follow the call of the disco ball

Hei i kvelden! I går dumpet det endelig noen hentelapper ned i postkassen min, så da kvelden kom klødde det i fingrene mine etter å åpne eskene med masse deilig discoinspirasjon! Dette blir så gøy 🤩Discotallerkner, discokuler, disco-godteriposer, disco-drikkeglass – alt disco! Sjekk de fine drikkeglassene formet som knallrosa discokuler 🙂 

Og ikke minst disse nydelige invitasjonene 🙂 Det var en stolt snart 5-åring som hadde med seg disse i barnehagen i dag ⭐️ 

Sammen med flasketuten peker på, har jeg så lyst til å ha stol-leken denne gangen. Det må jo ikke være et nederlag eller oppleves negativt å gå ut av leken, så derfor får de hver sin godtepose når de ikke klarer å sette seg på en stol 🙂 

Jeg er skikkelig spent på prosjekt kake i år, og har enda ikke helt bestemt meg for akkurat hvordan den skal bli. En ting er uansett sikkert – halve lørdagen neste uke må settes av! Haha! Jeg bruker så lang tid når jeg først setter i gang. I fjor hadde jeg lyst til å slenge hele kaka i veggen fordi jeg ikke fikk det til. Heldigvis ble det med tanken, for etter at jeg prøvde og prøvde med det jeg hadde, så ble den både fin og god tilslutt 🙂 Heldigvis koser jeg meg masse i prosessen da, det er så gøy å lage bursdagskake! All cred til de som gjør levebrød av dette, det er virkelig ikke lett! 


Tenk at min lille Nelia blir 5 år om bare en uke. Det er så rart. Jeg klarer ikke helt å forstå hvor det ble av tiden. Alle disse årene. Jeg føler det var i går at jeg fikk henne opp på brystet mitt for aller første gang. Plutselig krabbet hun. Fikk tenner. Gikk. Snakket. Startet i barnehagen. Nå er hun snart skolejente. Min fantastiske og helt unike lille skapning, som jeg er så stolt av at jeg nesten sprekker. Nelia har lært meg så mye. Jeg gleder meg masse til å feire henne neste søndag ❤️

55 kommentarer

 1. Hallemin tenk at hun blir 5 Är! FÞler ikke det er lenge siden jeg leste pÄ bloggen at du var gravid for fÞrste gang. Hvor blir alle disse Ärene av!

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3

 2. SĂ„ stilig!! Gleder meg til Ă„ se hvordan du lĂžser kaka!
  Tenk at du har skolejente neste Ă„r, forresten..!
  God helg!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, tenk pÄ det! Det er helt utrolig <3

 3. Hjelpes meg som tiden gÄr!! Skolejente neste Är. Hurra for Nelia.Hvilke tanker har du om skolestart? Man kan jo ikke bare ta fri Ä reise bort midt i uka osv da.Og ferier ellers ogsÄ, utenom skolens ferier.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg deler gjerne noen tanker rundt dette nÄr det nÊrmer seg <3

 4. Ingen barn tar skade av Ă„ ryke ut i stolleken. Hvis de fĂ„r trĂžstepremie for Ă„ vĂŠre med pĂ„ en lek, sĂ„ blir livet hardt Ă„ leve… Hvorfor ikke la godteposene vĂŠre noe hyggelig, istedenfor en trĂžst for barna?

  1. Jeg er litt uenig. De har ikke vondt av det kanskje, men hva er vitsen? NĂ„r de er sĂ„ smĂ„, ville jeg ikke latt noen gĂ„tt ut, bare hatt en stol for lite. Oj, du fikk ikke noen stol denne gangen, men sĂ„ fĂ„r alle vĂŠre med pĂ„ neste runde…. Bare en tanke for hvordan jeg ville gjort det;) I bursdag skal alle kose seg, og det kommer de helt sikkert til Ă„ gjĂžre hos dere. Du er dyktig!

   1. Det var det at godteposen skulle deles ut i forbindelse med at man gikk ut jeg tenkte pĂ„. Hvis man er redd for at det blir sĂ„ sĂ„rt, sĂ„ kan man heller leke noe annet. Som danseleken 🙂

  2. Jo, jeg har faktisk erfaring med at smÄ barn kan bli lei seg for at de mÄ ut av leken. Synes det var er fint tips at du da gir gaveposene. En god tanke, barn er forskjellige. Dette blir nok en topp bursdagsfest. Hvor har du bestilte fra?

  3. Takk! Skriver under pĂ„ denne! Slutt Ă„ lulle med alle barn, de mĂ„ lĂŠre seg nederlag, motstand og avvisning, that ‘s life!! Djiis!

   1. Men kanskje ikke i bursdagen til en venninne….?

  4. Caroline Berg Eriksen

   Vi fĂ„r se hvordan vi lĂžser det 🙂

 5. SÄ moro! Vi har ogsÄ discobursdag for jenta vÄr om et par uker. Tror det blir stas med masse musikk- og danseleker. Hvor har du kjÞpt de morsomme glassene?

 6. Kor har du kjĂžpt all stĂŠsjet fra?

 7. Vi har hatt mange runder med stolleken, ja 😉
  De er ganske smĂ„ nĂ„r de er 5 Ă„r, i minste laget. Danseleken er enklere (samme konsept, men sette seg fĂžrst ned pĂ„ rompa). Du bĂžr ha flere runder fĂžr noen ryker ut av leken. Et tips kan ogsĂ„ vĂŠre Ă„ la 2 og 2 ryke ut i samme runde. I denne alderen begynner personlighetene virkelig Ă„ komme frem, noen er mer umodne enn andre – det blir som regel alltid tĂ„rer av danse/stol leken, og en del barn som nekter Ă„ vĂŠre med. 😉
  HĂ„per forresten alle pĂ„ avdelingen blir invitert, siden invitasjonene deles ut i barnehagen….

  1. STINE. Tenker at dette med hvem som fÄr invitasjon fikser Caroline elegant selv. Og vi har hatt barn som har vÊrt bÄde 4 og 5 i bursdag med stol leken, funker sÄ bra sÄ, en gjÞr det ut ifra barnas alder.

  2. Caroline Berg Eriksen

   I barnehagen mĂ„ vi enten invitere alle sammen, eller alle jentene 🙂 De kan altsĂ„ ha ren jentebursdag om de Ăžnsker det.

   Jeg forstÄr ikke helt hvorfor du i det hele tatt tenker at vi eventuelt ikke inviterer pÄ en rettferdig mÄte :/

   1. Bare fordi man i noen bhg ikke fÄr lov til Ä dele ut invitasjoner, de har sikkert erfart noen ugreie episoder.

    Og ikke minst….etter 2 1/2 lĂžp i grunnskolen (ikke ferdig) sĂ„ opplever man det utroligste. Bursdager er de aller fleste foreldre gode pĂ„, men sĂ„ var det alt det andre da. Hvem skal inviteres til hva? Halloween, Mgp Jr-fester, overnattinger, kino – you name it!
    Tenker det er innafor Ă„ presisere, ja!

 8. Hei! SĂ„ mye fint du har kjĂžpt til bursdagen!! Nelia er heldig 🙂 Synes ikke det er lenge siden du var gravid med henne! Har selv ei jente pĂ„ 3 og en gutt pĂ„ 5 mnd.
  Jeg skrev en kommentar pÄ innlegget du skrev om Fotoknudsen, og hadde blitt veldig glad for svar, spesielt fÞr rabattkoden gÄr ut :p

 9. SĂ„ morro! Dette kommer til Ă„ bli en kjempeflott bursdag! Hvor har du bestilt dette fra? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Kari! En god del er fra Lagerhaus 🙂 Men partyking er ogsĂ„ en side jeg har brukt 🙂

 10. SÄ bra at de fÄr trÞstespise godteri nÄr de blir lei seg for at de ikke lengre fÄr vÊre med pÄ leken. TrÞstespising er viktig Ä lÊre seg tidlig, tenker jeg. Hehe, neida. Joda.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Dette forstod jeg ikke. Vi har et vennepar som gjorde det pĂ„ denne mĂ„ten, og det var veldig populĂŠrt hos dem 🙂

 11. SĂ„ glad for at du planlegger og ordner selv denne gangen 😀 Synes det du gjĂžr selv blir sĂ„ mye mer gjennomfĂžrt enn de fĂ„ gangene du har hatt mye spons og hjelp til (nesten) alt. Gleder meg til Ă„ se resultatet. Og ja, tenk at Nelia blir 5 Ă„r allerede. Husker sĂ„ godt da du gikk gravid med henne <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har jo ordnet alt selv stort sett hver gang, jeg synes det er utrolig gĂžy og koser meg masse med det 🙂 De gangene jeg har fĂ„tt hjelp, er det fordi jeg ikke har hatt mulighet til Ă„ gjĂžre alt selv av ulike Ă„rsaker, og da er jeg kjempeglad for all hjelp jeg kan fĂ„ 🙂

 12. Hei! SĂ„ mye kult! Blir sikkert en super bursdag Du pleier jo ofte Ă„ kjĂžre tema fullt ut og det er alltid veldig gjennomfĂžrt, men hva tenker du ang. miljĂžet? Det ser ut som det er mye engangs og lite som kan brukes igjen?

 13. Tanken om at barna fÄr godtepose nÄr de ryker ut av stolleken er i utgangspunktet god, men med godt over 20 bursdagsselskap bak meg ser jeg div utfordringer med gjennomfÞringen.

  For noen er det krise og verdens undergang Ă„ ryke ut, for noen frister godteposen mer enn Ă„ skaffe seg en stol og det blir lett fullstendig kaos i en slik setting.

  Bare et lite tips, altsÄ, det kan jo hende at det funker supert hos dere.

  En annen ting er at jeg fÄr litt klump i magen av alt engangs-stÊsjet ditt. Ungene bryr seg egentlig ikke og et slikt selskap kreerer enorme mengder sÞppel. Er det virkelig nÞdvendig med temabursdag til en femÄring? Jeg er sikker pÄ at om du spÞr dem dagen etter sÄ er det ikke pynten i rommet de husker.

  1. Hjelpes, sĂ„ mange tanker og rĂ„d (som i bunnen er kritikk) til Caroline! Kan hun ikke fĂ„ lov til Ă„ stelle istand en bursdag for sin eldste datter enn at 30 personer skal kommentere alt hun gjĂžr «feil»? caroline, du fortjener hvertfall en applaus for Ă„ klare Ă„ fortsette i bransjen med alle kritikere som henger rundt deg! Jeg heier pĂ„ deg og digger all inspirasjon og lykke du deler med deg!

   1. Jeg tenker ikke at jeg pÄpeker at hun gjÞr noe feil, men som en erfaren bursdagsmamma hadde jeg lyst Ä dele mine erfaringer og tanker. Man lÊrer jo etterhvert og gode rÄd er vel ikke kritikk?

    MiljĂžaspektet kritiserer jeg da.

 14. Alle disse temafestene du har hatt opp igjennom, hva gjÞr du med alt du kjÞper? Jeg har aldri sett noe av det bli brukt om igjen? Du mÄ jo ha et voldsomt lager etterhvert?

 15. Uff sÄ negative folk er:(finner noe Ä klage pÄ hele tiden!Alt jeg ser er en flott blogger og mamma som gjÞr en innsats for barna sine Ä koser seg med Ä ordne i stand en morsom bursdag ..jeg fÄr inspirasjon av dette inlegget !jeg skal holde tema bursdag selv for min datter nÄr hun har bursdag !Tommel opp for hjemme bursdag for di som har plass og mulighet til det!Caroline er den flinkeste bloggeren leverer alltid .Fine innlegg til en hver tid Äret rundt .Mange slappe bloggere der ute som benytter seg av bloggfri sÄ fort det hender en minste ting!Ha en fin kveld!Helt sikker pÄ at det blir en super bursdag!

  1. At man stiller litt kritiske spÞrsmÄl betyr ikke at man er negativ? Det er vel bare i bloggverden at kritiske spÞrsmÄl blir karaktisert som negativitet. De fleste er da stort sett positive selv om de stiller oppfÞlgingsspÞrsmÄl.

  2. Caroline Berg Eriksen

   Du er sÄ god, Stine! Tusen takk <3

 16. Stolleken ja. Vi arrangerte den pÄ 5 Ärsdagen til sÞnnen for noen Är siden. Det var ikke i mine tanker at de som rÞk ut skulle bli kei seg. Men fÞrstemann begynte Ä grÄte, andremann begynte Ä grÄte. Mannen min hadde en grÄtende gutt pÄ hver arm. Huhei, da ga vi oss. Hahaha, ikke alltid alt blir som planlagt. Mulig vi ikke var flinke nok til Ä forklare og ufarliggjÞre pÄ forhÄnd. Lykke til, Caroline. Tror faktisk det er en god ide med litt godis og moro til de som ryker.

 17. Jeg jobber med barn og i min barnehage er stol-leken faktisk ganske populĂŠr. 4 og 5 Ă„ringene mestrer leken godt. Men bursdag og barnehagehverdag er jo sĂ„ ulike arenaer, nĂ„r man er pĂ„ bursdagfest kan man sikkert trygt kose seg med godteposen sin nĂ„r man blir slĂ„tt ut av leken ForĂžvrig er det Ă„ bli lei seg, fordi man feks er ute av en lek, en naturlig menneskelig fĂžlelse som man av og til ogsĂ„ kjenner pĂ„. UnngĂ„r vi vonde fĂžlelser hjelper vi ikke barnet med Ă„ forstĂ„ sine ulike fĂžlelser og sin egen kropp. Barn som mĂžter anerkjennelse og blir tatt pĂ„ alvor med tanker og fĂžlelser lĂŠrer Ă„ hĂ„ndtere «lei seg fĂžlelsen» ogsĂ„. Ha en flott bursdag

  1. <3 <3 SĂ„ god kommentar!
   Jeg var ogsÄ i bursdag en gang hvor en begynte Ä grÄte fordi hun rÞk ut. Da fikk hun klem, og sÄ gikk det over. Bedre Ä kjenne pÄ fÞlelsen og fÄ den ut, enn Ä trÞste seg i snop. Selv om tanken er aldri sÄ god. Synes jeg da. Ikke ment som negativitet.

 18. 🙂 🙂

 19. Kan du fortelle om erfaringar nÄr det gjaldt den pappbÄten de laga til 4-Ärsdagen? Var det ein leike ungane kunne herje i eller var den mest til pynt for stemninga? Har tre gutar med piratlopper som lett hadde blitt begeistra for den og rive den ned ved ombordsstigning og innleving. Discoparty er gÞy. Andre hadde sikkert venta til ungen var 9, 10 eller 13 for Ä dekorere sÄ veldig. SkjÞnar jo sjÞlvsagt at du gjer det fordi det er dette DU likar og fordi det blir innhald og bilder til bloggen din. Synes det er topp at du skal vÊre med i ein musikal og hÄpar verkeleg du kan blogge meir om dette og kva det gjev deg og ellers promotere kulturlivet i byen du bur i. SÄ kan kanskje ungane fÄ ha bursdagane sine i fred? PÄ den mÄten blir det mindre fokus pÄ voldsomt innkjÞp/forbruk/stÊsj (som ingen, absolutt ingen med vett og forstand bÞr bli inspirert av) og meir pÄ ekte opplevingar. Hadde vÊrt gÞy Ä lese om prÞvetida ved teatret!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den var der for at den skulle brukes, og den var skikkelig populér 🙂

   Jeg skriver denne bloggen for Ă„ inspirere de som leser den, og det er mange som leser her inne som har barn. Dermed blir det naturlig for meg Ă„ inkludere dette med bursdagsplanlegging i bloggen, det har jeg gjort lenge og det blir godt tatt imot. Jeg synes det er kjempegĂžy at flere lar seg inspirere av dette – pĂ„ en eller annen mĂ„te. Dette er ingen fasit pĂ„ hvordan en bursdag skal vĂŠre, men tips til hva som kan gjĂžres – om det er kake, farger, en discokule i taket eller invitasjoner 🙂

   Mer om teateret kommer, jeg koser meg masse med det! 🙂

  2. Ja. Teater – megakult!! Go, tĂžffe og kule Caroline! 😀 Bursdagsfeiring for barn er koselig nok og artig med kreativitet, men all den «inspirasjonen» til Ă„ kjĂžpe ting, ting, ting. EngangsstĂŠsj som a) ikke er miljĂžvennlig, b) mest sannsynlig er laget av mennesker som blir utnyttet. Ønsker mindre fokus pĂ„ hentelapper og stĂžrre fokus pĂ„ gjenbruk, moderasjon, bĂŠrekraft og fornuft i en verden som snart kveler seg selv i overforbruk.

 20. Kanskje det hadde vÊrt kult med en bursdagskake formet som en diskokule? Lykke til med temafest, det blir nok riktig sÄ minneverdig!

  1. Signerer denne kommentaren! Dette blir viktigere og viktigere for flere og flere. Og det er business i Ä fronter bÊrekraft ogsÄ, Caroline. Naia og Nelia er jo to av dem som skal overta denne planeten etter vÄr generasjon.

   1. Kommentaren min var myntet pÄ V sitt innlegg

 21. Ă…Ă„Ă„Ă„Ă„ jeg elsker bursdagsinnleggene dine 🙂 Masse inspirasjon! Du er sĂ„ utrolig kreativ <3 Gleder meg til Ă„ se hvordan alt blir tilslutt 🙂

  God klem fra Lena i MAMINO

  http://www.mamino.no

 22. Jeg tenker engangs-stÊsj i bursdager er helt innenfor sÄ lenge det resirkuleres/kastes i riktig sÞppel og det regner jeg med at du gjÞr. Og at det bare er ved bursdager og ikke hverdagene hver dag. De aller fleste barnebursdager har papirduk og papptallerkner.. Problemet med engangglass/servise pÄ feks festivaler og andre steder i verden er jo at det kastes pÄ bakken/i naturen, men nÄr du har bursdagsfeiring sÄ vil det ikke forsÞple pÄ den mÄten.

  1. Hei Christine. NĂ„r det pĂ„pekes at noe ikke er miljĂžvennlig, betyr det ikke nĂždvendigvis bare forsĂžpling, men produksjonsmetoder (f. eks bruk av grunnvann, andre ressurser), frakt og lignende. Og dette bare for produkter som skal brukes og kastes i en barnebursdag. I tillegg jobber (veldig, veldig) mange av arbeiderne som produserer billigstĂŠsjet under uverdige forhold. Det er slike ting vi bĂžr bli bevisste pĂ„, og det er derfor sĂ„ mange kritiserer influencere for en hodelĂžs bruk og kast-mentalitet. Det er planeten vĂ„r og medmenneskene vĂ„re (inkludert barn) det er snakk om, da bĂžr kanskje kjĂžpefesten komme i andre rekke? Jeg kommer aldri til Ă„ dĂžmme/kritisere privatpersoner for dette, men influencere, som lever av Ă„ fĂ„ andre til Ă„ kjĂžpe, mĂ„ tĂ„le kritikken. Og kanskje, en dag, justere kursen mot en mer bĂŠrekraftig livsstil – og ogsĂ„ inspirere andre til dette.

 23. Innleggende om barnebursdag er kjempekoselige og inspirerende
  Alle bruker engangsglass, tallerken etc i barnebursdager sÄ de som kommenterer dette har vÊrt lite i slike bursdager

 24. Gina Tricot har fÄtt inn disco-Þredobber! Tenkte pÄ deg med en gang jeg sÄ dem Legger ved link!

  https://www.ginatricot.com/cse/kollektion/accessoarer/smycken/orhangen/silver-look-disco-ball-earrings/prod503182817925.html

 25. Tenk at hun blir 5 Ă„r.. Og ja snart skolejente.. Men hver tid har sin sjarm som det heter! Uansett hva «alle «skulle mene om godteri posene, nĂ„r man gĂ„r ut av leken.. SĂ„ mĂ„ jo dere fĂ„ bestemme hvordan dere har lyst det.. Ingen fasit pĂ„ det.Kose seg kommer barna uansett til Ă„ gjĂžre 🙂 blir helt matt av alle de bedre vitene som skriver!

 26. SĂ„ flink du er!!
  Jeg tror folk glemmer at dette faktisk er en del av jobben din, og at tiden som blir brukt pÄ forberedelser kanskje ikke kan sammenliknes med oss som har en «ni til fire» jobb. Mye mÄ grunne i misunnelse i bunn?
  Å dra inn miljĂžaspektet her er Ă„ legge enda ett lag med ansvar pĂ„ en blogger som ikke har som mĂ„l Ă„ vĂŠre politisk korrekt til enhver anledning..Hvis Caroline hadde mĂ„ttet skrive alt hun gjĂžr med kildesortering eller gjenbruk (som jeg syntes ved flere anledninger at hun har gjort) hadde det ogsĂ„ blitt feil for noen. Herregud sĂ„ mye man skal bry seg om! Hvorfor leser dere som kommenterer negativt disse bloggene? Hvis dere ikke er pĂ„ jakt etter inspirasjon og ett opphold fra hverdagen, men sĂžker ett behov for Ă„ irettesette andre pĂ„ sosiale kanaler. Kommentarer tilbake pĂ„ dette ser jeg levende for meg, men jeg kan ikke la vĂŠre Ă„ si noe her.
  Jeg har selv en datter pĂ„ 5 Ă„r og jeg kan lett se for meg gleden, engasjementet og de gode forventningene til Nelia❀ De beste minnene skapes av Ă„ ha ett felles mĂ„l, felles gjennomfĂžring og ogsĂ„ Ă„ dele store opplevelser sammen. Forberedelser, pynting, baking og alt som hĂžrer med er med pĂ„ Ă„ skape minner som en femĂ„ring tar med seg videre. Noe av det beste man kan hĂžre som mamma er «Mamma,husker du?» og du vet at minner er skapt.

  Oi dette ble langt

  Lykke til med alt som kommer Caroline, jeg leser og blir inspirert. Gratulerer med dagen til Nelia og GOOOD JUL

 27. Jeg mÄ bare si dette:
  Jeg synes du virker snill og god tvers igjennom. De som har deg i livet, tror jeg er heldig:-)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀 SĂ„ koselig Ă„ hĂžre 😀

 28. Hei Caroline, utrolig flott og inspirerende. Jeg synes ogsÄ det er kjempegÞy Ä planlegge sÄnne smÄ partys Hvor stor er discokulen deres? Er pÄ jakt etter en, men fÞler 20cm er litt lite. Lyst Ä dele noe erfaring angÄende det? Tusen takk.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *