innholdet i årets adventskalender

I år skal jentene få hvert sitt juletre på rommet sitt, og det skal de få lov til å pynte helt selv! Pynten får de i adventskalenderen, og ettersom begge to synes rosa er stas, blir det ganske mye av nettopp det. Dette med eget tre i adventskalenderen var noe jeg tenkte på allerede i fjor, men da var adventstiden godt i gang, så jeg gjemte på ideen til det var på tide å ta den frem igjen – og det er nå 🙂  Treet kommer de til å få glede av hver jul fremover, og de kan selvfølgelig pynte det med annen pynt også, i år eller neste år 🙂 

Denne nydelige pynten fant jeg på Clas Ohlson, men vingene kjøpte jeg allerede i fjor, på Kremmerhuset. Treet kostet 99,- på Jula og lys har vi massevis av oppe på loftet. Det kommer til å bli så fint! Jeg vet ikke om det blir mer pynt enn dette, vi får se 🙂 


gaver som skaper minner 

Den aller fineste gaven vi kan gi hverandre, er tid sammen. Julen for meg handler om å vise hverandre at vi setter pris på hverandre, og hva er vel bedre da, enn at pakkekalenderen inneholder aktiviteter som vi kan gjøre sammen? Det var stor suksess i fjor, så det må vi selvfølgelig gjenta i år 🙂 

bake pepperkaker – en av de første lukene må inneholde pepperkakebaking 

lage hinderløype – dette er noe av det morsomste jentene vet, så en av dagene må vi lage en skikkelig lang og variert hinderløype her hjemme – kanskje vinneren får en liten marsipangris eller noe annet julete? 

se julefilm – en dag skal vi se en julefilm sammen og jentene får velge hvilken 

juleverksted – vi inviterer vennene til Nelia og Naia på juleverksted, grøtspising med mandel er selvsagt! 

ski – en dag drar vi sammen i Kjerringåsen for å stå på ski 

bake lussekatter – på eller før Luciadagen baker vi lussekatter 

stå på skøyter / ake – i fjor var det så stas å teste skøyter for første gang, så dette må gjøre år også. Det blir selvfølgelig ikke med denne ene turen, men den første turen skal være en del av kalenderen. Rett ved siden av skøytebanen er det en lang akebakke, og der skal Naia få kose seg 🙂 

se juleforestilling – vi drar på teater og ser på forestilling, denne er allerede planlagt 12. desember. Da skal vi se Reisen til Julestjernen på Sarpsborg Scene ✨ 

maling – vi maler julegaver på lerret, dette var så gøy i bursdagen til Naia og vi har masse maling igjen, så det må være en luke 

spillkveld – vi spiller memo, juleyatzi, ludo eller pusler et puslespill sammen en kveld 


🎄 

Mange av aktivitetene er de samme som i fjor, men jeg tenker at det ikke gjør noe som helst 🙂 Når kalenderen er fylt opp med juletrepynt og aktiviteter, blir det nok litt snop som gjemmer seg bak resten av lukene. Alt sammen kommer til å henge i fine poser med sløyfer på i trappen denne gangen også, som alle andre år. Jeg synes det er så nydelig, og det har liksom blitt en del av julepynten nå 🙂 Gleder meg til å vise dere! 

66 kommentarer

 1. kor er juletre kjøpt. og de to e rosa tingene. ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Juletreet er fra Jula og pynten Clas Ohlson, blan annet 🙂

 2. kor er juletre kjøpt? og de fine rosa tingene.. ? dere er så flink med barna

 3. Så utrolig koselig! Vi lager også ofte hinderløype her hjemme. Det er så moro!!! Følger deg på snap, så film gjerne en løype der en gang. Det blir jo ofte mye av det samme hver gang her. Selv om 2,5 åringen vår fremdeles er strålende fornøyd, kunne det vært kjekt med nye ideer. Kanskje ikke alle som er interessert i et helt innlegg om hinderløype her på bloggen, derfor jeg kom med snap-ønske, hihi.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha, så gøy 😀 Det skal jeg sørge for å dokumentere 😀

 4. Du er så flink. Imponerende. Blir sikkert veldig kjekt. Kos dere.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Eva! Dette er så gøy 🙂

 5. Kunne ikke vært mer enig! Her hjemme har vi hatt overraskelser og gaver , gjerne halvparten av hver. I år har 8 åringen her i hus ønske om mindre gaver til fordel for enda flere aktiviteter sammen. Blir kjekt å følge deg mot juletiden, du sprer mye juleglede og inspirasjon Caroline!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så utrolig hyggelig at han / hun selv foreslår det 😀

   Og tusen takk for så fine ord, Beate! <3

 6. Kjære Caroline 🙂 Du ser helt fantastisk ut om dagen,synes du blir bare flottere og flottere,bloggen din er helt rå, (den beste) men det som rører meg mest,er hvor utrolig fantastisk mamma du er for de to vakre jentene dine, du/dere lager tradisjoner, og skaper minner,som de garantert vil huske tilbake på, med glede resten av livet! <3 ha en fantastisk førjulstid <3 ( Ååå gleder meg til jul) God klem 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen, tusen takk for dette, Mona <3 Så god du er! Gjett om jeg gleder meg til jul også 😀 Jeg er så klar!

   God klem tilbake <3

 7. Vil det si at jentene fyller på treet etterhvert som de åpner kalendergavene i desember? så fint altså <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja 🙂 De får juletreet pluss en pynt på dag 1, og etter hvert i lukene, får de mer pynt som de henger på treet 🙂 Tilslutt er det ferdig pyntet 😀

 8. Hei 🙂

  Hvor har du kjøpt fuglene? Mine firbeinte små har fanget de jeg hadde så jeg trenger påfyll…

  Ha ei fin adventstid. Noe av det jeg savner mest fra tida med små unger er akkurat adventstida 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   De kommer fra Clas Ohlson 🙂 29,- for to 🙂

 9. Flott fokus!

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3

 10. Åh, nå ble jeg sånn oppriktig glad. Snakket faktisk med noen om dette i morges, om hvor sykt mye ting folk kjøper, og så mye penger de bruker på de tingene.

  Når vi var små fikk vi en liten godteri-ting eller opplevelser (tur på svømmehallen, kino o.l., ting vi allikevel skulle, men som ble spesielle fordi de kom i kalenderen). Og 22. desember var det alltid tur på McDonalds – da var mamma lei av å finne på ideer – det var den ene gangen i året vi dro på McDonalds, så det var STAS! Koselig at du har sånn fokus på å være sammen, og på å lage egne tradisjoner for jentene deres. De juletrærne kan jo bli en kjempekoselig tradisjon for jentene, for de kan jo lage masse pynt å ha på selv på skolen også etterhvert.

  Jeg ble helt matt når jeg så at noen hadde brukt opp i 10000 kroner på julekalender (2500 er mye per barn, selv om man har pengene til det). Og jeg kan selv skrive under på at ingenting slår minnene av den gode etter-svømmehall følelsen, når man sitter sliten, nydusja og trøtt i sofaen med kakao i hånden. SÅ deilig.

  Håper dere får en koselig adventstid, det høres i alle fall sånn ut!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ååå! Svømmehallfølelsen! Der kjente jeg meg så igjen, Linn <3 De lørdagene vi dro i svømmehallen da jeg var liten, kan jeg fortsatt huske <3

   Det viktigste med julen er å være sammen, vi er så heldige som har hverandre og det er ingenting vi må ta forgitt <3 Glad for at du likte dette!

   Stor klem 🙂

 11. Helen E.

  Iår har jeg fått et tips om at tøysenisse/tullenisse er det nye istedet for en dyr pakkekalender med mye plast og dilldall man ikke trenger.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å, jeg kikket på en sånn i fjor! De er skjønne 🙂

   1. Undrende

    Vet du egentlig hva tøysenisse/tullenisse er? Anbefaler deg et raskt søk på Google.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Ja, jeg vet hva det er?

  2. Ingrid emilie

   Søte? Er ikke «de» morsomme?

   1. Caroline Berg Eriksen

    Jo, morsomme også 🙂 Jeg synes de er skjønne, jeg 🙂 Husker i hvert fall at jeg vurderte en slik nissedør + nisse i fjor 🙂 Men så fikk jeg ikke tak i det ettersom jeg var for sent ute :p Jentene hadde elsket det!

   2. Dette ble en morsom tråd, dere snakker om hver deres ting 🙂

   3. Caroline Berg Eriksen

    Haha 😀 Gjør vi? Hva snakker vi om da? :p

   4. Tøysenisse/tullenisse er en som gjør sprell hver dag i førjulstida, f.eks farger melken rød eller blå (konditorfarge), lager sotspor rundt peisen, fotspor i mel på benken osv – bare fantasien setter grenser. Det går jo selvsagt lage en nissedør og sette en nisse utenfor, men du – les nissen 😉 – må gjøre nissestreker hver dag, i stedet for julekalender 🙂

   5. Caroline Berg Eriksen

    Ja, da snakket vi om det samme 😀 Det er helt vanlig at tøysenissen/elf on a shelf har en dør han bor bak. Uansett, jentene hadde elsket det <3 Kanskje vi gjør det i år 🙂

   6. Kreativeideer.no har gode tips om rampenisse 😉 Dette er stas i stedet for julekalender hvis man ikke vet hva man vil 🙂 Syns forøvrig din idé med pynt til eget juletre er kjempefint 🙂

 12. Kjenner at julen nærmer seg med stormskritt! Det er supert at du fokuserer på aktiviteter i adventskalenderen, et råd aboslutt flere burde følge. 🙂
  Er det kommet nye bilder på veggene? Jeg håper inderlig det kommer interiør-innlegg snart! Tror ikke du har vist oss ordentlig stua etter møblene ble skiftet ut. Ikke i sin helhet i alle fall. Kan jo hende jeg tar feil.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg må jo få laget en house tour ved juletider! Det hadde vært skikkelig gøy! Det skal jeg gjøre 🙂 Jeg viste stuene ganske nylig på youtube – her: https://www.youtube.com/watch?v=aflyzhqcteU&t=283s

   Nå holder vi på å pusse opp Naia sitt rom, så når det er klart er nok desember her, og vi kan filme igjen 😀 Hele huset!

   Klem 🙂

   1. Den hadde jeg gått glipp av, men da har jeg sett den nå! 🙂 Er huset i orden til jul, med tanke på vegger, gulv osv? Ja forutenom Naias rom. Blir veldig koselig og moro å se huset pyntes til jul etterhvert, elsker julen. 😀

   2. Caroline Berg Eriksen

    Ja, både vegger og gulv er ferdig 🙂 Mangler fortsatt bilder på veggene en del steder :O Men håper vi får opp noe mer før jul 🙂 Gleder meg jeg også 😀

 13. Du sprer SÅ mye fin ( jule) glede og har så masse fine tips, kjempe fint at det kommer i god tid synes jeg 🙂 Så gøy med juletre på rommene til jentene, kommer til å bli super stas og jule fint der også 🙂 Gleder meg til å se trappa deres i år med alle advents innpakningene, kommer til å bli wow super fint 🙂 Du er helt rååå på pynting 🙂 Ønsker dere en fin uke 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Du er vel god, Anita! Tusen takk for så fin kommentar <3

   God klem!

 14. Så koselig! Jeg gjorde det samme til mine to gutter for to år siden, bare at jeg kjøpte mini-juletre og mini-julepynt. Det var kjempestas, så når jeg i fjor tok frem alt til 1.desember og tenkte de kunne pynte trærne sine så ble de fornærmet og krevde å få pynten pakket inn i kalenderen som året før 🙂 Haha! Så det funker med gutter også.

  Tips til veldig enkel og populær aktivitet i kalenderen: Spise maten under bordet! Vi lagde «hytte» under bordet og spiste pølser. Så stas 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha, så gøy 😀

   Tusen takk for tipset! I fjor lagde vi hytte i sengen hennes og spise kveldsmat der :p Kanskje det får være på listen i år også 🙂

   Klem 🙂

 15. Blouse and pants?

 16. Wow, jeg blir så imponert over deg hele tiden! Jentene dine er så heldige.

  Jeg bare lurer på hvor de fine grønne klærne du har på deg er fra? Er det en bukse og en genser?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen, tusen takk, Emilie! Dressen kommer fra BikBok 🙂

 17. how tall are those fir trees?

 18. where you bought those decorations?

 19. Oi, det med juletreet var en kjempefin idé! Tenk så gøy å åpne kalendergaven sin og få en ny pynt til å henge på sitt eget tre 🙂
  I år forsøker vi oss på en aktivitetskalender helt uten ting – godt igang med lista 😉
  Fin tirsdag til dere!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så gøy at du liker ideen 😀 Aktivitetskalender er helt topp! De blir nok veldig glad for det 🙂

   Klem til deg 🙂

 20. Benedicte

  Hvor er dressen du har på deg fra?

 21. I started to interest that Christmas tree and decorations / decoration. what lights did you think about the spruce size? Or is there a sparkle of LED lights? 🙂

 22. Hvor er det nydelig settet ditt fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kommer fra bikbok 🙂

 23. Jeanette

  Utrolig koselig da! Du er utrolig flink og kreativ!

 24. Marie B

  Å så herlige ideer, det blir kjempebra! Gleder meg virkelig til å følge bloggen i desember!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Marie <3

 25. Så fin ordning med tre og pynt! Og supert at tipset kom i god tid til 1. Desember

 26. Christmas tree brand and size :)?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Its about 160 cm and is from Jula 🙂

 27. where to order christmas tree , Do you know?

  1. Caroline Berg Eriksen

   I bought it at Jula :p

 28. Iseline

  Å..! Nå fikk jeg julestemning! ❤ Tenkte å tipse deg og leserne dine om at jeg har en blogg som handler om Tre Nøtter til Askepott Jeg tjener ingen penger på den, så ikke derfor jeg tipser Bare hvis noen har glede av å bla gjennom ❤ http://www.trenottertilaskepott.blogg.no

 29. Det er den beste ideen ever! Og så økonomisk også og noe de fleste kan få til. Cudos caroline!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så glad for at du likte ideen 🙂

 30. Pauline

  Hei Caroline!
  Jeg har fulgt med på bloggen din i flere år, og synes du lager mye vakkert innhold. Det har alltid vært til stor inspirasjon for meg. Et spørsmål dukker allikevel alltid opp når jeg klikker meg inn. Hvordan stiller du deg til overforbruk og miljøbelastningen forbruket vårt forårsaker? Har du reflektert rundt problemstillingen eller tatt et bevisst standpunkt i saken? Du har jo mye innflytelse, og jeg synes det hadde vært interessant å høre hva du tenker, både om temaet, og om din påvirkningskraft.

 31. Åå dette høres utrolig koselig ut! Er så fint det du gjør for å skape minner hos jentene!!

 32. Så utrolig kreativt og så i tråd med å få ungene vekk fra iPad og likende!! Kan jeg spørre hvor mye dine barn bruker nettbrett/TV/iPhone hver dag..?

  1. Caroline Berg Eriksen

   De ser barne-tv hver dag (30-40 minutter), og i helgene varierer det veldig ut fra hva vi gjør. Det skjer som regel såpass mye i helgene at det blir begrenset da også, men på ferie kan det være litt mer igjen 🙂 Da bruker som regel Nelia iPaden til både spill og film, men egentlig er det ikke mye tid utover barne-tv per i dag 🙂

 33. Du er jo alltid proppet med gode ideer, digger inspo Hvordan lager dere hinderløype? Det høres så morsomt ut og både små og store elsker jo slikt. Prøver foresten å lese gjennom alle kommentarene slik at du slipper å svare så mange ganger på de samme spørsmålene, håper jeg klarte det denne gangen også

 34. Hvilken høyde er det på de fine trærne?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *