halloween: server hode på et fat

Å, så glad jeg blir for alle tilbakemeldingene i går! Tusen takk!! Jeg gleder meg skikkelig til å stå på scenen igjen og er så glad for at jeg turte. Fortsettelse følger! Akkurat nå skal det handle om noe litt annet: oppskrift-onsdag + Halloween 🎃 Jeg følger den utrolig kule matkontoen Twisted Food på Facebook, og da de la ut denne oppskriften, var jeg nødt til å teste den ut – og dersom den ble god og vellykket – dele den med dere. Gjett om den ble både vellykket og god! Ikke minst – fantastisk morsom! Haha! Jeg har tatt litt mindre væske i min oppskrift, for jeg synes mumien ble litt flytende. Dersom du synes den blir tørr, kan du tilsette mer buljong enn mengden jeg har skrevet opp. 


du trenger 

♥ 1 ss. olivenolje ♥ 1 stor gul løk ♥ 1 hvitløksfedd ♥ 1 dl. hønsebuljong ♥ 2.5 dl. ketsjup ♥ 2 ss. brunt sukker ♥ 1 ss. cayennepepper ♥ 1 ss. sort pepper ♥ 1 ss. hvitvinsedikk ♥ 800 g. kjøttdeig ♥ 100 g. mykt brød uten skorper ♥ 50 g. parmesan ♥ 1 ss. salt ♥ 2 egg ♥ 500 g. butterdeig ♥ 2 oliven ♥ 1 egg 


slik gjør du 

Sett ovnen på 180 grader. Tilsett olje til en stekepanne, finhakk løken og la den surre til den blir blank. Bland inn hvitløken, og stek dette sammen i ca. 1 minutt. Tilsett buljong og ketsjup, og la dette koke i noen minutter på medium til sterk varme, slik at en del av væsken fordamper. Bland inn brunt sukker og krydder, rør godt og la det koke inn. Slå av platen og avkjøl blandingen. I mellomtiden kan du blande sammen kjøttdeig, brød, parmesan og egg. Jeg brukte eltekroken på kjøkkenmaskinen min, men du kan også bruke hendene. Når ketsjupblandingen er avkjølt, tilsetter du denne og elter videre. Legg bakepapir på et stekebrett, og butterdeig oppå bakepapiret. Butterdeigen må kjevles ut til en stor firkant, deretter skjærer du den i strimler, sprer kjøttdeigen utover og former den som en mumie: 

pakk deretter inn mumien i butterdeigen 

plasser to oliven som øyne og bruk det siste egget til å pensle mumien 🙂 Stek den deretter i ovnen i 50 minutter – muhaha! 


Serveres med ketsjup! Happy Halloween 🎃👻 

15 kommentarer

 1. Caroline

  Morsom! Men hva er det liksom for en rett? Haha, skjønte ikke helt, hva kan det sammenliknes med? Hvordan spises det?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha, godt spørsmål :p Innbakt kjøttdeig?

 2. Dear Caroline,
  This is such a fun recipe and I still smile about the result! Thanks for sharing!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 3. Heeei!
  Hvor er de to fuglefot stakene fra? som du la ut på Instagram

  1. Caroline Berg Eriksen

   De kommer fra sixbondstreet 🙂

 4. Denne oppskriften så spennende ut.. må prøves. Takk for tipset.

 5. Haha den var morsom da 🙂 håper den smakte godt..

 6. Karoline

  Hei! Et spørsmål litt på siden av dette innlegget, men har du mulighet til å lage et innlegg med mageøvelser som er med vekter/utstyr? Ser at det ofte er basisøvelser du legger ut, men savner økter som man også kan legge opp til å gjennomføre på treningsstudio! Du har forresten fortsatt en super blogg, en av de få jeg får med meg i løpet av dagen! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kan jeg gjøre, Karoline 🙂 Tusen takk <3

 7. Så gøy:)
  Gleder meg til du begynner å blogge litt om jul! Elsker julen og håper på å få litt inspirasjon både på gaver, noe diy prosjekt og mat/klær både til voksne og barn!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ikke lenge til nå 😀 <3 Jeg gleder meg jeg også!

 8. Hvordan var gårsdagen? Var nelia forventningsfull og glad? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Helt topp! Ja og ja <3

 9. Hva slags kjøttdeig brukte du? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Svin 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *