oppskrift-onsdag: høstens beste suppe

Nå begynner det å bli kjølig ute og da er det alltid så godt å varme kroppen med en deilig suppe til middag 🍂 I går hadde jeg planer om å lage løksuppe, men da jeg fikk tips fra negldesigneren min om å lage løk- og paprikasuppe, ble jeg straks inspirert! Jeg fant oppskriften HER og denne kombinasjonen har jeg faktisk aldri smakt før, men det var magisk godt! Den ble tatt godt imot av alle i familien, så dette kan du trygt servere til barna også 🙂 


du trenger 

♥ 3 store røde paprika ♥ 1 stor gul løk ♥ 500 g. cherrytomater ♥ 1 liter grønnsaksbuljong ♥ 3 fedd hvitløk ♥ frisk basilikum ♥ salt + pepper ♥ olivenolje ♥ fetaost ca. 200 gram ♥ creme fraiche ♥ 1 avocado 


slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. Del paprikaen i to og skrap ut frøene og fjern kjernen. Skrell løken og del den i fire. Knus hvitløken med flatsiden av en kniv. Legg alt sammen, i tillegg til cherrytomatene, på en stekeplate dekket med bakepapir. Hell over godt med olivenolje, salt og pepper. Stekes i ca. 30 minutter eller til de blir helt møre. 

Kok opp buljongen, tilsett deretter grønnsakene til buljonvannet og gi det et oppkok opp. Bruk en stavmikser til å mose alt til en suppe, smak til med salt og pepper. 

Skjær avocado i små terninger. Server suppen i en dyp skål toppet med en dæsj creme fraiche. Dryss over fetaost og avocadoterninger samt frisk basilikum. Kombinasjonen er helt fantastisk god! Du vil bli overrasket 🙂 


– håper det smaker – 

21 kommentarer

 1. Dette hørtes skikkelig digg ut, må prøves!! Skal cherry tomatene først tilsettes når de andre grønnsakene skal kokes? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, de skal stekes i ovnen sammen med løk, hvitløk og paprika 🙂 Har oppdatert teksten litt! Merk at grønnsakene ikke skal kokes etter stekingen, bare gi det et oppkok så det er varmt 🙂

 2. Dear Caroline,
  Thanks a lot for this recipe, perfect for the colder season!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 3. Benedikte

  Hvor kommer bestikket fra? 🙂

 4. Kjersti

  Åh! Merker at jeg får vann i munnen av å bare lese om dette! Skal definitivt testes❤️

 5. Hvor er blusen med store knapper fra dagens instastory fra? 🙂

 6. Dette både så og hørtes kjempegodt ut! Må prøves. 🙂

 7. Takk for ny suppe oppskrift..

 8. Charlotte

  Tusen takk for du daglig inspirerer meg og mange tusen andre! Det er så ufattelig deilig å komme inn til en positiv atmosfære, god energi og masse kjærlighet! Jeg håper virkelig du tar til deg alle de gode ordene du får, du fortjener det! Synes det er så flott med sterke kvinner, selvstendige, inspirerende og ikke minst varme! Bloggen din oser kvalitet og jeg kan se at du legger mye arbeid i den. Tusen takk for alt du byr på, mang en dager har du løftet meg opp, enten det har vært treningsinspo, matglede, velvære! Bare det at du byr på deg selv og deler om deg av varme. Veldig kjekt å se deg på bloggerne, nydelig atmosfære og dynamikk i familien din! Velsigne dere. God klem fra meg til deg ☺️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for så varme og rause ord, Charlotte! Dette betyr så mye for meg – det håper jeg du vet <3 Jeg tar alltid med meg kommentarer som dette, de er gode å ha <3 Tusen takk for at du følger meg! Det er jeg så glad for!

   God klem <3

 9. Katrine

  Lurte på om du hadde lagt ut sminkevideoen du snakket om for litt siden? Er ikke alltid jeg klarer å få med meg alle innleggene 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er i klippen 😀 Jeg prater altfor mye, en utfordring å klippe den :p :O

 10. Spennende paprika-suppe! Må prøves!

 11. Prøvde en litt modifisert versjon til middag i dag, da jeg ikke kom meg på butikken, og det ble knallgodt! Hadde ikke cherrytomater og feta, men brukte hermetiske tomater og litt rester av stekt kyllingfilet fra gårsdagen. Kommer definitivt til å lage den igjen, og da helt etter oppskriften 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hørtes deilig ut det også 😀 Glad det kunne være til inspirasjon 🙂

 12. Hvordan gjør du det med middagen når barna er der? De liker vel ikke sånn suppe?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Barna er her hver dag? Vi spiser middag sammen hver dag 🙂 De er kjempeglad i suppe (selv om det blir mye gris med minstemann) og denne også 🙂

 13. Denne skal jeg prøve neste uke, så veldig god ut! 🙂

 14. Jane fra Danmark

  Hej Caroline,
  Åh det er lige hvad jeg vil spise i dag – her i Danmark er det blevet regn i dag. Elsker høst hvor man kan spise suppe.
  Det ser så fint ud og som altid flotte og indbydende billeder.

 15. Hei! Lurte på om du tidligere har lagt ut oppskrift på den pølse og makaronigratengen som du lagde i en av de første episodene av bloggerne (den nye sesongen som går nå). Så så innmari godt ut! haha 😀

 16. Så veldig godt ut. Må prøves 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *