
Oppskrift-onsdag er tilbake – weee! Jeg skal innrømme at jeg har savnet å lage egen mat disse ukene på ferie, og er SÅ ferdig med både fries og tater tots (for å nevne noe) på lange tider. Haha! Alt har sin sjarm og alt til sin tid – denne uken har det vært sjukt godt å komme tilbake til mitt vanlige kostholdsmønster og i går mekket jeg torsk med spanske smaker. Utrolig godt! Mamma fikk en smaksprøve etter at vi hadde gått tur på kvelden, og hun kunne nesten ikke vente med å få oppskriften 🙂 Så – mamma, og alle andre – her kommer den!

til 4 (2 små og 2 store) trenger du
♥ 4 torskefileter ♥ 200 g. chorizo ♥ 1 klype safran ♥ 1 ts. paprikakrydder ♥ 1.5-2 dl. eplejuice (ikke fra konsentrat) ♥ 360 g. tomatpuré (2 små glass) ♥ 1 stor rødløk ♥ 2 fedd hvitløk ♥ 1 boks kikerter ♥ 2.5 dl. vann + 1 buljongterning ♥ saften av 2 sitroner ♥ frisk persille

slik gjør du
Del opp chorizopølsene og stek dem i litt olje i en stekepanne. Sett til side. Finhakk rødløken og stek den til den blir myk – ca. 8-10 minutter. Tilsett safran og paprikakrydder samt presset (eller finhakket) hvitløksfedd. La dette surre noen minutter i pannen på medium varme. Kok opp 2.5 dl. vann og rør inn buljongterningen, hell dette over i stekepannen. Tilsett tomatpuré og eplejuice. Bruk medium til høy varme og la dette koke seg skikkelig sammen i rundt 10 minutter. Rør underveis. Tilsett etter hvert kikertene og skvis over saften fra 2 sitroner. Kok opp til sausen blir fyldig og fin. Smak til med salt og pepper. Legg torskefiletene i pannen, dytt dem godt ned i sausen og sett på lokket på stekepannen. La dette småkoke på medium varme i ca. 5 minutter. Ta av lokket og dryss over chorizopølsebitene mot slutten av koketiden.

Serveres med hjemmelaget potetstappe og masse frisk persille. Nammis! Dette er skikkelig godt for både små og store mager – det kan jeg love 🍴
Dropper dere potetstappe til? Ser godt ut
Nei, vi hadde det 🙂 Men det er ikke med på bildene, tok bildene før den ble ferdig :p
Perfect meals for a cold day!
xx Rena
http://www.dressedwithsoul.com
Nam – dette så DEILIG ut! Skal absolutt prøves 🙂
Klem fra Lena i MAMINO
http://www.mamino.no
Takk for fiske tips 🙂 ser og høres godt ut.. Ok så det er potet stappe ved siden av også. Ellers er det sikkert nom nom uten.. 🙂
Hei, dette så godt ut. Men lurer på en ting, er mengden tomatpurre rett? skal det være så mye?
Jeg brukte to glass a 180, så det blir jo såpass 🙂 Du kan fint tilpasse mengden selv, men sammen med eplejuicen og buljongen, så koker noe væske bort 🙂
Hva slags buljong bruker du?
Glemte å skrive det – hønsebuljong 🙂
Dette var utrolig godt!! Ser ikke kjempespennende ut egentlig (torsk) men der ble vi veldig positivt overrasket! Hadde saft av 1 sitron ikke 2 og syntes det ble syrlig nok, ellers fulgt oppskrift fullt ut. Tusen takk for matinspo 🙂 Du er flink!
Så koselig å høre 😀
Så godt det ser ut! Går det an å bruke noe annet et safran? 🙂