dette gleder jeg meg til i julen

Jeg har begynt å glede meg skikkelig til jul, og de siste ukene har kalenderen for desember blitt helt stappa – ikke bare med jobb, men også med aktiviteter sammen med familie og venner. Det er så mye å glede seg til! Her er en liten oversikt over hva jeg virkelig ser frem til, og kanskje får du noen ideer på hva du kan finne på med dine nære og kjære i ventetiden også 🙂 


pynte juletre: dette skal vi ikke gjøre før bursdagen til Nelia er over, men da er det i gang også! I starten av desember må treet opp, for det har blitt vår lille tradisjon. Da jeg var yngre dro vi alltid ut og fant et tre bare noen dager før julaften, og deretter pyntet vi det lille julaften. Det var vår tradisjon. Med grøten i magen, og enten en knust eller en oppfylt drøm om å få mandelen og marsipangrisen, balanserte storesøster og jeg fine julekuler fra silkepapir til grantreet. Deretter bar vi ut alle julegavene. Det var så spennende! Mamma og pappa lusket selvfølgelig i kulissene og forsikret seg om at ingen av oss sniktittet eller klemte på gavene, men jeg kan ikke love at det ikke hendte i det lille øyeblikket de så en annen vei 😉 Uansett: å pynte juletreet er så fantastisk koselig! Jeg gleder meg! Det tror jeg Ronaldo gjør også 😋

bake pepperkaker og alt annet som er godt: pepperkaker, lussekatter, enda flere non stop-kaker og garantert noen cookies og sandkaker: jeg er klar for å ta på meg forkleet veldig mange ganger i løpet av desember. Det er jo så koselig å bake med barna!

julemarked: Vi skal faktisk en tur til utlandet og på julemarked der, og det gledes! Virkelig gledes! Det skal bli skikkelig spennende og garantert veldig inspirerende. Bortsett fra dette, så gleder jeg meg selvfølgelig en hel masse til julemarkedet i Kulåsparken også 🙂 Det gikk vi dessverre glipp av i fjor, men i år er vi klare! Jeg krysser alt jeg har for masse snø innen den tid ❄️

julebord med venner: vårt årlige julebord står selvfølgelig på listen. I fjor var vi både på slott og i Gøteborg. Juleminner for livet!

juleverksted: pepperkakehus, pepperkakebaking og pepperkakepynting, limpistoler, glitter og dorullnisser – alt mens Putti Plutti Pott dundrer lystig ut av høyttalerne. Jeg gleder meg – selv om det betyr glitter på stoler og gulv til langt inn i det nye året 😉 

lage masse spennende julemat / godteri: det er ikke bare bakst som er gøy når julen er her, det finnes så mye annet godt og julete du kan lage også! Som for eksempel en juledrink, julekakao, julekjeks eller marsipan forkledd som en kongle 😉 

HER er oppskriften på kjeksene / HER er oppskriften på kakaoen

HER er oppskriften på nyttårsdrinken / HER er oppskriften på marsipankonglene 

lutefiskaften: i år skal vi arrangere lutefisklag her hos oss, det blir så fint 🙂 Kanskje vi må feire julen ut, som vi alltid gjorde i Siljan. 

lage adventskalender: prosjektet har allerede startet, men selve prosjektet – som i stor grad består av å putte alle tingene ned i en fin pose, knytte på bånd, feste på lapper og klistremerker – den starter kvelden etter bursdagen til Nelia. Det er alltid så koselig, og jeg er veldig spent på hvor lang tid jeg kommer til å bruke i år, ettersom det er dobbelt opp av hva det pleier å være! Uæ – kom julestemning 🎄 

julaften – ikke bare julaften, men lille julaften også. Det blir så koselig! I år skal vi feire hos mamma og pappa i den nye leiligheten deres, men feiring på lille julaften blir det her hos oss. Med mandel, grøt, grevinnen og hovmesteren og alt som hører med. Jeg gleder meg sånn til å våkne på julaften og se jentene løpe ned for å sjekke julestrømpene sine. Krølle meg opp med dyna i sofaen, frokosten OG jentene på fanget, se på Snekker Andersen og Julenissen og 3 nøtter til Askepott. Jeg begynner nesten å grine, det er så koselig 😭 Og så fin kjole og julemiddag på kvelden, da! Julaften er magisk den ✨ 


🎄✨

75 kommentarer

 1. enig med deg -eg er juleguri.
  Har nok litt mindre planer enn dere,men gleder meg alikevel
  Vi mangler desverre en i julen i år, min kjære pappa, men eg vet han vil vi skal feire såd a gjør vi det og sender han gode tanker og en skål -feire livet er viktig <3

  1. Føler med deg, Lin. Jeg har også mistet min.. <3

   1. Et <3 <3 til dere begge!!<3

  2. Elisabeth h

   Kjære deg LIN, og også Pia . Første jul uten en elsket forelder kan være rar,sår, trist, spesiell,vond…i fjor hadde vi aller første jul uten min mor og barnas mormor, og det BLE rart,men også en fin tid å minnes henne,spesielt fordi hun var helt tussete glad i julen! Kanskje dere kan lage et nytt lite element inn i julefeiringen, for å minnes pappa med glede? For oss var det helt merkelig,men også veldig stemningsfullt,å plutselig ha en grav å besøke på julaften . Vi tente lys og ønsket mor/ mormor «God jul!»,og fant en stjerne vi tenkte var hun som fulgte med. Lykke til med advent og julen til dere begge, håper dere får en virkelig GLAD jul trass sorg!

   1. Takk, dere gode mennesker, for omtanken. Og et hjerte til deg og, Elisabeth. Så fint at dere klarte å lage noen nye ritualer, de er med oss allikevel <3 julen er så fin. Vi får ha dem i hjertene våre ☆

 2. Ragnhild

  Åh 🙂 verdens koseligste innlegg om adventstiden og julen. Mye å glede seg til i tiden framover! Takk for inspirasjon ☆

 3. Hallo Christmas 🙂 SÅ mange fine bilder 🙂 Lekkert dekt bord fra i fjor og så fin julekjole! Og ikke minst så fristende digg kakao kopp, alt er inspirerende og fint på disse bildene! 🙂 Bloggen din er best 🙂

 4. For et fantastisk innlegg! Men blir du ikke sliten når det er så mye på agendaen i desember?

 5. For et fantastisk innlegg Caroline! Nå fikk i hvert fall jeg julestemning så til de graaader Du leverer som bare det på bloggen for tiden! Den er bedre enn noen gang, og det er en fryd å følge deg i hverdagen❤️ Du er enestående! Ha en fantastisk dag!

 6. Nå gleder jeg meg minst like mye som deg. ✨ Masse fin inspirasjon og gode idèer å få her. ☺️

 7. NÅ fikk jeg julestemning ✨✨✨

 8. Ååååå, nå fikk jeg ordentlig julefølelse Så utrolig fine bilder!! Jeg gleder meg masse til å følge med på bloggene din i dagene og ukene som kommer

  Klem fra Lena i MAMINO

  http://www.mamino.no

 9. Å det er snart JUL!!!! Gleder meg noe innmari, og med disse fine bildene og teksten så kjenner jeg at jeg kanskje må pynte til jul neste uke. Jeg får venninner på julebord til meg neste helg <3 Og jeg skal for første gang i mitt liv lage pinnekjøtt selv! Grugleder meg til akkurat den delen… TusenTakk for masse god inspo og tips til borddekking!

 10. For et fantastisk innlegg- julestemning i mitt ❤️ Takk for masse gode innlegg og inspirasjon om dagen!

 11. Jeg bare lurer på om du har tatt juleferie frem til 2019? Det er jo ingen med full jobb som rekker å gjøre alt det du har planer om. Eller tenker du at det meste du skal gjøre er jobb fordi det skal dokumenteres på bloggen?

  1. En viktig del av jobben her er jo å skape innhold til bloggen, så da tenker jeg det sier seg selv. 🙂 Det er jo derfor de fleste kommer til å bloggen – «kundene», om du vil – å se meningsfylt innhold som gir inspirasjon, glede, avkobling… (mens andre kommer kanskje for å lete etter noe negativt å sette fingeren på, og mette en slags kritikertrang. Trist.)

   Jeg jobber som blant annet som turoperatør, og syr sammen opplevelser for folk. Det de da gjør i fritiden sin, i tillegg til annen jobb, gjør jeg som en del av jobben min – å teste ut opplevelsene som vårt lokalområdet byr på, slik at jeg kan promotere det. Spise god mat, erfare flott natur, guidede omvisninger på severdigheter. Veldig fine dager på jobben, men arbeidet ligger i å bruke opplevelsene mine i promotering og salg etterpå. 🙂

 12. Jeanette

  Så mye flotte bilder! Gleder meg noe sykt til jul jeg også!

 13. Skal dere sette frem julelandsbyen i år, og evt kjøpe til flere hus som skal hvitmales?

  1. Dette lurer jeg på og 🙂

 14. Hei Caroline. Nydelige bilder du har lagt ut. Kommer i skikkelig julestemning av bildene dine. Skikkelig koselig har du det vakkre du. Tusen takk for at du deler.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, snille du! <3 Jeg er så glad for at du følger 🙂

 15. Håper ikke det blir juleinnlegg fra NÅ og helt frem til jula – da går jeg lei leeeenge før!
  Mulig du må planlegge jula tidlig mtp innlegg på bloggen, men vi andre er vel ikke helt der (ennå!).

  Når kommer «tips til Disney parkene» (jeg er fortsatt ferie innleggene 😉 )?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det blir det selvfølgelig ikke 🙂

   Det kommer! 🙂 Veldig glad for at du ser frem til den 🙂

 16. Den nyttårsdrinken din er SÅÅ god! Lagde den på nyttårsaften – den ble en stor hit! Så lagde den flere ganger i sommer også, skikkelig god året rundt! 😀 mmmm <3 dunker den i masse granateple-frø fordi jeg elsker smaken!!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så utrolig koselig at den falt i smak! Helt enig i at den er skikkelig god, og granateple er prikken over i-en 🙂

   God klem!

 17. Så utrolig koselig! Elsker juleinnleggene dine 😀

 18. Ohhhh,Caroline❣️Du og dine juleinnlegg er bare sååå inspirerende! Beundrer deg for alle de fine minnene og tradisjonene du dele og viderefører til jentene dine- gull verdt i mine øyneOg syntes det er ekstra fint at du deler de med oss i god tidTusen tusen tusen takk gode deg! Ønsker deg en fin dag.Klemmer i fleng Anett

 19. Hei fineste!<3 ÅHHHH! Maaaakan til inspirasjonsinnlegg da gitt!!! Jeg er skikkelig i julestemning i år, da jeg skal feire med familien min. 12 år siden sist!!! :O Nå gleder jeg meg om mulig enda mer etter dette innlegget! :O Du er bare en fryyyd å følge! Du gjør alt så delikat og flott! Drømmer meg helt bort! Tusen takk for det! Store klemmer skjønne, skjønne deg!<3<3<3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å, så glad jeg blir! Tusen takk, Beate <3 Du er god! Og så utrolig fint det blir for deg med familefeiring igjen <3 Det er magisk!

   Stor klem 🙂

 20. Adrianne

  åå så nydelige bilder!! Hvor er den stripete pyjamasen fra? <3

 21. Husker godt dette fra forige jul. Det var så lekkert 🙂 tradisjon er veldig viktig.. Elsker å gjøre de Nye for min familie. Som de setter pris på. Høyde punktet er fortsatt tre nøtter til askepott.. Gleder meg som en unge. Og stresset er bare tull i advents tiden.. Da er jeg for kose tid og venninde og tid sammen. Har dere tradisjon for å feire Lars Kristian sin familie og din familie hver for seg? Hadde det ikke vært hyggelig å gjøre dette felles? Siden dr bor o Ålesund? Jaja jeg har ikke med det.. Bare lurer 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi feirer alle hos oss (Ålesund + Sarpsborg) det gjorde vi i fjor 🙂 Så feirer vi bare oss i Ålesund (https://www.carolinebergeriksen.no/2016/12/25/julaften-2016/) og deretter bare oss i Sarpsborg 🙂 Annet hver år altså, hvor alle er samlet hos oss det ene året 🙂 Savner alltid de som ikke er der <3 Men det er en veldig fin ordning, synes vi 🙂

   1. Elisabeth h

    Det var en fin løsning! Kommer da også resten av familien til LK (søsken med/uten familie)til dere når det er «fellesjul» hos dere, Eller feirer de da med andre?
    Digger dette innlegget, herlig julefryd som bare oser ut av hvert bilde!

   2. Caroline Berg Eriksen

    Vi er hele familien, dvs. broren til Lars-Kristian + kone og søsteren min med følge 🙂 Om noen av de får barn, så må jo de være med også 😀 (om det var det du mente)

    Tusen takk, Elisabeth 🙂

 22. For et nydelig innlegg! Du bringer frem julestemning. 🙂

 23. Kjempe fint. Lurer på hvor du har kjøpt de fine Julestrømpene med navn?

 24. Haha, nå kom jeg på det intervjuet på sommeråpent (?) da Nelia sa at hun har bursdag når julenissen kommer. Om jeg ikke husker helt feil. Søtingen!

 25. Hei! elsker juleinnleggene dine hvert år!!
  Irrelevant ift. temaet, men jeg lurer på mer info rundt hudpleierutinene dine. 🙂 Husker du begynte med ZO bl.a. pga pigmentendringer. Hvor lenge brukte du produktene før du så effekt? Kunne tenke meg innlegg om hudpleien din igjen også om det passer.

 26. Dette fikk jeg ordentlig julestemning av! Så mange nydelige bilder<3
  Jeg hørte på en podcast en dag hvor de sa at Erica Kvam som nå har gitt ut en kolleksjon med Nelly er den første norske til å gjøre dette, men så kom jeg til å tenke på skokolleksjonen du hadde for en del år tilbake, det var vel med Nelly, var det ikke? Har du et innlegg hvor du har samlet alle kolleksjonene du har utgitt på de ulike plattformene, eller kunne du vurdert å lage et? Så gøy å se tilbake på som leser i og med at jeg har fulgt bloggen din i en del år nå:)

  Håper du får en veldig fin jul når den tid kommer <3

 27. Fineste innlegget, julemagi og forventninger, helt fantastisk!

 28. 4barnsmamma

  Jula er magisk! Men husk å puste mellom slaga og nyt Desember også. Skulle jeg hatt så mange planer hadde jeg blitt syk før Desember hadde startet. Her skal vi lage pepperkaker, lese juleeventyr hver kveld og se julefilm på kino eller teaterforestilling. Ønsker ikke at Desember skal bestå av flying hit og dit, og masse gjøremål. Vil lage er ro og kos over Desember for barna. Håper dere får en flott tid frem mot jul!

 29. Koselig innlegg!! 😀

 30. Nydelig innlegg om juleaktivitetene og flotte inspirerende bilder. Det er absolutt ingen som slår dere i innlegg og kvalitet. Jeg har fulgt deg i mange år, men må si det igjen. Bloggen blir bare bedre og bedre og du stråler for tiden. Klem

 31. <3 Fint 🙂

 32. Åh herlighet! Når jeg leste dette så fikk jeg den gode følelsen som jeg får hvert år når det begynner å nærme seg juletider. Takk for et fint og inspirerende innlegg som satt følelsene i sving❄️

 33. Fy flate Caroline, det er jo så lekkert og delikat alt dere lager og alt dere legger ut av bilder. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen – YOU MAKE MY DAY <3
  PS! Jeg også gleder meg masse til jul. Ikke for gavenes skyld, men for alt det andre 😉

 34. Iseline

  Sukk..! For noen vakre, magiske bilder ❤ Skikkelig perfekt julestemning over bildene ❤ Dere er heldige som har det så bra sammen som (stor)familie ❤ Som kan gjøre så mye gøy og fint sammen og skape så mange flotte minner og bånd ❤

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Iseline <3 Det er så viktig å verdsette det man har!

 35. For å få den ultimate julestemningen bør du ta med familien på «Jul på Borgarsyssel» 2.desember 🙂 https://www.facebook.com/events/329727667580789/

  🙂

 36. Tone R.

  Klasse, det oser klasse! 🙂 Fantastisk gjenomført innlegg, tekst, bilder du er en ener!❤️ Julestemningen kom også klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg blir så glad, Tone! Dette betyr så mye for meg! Tusen takk <3 God klem!

 37. Hvor har du kjøpt de flotte julestrømpene?❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   De kommer fra etsy 😀

   1. Har du link? kan ikke finde de

 38. Monica M. B.

  Bare elsker det lyse og fine inntrykket i stua deres, med vinduene og alt.

 39. Jeg hiver meg på her, fantastisk innlegg og veldig inspirerende! Dere leverer!

 40. Av ren nysgjerrighet: Hvorfor begynner du alltid innleggene med liten bokstav?

 41. Guttemamma

  Så inspirerende og hyggelig innlegg 🙂 Elsker julen. I år blir det en ekstra spesiell jul, med en lillesøster som ventes da – håper vi er heldige at hun er kommet ut og vi hjemme igjen til julaften 🙂

 42. Spm som ikke har noe med innlegget..
  Har barn på samme alder som dine (5 og 2 år) , vi skal til Miami snart og i den forbindelse lurte jeg på om du hadde noen apper du vil anbefale for den alderen (tenker i forhold til flyturen og noe og sysselsette de med)?

 43. Jeg må bare få si, jeg er SÅ glad dere var med i bloggerne denne sesongen. Tusen takk for alt du (dere) deler av deg (dere) selv❤. Synes det er litt morsomt de gangene du i serien er bitte litt små sur på din mann . Ikke vær redd for å vise hvem du er, Caroline, du er mer enn god nok uansett, det føler jeg meg sikker på . Ha en herlig, om enn hektisk førjulstid

 44. Koselig innlegg Inspirert av julebordet ditt, hvor har du kjøpt SmellBonbonene?

 45. Du har så vakre og inspirerende bilder! Gleder meg veldig til flere juleinnlegg fremover ^^,

 46. Så koselig og inspirerende innlegg! Hvor er pysjamasen din fra (den på det øverste bildet)? Den så så digg ut!

 47. Men altså… Kan du adoptere meg fra ca 1 desember til 23 desember hvert år? Det julehuset du gjør om hjemmet ditt til hvert år er så fantastisk. Håper dere får en nydelig bursdagsfeiring, og deretter førjulstid 🙂 Klem!

 48. Så fint innlegg! Masse god julestemning og fine bilder! ❤️

 49. Ååå så fint! Elsker bloggen din ekstra mye i juletiden <3 Dette var balsam for julesjela mi 😉

 50. ingvild

  Hei Caroline! Nydelig innlegg, lurte på hvor den gull-lysestaken med de fire røde lysene fra? Skykkelig julemys 🙂 Klem!

 51. Monica M. B.

  Vet jeg har spurt før, men hvor er asjetten med teksten på fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bloomingville 🙂

   1. Monica M. B.

    Takk for svar. :o)

 52. Hei Caroline,
  Blir såå inspirert av dine fine innlegg med nydelige bilder. Men kan jeg spørre hvor du har kjøpt den flotte granlenka?

 53. Merete Troye

  Hei. Fantastisk flotte julebilder. Hvor har du fått tak i de store røde smellbongbongene?Bare MÅ ha sånne:))

  1. Caroline Berg Eriksen

   De bestilte jeg på nett i fjor, tror det var fra Standard 🙂

 54. Britt Knudsen

  Hei, Blir bare sååå inspirert av ditt vakre hjem 🙂 Hvor har du fått tak i de kule konglene du har i vinduskarmen?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk, snille! De er jeg ganske sikker på at jeg kjøpte på blomsterbutikken 🙂 Evnt. Kremmerhuset 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *