dåpsdag og en ny uke

Tenk at vi to får være faddere til Katrine og Bård sitt lille mirakel – det er jeg så stolt av og veldig takknemlig for 🙏🏻  Gårsdagen var så fin, alt fra kirken med felespill og fire dåpsbarn til festen etterpå med en utrolig fin familie, masse god mat, tidenes kake og verdens skjønneste Matheo 💙 Her kommer noen bilder! 

 🐻 


I dag er ting fortsatt snudd på hodet her hjemme. Det er møbler og tilbehør absolutt overalt bortsett fra på soverommene, badene og kontoret, så det er for det meste her vi oppholder oss nå. Heldigvis skal jeg ut av huset i dag for å jobbe og trenger ikke å være så mye inne. Å være omringet av dette kaoset gir meg skikkelig hodepine. Planen var å flytte alle møbler inn på stuene i kveld ettersom gulvet skulle være ferdig, og den planen holder vi oss faktisk til 🙂 Vi skal jo ha bursdag her for Naia til helgen og da kan vi ikke ha det sånn som dette. Vi må rett og slett bare flytte alt inn og deretter ut igjen, og når vi reiser til USA om 14 dager, da starter vi på igjen. Sliper ned og bruker olje denne gangen. Gulvet som var i huset fra før av (på de 3 stuene nede) trekker ikke til seg lakken, mens det nye gulvet i resten av huset var det ingen problemer med – det har dere jo sett allerede 🌸 Aaah. Oppussing altså! Det er ingen lek 🙂 Håper dere har en fin mandag 🙂 

50 kommentarer

 1. Martine

  Jeg holder på å planlegge dåp, og lurer på om du kan spørre hvor de har fått tak i slike for å ha ballongene på? Slik at ballongene står selv, uten helium. Bak den fine to etasjers kaken!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er helium i ballongene bak kaken 🙂

  2. Jeg kjøpte folieballonger på Nille som jeg blåste opp selv, og så hang jeg de sammen med en tråd! Det ble kjempefint, og du kan nesten ikke se at jeg bruker tråd for å få de til å henge opp. Hvis du ikke vil at tråden skal vises, kan du jo sikkert bruke et fiskesnøre eller blank tråd 🙂

 2. Dear Caroline,
  You look so beautiful in the National Costume! And what a wonderful baptism!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  1. Caroline Berg Eriksen

   Thank you, Rena <3

 3. Hva skal dere gjøre i USA? Ferie eller jobb ?:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Begge deler 🙂

 4. Endelig! Nå kan jeg også døpe barna. Mat som alle spiser er og blir et problem i vår familie….. Hamburgere i en dåp har jeg aldri tenkt på før – genialt! Jippi! Enig, superfin kake! Gratulerer som faddere:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀

 5. Er dere sikre på at de gamle gulvene tåler enda en nedsliping? Kan jo ikke være noe særlig igjen av de nydelige originale gulvene etter all den oppussingen deres det siste året 🙁 Ville sjekket med fagfolk først i hvertfall slik at dere ikke ødelegger gulvet enda mer :/

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi har kun brukt fagfolk på gulvene, Elise 🙂 Vi sliper ikke og lakker selv. Gulvene er heller ikke «nydelige», de har tydeligvis blitt behandlet med noen kjemikalier som gjør at lakken ikke fester seg 🙁

 6. Men tåler de gamle gulvene og bli slipt for n’te gang? Er du ikke redd for å ødelegge flotte gulv fra 1923? Det er jo helt hinsides all denne oppussingen og sliping av gulv av et allerede flott og gammelt hus.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Gulvet er tydeligvis blitt vasket med noen kjemikalier det ikke burde blitt og dermed er det ganske så ødelagt :/

   1. Stod det at de var fra 1923 eller at de var gamle? 20 år gamle gulv er også «gamle». Synes ikke du skal drive og sende stikk til tidligere eier her inne. Du må være korrekt i omtalelsen din. Dette med gulvene er kjedelig, men helt ærlig.. Ikke en bombe. Tre trekker ulikt. At det ligger mørk olje igjen enkelte plasser er helt naturlig. Samme med at lakken ikke tørker jevnt. Det virker ikke som at dere har noen kunnskaper om dette i det hele tatt. Å pusse opp og ta vare på et gammelt hus krever dette. Anbefaler dere å sette dere litt mer inn i materialer osv.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det stod at de var originale, men fra ulike lokale håndverkere har vi hørt noe annet :/ Vanskelig å si hva man skal tro på :p

    Stikk til tidligere eier? Hvor har jeg kommet med det? Tidligere eier gjorde såvidt vi vet nesten ingen oppussing av boligen og har ingenting med det her å gjøre. Fagfolk som har restaurert gamle gulv utallige ganger sier at gulvet er blitt behandlet med noen kjemikalier, trolig White spirit, noe som gjør at fargen i lakken ikke setter seg. Det er et faktum, ikke noe stikk til tidligere eiere eller noe jeg finner på.

    Det ligger ikke noe mørk olje igjen på gulvet? Hvor har du det fra? Gulvet er slipt og all gammel olje er helt borte.

    Vi har ikke noe kunnskap om gamle hus, materialer osv. Det har vi heller aldri hevdet, og det er heller ikke noe vi planlegger å sette oss inn i. Vi benytter oss av fagfolk som har jobbet med gamle tregulv i flere tiår, og senest restaurerte et gammelt tregulv hos en nabo. Alt jeg skriver her på bloggen er informasjon de gir oss.

    For å være ærlig så blir jeg egentlig bare forvirret av kommentaren din. Du kjenner jo åpenbart ikke til gulvet vårt og hva som er problemet, men likevel så kommenterer du som om at du har førstehånds kunnskap om det? Kanskje du burde ha litt mer kunnskap om ting før du kommenterer så skråsikkert og spydig?

   3. Men er dette tredje runde med sliping? Ingen gulv har jo uansett godt av det. Hvor lenge har dere bodd der? 1 1/2 år? Det er mye på så kort tid, og såvidt jeg vet var vel huset i ganske god stand da dere flyttet inn? Tidligere eier hadde allerede renovert huset fra kjeller til loft.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Om vi gjør det en gang til så blir det tredje gang på gulvet i stuene, ja :/ Hvor mye sliping et gulv tåler kommer helt an på tykkelsen på treverket. Er gulvet tykt nok kan det fint slipes 5-6 ganger uten problemer.

    Tidligere eier pusset ikke opp noe såvidt vi vet, men huset ble restaurert utvendig for ca. 15 år siden. Det ble byttet kledning, nye vinduer og satt inn bergvarme. Huset var i relativt god stand da vi tok over, med unntak av gulvene (ikke stuene) som var veldig slitte og/eller ikke spesielt pene. Derfor har vi bare malt overflater og byttet ut de gulvene som ikke var spesielt pene.

   5. Det stemmer vel ikke helt at det nesten ikke var gjort noe oppussing? Boligen er betydelig påkostet og modernisert både utvendig og innvendig fra 2002.

   6. Caroline Berg Eriksen

    Pippi: De to siste eierene pusset ikke opp spesielt mye, såvidt vi vet 🙂 Men eieren før der igjen påkostet boligen svært mye. Ut i fra hva vi har hørt så var boligen i veldig dårlig forfatning da han tok over.

    Hva han gjorde innvendig vet jeg ikke, men utvendig ble det byttet kledning, vinduer og boret etter bergvarme.

   7. Du skrev i en tidligere kommentar at det stod i prospektet at gulvene skulle være fra 1923, og så plutselig sier du at de er fra tidlig 2000-tallet – fordi noen håndverkere sa det. Det var dette jeg mente var stikk til tidligere eier. Du antyder at tidligere eier løy i prospektet, og at du heller stoler på håndtverkere. Det var det jeg mente med stikk. Jeg sa også tidligere eier, ikke forrige. Det finnes flere tidligere eiere.

    Ang. mørk olje igjen – det slå slik ut på de første snapene du la ut. Det så ut som at olje har trukket lengre ned i sprekker i treverket. Jeg forholder meg til det du publiserer.

    Å lakkere et gulv som tidligere er oljet er ikke lett, og på ingen måte «bankers» mtp. resultat. Vann og olje går ikke sammen, det ser du også når du lager mat.

    Til syvende og sist er bare dere det går ut over når det gjelder manglende kunnskap.

   8. Caroline Berg Eriksen

    Det var ikke meningen å antyde at tidligere eier løy, det er dine ord. De kan være like feilinformert som oss :/ Men nå har vi faktisk gravd litt her og funnet ut at gulvet i hvert fall kan være fra 80-tallet. Selv om informasjonen er litt sprikende :/

    Fint at du forholder deg til hva jeg publiserer, men da bør du kanskje ta litt høyde for at det jeg publiserer ikke alltid gir nok informasjon til at du eller andre kan uttale dere så skråsikkert? Problemene med gulvet er ikke bare i sprekker, men i større partier av gulvet hvor det mest sannsynlig er blitt behandlet med White spirit. Hadde det vært et gjennomgående problem med oljen ville vi hatt samme utfordring over hele gulvet, og på de nyere gulvene, ikke bare på avgrensede områder i stuene. I TV-stuen f.eks er problemet helt fraværende, til tross for akkurat samme gulv med akkurat de samme sprekkene.

   9. Caroline

    Anna: Det høres ut som man må inneha haugevis med kunnskap før man kjøper et gammelt hus. Det er jo bare tull, alle kan og må lære. Man opparbeider seg kunnskap underveis og med tiden her i livet. Dette gjelder jo alle, livserfaring heter det 🙂

 7. Så trist at de flotte originale (?) gulvene er ødelagt.

  Men er det egentlig en overraskelse at gammelt tre reagerer annerledes enn nytt? Og hvor mange ganger tåler det å slipes?

  Det er litt rart at dere kjøpte et så gammelt hus uten å sette pris på det originale og genuine ved et hus med sjel. Er det noe av det originale dere har beholdt/renovert?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det har absolutt ingenting å gjøre med at gammelt tregulv reagerer annerledes 🙂 Gulvet er blitt behandlet med noen kjemikalier som dessverre har gjort slik at lakken i fester seg. De som sliper og lakker gulvene har gjort det på gamle tregulv hundrevis av ganger, senest hos en nabo av oss som hadde gulv som er mye eldre enn hva vi har 🙂

   Gulvene er heller ikke original, men fra tidlig 2000-tallet.

   Vi har faktisk hentet opp mye av det gamle/originale i oppussingen, da det hos tidligere eiere dessverre har blitt tatt bort. Fiskebensparketten som vi trodde var original ved overtagelse har vi lagt i hele huset, i tillegg har vi bygd listverk i stuen i samme stil som da huset ble oppført.

   1. Hvorfor festet den mørke lakken seg da, da? Da skulle vel heller ikke den festet seg på det gulvet. Må være digg å være dere da, aldri tar dere feil eller gjør feil, alt er bare alle andres feil bestandig.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Vi har aldri brukt mørk lakk, men hardvoksolje. Det fungerer på en helt annen måte enn lakk med hvitt i 🙂 Mest sannsynlig har dette gamle gulvet blitt behandlet med f.eks White spirit eller noe lignende, og så fungerer det ikke med vannbasert lakk (den fungerte jo på de nye gulvene vi har lagt ellers i huset). Hardvoksolje fungerer fordi det er det White spirit i.

    Alternativet nå var å lakkere med naturfarge, men det vil vi ikke, eller olje det lyst. Så da endte vi opp på sistnevnte, selv om det heller ikke er optimalt mtp. vedlikehold.

    Jeg har aldri sagt at vi ikke tar feil eller gjør feil, men nå har jo faktisk vi litt mer kjennskap enn deg til denne problemstillingen. Vi bor jo i dette huset og går på gulvene hver dag. Alle opplysninger jeg skriver her nå er ikke noe jeg finner på, men direkte informasjon fra fagfolk som har jobbet med dette i mange år.

  2. GuRI. Trist ? Du skal ikke bo der, men CBE og familien skal. Hvorfor bry seg med hvordan folk pusser opp? Det er merkelig hvordan folk skal kaste seg over og komme med påstander om et gulv de ikke har noen peiliging på å mene noe om. Det er nok ingen her som har sett dette gulvet i det virkelige eller snakket med håndtverkerne som jobber med gulvet. Tenker CBE var uheldig med de som gjorde gulv jobben i første omgang,. og det er mange rundt omkring som er misfornøyd med jobben mange håndtverkere gjør. Sånn det fremstilles så skulle en tro de C og mannen gjøv løs på gulvet for egen maskin uten mål og mening. Og dette med vedlikehold og vasking av gulv er det dessverre mange som gjør feil, så ikke merkelig at dere opplever problemer med et gulv som i utgangspunktet skulle være flott.

 8. For det hadde nok ingenting og si på kjøpet av huset med tanke på hvor det lå, romløsning, hage, hva som var tilgjengelig på markedet når de skulle kjøpe, var nok kun fordi det var ett gammelt hus herregud, om de pusser opp og legger nytt gulv og ødelegger det gamle d….. jeg i, så lenge de får det som de vil og synes det er fint er det vell det samme for oss, glad jeg har ett eget liv og konsentrere meg om! Du var utrolig flott i bunad btw, og kjempe fint sminket

 9. Ikke noe salt i såret, men har dere vurdert å legge helt nytt gulv (I know…)? som du selv sier, det er ikke originalt gulv allikevel og du ser jo hvor fint det ble i 2 etasje!

  En annen sak – jeg synes du skal fronte sykkelhjelm bedre! Du behøver ikke ta bilde m hjelm på, men la den henge på styret for å vise at du er tøff nok til å bruke det!
  Du klager over at folk dømmer deg ut i fra bloggen, og du ser jo selv at folk spør om sykkelhjelm igjen og igjen. Men ved å ikke vise hjelm så fremstår det jo nettopp som om du ikke bruker det, og folk (inkl meg) «dømmer» deg pga det. Det fremstår som om du tar skikkelig lett på sykkelhjelm bruk (senest i dag hadde min datters venninne en stygg sykkelulykke, vi er rimelig sikre på at den hjelmen reddet henne i dag!)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det ble vurdert senest i dag tidlig 😉 Men vi endte opp med å slipe det ned igjen og olje det som vi gjorde første gangen, bare lyst. Dette blir ikke gjort før om et par uker.

   Jeg er enig i at jeg kan fronte hjelm bedre 🙂

 10. Kjære vakre vene- alle dere som klager på hva de gjør med gulvene sine: dere aner ikke hva dere snakker om- OG dere har jo ingenting med det å gjøre! La de få holde styr på sitt hus- og dere på deres!

  Håper det ordner seg med gulvene tilslutt Caroline

 11. Hva er grunnen til at dere endrer på gulvene igjen? Dere virket jo så veldig fornøyde med det mørke gulvet. Mulig du har sagt det før, og at jeg ikke har fått det med meg 🙂 jeg liker absolutt det lyse best, det ble utrolig fint! Håper det ordner seg med gulvet dere plages med også.

 12. Kjære Caroline, kan du fixe innlogging med bank id for å få legge igjen kommentarer hos deg, er så utrolig mange usmakelige ufyselige kommentarer som forsurer leseopplevelsen av en ellers gjennomført hyggelig og super blogg 🙂 Er for dumt i 2018 at folk kan legge igjen «dritt» om hvordan andre har det hjemme helt anonymt. I tillegg uten at du har spurt om deres sure mening!
  Mvh Hilde

  1. «Utrolig mange usmakelige ufyselige kommentarer» Hvor ser du det «Hilde»? Kan ikke se annet enn at folk reagerer på behandlingen et gulv, muligens helt fra 1923, får. Caroline viser fram gulvet på instastory med spørsmålet «hva er dette?», og hun får svar. Du tolker det som sure meninger.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Behandlingen gulvene «har fått», ikke «får»:/

    Å behandle gamle gulv med White spirit eller andre kjemikalier som gjør at farge fra lakken ikke setter seg, er uheldig. Det er det ikke vi som har gjort. Men det er helt vanlig å slipe ned og behandle gamle tregulv. Kanskje ikke to ganger på to år, det tar vi kritikk for, men helt normalt når det er slitt. At det nå kanskje blir en tredje gang er ikke vår feil, men skyldes behandlingen gulvet har fått før vi flyttet inn.

    Jeg forstår Hilde godt jeg, da det åpenbart er mange som kommenterer uten å kjenne til situasjonen særlig godt.

  2. Man kjenner jo situasjonen gjennom det du deler?

   Det er litt rart at du ofte møter kritiske spørsmål med påstand om at man ikke kjenner/skjønner nok til situasjonen?

   1. Caroline Berg Eriksen

    Man kjenner ikke situasjonen godt nok til å kommentere skråsikkert basert på hva jeg deler. Man får et innblikk, men ikke mer enn det.

 13. Jeanette

  Hahaha,skjønner ikke at folk gidder å diskutere gulvene! Caroline og Lars Kristian må jo få gjøre som de vil.

  1. Selvsagt. Og det gjør de.

   Men når de deler og spør etter råd, så er det litt pussig å bli så snurt over at noen stiller spørsmål ved hva som er gjort?

   1. Caroline Berg Eriksen

    Ingen som blir snurt over at noen stiller spørsmål, men måten spørsmålene stilles på. Mange som spør og kommuniserer på en hyggelig måte, mens andre bare er spydige og er mer opptatt av å fortelle oss hva vi har gjort feil. Da er det irriterende når mange av disse kommentarene er skråsikre, men likevel fulle av påstander basert på (feilaktige) antagelser.

   2. Men hvorfor slipper du gjennom disse kommentarene da?

 14. Tror de aller fleste av oss hadde blitt en smule oppgitte hvis folk skulle kritisert at hjem ble pusset opp. De aller fleste som flytter inn i en bolig som ikke er egenbygd ønsker å gjøre om/oppgradere for å gjøre hjemmet personlig og tilpasset egne ønsker og behov. Dere har et flott hus Caroline, håper dere får riktig hjelp med jobben og at dere snart kommer i mål. Du har en helt super blogg

 15. Du skriver dere behandlet gulvene med hardvoksolje som det er white spirit i, ergo er det derfor gulvene er ødelagt.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei :p Det er white spirit i hardvoksolje, men i lav konsentrasjon. Gulvene var uansett satt inn med hardvoksolje lenge før vi kjøpte det, men det har ingenting med det å gjøre.

 16. Ville gått for nye gulv i stuene, så slipper dere mer trøbbel. Lykke til, veldig fint med lyse gulv 🙂

 17. Det er det som er det fine med å ha bunad; en har alltid noe å ha på seg. Med mindre den har krympet i skapet slik som min har. ;oP
  Et anvendelig stasplagg i hvertfall. :o)

 18. «Ingen som blir snurt over at noen stiller spørsmål, men måten spørsmålene stilles på. Mange som spør og kommuniserer på en hyggelig måte, mens andre bare er spydige og er mer opptatt av å fortelle oss hva vi har gjort feil. Da er det irriterende når mange av disse kommentarene er skråsikre, men likevel fulle av påstander basert på (feilaktige) antagelser.» JA – hvorfor godkjenner du da disse kommentarene? ?

 19. Hei Vet du hvem som har levert dåpskaken? Den med vimpler på?

 20. Caroline

  Jeg må le litt av at folk syns så synd på de gamle gulvene. Ja, man skal ta vare på gamle gulv, men det har jo ikke noe å si om man sliper ned to eller tre ganger. Gamle tregulv er ofte veldig tykke, så man har mye å gå på 😛 Treverk tåler å bli slipt liksom….

  1. Jo mer man sliper jo mer tre forsvinner, det er jo ikke vanskelig å forstå. Nå blir dette 3 gangen de sliper gulvene, det syns jeg er hinsides hvis det er slikt at gulvene faktisk ER fra 1923, og de har bodd i huset hvor lenge, 1 1/2 år. Til sammenligning har vi et hus fra 1844 og vi har slipt de originale gulvene én gang skden vi flyttet inn for 14 måneder siden.

   Som det blir nevnt ovenfor her så er ikke dette en usmakelig kommentar, bare min mening. Når Caroline deler så mye av oppussingen hennes og i tillegg spør på Instagram hva som skjer med gulvene hennes så må hun forvente å få meninger og synspunkter, kanskje noen av de oppfattes som usmakelig fordi hun ikke er enig i hva som blir sagt, eller at hun blir fornærmet over at folk har andre meninger om huset hennes enn hun selv. Men igjen, det må man jo nesten forvente når man deler housetours og oppussingsdetaljer. Eventuelt så får hun la vær å publisere disse kommentarene.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *