slik lager du naked cake på 1-2-3

Hei hopp fra Geilo! Jeg sitter her i joggedressen med en sterk kopp kaffe etter frokost, hører på vinden som kaster seg rundt hushjørnene og regnet som pisker mot ruten. Virker som vi dro til et sted med skikkelig høststorm 😉 Får håpe det klarner litt utover dagen, men hvis ikke skal vi uansett gjøre maks ut av oppholdet vårt her 🙂 Mer om dette senere – i dag må jeg dele den enkle måten å lage denne fantastiske kaken på! 

Kanskje er du ikke så  glad i å bake eller kanskje har du rett og slett ikke tid? Det meste er en tidstyv i disse dager, så dersom du kjenner at du er i klemma sånn som jeg var da jeg startet å bake klokken ti på kvelden på mandag, så vil du elske denne oppskriften! Jeg er stor fan av å gjøre ting helt selv, og når Naia skal feire bursdagen sin har jeg bedre tid ettersom det er helg, da vil jeg gjøre det ordentlig med tykkere kakebunner som jeg lager selv – for denne kakebunnen? Den kjøpte jeg ferdig! Ferdig kakebunn trenger ikke å bety tørr kake, denne ble skikkelig saftig og god og derfor er det viktig at du dynker den skikkelig. For å lage resten av kaken tenger du 

🌸 2 kopper usaltet, romtemperert smør 🌸 4 kopper melis 🌸 noen dråper vaniljeessens 🌸 750 g. friske bringebær 🌸 pynt til toppen av kaken – jeg brukte pikekyss og franske makroner 

Oppskriften på smørkrem fant jeg HER og den var rett og slett helt fantastisk god! Jeg turte jeg ikke å gjøre noe annet enn å følge den til punkt og prikke, ettersom jeg var helt avhengig av at det skulle sitte som en kule på første forsøk. Jeg har et litermål hjemme som måler i cups, så jeg brukte bare det for å få det riktig. Dersom du ikke har dette, kan du selvfølgelig x med 2.36 for å få det i dl., men det blir så unøyaktige mål at jeg ikke turte. 

Ettersom de ferdigkjøpte kakebunnene er akkurat litt for tynne, måtte jeg lage 4 lag og dermed kjøpe 2 pakker (det er 3 stykk i hver pakke) Dynk hver bunn med 4-5 ss. melk før du setter i gang. Dette er viktig for at kaken ikke skal bli tørr. For å lage smørkremen har du det romtempererte smøret i en kjøkkenmaskin. Bruk vispen og visp smøret på høyeste hastighet til smøret blir skikkelig fluffy – ca. 5 minutter. Når det er ferdig bruker du en slikkepott for å skrape alt smøret langs sidene ned i bollen. Skru ned hastigheten til lav – medium, og pisk smøret videre mens du gradvis heller i melis. Hell deretter i melk og vaniljeessens – hele tiden mens maskinen går. Skrap bollen igjen om nødvendig for å få ned alt på sidene i bollen. Skru deretter på høyeste hastighet igjen og la maskinen piske blandingen i 8-10 minutter, helt til smørkremen er skikkelig fluffy og ser ut som pisket krem 🙂 

🎂 

LIFEHACK: jeg hadde faktisk klart å glemme og kjøpe melis, men vi hadde heldigvis litt stående i tillegg til sukrinmelis. Jeg blandet dette, men det var likevel ikke nok. Da fikk jeg et tips om at jeg faktisk kunne ha vanlig sukker i en blender og kjøre den på full guffe til sukkeret ble finmalt. Da funker det akkurat som melis! Og det stemmer faktisk! Livets bakehack eller hva?! 🙂 

Deretter er det bare å pynte kaken: bunn med smørkrem og bringebær rundt kanten samt noen i midten. Legg en ny bunn oppå og gjør det samme med alle lagene. Når du har lagt over den siste bunnen må du dekke toppen og alle sidene med smørkrem. Til dette brukte jeg en spatula og et snurrebrett – tidenes investering: et kakefat som du kan snurre på mens du lar spatulaen spre smørkremen utover langs sidene. Jeg kjøpte det på Kitchn 🙂 


Neste gang har jeg lyst til å lage bringebærfyll mellom lagene sammen med smørkremen. Så hadde det vært skikkelig gøy å lage en video som viser hvordan jeg pynter den. For det er faktisk ikke vanskelig 🙂 Spør om det er noe du lurer på! 

43 kommentarer

 1. Kaken ser helt nydelig ut, så fin pyntet :-)( og godt å høre at du måtte ty til en enklere løsning ved å kjøpe ferdig kakebunn!) Gratulerer SÅ mye med fineste Naia sin 2årsdag 🙂 Håper været blir bedre for dere på Geilo, kos dere 🙂

  1. Siri Aase

   For en nydelig kake. Skal jammen lage den en gang. Kjempegøy å se deg på Bloggerne. Ha det kjekt på Geilo

   1. Caroline Berg Eriksen

    Så hyggelig, Siri! Tusen takk 😀

  2. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Anita <3 😀

 2. Flott kake!!
  Du har ikke tilfeldigvis noen gang prøvd deg på Kinderegg-kake eller om du var en god oppskrift der den er bla pynta fint…fins mange av dem på nettet men meter etter akkurat den Rette….

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, det har jeg aldri prøvd :O Men prøver gjerne 😀

   Tusen takk! 🙂

 3. Hvorfor er dere på Geilo? 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi pusser opp hjemme, så det er godt å komme seg bort fra det 🙂 I tillegg vil vi få med oss høsten på fjellet 🙂

 4. Skjønte ikke helt hvordan du la kakebunnen. Altså du kjøpte 2 pakker der hver pakke inneholder 3 stk, tilsammen hadde du da 6 stk, men du la 4 lag. Hvor mange la du i hver lag, og om du kun la 1 i hvert lag, så hadde du 2 stk. til overs?
  Tenker jeg helt feil nå?

 5. Tusen takk for alt du deler! Blir skikkelig glad av å gå inn å lese på den fantastiske og svært inspirerende bloggen din. Gleder meg til å prøve ut oppskriften i helgen . Kos dere gløgg ihjel på fjellet

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hadde kakebunn til overs :/ Brukte hele den ene pakken, men bare 1 fra den andre pakken, så 4 lag tilsammen 🙂

 6. Du vet at melis er finmalt sukker? Ikke så rart at det «funker akkurat som melis» 😛

  1. Siri Aase

   Er ikke melis finmalt sukker blandet med hvetemel?

  2. Caroline Berg Eriksen

   Nettopp 🙂

   1. Nei, melet har ingenting med melisens egenskaper å gjøre. Hvis det er tilsatt noe i det finmalte sukkeret, er det kun for at melisen ikke skal klumpe seg når det står lenge i butikken. Dette er allmennkunnskap.

 7. MÅ bare fortelle deg; jeg har a l d r i sett Bloggerne før, men tenkte å gi det en sjanse da jeg hørte du skulle være med. Og jeg er hektet! Og det er bare pga deg! Lo meg i hjel da du fortalte at du brukte tre timer til Holmsbu, og passerte Tusenfryd opptil fem ganger. Hahah.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha! Så. typisk. meg :O

   Veldig gøy at du liker det, Charlotte 😀

 8. Jeg må bare si at jeg fikk et såå godt inntrykk av deg etter å ha sett på Bloggerne! Du virker bare som en så tvers igjennom snill og god og positiv person. Også synes jeg det er veldig inspirerende og se hvor fint det ser ut som du og Lars Kristian har det sammen. Måtte le litt av den popcorn episoden! 😉 hehe.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk! Dette gjør meg så utrolig glad! 🙂 <3

   Haha, Lars-Kristian altså :p

 9. Så fin kake Jeg ser på bloggerne nå, og lurer på hvor den lyserosa parkasen er fra? Den du har på når du og Lars Kristian er på vei til PT trening <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Carina 😀

   Den kommer fra Svea, er med fuskepels 🙂

   Klem!

 10. Det så skikkelig godt ut! 🙂 Et lite tips er å dynke kakebunnene med juice hvis man ønsker et litt mer syrlig resultat. Jeg synes i hvertfall det gjør kaken enda bedre Kos dere på Geilo!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det skal vi, tusen takk 😀

   Ja, jeg har brukt juice før 🙂 Var redd det skulle bli for syrlig sammen med smørkremen, men det kan godt hende det hadde vært veldig godt det også 🙂

 11. Margrethe Ramstsd

  Gratulerer med dagen! Liker godt ideen med kakaobar. Har dere noen oppskrift på hvordan bygge kakaobaren?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

   Ingen oppskrift :/ Har bare sett på bilder av andre «barer» 🙂

 12. Fin kake. Et tips, dynk kaken med appelsinjuice, mye bedre enn melk.

 13. Så delikat kake. Pynten gjør susen! Den fikk jeg også lyst å prøve og lage, for smørkrem har jeg ikke smakt, tror jeg. Jeg har både min og barnebarnas bursdag i høst, så anledningen finnes. Tusen takk for tipset.

  Klem fra Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

  1. Caroline Berg Eriksen

   Du må prøve, Ingrid 🙂

   Klem til deg!

 14. Åå, for en nydelig kake!! Den så rett og slett latterlig god ut også <3 Håper du har en nydelig onsdag!
  http://www.charlottetunes.no

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så god :O Tusen takk, Charlotte 🙂 <3

 15. Kristine

  Hei! Følte bare for å legge igjen en kommentar etter at jeg nå har sett deg på bloggerne. Du imponerer allerede Caroline! For en hardtarbeidende, dyktig og smart dame du er 😀 Gleder meg til fortsettelsen. Ha en fortsatt fin onsdagskveld 🙂

 16. Veldig flott kake og en flott blogg du har. Jeg bruker å dynke kakebunnen med sukkerlake, der jeg har kokt opp 100 g vann, 50 g sukker og frøene fra en vaniljestang (kan også ha litt sitron/lime i stedet for vanilje) også avkjøler en blandingen før en dynker bunnen. Har aldri vert inne på bloggen din før, så gleder meg til å følge deg videre på bloggen og på tv.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tipset 😀 Og for fine ord <3

 17. Kjempe fin kake, og den er sikkert fantastisk god også!

  Jeg har fulgt med på alle sesongene av bloggerne, og har alltid savne deg der, så jeg må bare få si: ENDELIG! Jeg har alltid likt deg og bloggen, men etter å ha sett dere på bloggerne, så liker jeg dere bare enda bedre! Må innrømme at jeg blir bade glad og skuffa når jeg ser #Sarpsborg på skjermen (alle vet jo at Fredrikstad er den fineste byen 😉 Takk for at du er med på bloggerne, så håper jeg du har fått koset deg med popcorn

 18. Inger Dahl

  Hei hei..artig kake med så mange rariteter på:)
  Sikkert god på smak også;)..har du smakt sachertorta til Råde bakeri?..magisk;)Men kan jeg spørre hvor du har fått det kakefatet i fra,har googlet opp/ned uten hell;)

  God fjelltid;)

 19. Jeanett

  Åh, den kaken så utrolig god ut! To tips: om du dynker med husholdningssaft, får du en utrolig god og frisk smak sammen med bringebær! Og om du blander vanlig pisket krem med bringebærsyltetøy – maaagisk! Har falt i smak på alle de fire barnebursdagene vi har hatt ☺️

 20. Hei, hvor har du køpt det fine kakefatet

 21. Hvor er det fine fatet fra?

 22. S.Helene

  Hadde du i en halv kopp helmelk også? Det står nemlig i opprinnelig oppskrift som du linket til. Skal prøve ut oppskriften din så jeg håper du kan svare 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det hadde jeg! 🙂

   1. S.Helene

    Takk for svar og inspo! Kaken ble både fin og goooood! Jeg moste bringebærene med gaffel og fylte med smørkrem inni, det ble så lekkert! Se snæpp 🙂

   2. Caroline Berg Eriksen

    Så kult 😀 Gleder meg til å se!

    Klem 🙂

 23. Wooow nydelig kake!!!!

  Kan jeg spørre hvor kakefatet er kjøpt?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *