jeg skal spille teater igjen

På lørdag var jeg på audition for Jesus Christ Superstar som skal settes opp på Sarpsborg Scene i februar og mars. Jeg har ikke spilt teater siden jeg var 18 år gammel, men fra jeg var 7 til jeg ble 18, var teater en stor del av livet mitt. Jeg elsket å stå på scenen, synge, danse, leve meg inn i noe helt annet enn virkeligheten. En periode var det jo nettopp skuespiller jeg skulle bli 😉 Slik ble det ikke. Da jeg flyttet til Oslo lot jeg teateret være igjen hjemme, men i starten gikk det ikke en eneste dag uten at jeg savnet det. Likevel er det sånn at tiden leger det meste, for slik er det jo med alt fra å bryte opp i et vanemønster til å komme over en kjærlighetssorg, så etter hvert ble teater mer og mer et minne fra fortiden. 

Da jeg flyttet tilbake hit for snart 2 (!!) år siden, var det som å reise litt tilbake i tid. Det er så mange minner knyttet til denne byen hvor jeg vokste opp, fine minner om alt og alle, fine minner fra teateret, og etter hvert som disse to årene snart har gått, har jeg innsett at teater er noe jeg vil ta opp igjen. Kanskje er det helt feil for meg, for jeg har jo blitt voksen og det er tross alt 13 år siden forrige gang jeg stod på en scene. Dessuten har jeg følt at jeg har krøpet litt mer inn i meg selv de siste årene, kanskje har det noe med all eksponeringen å gjøre, jeg vet ikke. Jeg har i hvert fall konsekvent takket nei til å holde foredrag eller å være konferansier flere ganger, fordi jeg fikk helt klaustrofobi av tanken. Turte jeg slike ting lenger? Det var jo så lenge siden? Så hvorfor i alle dager skulle jeg dra på audition til å være med i en musikal? Vel. Nå er jeg her, tilbake i byen hvor jeg elsket å spille teater da jeg var yngre, og jeg har absolutt ingenting å tape. Dessuten har jeg tenkt så mange ganger at det ville være gøy å finne ut av om det er dette jeg har savnet og hatt behov for hele tiden. 


Jeg har egentlig ikke noe fritid til overs, men jeg savner å ha noe å gjøre som kun er for meg. Jo, jeg har treningen og jeg møter venninner når vi en sjelden gang finner tid, men det er ikke det samme. Teater er noe annet, noe som var en del av meg i så mange år og som alltid ga meg så mye. Noe som gjorde at jeg helt og holdent var hundre prosent meg selv og enda litt til. 

Jeg har fortsatt kontakt med flere fra teatertiden, og da jeg hørte rykter om audition for å være med i Jesus Christ Superstar, tenkte jeg – hvorfor ikke? Dette er jo en gyllen mulighet til å finne ut av om jeg fortsatt har det i meg. Jeg har ikke prøvespilt for en stor rolle, dette var kun en audition for å få være med i det hele tatt, og på lørdag hoppet jeg i det! Sang, danset, spilte spedalsk og koste meg gløgg ihjel! Det var jo verken stress eller skummelt, det var bare gøy!  På søndag fikk jeg e-post som sa at jeg var god og at jeg får være med videre, og jeg ble så sjukt glad! På den ene timen innså jeg hvor mye jeg har savnet dette og jeg er så stolt for at jeg turte å utfordre meg selv. Det ER jo dette jeg har savnet og det blir så gøy! Herregud, som jeg gleder meg 🙂 


Og som er liten reminder til deg også – det er aldri for sent og du er aldri for gammel til å ta en sjanse eller til å utfordre deg selv 🙂 

56 kommentarer

 1. Så gøy! 😀 Jeg drev selv på med teater på ungdomsskolen, og jeg ELSKET det! Det beste med teater er at man slipper å være seg selv, man kan bli hvem man vil uten å tenke på konsekvensene 🙂 Så det blir jo ikke «bloggeren» Caroline som står på scenen, det blir jo en karakter som du skaper innenfra 🙂 Dette blir nok kjempe gøy 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er helt sant 😀 Jeg gleder meg masse! <3

  2. Larviksjenta

   Det er virkelig inspirerende at du går etter det som du har savnet! Lykke til!☺️

   1. Caroline Berg Eriksen

    Tusen takk 🙂

 2. Åååå herlighet så stilig Caroline! Veldig spennende å høre om litt andre ting som du pleide å drive med tidligere. Jeg var nettopp på kino og så en kjempe bra film. Ble sååå inspirert til å synge…. Haha så når jeg er alene hjemme, ja da ljomer det godt i veggene lykke til!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Fantastisk! Syng av full hals <3

 3. 🙂 🙂

 4. Blir så glad på dine vegne! Masse lykke til!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

 5. Så utrolig gøy, Caroline! Og det var jammen tøft av deg å prøve deg igjen, heia deg! Klem fra Jeanett

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Jeanett 🙂

 6. Så flink du var som turte å stille opp. Gratulerer til deg !

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

 7. Cathrine

  Åå! Dette blir virkelig spennende 🙂 Du får til så mye!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Gleder meg masse selv 😀

 8. Larviksjenta

  Vil også gjerne si til deg at det har hvert så fint å følge deg i Bloggerne. Ble liksom litt kjent med degSynes du er ei sikkelig tøff dame!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, koselig å høre at du likte det <3

 9. Så utrolig sporty av deg! Kult å få se den siden av deg og 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Gleder meg masse 😀

 10. Elisabeth h

  Sååå glad på dine vegne! Ha det gøy!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk! 🙂

 11. Benedicte

  Hvor er bordet fra?? Sååå fint

  1. Caroline Berg Eriksen

   Six Bond Street 🙂

 12. Christina

  Kjempebra! SÅÅ fint at du gjør noe bare for deg selv
  For ja,selvfølgelig er barna våre alt for oss,og familien,men det er så viktig å kunne utfolde seg som bare seg selv og den man er uten resten av oppsetningen,så og si 😉
  Tvi tvi,dette kommer du til å vokse på

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg er helt enig med deg, Christina! 🙂 Tusen takk! 🙂

 13. Sååå gøy, glad på dine vegne 🙂 Guts på!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 14. Jeanette

  Åh,dette var kjekt å lese!

 15. Hjerteligt tillykke med din genfundne passion Glæder mig til at følge med på sidelinien

 16. Wow, så modig du er! Dette var virkelig inspirerende ❤️

 17. Mina Kristensen

  Blir spennende å følge teater-Caroline fremover! 😀 Jeg har tenkt på en ting en stund. Tidligere (for flere år siden) delte du ofte treningsplanen din på bloggen. Jeg skjønner at du kanskje ikke har like detaljerte planer lenger pga dårligere tid og ikke like lett å planlegge lenger. Men jeg synes det hadde vært gøy å se mer av hva og hvor mye du trener. Treningstirsdag er virkelig topp altså!

 18. Så gøy Caroline, og gratulerer med rolle! Det er virkelig en fryd og lese bloggen for tiden, og det virker som om dere alle har det så flott sammen! Innlegget om hobby-verksted før Halloween var også koselig, og med to små barn selv, synes jeg dette er så viktig! Gleder meg til juleinnleggene dine!! <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Hanne! Det var hyggelig å høre 🙂

 19. You go girl! Viktig å ha noe som er bare ditt

 20. Katrina

  Hei! Jeg pleier ikke å kommentere, men nå måtte jeg bare. Du er tøff som tør (og orker)! Og det er viktig å ha noe eget, det er så lett å miste seg selv litt når man går inn i mammarollen. Jeg har også tenkt at jeg skulle begynne med en hobby igjen og ikke bare være mamma, men foreløpig har det blitt med tanken…

 21. Å, jeg vet så godt hva du mener! Jeg tok akkurat opp gitaren igjen for ett år siden (etter å ikke ha spilt på sikkert 15 år), og i høst rotet jeg meg endelig til å begynne på gitartimer. 😀 Det er noe av det lureste jeg har gjort, tror jeg! Gir meg så mye <3 Lykke til med teaterlivet! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så kult 😀 Gratulerer! 🙂 Tusen takk <3

 22. gud, så utrolig koselig å lese!!! nå ble jeg skikkelig glad. kos deg masse!!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 23. Så moro Caroline! Sendte faktisk en mail til det lokale amatørteateret i foregårs for å høre om de har plass til meg fra nyåret! Har drevet masse med sang og musikal tidligere, og føler også et sterkt savn! Å være mamma er fantastisk, men det er fort gjort å glemme seg selv og prioritere sine egne interesser. Så morsomt at du også følger din indre skuespiller! You go girl ❤️

 24. Kjør på. Gikk selv tilbake til kampsport nå vel 13 år etter at jeg sluttet for jeg flyttet. Og har følt det på samme måten som du beskriver det. Så jeg sier bare kjør på. Tror du kommer til å digge det.

 25. Hvor er stolen fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Six Bond Street 🙂

 26. Stilig! Gratulerer og masse lykke til på ferden 😀

 27. Utrolig gøy å lese at du har tatt frem en gammel drøm og gjør den til virkelighet igjen! Når man får barn setter man gjerne alt annet til side, og da er det så lett å glemme seg selv midt oppi alt det andre. Men for å være den beste forelder for sine barn må man prøve å være den beste utgaven av seg selv også, og for å være det må man også fylle seg selv med både hvile, egentid og egne interesser. Viktig med påfyll av det man liker å holde på med, det igjen vil gi mere energi og overskudd til resten av familien også. Dessuten har jeg stor tro på at vi trenger å få brukt de kreative sidene av oss selv. Du er virkelig til stor inspirasjon, Caroline 🙂

 28. Så spennende gratulerer! Kunne du skrevet et innlegg om motivasjon. Hva motiverer deg,er det en drivkraft innenfra..eller mest fra den ytre verden.
  Jeg spør fordi du får til så mye. Hvorfor får noen av oss til så mye,og andre veldig lite. Du inspirerer med alle dine ulike aktiviteter og positive innstilling.Hva med noen tips til oss som ikke alltid kommer i gang med det vi vil?

 29. Så tøft av deg:) Det blir sikkert kjempegøy!!! Heia deg:) Gleder meg til å følge deg!

 30. Herlig innlegg! Gratulerer og masse lykke til! 🙂

 31. Heii 🙂 Hvor er «konglene» fra? Ser etter sånne

 32. Jeg heier på deg!! God onsdagsklem!

 33. Jeg drev med konkurranse svømming fra jeg var 6-14 år. Er nå 41 år, har 4 barn fra 6 år til snart 17 år. Jeg har nettopp tatt opp svømmingen igjen. Trener med en gjeng voksne folk som også er tidligere konkurransesvømmerne. Jeg hadde glemt hvor deillig det er- og ikke minst: De 2 timene jeg svømmer hver uke, er bare mine. Det er terapi.
  Lykke til med teater.

 34. anne karin

  Så utrolig fin og deilig skjorte/morgenkåpe:)Hvor er den kjøpt?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Shorts og skjorte fra h&m 🙂

 35. Så utrolig tøft gjort 😀

 36. Cathrine

  Så fint å høre!! 😀 Glad på dine vegne.

 37. Hei utrolig morsomt å høre at du tar i bruk dine teatertalenter igjen! Det er aldri forsent til å gjøre ting man liker❤️
  jeg lurte på hva teateret du har audition for heter? Jeg har lenge lett etter muligheten for å spille teater i Sarpsborg uten å finne noe.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *