oppskrift-onsdag: parmesangratinert laks

Hei onsdag! I går stod det fisk på menyen, toppet med en helt nydelig parmesanblanding og med tilbehør som bakt brokkoli og kremet risotto = vann i munnen 🙂 Både store og små mager var superfornøyde med alt som var på bordet, så dette passer for deg som har små barn i hus også. Oppskriften fant jeg HER, jeg gjorde bare noen få tilpasninger på mengde og tilbehør. 


til 2 voksne og 2 små

♥ 4 laksefileter ♥ 1 pakke risotto (vår favoritt er den økologiske posen fra superbra) ♥ 2 ts. sitronsaft ♥ 2 fedd hvitløk ♥ salt + pepper ♥ 2 dl. parmesan ♥ frisk kruspersille ♥ frisk timian ♥ olivenolje ♥ 1 brokkoli 


slik gjør du 

Sett ovnen på 220 grader. Start med brokkolien. Skjær av alle de små bukettene og ha dem over i en bolle. Hell over 3 ss. olivenolje og dryss over 1 fedd finhakket hvitløk. Bland godt og smak til med salt og pepper. Når denne er klar, kan du starte med laksetoppingen. 

Til denne blander du sammen 2 ts. sitronsaft, 1 fedd hvitløk (finhakket) 1 dl. raspet parmesan, 1 ss. kruspersille + 1 ss. timian, 1 ss. olivenolje, salt og pepper – smak gjerne til. Bland alle ingrediensene godt. Legg filetene i en ildfast form og dander laksetoppingen på hver filet. Dryss over brokkolien. 

Stekes i ovnen i ca. 15 minutter – i mellomtiden kan du lage risottoen. Ettersom vi jukset og kjøpte ferdig pakke, kan du kanskje gjøre det samme, for den er innmari god og tar akkurat like lang tid å lage som fisken skal stå i ovnen 🙂

Mot slutten av koketiden til risottoen, anbefaler jeg å røre inn resten av parmesanosten – ca. 1 dl. ferdig raspet. Mmm 🙂 Håper det smaker! 

11 kommentarer

 1. Så godt! veldig flotte bestikker også 🙂

 2. Et lite tips: vanbefale å steke fisken på mye lavere varme:) 220 grader er alt for høyt og grunnen til at du får dette eggehvite lignende rundt fileten din. Ikke at det er farlig, men heller litt uappetittlig. 80-100 grader er mer en nok varme for laks.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tipset 🙂

   Vi pleier å dampe den i ca 11 min 🙂 Grunnen til at jeg gjorde dette var fordi det stod i oppskriften, det har nok noe med brokkolien å gjøre 🙂

 3. Det så godt ut:) hva er grunnen til at du har gått bort fra lavkarbo? Er bare så nysgjerrig….:)

 4. Hei! Hvor er bestikket fra? 🙂 Og «faller» fargen/lakken av?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har ett sett som er fra House Doctor og ett sett fra Kremmerhuset. Jeg mener på at dette er fra Kremmerhuset, det har faktisk bedre kvalitet enn det fra House Doctor 🙂 Ikke opplevd at lakken går av på det 🙂 Ikke ennå i hvert fall :p Kjører det som regel i oppvaskmaskinen også :p

 5. Hei
  Lurer på hvor bestikket er ifra?
  Er dere fornøyde med det svarte bestikket? Vurderer å kjøpe selv men er redd det vil bli så lett merker på det.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er SÅ lekkert! Kommer fra Kremmerhuset 🙂

 6. Nammis, dette så godt ut, må prøves 🙂 Du har så mange gode fine onsdags oppskrifter til oss, digger det 🙂

 7. Frida Lill

  Du er virkelig et forbilde for de unge! Dessuten virker du meget kyndig i alt du skriver om. Hvor mange høyere utdanninger har du egentlig?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Frida 🙂 Det var hyggelig å høre! 2 år journalistikkutdanning.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *