meksikanske kjøttboller og guacamole

Altså, dette! Dette er du bare nødt til å lage i morgen 🙂 Meksikanske kjøttboller med verdens beste guacamole og en klatt med rømme stod på menyen i dag. Det er bare så latterlig godt og ikke minst enkelt – og dere kjenner jo meg, jeg lever for retter som er enkle å lage i en hektisk hverdag. Guacamolen har jeg delt oppskriften på før, den lærte vi å lage da vi var i Mexico i 2012. Vi forelsket oss HELT i den og har aldri laget den på noen annen måte siden. Så dersom du ikke leste bloggen den gang da, må du følge godt med nå 🙂 Her kommer oppskriften på en spennende middagsrett for både store og små 🍴 


til 2 store + 2 små trenger du

♥ 1 medium stor gul løk ♥ 1 fedd hvitløk ♥ 1-2 ts. tørket koriander ♥ 1-2 ts. cummin ♥ salt + pepper ♥ 750 g. kjøttdeig ♥ 2 x 390 g. moste tomater ♥ 2 x 420 g. tomatbønner ♥ frisk koriander ♥ saften av 1 lime ♥ 3 ss. hakket grønn paprika ♥ 1 tomat ♥ 4 avocado ♥ 1/2 rødløk


slik gjør du

Finhakk hvitløk og gul løk. Ha smør i en stekepanne og stek løk og hvitløk til det blir gyllent. Ha kjøttdeigen i en kjøkkenmaskin eller mos for hånd, bland inn løken, hvitløken og krydderet. Smak til med salt og pepper. Lag passe store kjøttboller av deigen. 

Stek kjøttbollene på høy til medium varme i en stekepanne med smør. Brun dem godt på alle sider. Hell hakket tomat og tomatbønner i en kasserolle. Salte og pepre etter smak. Kok opp og la ca. halvparten fordampe, tilsett deretter kjøttbollene og la dem ligge i tomatsausen til de blir gjennomstekt. I mellomtiden kan du lage guacamolen 🙂 

Avocadoene deles i to. Fjern steinen og skrap innmaten over i en bolle. Hakk og mos avocadokjøttet med en gaffel. Tilsett deretter finhakket tomat, rødløk, grønn paprika og koriander. Skvis over saften av en lime og bland godt. Smak til med salt og pepper 🙂


Serveres med en klatt rømme 🙂 Nyyyt! Håper det smaker 🍴 

21 kommentarer

 1. Yummi! Du altså, du lager så mye som ser så enkelt og god ut. Tommelen opp for dine oppskrifter.

  Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk! Koselig at du liker det 🙂

  2. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Ingrid 🙂 <3

 2. Mulig det var godt, men jeg er ikke mye frista…

 3. Dette så godt ut, og noe jeg vil prøve 🙂
  Litt pirk, men tenkte å si i fra hvis noen som ikke har erfaring eller kunnskap på kjøkkenet følger oppskriften. Kanskje ikke smake til med salt og pepper før kjøttbollene er stekt 😉

  1. Det er nok helt riktig i oppskriften. Om du ser på kokker og andre som «kan mat» smaker de alltid på «kjøttkakedeig» før de steker den. 🙂

 4. Katrine

  Ingen hvitløk i guacamolen?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi pleier ikke å bruke det, men kanskje vi skal teste det en gang?

   1. Det er et must Så prøv!! Super godt! Takk for atter en fristende oppskrift!!

 5. Ser helt nydelig ut! Tips til laging av guacamole, i steden for å krakke med en gaffel, så kan du legge guacamole-kjøttet over i en brødpose, for så å klemme kjøttet for hånd. Effektivt og mindre gris. Ha en fin dag 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for supert tips 😀

 6. Ser veldig godt ut! Jeg lager alltid guacamole etter din oppskrift og den er helt nydelig.! Har aldri prøvd med kjøttboller.

  Ønsker dere god reise til Florida og Cruise. Skulle gjerne vært på cruise, men vi tok med barna til Florida og b.l.a Disney World i fjor, og Magic Kingdom var en fantastisk opplevelse for jentene mine. Det er ikke dumt å reise på denne årstiden og at dere har mulighet til det. Det er fryktelige varmt der om sommeren og endel regn. Gleder meg til å se innlegg fra reisen og ikke minst opplegget og opplevelsen av cruise med dette selskapet du skal samarbeide med. Det blir nok en opplevelse for dere og ikke minst barna.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Stine! Vi er veldig spente nå 🙂

   Klem <3

 7. Nammm takk for middags tips..
  Ble veldig sulten så det her skal på menyen:)

 8. Hei Caroline. Dette så helt nydelig så jeg tenker å lage det til middag i morgen! Jeg vet ikke hvor «nøye» det er men kan jeg spørre hvilken type tomatbønner du brukte i oppskriften? 🙂

  Mvh Mariel

 9. Mmmm… Detta så godt ut. Skal prøve enten uten kjøtbollene-the veggis way eller lage de av veggisdeig iom at jeg prøver å leve vegetarisk.

 10. Sitter her med brukket kjeve etter en ulykke, og sliter med å finne god «myk» mat som frister. Tenker å prøve meg på denne oppskriften, men grunnet vanskeligheter med å spise, må kjøttbollene droppes, og det blir kjøttsaus istedet ser knallgodt ut! Men bare et lite tips: Når du deler oppskrifter, hadde det vært så mye mer oversiktlig dersom det står hvor de ulike ingrediensene skal, altså først ingrediensene for kjøttbollene, så for guacamolen osv.. Nå er alt blandet, og man må lese fremgangsmåten flere ganger for å se hva hva som skal hvor. Bare et tips!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er så sant! Skal huske på det til neste gang 🙂

   Så leit å høre om kjeven din! Ønsker deg god bedring <3

 11. Liv Anita

  Jeg måtte prøve denne oppskriften og disse kjøttbollene var bare så vanvittig gode! Tommel opp!!

 12. Terje Ringsby

  Tusen Takk for nydelig mat! Jeg synes du har mange knallgode oppskrifter, og går alltid inn på bloggen din når jeg trenger inspirasjon:-)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så hyggelig å høre, Terje! Det blir jeg glad for 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *