et lite elixir på morgenkvisten

Visste du at det skal lønne seg å inkludere eplecideredikk i kosten? Dette er i hvert fall stort i blant annet USA og nå har det også funnet veien hit til meg 🍏 Jeg elsker å bruke eplecideredikk i dressinger, men utover det, så har liksom alltid flasken bare blitt stående i kjøkkenskapet og vente på neste salat. Jeg ante ikke at dette også kunne være bra for fordøyelsen og for huden! 

Det finnes mange forskjellige oppskrifter på denne lille morgenelixiren (søk på pinterest, så kommer flere oppskrifter opp) men min favoritt er denne jeg skal dele her med dere i dag 🙂 For å lage denne trenger du vann, sitron, eplecideredidkk og chiafrø. 

Kok opp 3.5 dl. vann, rør inn 1 ss. chiafrø, 1 ss. eplecideredikk samt saften av 1 1/2 sitron – så er du good to go!  Denne er absolutt ikke en erstatter for kaffekoppen, den kommer først! Men etterfulgt av min daglige kaffedose, er denne varm og god nå på høsten. Dessuten e-l-s-k-e-r jeg jo superfrøet chia! Det kan kanskje se litt skummelt ut i dette glasset, men det er absolutt ikke det 😉 


andre ting eplecideredikk kan brukes til 

🍋

 å dynkes på en bomullsdott for å dempe akneutbrudd 

å få håret ditt supermykt og skinnende – ha like dråper eplecideredikk og vann i håret etter at du har hatt i sjampo (denne tør ikke jeg å teste på grunn av lukten – haha) 

🍋

Bare et tips til i morgen tidlig, eller kanskje en dag du våkner opp med en uønsket kvise eller to 🙂 

22 kommentarer

 1. Og ikke miiinst: Erstatte tøymykneren med komboen vann, eplecideredikk og eventuelt essensiell lavendeolje, sitron-olje, etc! <3 Fjerner lukten i tøy, er MYE bedre for både miljø, hud og tøy. Man kan ta en del vann, en tre-del edikk og noen dråper olje. Tar man det i en flaske så står det klart til mange klesvask!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så fantastisk med dette tipset! Tusen takk, Ivy! 🙂

 2. Helen E.

  Hvilken helsegevinst mener du at eplecideredikk gir?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det står i bloggteksten 🙂 Det er kun det jeg har lest, jeg kan ikke stå for om dette stemmer eller ikke. Andres erfaring med å inkludere dette er også positiv i følge kommentarfeltet 🙂 Skader i hvert fall ikke å prøve 🙂

 3. Jeg har av og til drukket eplecidereddik i juice. Aldri merket særlig forskjell, men skal kanskje teste ut dette. Merker du noen forskjell på kroppen?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, det er kanskje for tidlig å si? Akkurat nå kjennes det nok bare bra fordi jeg føler at jeg gjør noe bra for meg selv 🙂

 4. Bra for å forhindre UVI 😉 brukt i mange år

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er jo et helt supert tips om det stemmer! 🙂

 5. Husk at eplesidereddikens egenskaper blir ødelagt av for høy varme, så jeg ville ikke hatt det rett i kokende vann, la det avkjøles noen minutter først!

  En annen viktig ting er at den eddiken du får kjøpt i vanlige butikker ikke inneholder «the mother», som er det som gir alle de helende egenskapene. Kjøp derfor eddiken på helsekosten.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg fikk tips om at de selger dette rimelig på iherb også, økologisk med «the mother» :p

 6. Jeanette

  Det er bra om man har for høyt kolesterol også. Men det smaker aldeles grusomt!!

 7. Eplesidereddik i en liten bolle med en liten dråpe zalo, adjø til alle bananfluer

 8. Kristina

  Kult det blir mere vanlig og at kunnskapen kommer ut Bytter du om rekkefølgen på morgenrutinen din, vann+sitron+eplesidereddik ( og eventuelt chiafrø ) først, og kaffe etter det, får du bedre gevinst. Da får du skylt igjennom systemet og lag ett bedre miljø i magen for å ta imot kaffen. Sitron blir base i kroppen hvilket gjør det lettere for magen å ta i mot syre utover dagen. Må dagen din bli god, fred og kjærlighet

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tipset, Kristina <3 Og det samme til deg <3

 9. Det ser også super sunt ut 😀

 10. Jeg oppdaget eplecidereddikens fortreffelige egenskaper for ca et år siden. Har «alltid» slitt med oppblåst mage, så ille at jeg ser gravid ut når kvelden kommer og det er VONDT! Kjentes ut som jeg hadde svelget en ballong som bare este og este, grusomt. Etter at jeg startet med å drikke et glass vann med 1 ss eplecidereddik hver morgen er disse plagene helt borte og fordøyelsen fungerer bra. Er overrasket selv over hvor utrolig bra det fungerer

  1. Så bra! Hvilken sort eddik er det du bruker?

 11. Eplecider eddik er et supert produkt…kan brukes mot det meste.Her er det bare å google i vei,og mange nye oppdagelser venter. Men viktig å kjøpe på Helsekost og ikke i dagligvare. Så er det bra at den er økologisk selvfølgelig. Helios har en som ikke koster så mye,men er veldig bra. Eplecider med moder er endel dyrere. Her må man gå etter lommeboken.Bra er det uansett. Men dette må brukes over tid om man skal kjenne noen effekt. Veldig bra og starte dagen med eplecider i lunkent vann.

 12. Eddk duften forsvinner etter en stund så du kan fint skylle håret med det 🙂

  Eddik i en skål i kjøleskapet gir frisk duft
  Litt eddik i såpeskålen i vaskemaskin og oppvaskemaskin og vaskeprogram så er maskinen renset for kalk og såperster etc

  Eddik er helt magisk. Rense dusje med det og zalo, event eddik og natron til å rense tette sluker mm

 13. Kjøpte eple eddik for å sylte løk.. Åsså står den der nå å kikker på kjøkkenet..
  Åsså kommer jg å kikker på bloggen.. Yeeey her var det plutselig masse tips 🙂 hsr vist det skal være effektiv for oppblåst mage. Men det smaker så vondt alene med vann! Men nå skal jg kjøpe inn her å ha enn sund «drikke frokost» tusen takk

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så herlig at du fikk plukket opp noen tips 😀 Har fått mange fine tips i kommentarfeltet jeg også 😀

   Klem til deg!

 14. Eplesidereddik kan også brukes til å drepe ugress.
  Eddik er virkelig et vidundermiddel. Bruker det også som tøymykner og vaskemiddel på mindre skitne klær. Jeg fyller et glass med sitrusskall og heller over eddik. Lar du det stå i et par uker, og siler deretter ut eddiken. Den lukter nå herlig sitrus!
  Funker tipp topp på klær og håndklær.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *