follow the call of the disco ball

Hei i kvelden! I går dumpet det endelig noen hentelapper ned i postkassen min, så da kvelden kom klødde det i fingrene mine etter å åpne eskene med masse deilig discoinspirasjon! Dette blir så gøy 🤩Discotallerkner, discokuler, disco-godteriposer, disco-drikkeglass – alt disco! Sjekk de fine drikkeglassene formet som knallrosa discokuler 🙂 

Og ikke minst disse nydelige invitasjonene 🙂 Det var en stolt snart 5-åring som hadde med seg disse i barnehagen i dag ⭐️ 

Sammen med flasketuten peker på, har jeg så lyst til å ha stol-leken denne gangen. Det må jo ikke være et nederlag eller oppleves negativt å gå ut av leken, så derfor får de hver sin godtepose når de ikke klarer å sette seg på en stol 🙂 

Jeg er skikkelig spent på prosjekt kake i år, og har enda ikke helt bestemt meg for akkurat hvordan den skal bli. En ting er uansett sikkert – halve lørdagen neste uke må settes av! Haha! Jeg bruker så lang tid når jeg først setter i gang. I fjor hadde jeg lyst til å slenge hele kaka i veggen fordi jeg ikke fikk det til. Heldigvis ble det med tanken, for etter at jeg prøvde og prøvde med det jeg hadde, så ble den både fin og god tilslutt 🙂 Heldigvis koser jeg meg masse i prosessen da, det er så gøy å lage bursdagskake! All cred til de som gjør levebrød av dette, det er virkelig ikke lett! 


Tenk at min lille Nelia blir 5 år om bare en uke. Det er så rart. Jeg klarer ikke helt å forstå hvor det ble av tiden. Alle disse årene. Jeg føler det var i går at jeg fikk henne opp på brystet mitt for aller første gang. Plutselig krabbet hun. Fikk tenner. Gikk. Snakket. Startet i barnehagen. Nå er hun snart skolejente. Min fantastiske og helt unike lille skapning, som jeg er så stolt av at jeg nesten sprekker. Nelia har lært meg så mye. Jeg gleder meg masse til å feire henne neste søndag ❤️

54 kommentarer

 1. Hallemin tenk at hun blir 5 år! Føler ikke det er lenge siden jeg leste på bloggen at du var gravid for første gang. Hvor blir alle disse årene av!

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3

 2. Så stilig!! Gleder meg til å se hvordan du løser kaka!
  Tenk at du har skolejente neste år, forresten..!
  God helg!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, tenk på det! Det er helt utrolig <3

 3. 4barnsmamma

  Hjelpes meg som tiden går!! Skolejente neste år. Hurra for Nelia.Hvilke tanker har du om skolestart? Man kan jo ikke bare ta fri å reise bort midt i uka osv da.Og ferier ellers også, utenom skolens ferier.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg deler gjerne noen tanker rundt dette når det nærmer seg <3

 4. Ingen barn tar skade av å ryke ut i stolleken. Hvis de får trøstepremie for å være med på en lek, så blir livet hardt å leve… Hvorfor ikke la godteposene være noe hyggelig, istedenfor en trøst for barna?

  1. Jeg er litt uenig. De har ikke vondt av det kanskje, men hva er vitsen? Når de er så små, ville jeg ikke latt noen gått ut, bare hatt en stol for lite. Oj, du fikk ikke noen stol denne gangen, men så får alle være med på neste runde…. Bare en tanke for hvordan jeg ville gjort det;) I bursdag skal alle kose seg, og det kommer de helt sikkert til å gjøre hos dere. Du er dyktig!

   1. Det var det at godteposen skulle deles ut i forbindelse med at man gikk ut jeg tenkte på. Hvis man er redd for at det blir så sårt, så kan man heller leke noe annet. Som danseleken 🙂

  2. Jo, jeg har faktisk erfaring med at små barn kan bli lei seg for at de må ut av leken. Synes det var er fint tips at du da gir gaveposene. En god tanke, barn er forskjellige. Dette blir nok en topp bursdagsfest. Hvor har du bestilte fra?

  3. Takk! Skriver under på denne! Slutt å lulle med alle barn, de må lære seg nederlag, motstand og avvisning, that ‘s life!! Djiis!

   1. Men kanskje ikke i bursdagen til en venninne….?

  4. Caroline Berg Eriksen

   Vi får se hvordan vi løser det 🙂

 5. Trebarnsmor

  Så moro! Vi har også discobursdag for jenta vår om et par uker. Tror det blir stas med masse musikk- og danseleker. Hvor har du kjøpt de morsomme glassene?

 6. Kor har du kjøpt all stæsjet fra?

 7. Vi har hatt mange runder med stolleken, ja 😉
  De er ganske små når de er 5 år, i minste laget. Danseleken er enklere (samme konsept, men sette seg først ned på rompa). Du bør ha flere runder før noen ryker ut av leken. Et tips kan også være å la 2 og 2 ryke ut i samme runde. I denne alderen begynner personlighetene virkelig å komme frem, noen er mer umodne enn andre – det blir som regel alltid tårer av danse/stol leken, og en del barn som nekter å være med. 😉
  Håper forresten alle på avdelingen blir invitert, siden invitasjonene deles ut i barnehagen….

  1. STINE. Tenker at dette med hvem som får invitasjon fikser Caroline elegant selv. Og vi har hatt barn som har vært både 4 og 5 i bursdag med stol leken, funker så bra så, en gjør det ut ifra barnas alder.

  2. Caroline Berg Eriksen

   I barnehagen må vi enten invitere alle sammen, eller alle jentene 🙂 De kan altså ha ren jentebursdag om de ønsker det.

   Jeg forstår ikke helt hvorfor du i det hele tatt tenker at vi eventuelt ikke inviterer på en rettferdig måte :/

   1. Bare fordi man i noen bhg ikke får lov til å dele ut invitasjoner, de har sikkert erfart noen ugreie episoder.

    Og ikke minst….etter 2 1/2 løp i grunnskolen (ikke ferdig) så opplever man det utroligste. Bursdager er de aller fleste foreldre gode på, men så var det alt det andre da. Hvem skal inviteres til hva? Halloween, Mgp Jr-fester, overnattinger, kino – you name it!
    Tenker det er innafor å presisere, ja!

 8. Hei! Så mye fint du har kjøpt til bursdagen!! Nelia er heldig 🙂 Synes ikke det er lenge siden du var gravid med henne! Har selv ei jente på 3 og en gutt på 5 mnd.
  Jeg skrev en kommentar på innlegget du skrev om Fotoknudsen, og hadde blitt veldig glad for svar, spesielt før rabattkoden går ut :p

 9. Så morro! Dette kommer til å bli en kjempeflott bursdag! Hvor har du bestilt dette fra? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Kari! En god del er fra Lagerhaus 🙂 Men partyking er også en side jeg har brukt 🙂

 10. Så bra at de får trøstespise godteri når de blir lei seg for at de ikke lengre får være med på leken. Trøstespising er viktig å lære seg tidlig, tenker jeg. Hehe, neida. Joda.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Dette forstod jeg ikke. Vi har et vennepar som gjorde det på denne måten, og det var veldig populært hos dem 🙂

 11. Så glad for at du planlegger og ordner selv denne gangen 😀 Synes det du gjør selv blir så mye mer gjennomført enn de få gangene du har hatt mye spons og hjelp til (nesten) alt. Gleder meg til å se resultatet. Og ja, tenk at Nelia blir 5 år allerede. Husker så godt da du gikk gravid med henne <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har jo ordnet alt selv stort sett hver gang, jeg synes det er utrolig gøy og koser meg masse med det 🙂 De gangene jeg har fått hjelp, er det fordi jeg ikke har hatt mulighet til å gjøre alt selv av ulike årsaker, og da er jeg kjempeglad for all hjelp jeg kan få 🙂

 12. Hei! Så mye kult! Blir sikkert en super bursdag Du pleier jo ofte å kjøre tema fullt ut og det er alltid veldig gjennomført, men hva tenker du ang. miljøet? Det ser ut som det er mye engangs og lite som kan brukes igjen?

 13. Tanken om at barna får godtepose når de ryker ut av stolleken er i utgangspunktet god, men med godt over 20 bursdagsselskap bak meg ser jeg div utfordringer med gjennomføringen.

  For noen er det krise og verdens undergang å ryke ut, for noen frister godteposen mer enn å skaffe seg en stol og det blir lett fullstendig kaos i en slik setting.

  Bare et lite tips, altså, det kan jo hende at det funker supert hos dere.

  En annen ting er at jeg får litt klump i magen av alt engangs-stæsjet ditt. Ungene bryr seg egentlig ikke og et slikt selskap kreerer enorme mengder søppel. Er det virkelig nødvendig med temabursdag til en femåring? Jeg er sikker på at om du spør dem dagen etter så er det ikke pynten i rommet de husker.

  1. Hjelpes, så mange tanker og råd (som i bunnen er kritikk) til Caroline! Kan hun ikke få lov til å stelle istand en bursdag for sin eldste datter enn at 30 personer skal kommentere alt hun gjør «feil»? caroline, du fortjener hvertfall en applaus for å klare å fortsette i bransjen med alle kritikere som henger rundt deg! Jeg heier på deg og digger all inspirasjon og lykke du deler med deg!

   1. Jeg tenker ikke at jeg påpeker at hun gjør noe feil, men som en erfaren bursdagsmamma hadde jeg lyst å dele mine erfaringer og tanker. Man lærer jo etterhvert og gode råd er vel ikke kritikk?

    Miljøaspektet kritiserer jeg da.

 14. Alle disse temafestene du har hatt opp igjennom, hva gjør du med alt du kjøper? Jeg har aldri sett noe av det bli brukt om igjen? Du må jo ha et voldsomt lager etterhvert?

 15. Uff så negative folk er:(finner noe å klage på hele tiden!Alt jeg ser er en flott blogger og mamma som gjør en innsats for barna sine å koser seg med å ordne i stand en morsom bursdag ..jeg får inspirasjon av dette inlegget !jeg skal holde tema bursdag selv for min datter når hun har bursdag !Tommel opp for hjemme bursdag for di som har plass og mulighet til det!Caroline er den flinkeste bloggeren leverer alltid .Fine innlegg til en hver tid året rundt .Mange slappe bloggere der ute som benytter seg av bloggfri så fort det hender en minste ting!Ha en fin kveld!Helt sikker på at det blir en super bursdag!

  1. At man stiller litt kritiske spørsmål betyr ikke at man er negativ? Det er vel bare i bloggverden at kritiske spørsmål blir karaktisert som negativitet. De fleste er da stort sett positive selv om de stiller oppfølgingsspørsmål.

  2. Caroline Berg Eriksen

   Du er så god, Stine! Tusen takk <3

 16. jeans?

 17. Pernille E.

  Stolleken ja. Vi arrangerte den på 5 årsdagen til sønnen for noen år siden. Det var ikke i mine tanker at de som røk ut skulle bli kei seg. Men førstemann begynte å gråte, andremann begynte å gråte. Mannen min hadde en gråtende gutt på hver arm. Huhei, da ga vi oss. Hahaha, ikke alltid alt blir som planlagt. Mulig vi ikke var flinke nok til å forklare og ufarliggjøre på forhånd. Lykke til, Caroline. Tror faktisk det er en god ide med litt godis og moro til de som ryker.

 18. Jeg jobber med barn og i min barnehage er stol-leken faktisk ganske populær. 4 og 5 åringene mestrer leken godt. Men bursdag og barnehagehverdag er jo så ulike arenaer, når man er på bursdagfest kan man sikkert trygt kose seg med godteposen sin når man blir slått ut av leken Forøvrig er det å bli lei seg, fordi man feks er ute av en lek, en naturlig menneskelig følelse som man av og til også kjenner på. Unngår vi vonde følelser hjelper vi ikke barnet med å forstå sine ulike følelser og sin egen kropp. Barn som møter anerkjennelse og blir tatt på alvor med tanker og følelser lærer å håndtere «lei seg følelsen» også. Ha en flott bursdag

  1. <3 <3 Så god kommentar!
   Jeg var også i bursdag en gang hvor en begynte å gråte fordi hun røk ut. Da fikk hun klem, og så gikk det over. Bedre å kjenne på følelsen og få den ut, enn å trøste seg i snop. Selv om tanken er aldri så god. Synes jeg da. Ikke ment som negativitet.

 19. 🙂 🙂

 20. Kan du fortelle om erfaringar når det gjaldt den pappbåten de laga til 4-årsdagen? Var det ein leike ungane kunne herje i eller var den mest til pynt for stemninga? Har tre gutar med piratlopper som lett hadde blitt begeistra for den og rive den ned ved ombordsstigning og innleving. Discoparty er gøy. Andre hadde sikkert venta til ungen var 9, 10 eller 13 for å dekorere så veldig. Skjønar jo sjølvsagt at du gjer det fordi det er dette DU likar og fordi det blir innhald og bilder til bloggen din. Synes det er topp at du skal være med i ein musikal og håpar verkeleg du kan blogge meir om dette og kva det gjev deg og ellers promotere kulturlivet i byen du bur i. Så kan kanskje ungane få ha bursdagane sine i fred? På den måten blir det mindre fokus på voldsomt innkjøp/forbruk/stæsj (som ingen, absolutt ingen med vett og forstand bør bli inspirert av) og meir på ekte opplevingar. Hadde vært gøy å lese om prøvetida ved teatret!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den var der for at den skulle brukes, og den var skikkelig populær 🙂

   Jeg skriver denne bloggen for å inspirere de som leser den, og det er mange som leser her inne som har barn. Dermed blir det naturlig for meg å inkludere dette med bursdagsplanlegging i bloggen, det har jeg gjort lenge og det blir godt tatt imot. Jeg synes det er kjempegøy at flere lar seg inspirere av dette – på en eller annen måte. Dette er ingen fasit på hvordan en bursdag skal være, men tips til hva som kan gjøres – om det er kake, farger, en discokule i taket eller invitasjoner 🙂

   Mer om teateret kommer, jeg koser meg masse med det! 🙂

  2. Ja. Teater – megakult!! Go, tøffe og kule Caroline! 😀 Bursdagsfeiring for barn er koselig nok og artig med kreativitet, men all den «inspirasjonen» til å kjøpe ting, ting, ting. Engangsstæsj som a) ikke er miljøvennlig, b) mest sannsynlig er laget av mennesker som blir utnyttet. Ønsker mindre fokus på hentelapper og større fokus på gjenbruk, moderasjon, bærekraft og fornuft i en verden som snart kveler seg selv i overforbruk.

 21. Kanskje det hadde vært kult med en bursdagskake formet som en diskokule? Lykke til med temafest, det blir nok riktig så minneverdig!

  1. Signerer denne kommentaren! Dette blir viktigere og viktigere for flere og flere. Og det er business i å fronter bærekraft også, Caroline. Naia og Nelia er jo to av dem som skal overta denne planeten etter vår generasjon.

   1. Kommentaren min var myntet på V sitt innlegg

 22. Ååååå jeg elsker bursdagsinnleggene dine 🙂 Masse inspirasjon! Du er så utrolig kreativ <3 Gleder meg til å se hvordan alt blir tilslutt 🙂

  God klem fra Lena i MAMINO

  http://www.mamino.no

 23. Christine

  Jeg tenker engangs-stæsj i bursdager er helt innenfor så lenge det resirkuleres/kastes i riktig søppel og det regner jeg med at du gjør. Og at det bare er ved bursdager og ikke hverdagene hver dag. De aller fleste barnebursdager har papirduk og papptallerkner.. Problemet med engangglass/servise på feks festivaler og andre steder i verden er jo at det kastes på bakken/i naturen, men når du har bursdagsfeiring så vil det ikke forsøple på den måten.

  1. Hei Christine. Når det påpekes at noe ikke er miljøvennlig, betyr det ikke nødvendigvis bare forsøpling, men produksjonsmetoder (f. eks bruk av grunnvann, andre ressurser), frakt og lignende. Og dette bare for produkter som skal brukes og kastes i en barnebursdag. I tillegg jobber (veldig, veldig) mange av arbeiderne som produserer billigstæsjet under uverdige forhold. Det er slike ting vi bør bli bevisste på, og det er derfor så mange kritiserer influencere for en hodeløs bruk og kast-mentalitet. Det er planeten vår og medmenneskene våre (inkludert barn) det er snakk om, da bør kanskje kjøpefesten komme i andre rekke? Jeg kommer aldri til å dømme/kritisere privatpersoner for dette, men influencere, som lever av å få andre til å kjøpe, må tåle kritikken. Og kanskje, en dag, justere kursen mot en mer bærekraftig livsstil – og også inspirere andre til dette.

 24. Innleggende om barnebursdag er kjempekoselige og inspirerende
  Alle bruker engangsglass, tallerken etc i barnebursdager så de som kommenterer dette har vært lite i slike bursdager

 25. Kristina

  Gina Tricot har fått inn disco-øredobber! Tenkte på deg med en gang jeg så dem Legger ved link!

  https://www.ginatricot.com/cse/kollektion/accessoarer/smycken/orhangen/silver-look-disco-ball-earrings/prod503182817925.html

 26. Tenk at hun blir 5 år.. Og ja snart skolejente.. Men hver tid har sin sjarm som det heter! Uansett hva «alle «skulle mene om godteri posene, når man går ut av leken.. Så må jo dere få bestemme hvordan dere har lyst det.. Ingen fasit på det.Kose seg kommer barna uansett til å gjøre 🙂 blir helt matt av alle de bedre vitene som skriver!

 27. Så flink du er!!
  Jeg tror folk glemmer at dette faktisk er en del av jobben din, og at tiden som blir brukt på forberedelser kanskje ikke kan sammenliknes med oss som har en «ni til fire» jobb. Mye må grunne i misunnelse i bunn?
  Å dra inn miljøaspektet her er å legge enda ett lag med ansvar på en blogger som ikke har som mål å være politisk korrekt til enhver anledning..Hvis Caroline hadde måttet skrive alt hun gjør med kildesortering eller gjenbruk (som jeg syntes ved flere anledninger at hun har gjort) hadde det også blitt feil for noen. Herregud så mye man skal bry seg om! Hvorfor leser dere som kommenterer negativt disse bloggene? Hvis dere ikke er på jakt etter inspirasjon og ett opphold fra hverdagen, men søker ett behov for å irettesette andre på sosiale kanaler. Kommentarer tilbake på dette ser jeg levende for meg, men jeg kan ikke la være å si noe her.
  Jeg har selv en datter på 5 år og jeg kan lett se for meg gleden, engasjementet og de gode forventningene til Nelia❤️ De beste minnene skapes av å ha ett felles mål, felles gjennomføring og også å dele store opplevelser sammen. Forberedelser, pynting, baking og alt som hører med er med på å skape minner som en femåring tar med seg videre. Noe av det beste man kan høre som mamma er «Mamma,husker du?» og du vet at minner er skapt.

  Oi dette ble langt

  Lykke til med alt som kommer Caroline, jeg leser og blir inspirert. Gratulerer med dagen til Nelia og GOOOD JUL

 28. Jeg må bare si dette:
  Jeg synes du virker snill og god tvers igjennom. De som har deg i livet, tror jeg er heldig:-)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀 Så koselig å høre 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *