ 

4 kommentarer

  1. Dear Caroline,
    This looks so yummy that I want to have it right now!
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    http://www.dressedwithsoul.com

  2. Kan du vise hva du trener av styrke med vekter?

  3. Hvor har du kjøpt døren og postkassen til rampenissen? 😀

  4. Ser helt nydelig ut! Og,Ja Takk, tenker jeg fra langt nedi sofaputene. Men så var det det å skulle lage denne herligheta da. Du skal jaggu ha få engasjementet, lysta, gleden og alle oppskrifter du har servert her på bloggen i mange år. Skal ikke skryte at jeg har fulgt oppskriftene dine, men får hverftfall en god dose med inspiriasjon en gang i blant. Også så veldig sultene av å se på bildene da J…. sulten! Fortsett og stå på, du vakre kvinne

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *