oppskrift-onsdag: lettvint soppsuppe

Hei oppskrift-onsdag! I dag stod det soppsuppe på menyen og den må jeg servere dere også, for den var en vinner for både store og små rundt middagsbordet 🙂 Helt fantastisk på smak, fyldig, kremet og best av alt: du lager den på maks 20 minutter! 


3-4 personer (2 voksne og 2 små) 

♥ 2 gule løk ♥ 800 g. sjampinjong ♥ 1 buljongterning høns ♥ 4 ss. mel ♥ 1 ss. paprikapulver ♥ 7 dl. melk ♥ 4 ss. soyasaus ♥ 1/2 beger rømme ♥ saften av 1 sitron ♥ frisk dill ♥ frisk persille ♥ salt + pepper 


slik gjør du 

Skjær soppen i skiver og finhakk løken. Smelt smør i en stekepanne og stek både sopp og løk sammen. Dryss over mel og paprikapulver, og smuldre over buljongterningen. Hell over melken og rør godt. Bruk gjerne en visp slik at du unngår at melet klumper seg. 

La dette småkoke i ca. 10 minutter, til suppen begynner å bli fyldig. Rør inn rømme og skvis over saften av sitronen. Bland godt. Klipp over litt frisk dill og persille mot slutten av koketiden, smak til med salt og pepper. 


Server gjerne med brød til og en ekstra klatt rømme 🙂 Håper det smaker ♥ 

26 kommentarer

 1. Helt genial oppskrift! Den skal jeg prøve! Tusen takk Caroline! Du har så mange gode oppskrifter, har prøvd ut mange av dem! Må tilstå at jeg ofte dropper å kjøpe ingredienser som bare skal brukes litt på toppen, eks frisk dill og persille i denne oppskriften, rett og slett fordi det blir brukt så lite, så da kastes resten..og det koster. Håper ikke det går altfor mye utover smaksopplevelsen 🙂

  Var ellers moro å følge dere på tur! Reis gjerne mer, hehe! Og nå gleder jeg meg til juleinspirasjon på bloggen! Tips til borddekorasjon som ikke koster skjorta er et innspill fra min side!

  Ha en super dag! Klem fra Sørlandet 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, det går greit uten frisk dill, men jeg ville i så fall kjøpt tørket dill og hatt litt i suppen – det er veldig godt til 🙂

   Tusen takk for så fine ord 😀 Og for blogginnspill 🙂 Gleder meg til jul!

   Klem C 🙂

 2. Spiser 2-åringen suppe greit selv? Eller pleier du å lage noe mer i tillegg?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det går fint med suppe 🙂 Dypper gjerne brød oppi også 🙂

  2. Elisabeth h

   Sofie, i min barnehage har vi 5 barn i alder 19 mndr til 2 år og 5 mndr. Alle klarer helt fint å spise suppe selv, hvis skjeen er passe stor og suppen ikke er syltynn, he he. Og, som Caroline sier, greit med en brødskive til hjelp! Barn klarer i det hele tatt utrolig mye mer enn vi ofte antar…

 3. Hei Caroline!
  Dette er ikke relatert til innlegget, men jeg kan ikke dy meg fra å spørre deg. Jeg ELSKER jul og alt som har med jul å gjøre, og klikker meg ofte inn på bloggen din for inspirasjon, både gamle og nye innlegg. Du kan å lage julestemning 🙂 Dette er kanskje for litt spesielt interesserte og jeg burde antagelig spurt deg om dette et annet sted enn akkurat her, men jeg prøver hvert år å finne vakre juletrekuler til samlingen min. Jeg lurer på om du kanskje har noen tips til nettbutikker eller vanlige butikker som fører litt spesiell julepynt? Jeg elsker eksklusive og vakre juletrekuler, som et kunstverk i seg selv 🙂 Men jeg synes ikke dette er så lett å finne i Norge. Kanskje du ikke kjenner til noe, men jeg ville gi det et forsøk, kanskje du eller noen andre i kommentarfeltet har gode tips 🙂

 4. Christina

  Lars-Kristian er,etter det jeg har skjønt,en matglad mann det samme er samboeren min,og vi spiser derfor veeeldig sjeldent suppe. Han blir enten ikke ordentlig mett eller sulten igjen veldig fort.

  Har du noen tips for å mette en mannemunn?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det eneste tipset, med unntak av å lage fyldige og kremete supper, er å servere med brø/rundstykker 🙂

 5. Caroline

  Mmm, denne må absolutt prøves 🙂

  Jeg må bare si en ting: Jeg savner morgeninnleggene dine så veldig! Det å kunne ta kaffekoppen til nytt innlegg…..mmmmm <3 Jeg skjønner jo at du skal tidlig opp for å rekke at vi andre får et rykende ferskt innlegg til kaffekoppen 😛 Jeg hadde ikke orket det hvis det var min blogg. Men jeg må likevel si jeg savner tidlige innlegg, hvertfall før lunsj <3 Må innrømme at jeg ofte ikke går inn på bloggen for så å kunne ha noe nytt å lese morgenen etter, haha. Avhengig 🙂 Og det er jo fordi jeg elsker bloggen din da, bare så det er sagt <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det skal jeg ta til meg, Caroline! Jeg savner å ha den rutinen på det selv, men akkurat nå er det så vanvittig mye som skjer at jeg ikke har hatt tid til å finne rytmen igjen 🙁 Jeg kommer inn i den veldig snart, det er et mål 🙂

   Klemmer til deg og tusen, tusen takk for så fine ord <3

   1. Caroline

    Jeg forstår deg godt, helt sant 🙂 Og i mellomtiden nyter jeg det vi får servert her inne <3 Vi skal vel bare være takknemlige for at du fortsatt holder på 😀

    Ha en fortsatt fin kveld! Klem

 6. Tusen takk, den skal jeg lage med blomkålsopp. Mitt barnebarn og jeg fant 5 kg blomkålsopp i høst og nå er den tørket og klar til bruk. Den er en veldig sjelden og en delikatesse, og jeg føler vi fant en skatt.

  Klem fra Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

 7. Hei,

  Det så magisk ut!
  Bruker du stavmikser for å få suppen så smooth eller bruker du blender?

  Mvh

  Anja

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bruker ingen av delene, det er hel sopp i den 🙂

 8. Nam ser godt ut! Kan den fryses? Og hva kan man bruke isteden for rømme? Bor i Danmark og her har vi ikke rømme. Går skyr eller creme fraise? Takk

  1. Caroline Berg Eriksen

   Creme fraiche går fint 🙂 Vet dessverre ikke om den egner seg for frysing :/

 9. Jeg ELSKER soppsuppe Bruker å lage en lignende variant som din, men holder av litt sopp, stavmikser suppa og strør deretter soppen på ved servering

  1. Caroline Berg Eriksen

   Mmm 🙂 Er så godt 🙂

 10. Karoline

  Ååå – jeg elsker supper! Skal prøve meg på denne i morgen 🙂

  Nå gleder jeg meg sånn til du skal begynne å spre julestemning på bloggen, det er det ingen andre enn du som gjør best!

  Klem fra navnesøster

 11. Kan mat bytte rømmen med creme fraiche?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det kan du 🙂

 12. Det hørtes helt fantastisk ut, kan forestille meg den gode og fyldige smaken av sopp og dill og creme fraiche, smaken av høst, rett og slett. Selv om d vel strengt tatt er nærmere vinter enn høst 😀 Vokste opp med lange fine soppturer som barn og ungdom, og ser for meg at man fint kan supplere med (egenplukket) kantarell, steinsopp el lign. Nam!

 13. Hvor er skålen og glasset fra?

 14. Ser alltid så lekkert ut. Lurer på hvor skålene med gullprikker er fra?
  Mvh Hilde

 15. Kristine

  Hei! Jeg er veldig glad i smaken av sopp, men liker ikke konsistensen, er det mulig å ta suppen med stavmikser eller kutte soppen i små terninger istede?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Absolutt 🙂 Det kan du gjøre 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *