Miamitips: frost science center

Frost Museum of Science! Vitenskapsmuseum med planetarium, akvarium og forskningssenter – hit må du ta med deg barna (eller bare dra elene) dersom du skal til Miami – det var skikkelig gøy! Her lærer du blant annet om vitenskapen bak levende organismer, om solsystemet vårt, humanbiologi og Floridas omfattende økosystem. Vi startet i akvariumet som er delt i 3 etasjer – helt øverst finner du Royal Caribbean Vistanivået, hvor du befinner deg på overflaten av Sør-Florida sitt økosystem. Her er Golfstrømmen, en svær vanntank hvor du f.eks kan se hammerhaier og djevelrokker. Du finner også mangroveskoger, Everglades og strender hvor du kan se alligatorer, skilpadder og til og med ta på Piggrokker. Skilpaddene var så søte! De gomlet i seg salat med cherrytomater akkurat i det vi kom – for en appetitt og for et gris  😍 

Om du tar trappen en etasje ned, finner du akkurat de samme økosystemene, men nå er de under vann. Her er det fargerike fisker som svømmer rundt koraller og alligatorer som manøvrerer seg rundt i mangrover på jakt etter byttet sitt – for å nevne noe. Det er også flere interaktive lærestasjoner her, hvor du kan lære mer om de ulike systemene og organismene, i tillegg til forskere som presenterer noe av arbeidet sitt. 

Nemo- og Doryfisker var det masse av – til store glede for små øyne 😍 

Tar du trappen ned til det laveste nivået får du se live satelittbilder av golfstrømmen og hvordan den kobler seg opp mot andre store havstrømmer som sammen påvirker de globale klimaforholdene. Det hele avsluttes med en 10 meter stor sirkulær glassvegg hvor du kan se golfstrømmen fra undersiden hvor haier, tunfisk og djevelrokker svømme over deg. 

Før vi dro derfra, bestemte vi oss for å få med oss et show i planetariumet, hvor en skjerm på over 20 meter dekker hele synsfeltet ditt. Det føles nesten som du flyr gjennom verdensrommet eller over havet! Det går flere show hele dagen, vi valgte å se et som het Dynamic Earth som handler om hvordan klimasystemet i verden fungerer. Innholdet er jo ganske avansert for barn, men Nelia ble helt trollbundet av skjermen, fargene og effektene. Den holdt også Naia okkupert under nesten hele showet – så gøy 🙂 


Dette innlegget kom litt senere enn planlagt i kveld, men jeg håper du plukker med deg tipset likevel -dersom du skal til Miami i nær fremtid 🙂 

11 kommentarer

 1. Så utrolig gøy med så mange fine tips om Miami! Vi opplevde Miami som litt kjedelig, men innser nå at vi bare var dårlig forberedt :p Du har nå overbevist meg at Miami har så mye mer å by på en South beach, palmer og jetset, hehe. Jeg har notert ned alle dine tips, og gleder meg allerede til neste gang vi skal dit – tusen takk 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å, så gøy å høre Marit! Og enda har byen mer å by på 🙂 Dere kommer til å få en så fin tur 🙂

 2. Miami virker skikkelig spennende! Ser ut som et flott sted. På en måte minner det meg om Dubai, antakelig pga skyskraperne så nært strendene. Ellers kan jeg tenke meg at det ikke er likt 🙂

 3. Dette virket jammen gøy! Noe for både store og små. Takk for tips!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bare hyggelig, Bente! Glad du liker det 🙂

 4. Hvor mye kostet denne ferieturen?
  Må jo ha vært minst 100 000?

 5. Så inspirerende og grundig innlegg! På dette stedet kan man lære mye, men det var lærerikt å lese også denne omtalen. Kjempespennende

 6. Siw Rita Fromholtz

  Skal på cruise om litt over 1uke og har noen timer i Miami så kjempe gøy med tips Har allerede skrevet ned tipsene om is og kafé

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å! Heldige deg 🙂 Kos dere masse <3

 7. Solstrålen

  Nydelig antrekk! Hvor kan man få kjøpt skjørtet og toppen din? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Toppen kommer fra gina tricot og skjørtet er fra Spell 🙂

   Tusen takk 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *