
Ååå! Non stop-kjeks! Myke, søte, knasende og farlig gode. Dette er faktisk en kjeks som fremkaller utrolig mange minner hos meg, rett og slett fordi den spilte en sentral rolle i barndommen min. Den første gangen jeg smakte disse gikk jeg i 1. klasse på barneskolen, og disse skulle vise seg å få en fast plass ved flere anledninger helt frem til 7. klasse. Mammaen til en i klassen min var nemlig mester på å lage disse, så da vi skulle ha avslutning eller en form for samling, var det alltid sånn at alle håpet hun tok med seg disse, og deretter kastet seg over dem for å sikre seg minst én før det ble tomt 🙂 Selv om vi sluttet på barneskolen, fulgte kjeksen oss videre på ferden, for vi fikk selvfølgelig oppskriften og bakte dem ofte sammen på jentekvelder… eller hver for oss om vi hadde skikkelig lyst på noe søtt. Du skjønner sikkert at dette er en kjeks du bare er nødt til å bake, jeg lover deg at du ikke vil angre!

27 store cookies
♥ 300 g. smør ♥ 3 kopper sukker ♥ 4 egg ♥ 2 ss. vann ♥ 2 ts. vaniljesukker ♥ 2 ts. bakepulver ♥ 4 kopper mel ♥ 2 ts. salt ♥ 3 poser non stop – ca. 350 g.

Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen romtemperert smør og sukker. Pisk godt til røren nesten er hvit / lys gul. Rør inn egg og vann. Bland resten av det tørre sammen og hell dette inn i røren. Bruk en kjøkkenmaskin slik at alt blandes godt. Vend inn non stop helt tilslutt.




Legg maks 9 klumper med deig på et bakebrett med bakepapir. Sett de inn i ovnen i ca. 9 minutter – de flyter utover og blir runde og store, fine kjeks. La de avkjøles på rist før du setter tennene i dem. Deigen holder til 3 brett 🙂

Denne søndagen ble plutselig til en bakedag – vi har jo vispet sammen både pannekaker og non stop-kjeks 🙂 Begge jentene elsker å hjelpe til, og det er så koselig å la dem få prøve, smake og tilslutt kose seg med det de har laget selv. Da smaker det gjerne ekstra godt ♥

Håper dere har hatt en fin søndag også ♥
Hei Caroline! Jeg elsket å følge med på ferien deres som var nylig! Jeg bare lurte på en ting, ifht. Disneyworld – hvordan var det for jentene å møte snakkende karakterer mtp. språkbarrieren?
Klem
Det var hyggelig å høre 🙂
De snakker jo på engelsk, så jentene forstod ikke det, men karakterene spiller jo en rolle og er vant til at det er fremmedspråkelige turister så det gikk helt fint 🙂 Noen ganger oversatte vi, sånn at Nelia f.eks kunne svare «yes» eller «no», eller fikk med seg om noen av karakterene sa noe morsomt eller ga dem et kompliment.
Så bra de koste seg likevel. Heldige jenter som får slike magiske minner <3
<3
Tusen takk for oppskift og inspirasjon, planleggingsdag idag så no skal desse non-stop kjeksene lages og nytes ute i Sola med barna stå på videre Caroline, gøy med inspirasjon fra deg både hverdag,fest og høytider
Så deilig, Maren! Koselig med planleggingsdag 🙂 På mandag er det vår tur 🙂
Klem til deg 🙂
Så koselige bake bilder, om det går sn å si det sånn 🙂 hærli søndag da..
Så flinke dere har blitt å skjerme barna. Det er jo stort fokus på det for tiden, og dere går virkelig foran som ett godt eksempel.
<3
Disse må prøves! Ser du bruker måleenheten «kopp», hvor mye er det i dl? Har 2 måle«skjeer» det står kopp/cup på og de har ulik mengde…
Koppen fra Green Gate var helt perfekt som «kopp» 🙂 Om du ikke har en sånn, kan du bare x med 2.3 🙂
Klem C!
Vil det si at når du skriver en kopp, skal vi bruke 2,3 dl?
1 kopp er 2,3 desiliter 🙂
Hei
Hva betyr x med 2,3 ?
Det jeg mente var at du må gange 1 kopp med 2,3 for å finne ut hvor mange desiliter det er 🙂 1 kopp = 2,3 dl.
blouse? hairband? eyerings?
The sweat suit is from Zara and the earrings from Pernille Corydon 🙂
Ser ut som dere har hatt ei skikkelig kosehelg, herlig 🙂
Takker for oppskrift, denne skal testes ut med våre to småjenter!
Det må dere! Tips: deigen er også forferdelig god 😉 Noen må få slikke bollen!
Klem!
Hei Caroline!
Først må jeg bare si at bloggen din oser av kvalitet fortiden, i grunn alltid gjort, men du og Lars Kristian gjør en god jobb, særlig med bildekvalitet. Og liker måten du skriver tekst på. Eneste bloggen jeg leser fast og må innom daglig, kjekt sted å titte innom og finner masse inspirasjon!
Lurer på om man kan bruke noe annet en non stop inn i kjeksene, som biter med melkesjokolade ?
Ha en nydelig dag !
Så gøy å høre, Yvonne 😀 Tusen, tusen takk <3
Ja, jeg vil tro det går fint an å bruke melkesjokoladebiter også 🙂
Klem C 🙂
Dear Caroline,
I rarely bake cookies but your cookies look cute and yummy!
xx from Bavaria/Germany, Rena
http://www.dressedwithsoul.com
Jeg syns det er så mye like bilder på bloggen om dagen. At en ting/person er i fokus og resten er dusa ut. Før så syns jeg at dere tok bra bilder, nå er det bare kjedelg å se på. Kanskje mannen din trenger litt nye inspirasjon. For det hjelper liksom ikke at kvaliteten er bra, hvis motivet er kjedelig. Alle bildene bærer preg av at det er en fotoshoot, og i tillegg blir bildene redigert. Så man får liksom følelsen av at bildene er tatt i studio. Interiøret er jo som en møbelkatalog, og dere fungerer som statister. Får håper for ungene sin skyld at dere tar andre typer bilder også…
Takk for tilbakemelding, Pia 🙂 Bilder med lav dybdeskarphet har vi brukt i 6-7 år, så det er ikke noe nytt og heller ikke noe vi har gjort mer av i det siste. Det samme gjelder redigering, alle redigerer bilder, det må man, ellers får man et flatt og lite spennende bilde. Men det finnes jo mange ulike måter å redigere på og som skaper ulike uttrykk.
At interiøret vårt ser ut som en møbelakatalog tar jeg som et kompliment 😉 Men det er jo smak og behag 🙂
Jeg håper alle forstår at vi tar bilder utenom bloggen, som er til privat bruk.
Ps. Bare minner om at vi er flere Pia-er her inne, og vi deler ikke alle dette synspunktet 😉 😀
Jeg må bare få si det (igjen): jeg får sååå mye glede og inspirasjon fra bloggen deres! Lekre bilder, god stemning, positivitet…gode oppskrifter, treningstips (som er altfor tøffe for meg,men det er lov å ha noe å strekke seg mot), nydelige interiørideer til hverdag og fest, reiser….hele pakka. Det kan godt være dere viser bare «solsiden» på bloggen, slik noen kritiserer deg for,men jeg sier bare at fortsett i såfall med det! Om jeg vil se elendighet og problemer er det mer enn nok av andre kilder til det…og, nok en gang, så dyktig LK ( og du?) er blitt med kameraet. Gjennomført! Så, takk for at du og familien din er min daglige gledesspreder❤️Ønsker deg en fin uke!
Å, dette gjør meg så glad! Tusen takk, Elisabeth 🙂 Ønsker deg en herlig uke og håper du tar utfodringen når morgendagens treningsprogram kommer 😀
Klem C <3
For et herlig innlegg! Det er lite som slår det å være på kjøkkenet med gode hjelpere<3 Min minstemann sitter i vippestolen, men storebror hjelper til med å røre etc. Elsker slike stunder med barna. Håper du får en fik start på uka:D
Disse skal prøves!
ELSKER disse «hverdagsinnleggene»!!! De sprer glede og god stemning, og gir meg utrolig mye! Og jeg må bare få si at jeg synes du har en beundringsverdig balansert livsstil – hvor det er lov å kose seg med usunne ting iblant (hverdag som helg), samtidig som du har fokus på trening og sunt kosthold i det daglige 🙂 Du er et kjempeflott forbilde, det mener jeg helt oppriktig! Fortsett slik og ha en fin dag! 🙂
SCARF?
I don’t remember :O
Jeg venter på de siste ferie-innleggene, tips & råd fra Disney parkene og cruisebåten…
Så bra du venter på dem! Det kommer et om skipet senere i dag 🙂 Guiden til Disney World tar litt lenger tid 🙂
Nam! Disse så skikkelig gode ut 🙂 Denne oppskriften må testes ut. Gleder meg til å kunne bake med datteren min. Vi har valgt å vente litt med å introdusere henne for sukker/godteri/kaker (hun er 20 mnd nå), så får vel drøye litt før jeg baker det sammen med henne.
Men det ser veldig koselig ut å bake sammen! Hvor gamle var jentene dine da de fikk smake sukker for første gang? Og har du noen tips til hvordan man kan unngå at de blir «hekta»? Datteren min er helt gæærn etter klementiner og druer og sånt, så jeg orker liksom ikke at hun skal være gæærn etter godteri også
Det forstår jeg godt, det er utrolig hyggelig 🙂
Begge smakte vel sukker for første gang på 1-årsdagen sin (de fikk smake på en cupcake, men orket jo bare noen biter :p), men det har aldri vært noe vi gir dem fast. Til bursdager er det ok synes vi, men vi har nesten aldri helgegodteri ettersom de blir like glad for frukt 🙂
Herlig søndags innlegg og de cookisene ser skikkelig nammis ut 🙂 Ha en fin mandag og ny uke 😉
Takk det samme, Anita 🙂
Så herlig! Endelig en oppskrift med “vanlig” sukker 🙂 Tommel opp herfra! Når du skriver 1 kopp er det så 2,3 dl? Så du har brukt 6,9 dl sukker for Eks? Vil gjerne lage det til familien min, men må forstå måleenheten din her 🙂 Takk!
Det stemmer, ja 🙂
Takk for svar, supert 🙂 hvor lenge vil du vurdere at de kan holde seg? I en tett boks? Og kan de fryses? Gleder meg til å prøve dem
Takk for svar, supert 🙂 hvor lenge vil du vurdere at de kan holde seg? I en tett boks? Og kan de fryses? Gleder meg til å prøve dem c
Så bra 😀 Jeg håper du har fått testet dem nå? 🙂 De holder seg i hvert fall 1 uke i tett boks :p Jeg har ikke testet noe utover dette :/ Frysing vet jeg heller ikke noe om, men jeg kan høre om noen av venninnene mine har prøvd å fryse dem før 🙂
Hvor er den skålen din fra? Eller bakebollen er mer riktig kanskje. Den som ser brun ut på bildet.
Husker dessverre ikke :O Jeg tror jeg fikk den til jul en gang for en stund siden 🙂
Takk for svar 🙂 jeg tenker å lage de i helgen da vi har bedre tid. SUPERT hvis du kan finne ut om de kan fryses og skriver svaret i «tråden» her så går jeg tilbake og ser hver dag i tilfelle du har fått svar fra en av venninnene dine 😉 TAKK for hjelpen!
Hei Caroline, mener du 2,3 dl? Det samme som 230 gr? Har så lyst til å bake disse med småtrollene mine hjemme etter jobb idag. Forsto bare ikke helt måleenheten kopp eller x med 2,3 🙂
Klem Marianne
Når det står 4 kopper, så kan du gange 4 med 2,3 🙂 Det blir da ca. 9 dl. 🙂
Hvorfor ikke bare gjøre det enkelt å skrive dl? En kopp er ikke en kopp, men 1 dl er vitterlig 1 dl.
Jeg har fått oppskriften slik som dette, og derfor følte jeg at det var mest ryddig å skrive det akkurat slik det stod 🙂 Det er i hvert fall riktig å gange antall kopper med 2.3 🙂
Marianne, 2.3dl er IKKE det samme som 230 gram. Hulmål kan ikke «oversettes» til gram-mål (annet enn ved vann og væske med samme egenvekt som vann). Mange oppskrifter bruker kopp, det er forøvrig også vanligst i USA. Når C sier hennes kopper rommer 2.3dl, ganger du bare antall kopper med 2.3dl. ❤️
Kan kjeksene fryses?
Hei jeg bare lurte på hva slags mobil du bruker?
Jeg har iPhone X 🙂
Hei
Så fin genser du har hvordan er Zara i str ? Bruker vanligvis smaal .
Jeg synes Zara er normal i strl 🙂 Buksene er ofte litt for korte, men ellers tommel opp 🙂
De må jeg prøve å bake Vet du om de kan fryses?
Dessverre så vet jeg ikke :/
Hei Lene. Om du fryser deigen rå, så skal det gå fint. Pleier å gjøre det med min cookies deig også steker jeg etter hver som jeg har lyst på.
Lene, om du triller deigen til en tykk pølse og så fryser den, godt pakket inn i frysefolie, pleier de fleste cookie-deiger å tåle frysing godt. Når du tar opp «pølsa», skjærer du den i skiver når halvtint, da kan du legge skivene på stekeplaten (bakepapir!) og steke når helt tint. De KAN flyte litt mer ut etter at deigen har vært fryst, da.
Jeg måtte bare innom å handle på tur hjem i går slik at jeg fikk bakt disse! Og ja, de var helt fantastiske, men så utrolig mettende! Gjorde unna laging og steking på ca. 1 time og har da 27 STORE kjekser som metter godt! Denne oppskriften var innertier både når det gjelder tid, mengde og smak! Tusen takk!
Bare hyggelig! De er helt supre og så så så gode 😀
Kor er skålen din i fra. Den du har nonstoppene oppi?
Ellos / bloomingville 🙂
Kan jeg spørre hvilket bilder regjeringsprogram dere bruker?
Photoshop 🙂
Disse var så gode at jeg spiste de til frokost idag Beste kjeksene jeg har smakt!
Hahaha! Herlig 😀
Mener du 2 poser nonstop? Vanlig nonstop pose som er i alle matbutikkene er 180g.
Hvordan ser kjeksene ut når de er ferdig stekt? Skal de være helt lyse og myke når man tar de ut av ovnen eller skal de ha litt farge?
De er ferdig stekt på det siste bilde 🙂 De er lyse og helt myke. De vil bli stive etter hvert som de kjøler seg ned, men de er myke når du spiser dem Kanten kan gjerne ha litt farge, men det må de ikke ha.
350 g. brukte jeg totalt 🙂