første dag på ferie: rett til sykehuset

Hei til alle der hjemme 🙂 Endelig fikk jeg satt med ned ved dataen for å oppdatere dere, det har ikke vært et ledig øyeblikk siden vi kom hit. Vi har det helt topp og flyreisen gikk over all forventning- jeg er så takknemlig 🙏🏻 Likevel har vi møtt på noen utfordringer langs veien, i typisk Caroline-stil. Med det mener jeg at min uflaks ofte består av egentlig helt ubetydelige ting i det store bildet, men kjipe ting der og da. Som å få en gigakvise rett før en tv-jobb, migrene- og spyanfall rett før min første tv-jobb eller å bli skikkelig bilsyk på vei til en viktig lansering. Jeg tenkte å ta dere gjennom noen hendelser fra de to siste døgnene.

Flyet vårt gikk fra Oslo til London 07:20 på lørdag, og da vi boardet det rundt klokken syv hadde vi god tid før neste fly gikk fra London klokken 09:50. Det var connecting flight, så flere ombord skulle samme veien. Flyet fra Oslo ble forsinket med ca. 40 (!!) minutter, så vi tok av fra Gardermoen rett før åtte og landet i London 09:10. Ok med tid tenkte vi, men det var så vanvittig langt å gå fra a-b, og i tillegg ble ventetiden i sikkerthetskontrollen ekstra lang, fordi vi hadde handlet solkrem, bodylotion og jeg litt sminke på Gardermoen. Alt skulle åpnes og scannes, og det tok så lang tid! Plutselig var det 7 minutter til gaten stengte og vi hadde en LANG vei å gå. Flott. Da vi nærmet oss meldte de gate closed og det blinket også mot oss i rød tekst fra alle skjermene. Herregud – jeg var så stressa!!! Naia på armen, Nelia slepende etter på trunkien sin og håndbagasjen til alle kanter – vi rakk det! De ventet nok på oss fordi de visste om forsinkelsene, men dette var jo ikke noe vi kunne vite med sikkerhet. Flyet tok av rett etter at det skulle og turen ble i tillegg mye kortere enn ventet. 8 timer og vi var fremme 🙂

Da det var 2 timer igjen i luften, sovnet jeg. Jeg sov i kanskje en halvtime og våknet med en forferdelig stiv nakke og en merkelig, stikkende følelse i øyet. Jeg skiftet ut linsene med gang, i tilfelle dette kom av at jeg hadde sovnet med dem på, men det hjalp ikke. Da vi landet stod vi i tidenes kø for passkontroll (akkurat like skrekkelig lang som jeg husker at den var da jeg var liten) og i løpet av denne tiden KJENTE jeg at øyeeplet dunket og pulserte – det har jeg aldri opplevd før og det var så utrolig ubehagelig 😵 I tillegg kunne jeg liksom kjenne at øyet mitt hovnet opp mens vi stod der i køen. Det var så vondt, så frustrerende og så typisk. Innen vi hadde kommet oss i bilen som skulle ta oss til hotellet og var på plass i den sjarmerende hytten vi nå bor i, hadde øyet mitt hovnet opp såpass mye at jeg ikke klarte å se noe som helst. Det var så vondt, rant og var ildrødt og jeg ble såpass bekymret for hva som kunne skje i løpet av natten at jeg ringte etter legehjelp. De ville sende meg rett til sykehuset, så en av de ansatte her vi bor kjørte meg hele veien dit. For en service! Der satt jeg og ventet i noen vonde og kjedelige 2 timer, mens øyet mitt nesten grodde igjen og jeg var helt sår i huden under etter all tørkingen med papir. Bah. Omsider ble det min tur og da jeg la meg ned på benken, dryppet legen meg med bedøsvelsesdråper (som kanskje er noe av det ekleste jeg har vært borti noen gang #denfølelsen), undersøkte meg grundig og sendte meg tilbake med antibiotika på liten flaske – øyedråper. Klokken var vel rundt elleve lokal tid da jeg dumpet ned i sengen,  det vil si at klokken var 5 hjemme i Norge, jeg hadde mer enn døgnet og var HELT ødelagt. 


I hele natt har jeg våknet med et liiite håp om at jeg skulle være helt fin igjen da det ble morgen, men det var nok å håpe på for mye. Hver gang jeg løp ut på badet var øyet mitt helt gjenklistret (digg) og ikke nok med det, men på et tidspunkt bestemte det andre øyet seg for å bli med på leken også. Herlig! Så dagen i dag som egentlig skulle brukes i Disney World, utsatte vi til i morgen. Jeg bruker jo -3.75 i linser og ser bokstavelig talt ingenting uten dem. Så det å rusle rundt på Disney World som en halvblind høne mens både øyet og svetten renner, og jentene vil ha og trenger min oppmerksomhet – det hadde bare ikke gått. Men vi har kost oss masse i dag! Og i morgen skal vi selvfølgelig til Disney World! Jeg er mye bedre allerede (selv om øynene mine er så røde at jeg nesten er litt bekymret fortsatt) og glad for at hevelsen er på god vei ned. Bortsett fra dette – vi har ingenting å klage på! Jeg kommer til å bli bra igjen og vi er her. Vi er i USA! Vi er i Florida! Vi bor midt uti skogen i en sjarmerende hytte og jeg gleder meg til mange dager her med den fine familien min 😍 Håper alt er bra dere hjemme! Ps: Joggedressen er fra Zara! Så mange som har spurt – den er skikkelig fin 🌸 

43 kommentarer

 1. Hei!! De øynene dine kjente jeg igjen. Hvis du akkurat har satt på nye vipper eller har fylt på så er det antakelig en allergisk reaksjon på limet. Hadde brukt slike vipper i over 1 år før jeg fikk allergisk reaksjon på øyet som etter et døgn gikk over i det andre øyet. Eneste som hjalp var å ta av vippene og til min store sorg aldri få brukt slike igjen! Håper du ikke har det samme, men det er mange som reagerer på det etter en tid.. God bedring i hvertfall og kos dere på tur!! Klem❤️

 2. Jeanette

  Så kjedelig start på ferien. Har opplevd det samme selv og det er noe av det verste jeg har vært med på! Når man bruker linser er det viktig å avlaste øynene med briller,håper at du gjør det! Skjønner at du uansett ikke kunne dra noe sted med gjenklistrede øyne,men briller er alltid lurt å ha. Dessuten skal man ikke bruke linser så lenge man bruker antibiotikadråper

 3. Victoria

  Stakkars! God bedring!
  Et tips fra en som gikk slik i 1 mnd i sommer…

  Det er viktig at du kaster all sminke som har vært i kontakt med øyene, dette er meget smittsomt.. bytt også putetrekk og dynetrekk (om dette har vært i kontakt med øyenene) hver eneste kveld. Det er MEGET smittsomt. Og gå på antibiotika lenge nok (!). Jeg hadde 3 runder på antibiotika i Norge og 1 i USA som eneldig funket mot at jeg gjorde alle de «ekstra» tingene for å holde bakteriene på ett sted. Bruk kun engangskluter til å tørke og vaske deg i ansiktet/øynene.. håper det går fort over!!<3

 4. Du sier du har ingenting å klage på? Eeehh, jo! Legevakt og sammenklistret øye 1. dag på ferie? Da er det innafor å klage!
  MEN – skjønner ikke – har du ikke briller med?
  Fra en linsebruker til en annen: det viktigste å pakke med seg på ferie er da linser OG briller (sånn i tilfelle, og dette er jo nettopp dette tilfellet).
  På lange flyturer tar jeg allitd ut linsene i tilfelle jeg sovner. Tar ut linsene etter mat, nye på rett før landing. Evt kjøper jeg egne linser jeg kan sove med (24 t linser) kun til flyturen.

  Hotellet? Fornøyd? Virker hyttene slitte synes du eller ok?

 5. Nei, så utrolig uheldig! Er ikke ålreit å bli dårlig når man er ute og reiser. Riktig god bedring. Håper du får slappet litt av og at antibiotikan hjelper raskt!

 6. Så koselig å se at dere er i de hyttene! Der bodde vi på en av Disney turene våre i barndommen. 20 år siden, men minnene sitter. Dere kommer til å storkose dere 🙂 God ferie!

 7. Silje Helene

  Huffameg! Så kjedelig. Det er godt det er hjelp å få. Masse god bedring og kos dere på ferie <3

 8. Du har ikke tenkt på at infeksjonen kommer av løsvipper som skal limes på hele tiden? Hvis du ser så dårlig, hvor er brillene lurer jeg på??

 9. Å nei!! God bedring til deg.. <3

 10. Gøril M. Kvitvik

  God bedring og god ferie. Hva er det den heter den blå sofaen dere har? Har spurt før og fått svar men finner ikke tilbake til svaret. Hvor var den fra? På forhånd tusen takk for svar:)

 11. Å nei, så kjedelig! Også når man til vanlig bruker linser blir det ekstra kjedelig når slikt skjer. Men du har vel med deg briller på reisen?

 12. Har du ikke med briller siden du bruker linser? Flylufta er veldig tørr, jeg bruker alltid briller når jeg flyr. Så er det jo ikke anbefalt å sove med linser (hvis ikke du har døgnlinser da), og sminke kan også påvirke. Bare noen råd til turen hjem og ift at jeg mener du har vært plaget med infeksjoner på øyet før håper du snart er helt fin igjen, og ønsker dere gode feriedager!

 13. Kristin

  Har du ikke tatt med briller? Det er ikke bra å ha linser på betente øyer. Du bør gi øynene tid til å leges.

 14. Janne Kjosavik

  Åååå! Så kjedelig!!! Jeg tenker på sånn som du beskriver symptomene dine så ville jeg oppsøkt lege igjen om ikke lenge dersom du ikke merker snarlig effekt av øyedråpene, kan være du også trenger antibiotika som du svelger.
  Masse god bedring!
  Håper dere også får en flott ferie!

  Janne, linsebruker, sykepleier og som har hatt betennelse i øynene

 15. Du må ikke finne på å sette på linser igjen på en stund når du har en slik infeksjon. Under behandlingstiden må man bruke briller og gjerne en stund etterpå, også. Det kan fort utvikle seg til hornhinnebetennelse. Har du ikke tatt med briller på en så lang reise?

 16. Marianne

  For en kjedelig start på ferien Har du ikke med deg briller?

 17. Neii, herlighet, så utrolig kjedelig og uflaks! Øyedråpene du fikk der er nok mye sterkere enn de du hadde fått her i Norge, så forhåpentligvis blir du raskt bra! Blir spennende å følge dere videre.
  Klem <3

 18. Karianne J.

  Briller er kluet. Ser ut som du ikke er helt renslig med linsene. Kjære vakkre, nydelige og gode Caroline. Husk det er mange bakterier med kunstige negler. Helsepersjonell og folk som jobber med mat får ikke ha lange kunstige negler ei heller negellakk.. dette pga bakterier som legger seg i lakken, neglene osv. Å du skifter sikkert bleier på Naia ennå… tenk over dette.

  1. Jeanette

   Dette kan jeg som Tannlege skrive under på. God hygiene under lange kunstige negler er tilnærmet umulig.

 19. Det er den verste følelsen, jeg hater når linsa begynner å kutte seg nedover i øyet. Har alltid på kontaktlinser på flyplassen, men bytter gjerne over til briller på flyet siden det er så tørr luft. Tar på linser igjen rett før ankomst. Kanskje du burde få tak i et par briller for å avlaste øynene dine litt på ferien? Kanskje det går på forsikringen

 20. Forsatt god bedring. Kjedelig å måtte starte ferien slik, men håper dere får en fin ferie og en flott dag på Disney World. Jeg bruker -5 i linse og ser ingen ting uten og skjønner at det ikke er hyggelig reise til Disney World uten å kunne se noe ting og ikke føler seg fresh og opplagt

 21. Hei. Jeg såg din snap story og så at du har vipper med infektion på dine ögne.. jeg anbefaler sterkt og ikke bruke vipper når du har infektion. Kan dette være grunnen til at du har fått infektionen?

 22. Karoline

  Oi oi, er selv linsebruker og får helt noia av bare tanken! Et tips er å alltid ha med brillene i vesken når du reiser (regner med du har det siden du er -3.75), en hellig «saver» hvis uhellet først er ute eller om øynene blir generelt tørr/rød/kjipe mens man har lange dager, så ser man i hvertfall noe mens man venter på bedring!!

 23. Kristin

  Synd at du får dette akkurat når du skal på ferie, det er utrolig kjedelig.
  Du burde kanskje ikke tatt på nye linser når du kjente det kom. At linsene blir tørre når du sover kommer jo ikke av at linsene er «oppbrukt», det er jo øyet som trenger pause. Men det hadde sikkert ikke hjulpet uansett, for infeksjonen var vel på gang.
  Har du ikke briller? Jeg sånn ca samme dårlige syn som deg og kunne aldri reist et sted uten briller sånn i tilfelle noe skulle skje, de er alltid med i håndbagasjen.
  Sist jeg hadde en slik infeksjon måtte jeg gå uten linser i to uker, så jeg ville ikke tatt på meg linser igjen nå om jeg var deg

 24. Kjære deg.. Dette var leit å lese. Håper virkelig du blir frisk snart i øyet. Har – 3,25 i minus så hvet godt hvor dårlig syn en får.. Myse syn. Godt dere ellers har det bra.. Go klem

 25. Hvor er skoene fra?
  Nyt ferien med familien, håper dere får det supert! Og masse god bedring!!

 26. God bedring <3

 27. God bedring <3 og nyt ferien

 28. Ingrid Grace

  For en start på ferien, føler med deg. Masse god bedring, godt du fikk hjelp på sykehuset. Håper du er bedre i øynene allerede og at det nå holder på å ordne seg.

  Ønsker dere flotte dager i Florida og på cruise etter hvert, det blir kjekt å «være med» via bloggen din på denne turen. Kos dere masse masse! Når dere kommer hjem er det snart Halloween, Nelia fyller år, det er masse forberedelser, og vips er julen her! Nyt siste rest av sommer i Karibiens sommerparadis. (Det er i Karibien dere skal på cruise, tror jeg??? )

  Mange klemmer Ingrid. 🙂

 29. Jeg reagerer akkurat slik på vippe-extencions. Hadde det i ett år før jeg plutselig reagerte med de symptomene du forklarer. Gikk ikke skikkelig vekk før vippene var fjernet. Har forsøkt sette på igjen senere, men det nytter ikke. Går det ikke over – så fjern vippene!

 30. Æsj, så kjedelig start på ferien! Håper du blir fort bra igjen 🙂 Føler virkelig med deg, de bedøvelsesdråpene er det verste :/

 31. Uff og uff 🙁 Det er jo typisk og at sånt må skje når en er på ferie…..
  Ser du har fått mange råd over her så nøyer meg med å si masse god bedring til deg.
  Og god ferie ikke minst. Kose deg som best du kan med dine fine <3

 32. 4barnsmamma

  Mener å huske at du har hatt dette før også.
  Ikke bra med gjentatte bettennelser på øye. Du bør absolutt ikke bruke linser før øynene er helt friske. Du har vel briller med deg?

  God bedring!

 33. Katrine

  Kjære deg. Ikke bruk linser, sminke eller falske vipper så lenge du har infeksjon. Det kan bli langvarig og kjedelig behandling hvis du ikke er snill med øynene dine nå. Hilsen øyesykepleier

 34. Syns det er skuffande at du inte responderer på noen kommentarer vi fråger dig. Jeg kommer aldrig legge igjen kommentar når du aldri svarer oss lesere.

 35. Huff så kjedelig å starte ferien med øyekatarr! Håper dråpene virker fort slik at du blir god og virkelig kan nyte dagene i USA. God bedring! <3 Klem

 36. Amerikansk leser

  Først og fremst: Velkommen til USA! Gleder meg til å følge med! MEN så kjedelig at du plages. Behandling er det ingenting i veien for her til lands, men meget verre er det med helseforsikring og papirmølla når uhellet først er ute. Håper du blir fort frisk! Vil anbefale «walk-in clinic» overfor sykehuset for det meste «smått». Lillegutten vår på 6år knakk foten for et par uker siden og vi var ferdig behandlet litt over én time etter uhellet skjedde-inkludert kjøring til klinikken. Trenger du briller eller ekstra linser kan du rask få tak i de også. Briller kan ta et par dager men det er også mulig du kan betale for 1-2 dagers service. Spør betjening der du bor om anbefaling. Ønsker deg god bedring — og dere alle fine, minnerike dager!

 37. Må bare skrive til deg med en gang! Du gjør en kjempe fin figur på tv. Fått ett helt nytt syn på deg. Jordnær, snill, smart, voksen ogmed klasse og karakter

 38. Staker deg 🙁 riktig god bedring og håper dere får en kjempefin USA ferie uten flere legebesøk 🙂

  Bra at flyturen gikk fint også

 39. Og like vel går du med både sminke og løsvipper? Hull i hodet!

 40. Herligheeet, for et styr! Godt du holder humøret oppe 🙂
  Hvordan går det med jet lag for dere og barna?

 41. Mangler bare en orkan :/ Neida, nå har dere brukt opp uflaksen, heretter kan det bare bli bedre 🙂 Bruk briller, glem linser og øyesminke så retter dette seg, riktig god bedring 🙂 Florida er fantastisk! Nyt ferien 🙂

 42. Et lite tips: rens øynene med avkjølt kamillete! En lege i Spania tipset om dette da vi var på ferie og øynene mine var hel gjenklistret

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *